Reklama

Reklama

Code Geass: Bókoku no Akito 2 – Hikisakareši jokurjú

  • Japonsko コードギアス 亡国のアキト 第2章 引き裂かれし翼竜 (více)

Obsahy(1)

Druhý film série navazuje přesně tam, kde skončil film první. V Británii je po podivné sebevraždě lorda Manfredina jmenován velitelem Řádu rytířů Michaela Xin Hyuga Shaing. Leila a její tým se na hradě Weisswolf hluboko v lesích snaží z trojice japonských teroristů z Paříže udělat nové vojáky své jednotky, jejímž jediným členem je po boji u Narvy Akito. Přestože Akito Leilu před Ryou, Yukio a Ayano varuje, nemají na výběr. Leila dostává příkaz k výsadku své jednotky za nepřátelskou linii u Varšavy, aby tím získala díky momentu překvapení výhodu pro čelní útok 103. jednotky EU na pozice Svaté říše Britské. Aby si pojistila loajalitu nové trojice, rozhodne se jít bojovat po jejich boku, ale ani to na bývalé teroristy nezabere. Britové na výsadek zaútočí dalekonosnými děly a přesilou pilotovaných dokonalejších robotů oddílu rytíře Ashleyho. Akito nemá jinou možnost než pomocí svého Geass ovládnout Ryou, Yukia a Ayano, což situaci na bojišti obrátí. Na scéně se objevuje zlatý mecha (pilotovaný bojový robot) Xina Hyuga Shaing, který jasně vidí, že jejich jediným skutečným protivníkem v této bitvě je jeho mladší bratr Akito, kterého už od dětství touží zabít, a okamžitě na Akita zaútočí svým Geass. Akito ztrácí kontrolu nad trojicí Japonců, kteří v boji bez jeho řízení nemají šanci. Naštěstí 103. jednotka armády EU na frontě úspěšně postupuje a Xin s Ashleym se musejí stáhnout. Válka velmocí stále více připomíná arénu pro vyřizování osobních účtů a dosahování osobních ambicí. (bergenia)

(více)

Recenze (4)

TomX2 

všechny recenze uživatele

Celkový dojem: Ako správny fanúšik série Code Geass som si nemohol nechať ujsť ani Bōkoku no Akito 2 - Hikisakareshi yokuryū , a to aj napriek tomu, že diely s Akitom sú výrazne horšie, než tie pôvodné so Zerom / Lelouchom. Musím sa však priznať, že som pri sledovaní tohto dielu ostal neskutočne zaskočený a tiež si dovolím povedať, že Bōkoku no Akito 2 - Hikisakareshi yokuryū je jeden z najprepracovanejších dielov celého Code Geass, či dokonca jedno z najlepších mecha anime (a svojho názoru sa držím). Po pozretí prvých cca 30 minút som mal sto chutí tomu dať zlatý stred - teda 50% . Po dopozeraní celej epizódy som sa však rozhodol to číslo veľmi zdvojnásobiť. A prečo vlastne? Aj napriek tomu, že nemusím akčné, či sci-fi veci, som bol pri sledovaní v celom úžase! Mecha súboje sú na špičkovej úrovni, nebudem klamať keď prezradím, že mi neuveriteľne bilo srdce - čo však obdivujem najviac sú skvelé efekty a vizuál, čo zo všetkých súbojov robí naozaj veľkolepý zážitok. A preto rozhodne nemôžem dať menej než plný počet, pretože takto ma niečo neprekvapilo už sakra dlho! Moje hodnotenie: 100% ()

fallanga 

všechny recenze uživatele

Je to poněkud akčnější než první díl a příběh se začíná více zamotávat, ale jinak je to stejné jako jednička. Potěšil mě Lelouch a Suzaku, jsem zvědav co mají ti dva v plánu. ()

spawnxp 

všechny recenze uživatele

Stejně dobrý jako jednička, jenom výrazně akčnější. Bitva mechanoidů v opuštěným rusko-polským městě je opravdu působivá.Opět skvělá zábava. ()

Reklama

Reklama