Reklama

Reklama

Dívka u mých dveří

(festivalový název)
Trailer 2

Obsahy(1)

Mladá policistka Young-nam je po interním skandálu kvůli „nevhodnému chování" převelena ze Soulu do provinčního maloměsta jako nová vrchní inspektorka. Zde se setkává s ostřílenými muži, kterým bude velet i s neoficiálním vládcem města. Ten během dne drží ekonomicky město nad vodou a v noci se stává agresivním opilcem, co za tichého přihlížení všech bije svoji čtrnáctiletou dceru Do-hee. O tu se Young-nam rozhodne postarat, aniž by tušila jaký spád událostí tím uvede do pohybu. Do-hee se nezdráhá bojovat o své přežití zuby nehty a proti Young-nam se obrací veřejné mínění obyvatel, zvláště když se kolegové dozvědí, proč byla převelena a kdo je její půvabná ženská „návštěva". (Mezipatra)

(více)

Recenze (9)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrá dráma. Má dosť dobrý príbeh o mladej, ale schopnej policajtke, ktorá je po škandále nútená opustiť políciu v hlavnom meste a prichádza do malého mestečka, kde sa má postaviť do vedenia miestnej polície. Lenže jej podriadení sú samí skúsení muži, ktorí sa s jej vedením vyrovnávajú len ťažko, no hlavne sa tu zoznamuje s milým dievčaťom, ktoré je ale nielen šikanované spolužiakmi, ale aj týrané vlastným otcom patriacim do polície. A tak žena urobí všetko preto, aby dievča ochránila, pričom ju nemá problém nechať u seba bývať, lenže problémy z minulosti sa jej opäť vrátia. So spracovaním som celkom spokojný, ale dalo sa z toho získať ešte o niečo viac. Síce ma spočiatku dosť mrzelo, že práve tento na prvý pohľad výrazný dejový prvok, teda nezlomná policajtka z mesta, ktorá sa dostane medzi takýchto typických mužov z vidieka, pričom im má ešte dokonca aj veliť sa moc dobre nevyužil, tu bol potenciál omnoho väčší, ale zase ani to nemá moc priestoru a dá sa nad to povzniesť, predsa len vidno, že prioritou je vzťah medzi policajtkou a dievčaťom, ktorý sa dlhší čas vydaril, ich priateľstvo sa mi skutočne páčilo. Ale v druhej polovici ma to predsa už len trochu sklamalo, síce nemôžem tvrdiť, že by bola menej kvalitná, film si stále udržuje slušnú úroveň, len jednoducho dej sa začne uberať trochu iným smerom, než by som chcel, o hlavných postavách vyjdú na povrch nové skutočnosti, pričom práve dievča to v mojich očiach dosť zhodilo, preto už ani ich vzťah nepôsobí až tak dobre. Ale aj tak sa na to stále dobre pozerá. Herecké obsadenie je na tom veľmi dobre, skvelé hlavné duo Bae Doo-Na a Kim Sae-Ron, ktoré to zahrali výborne, pričom si všetku pozornosť berú pre seba a tak zvyšné postavy už nemajú ako vyniknúť, no svoj účel splnia. S réžiou a technickou stránkou som dosť spokojný, po všetkých stránkach mi to prišlo dostatočne kvalitne zvládnuté. Takže stále sa z toho dalo získať aj o niečo viac, ale aj tak sa mi to páčilo, slušná dráma so skvelou hlavnou dvojicou. 72% ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Od určitého momentu už divák presne tuší o čo tu kráča. Dôjdu mu príčiny, dôjdu mu úskalia tradičného vidieckeho života, dôjdu mu následky. Toto je za mňa jedna z najslabších drám z Juhu, pričom tématicky by jeden povedal, že práve Kórejci by zrovna z obdobného námetu dokázali vyťažiť ďaleko viac. Nestalo sa .. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Intimní. Trochu křížová cesta. Trochu psycho. Dá se milovat někoho, kdo je trochu, jemně řečeno, "nejednoznačný"? A co je zlé na tom, když se žena, byť s homosexuální orientací, chce postarat o dívku, která má v životě peklo? ■ Plný počet, protože herecky bezchybné, přesně zahrané (mimo Doo Na Bae zejména Sae Ron Kim - ta holka neuvěřitelně herecky roste!), protože je tu film podceněn, protože mi sedlo do nálady a protože je to odvážné. Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=_slHXNhxMl4 ■ Napodruhé vnímá člověk charaktery trochu jinak. A morální dilema je velmi, velmi ... ■ Doplnění po dalším vidění: Plný počet byl naprosto zasloužený. ()

Tyckin 

všechny recenze uživatele

Když se policistka ze Soulu octne po přeložení v podklidném městečku, způsobí tam poněkud rozruch zejména kvůli ochraně nevlastním otcem týrané dívenky Do-hee. Ovšem okolnosti nejsou úplně jednoduché a situace se začne postupně komplikovat. Působivé, dosti emotivní, lehce tísnivé až intimní drama jemuž vévodí dvě ústřední herečky. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Ja neviem, myslím že Kórejci majú na to, aby takýto námet a zaujímavý príbeh podali aj lepším spôsobom v porovnaní s tým ako to bolo v tomto prípade. Inak, tá Do-Hee bolo riadne vypočítavé decko, miestami mi prišla dosť zdegenerovaná, ale to mohla mať na svedomí aj "výchova" v prostredí, v ktorom vyrastala. Ale aj tak, nechápem prečo bola taká aj vo vzťahu k Young-Nam, ktorá sa ju snažila ochrániť. Čo ja viem, čakal som niečo lepšie... ()

mrtvej pes 

všechny recenze uživatele

Silné kafe. Občas si říkám, jestli až Saeron dospěje a ohlédne se někdy za všemi těmi rolemi, které hrála jako malá, jestli je uvidí z jiného úhlu, jestli ji to nějak nepoznamená, jak se to stalo třeba Brooke Shields a stovkám dalším. ()

PavelU 

všechny recenze uživatele

Pravda se dá interpretovat různě, jak konec ukázal. Právem to nelze obsáhnout, ve skutečném životě je totiž nutná logika věci a zdravý rozum. To prostě definice spravedlnosti neumožňuje, navíc to bylo ostatními vytrženo z kontextu, neznali bližší podrobnosti jejich vztahu. Přinejmenším podezřele se mohla jedna scéna jevit, ale nic nemorálního na ní nebylo. Skončilo to dobře. Děly se tam dost nepěkné věci, přeci jen jiný kraj, jiný mrav. Snímek plynul nenuceně. Opět tu bylo zaměstnání hlavní postavy odsunuto na vedlejší kolej, děj se soustředil na soukromí policistky a tu nezletilou holku. Lesbický motiv je pouhá minoritní záležitost, dávající o sobě vědět jen jako stigma z minulosti, ale přeci jen působící i jako časovaná bomba. Společnost má totiž s homosexualitou problém všude. Prostředí ladilo s atmosférou, v Asii mají vždy co zabírat, nepotřebují k tomu vůbec šeď velkoměst. Tudíž velmi podařená a zajímavá podívaná. ()

Reklama

Reklama