Reklama

Reklama

A...

všechny plakáty
Krátkometrážní / Horor
Slovensko, 2013, 3 min

Recenze (13)

tron 

všechny recenze uživatele

Slovenský - a riadne odporný - Exorcista s Kakaovníkom vo vedľajšej úlohe :-) Niektoré hororové kraťase vám urobia dieru do hlavy (Mama, Lights Out). Tento nie. Ale inak vcelku obstojné, na úrovni. Súhlasím ale s tým, že napriek jednoduchému scenáru vlastne dosť komplikované. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Nie tak našlapané ako predchádzajúci kraťas režiséra. Predtým sa šlo na cool efekt. Tentoraz na mrazivosť. Na 3 minúty možno komplikovaný scenár, ale remeselne je to stále super a pointa prekvapí. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Kam na to ten Slovák chodí…No určitě opět zajímavá pointa, jen ten konec už mohl vynechat. Ta připoutaná babizna – určitě pěkná maska, pro celovečerní horor jak vyšitá. Jinak na to, že je to tak krátké, tak jsem byl opět mile překvapen. Atmosféru to mělo dobrou, kameru i ozvučení rovněž, takže za mě určitě spokojenost. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Ty vole... Proč není o Czikraiovi už pět let slyšet? Hustě nabušené tři minuty. Příběh je hustý, až tak, že by klidně pár minut navíc zvládl. Ne pro jeho pochopitelnost, pochopitelný je v pohodě, ale proto, aby si s ním bylo ještě více vyhráno. Takhle je pro ty masky, pro ten příběh, atmosféru, žánrovou čistotu, těch pouhých tří minut až škoda. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Zatiaľ ma (Česko)slovenský hororový žáner sklamal málokedy. Stále hovorím, takéto talenty by sa nemali strácať v záplave bezduchých, umelecky odporných tunajších telenoviel. Potešilo. ()

movieband 

všechny recenze uživatele

"Come with me. Embrace the darkness." Czikrai dokázal za ty 3 minuty vytvořit vcelku poutavou atmosféru. Jen ten děj mě teda nechytl. Sice pointa je zajímavá, ale.. ne. Není to tak dobré, ani zábavné jako jeho první krátkometrážák. Sice ten děj je poutavý, ale je takový .. zvláštní. Nevim, jak bych ho popsal. 28% ()

raimi 

všechny recenze uživatele

Výbornej exorcistickej příspěvek (ze Slovenska!) do série youtube kraťasů "Who´s There" Film Challenge. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Czikrai je velká naděje slovenského filmum konkrétně hororu. Zatím se mu pod rukama rodí samé úrovňové záležitosti a tento není výjimkou. Velmi originální námět doprovází ve třech minutách hlavně absolutně vybroušený vizuál plus perfektní maska. Kdybych nevěděla, že je to kraťas od sousedů, v životě bych si to netypla. Rozhodně budu další tvrobu sledovat. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Ďalší kraťas od Czikrai-a. Atmosférou už nie tak dobré ako Malnutrition, ale spracovanie je podobné a tiež pointa sa vydarila. 65% ()

E=mc2 

všechny recenze uživatele

Človek čaká po nejakých tých dobrých náznakoch ktoré tento režisér predviedol vo svojom predošlom počine Good Night niečo podobné. Teda dobrú prácu kamery, snahu o budovanie nejakého toho napätia, atmosféry. Alebo momentu ktorý by mohol diváka vystrašiť. Nekoná sa. Nič z tých pozitív ktoré malo Good Night tu nie je prítomné. Ak by tento film natočil amatér ktorý nemá žiadne skúsenosti dal by som určite 3 hviezdičky. Kedže však ide o režiséra ktorý sa roky živí točením spotov v komerčnej sračkoídnej TV musím ísť so svojím hodnotením nižšie. Tento krát ma nečakane sklamali aj masky. Pri detaile bolo cítiť latex a maska nepôsobila vierohodne. Navyše zoomovanie kamery ako z Ordinácie ( ale zodpovedný je režisér nie kameraman ). Aj 3 minútové dielko môže mať emočný dopad na diváka...Ale možno čakám od "telkáčov" až moc veľa. Bez atmosféry, nápadu, technickej invencie, bez emócií. Takže 1* za Judit Bárdos ktorá je zdá sa univerzálnou herečkou. Verím že v ďalšom režisérovom počine nastane návrat k snahe o atmosféru. ()

Reklama

Reklama