Reklama

Reklama

Comet

Trailer 1

Obsahy(1)

Narazili na seba počas noci, kedy padali meteory. Vlastne, keď sa to tak vezme, ona mu zachránila život. Odvtedy z nej Dell (Justin Long) nemohol spustiť oči. Jeho nevyberané spôsoby ho takmer vždy dostali do problémov a nebude tomu inak ani tejto noci myriád padajúcich hviezd a jej bezchybnej božskej dokonalosti. Kimberly (Emmy Rossum) verí na lásku, na rozdiel od cynického Della, ktorý vie, že nie je skutočná. Uzavrú však spolu dohodu, že to spolu skúsia, čím sa začína príbeh vývoja ich šesťročného vzťahu tou najbizarnejšou cestou, predstavujúcou akoby sériu snov namaľovaných na plátno obrazu... (sochoking)

(více)

Recenze (53)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Obrazově to bylo nádherný, ale ty dialogy ...já myslel, že to nepřežiju. Něco tak utrpného a nudného jsem snad ještě neposlouchal a Dell mě byl svým chováním extremně nesympatickej. Občas už mě vůbec nezajímalo co ty dva kdákaj a jen jsem se kochal překrásnou kamerou, možná jako němý barvený film by to mělo pět, ale takhle Comet může děkovat Ericovi za ty dvě hvězdičky. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

No jo, ona nezajímavá, on otravně arogantní blbeček, celou dobu jen oni dva, bez chemie, dětsky inťácký řeči o ničem a různý časový roviny - zbytečně. Plochá hipsteromance a taky škoda Justina. ()

Wade Wright

všechny recenze uživatele

Obsahově naprosto prázdnej film, kterej se jen snaží navodit atmosféru, že je druhým Kaufmanem, nebo Allenem ale ve skutečnosti není vůbec nic než smleť random zhuleneckejch dialogů. Castor, nemůžu souhlasit víc kamaráde ()

castor 

všechny recenze uživatele

Kim, Delle, sorry, ale jděte oba do pr*ele!! Tenhle film není o životě, ani ze života. Když Woody Allen plácá o vztazích, buď sám, nebo prostřednictvím svých herců, a z myšlenky A se dostává až k názoru L, má to své kouzlo, má to svou pointu. Přechytralí, zadumaní a nevyzpytatelní filosofové v bizarním vztahu, kteří mezi sebou nevedou snad jediný „normální“ dialog, se nám představují v několika časových úsecích, melou a melou. A ano, je fajn si tu a tam pustit něco z opozice vůči popcornovému mainstreamu s hrdiny, kteří vždycky najdou v kapse nějakou chytrou poznámku, jenže tohle není ten případ. A Emmy Rossum byla před deseti lety pěkná baba – tady tak nějak není. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Strašne ma tento film potešil. . Koncepčne, žánrovo aj štýlovo exactly my cup of tea. Komorná, vynaliezavo urobená vzťahovka so sympatickými, dobre zahranými postavami a množstvom pôsobivých scén. Má to problémy s tempom a ten pokus o nejednoznačnosť emočnému dopadu trochu ubližuje, no aj tak som si to veľmi užil. 8/10 ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Vynikajúca romantická konverzačná dráma, ktorej by som nálepku komédia moc nedával. Tá vyplýva skôr len z tragickej komickosti Longovej postavy - Della, ktorého narcizmus a zahladenosť samého do seba naozaj môže v niektorých chvíľach privodiť úsmev na tvári. To je však všetko. Inak je to o poctivej, vážnej konverzácii, ktorej si tu divák užije viac než dosť. Súboj dvoch protikladných filozofií o láske, kde má chvíľu navrch jeden a hneď zase druhý, nie je tu víťaz ani porazený. Sranda, že tu vlastne ani nejde o nejaké bližšie vysvetlenie, či ide len o sen, predsmrtnú víziu života alebo len o paralelný vesmír (konečná scéna s dvomi slnkami), je to viac o slove a myšlienkach. Mne osobne bola bližšie Kimberly, Dell mi išiel často na nervy, čo sa týka samotného herca, vedel by som si na jeho mieste predstaviť aj iného. Celkovo však ide o podhodnotenú vecičku, ktorá si červené čísla určite zaslúži. 80/100 Videné v rámci Season Challenge Tour. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Je tam něco z filmů Věčný svit neposkvrněné mysli a 500 dní se Summer, a snad i Annie Hallová, ale přitom si to jde svou cestou, a film je to v mnohém ohledu originální a filmařsky invenční i zajímavý. Několik lidí zde před mnou zmínilo averzi k herci Justinu Longovi - i já jsem s ním dost bojoval, herecky je sice velmi přesvědčivý, ale dívat se na tu jeho křivou hubu je dost utrpení (ze stejného důvodu nemůžu vystát Bena Stillera, o němž platí totéž v bleděmodrém). Emmy Rossum naštěstí mnohé zachraňuje, v mnoha scénách je skutečně okouzlující, a její herectví mě baví (přijde mi mimochodem zajímavé, jakou ženou mnoha tváří se v tomto filmu ukáže být - jeden by nevěřil, jak výrazně lze změnit image s pomocí brýlí a různých účesů a outfitů - i proto s ní Justin Long tak bolestně kontrastuje, protože s výjimkou trochu jiného střihu vlasů je v celém filmu vizuálně zoufale stejný; a proč to nepřiznat, samozřejmě bych rád na jeho místě viděl sebe, haha). Se samotnou ukecaností filmu ani nápadem celý ho postavit na dvou postavách problém nemám, dialogy jsou podle mě napsané velmi dobře a často jsem se díky nim dobře bavil. Horší je, že mě celý film dost minul emočně - asi jsem už otupělý, ale celé mi to bylo dost lhostejné, v horším případě jsem film shledal až zoufale fádní (je otázka, jestli jde o vztazích říct ještě něco nového a jestli mě to samotné téma už neomrzelo - a to jsem ho kdysi tak miloval!). Díky dobrým hercům, kvalitnímu scénáři a nádherné kameře ale za sebe nakonec nemám problém dát filmu 4 hvězdy - pokud máte tento typ filmů v oblibě, pak si asi přijdete na své - některé scény zde člověka dokáží okouzlit natolik, že si dokážu představit, že v jiném paralelním vesmíru bych se dokázal do tohoto filmu zamilovat. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Kimberly bola k zožratiu! Akurát mi tam vadil Justin Long, ktorý okrem iného kazil svojim ksichtom i obraz fantastickej kamere! Mimochodom, pripravte sa na veľmi živú konverzačku. Niekedy až v štýle kadence samopalu vzor 24! P.S. Je potrebné, aby ste sa prestrieľali tou nekonečnou paľbou slov a debilnou červenou čiapkou Della až ku samotnému finále, ktoré nemá chybu! ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

90 minút trvajúca nálož dialógov. Do toho nejaké to sci-fi pozadie, ktoré má tomu dodávať nejaký ten nadpozemský osudový ráz. Páčilo sa mi, ako Esmail pracuje s dialógmi. Nie sú zrovna ako vystrihnuté z reality, ale časom som si na ich poetiku zvykol. Páči sa mi, ak herci, hrajúci v tuctových romantických komédiách zoberú rolu, za ktorú nič nedostali a snažia sa o to viac. Áno, Justin Long je sympaťák a sám neverím, že to píšem. Lenže táto nálož rozhovorov bola pre mňa príliš úmorná. To natoľko, že ak by som chcel všetko pochopiť, nebol by som schopný tento mix romantiky a scifi vo forme paralelných vesmírov absolvovať znova. ()

leila22 

všechny recenze uživatele

Po dlhšej dobe som mala chuť na nejakú príjemnú oddychovku, pri ktorej proste človek vypne. Bohužiaľ, nič také sa nekonalo, keďže Comet je o dvoch ľuďoch, ktorí po celý film vedú siahodlhé "filozofické" rozhovory, ktoré častokrát nemajú ani poriadny zmysel a hlavne ma dokázali celkom kvalitne iritovať. Chápem, že zámerom bolo diváka pobaviť, prinútiť ho zamyslieť sa, očariť...lenže na mňa to pôsobilo otravne, nezmyselne, nemalo to žiadne kúzlo. Navyše je dosť ťažké postaviť celý film na dvoch postavách a neunudiť diváka. V tomto prípade som už po pár minutách potrebovala vidieť nejakú novú tvar, ktorá by konečne povedala niečo, čo by malo hlavu, aj pätu. Alebo možno radšej aj nepovedala nič, zbytočných viet tam bolo požehnane. ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Jako hodinu a půl dlouhý sen. Naprosto magické a okouzlující, ale taky syrové a emocionální. Přesně pro tyhle snímky mám ráda film. 9/10 ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Ale áno, veľa sa v tom filme rozprávalo. Niekedy ma to nudilo, ale väčšina dialógov ma bavila. Čo bolo na tomto filme špičkové, bola kamera. Každý záber kamery bola jedna fantastická fotka. Klobúk dole, naozaj nádhera. A čo vy? Aké je vaše obľúbené slovo? A veríte na lásku? Lebo Dell na ňu v podstate veril, iba si stále myslel, že to nebude tá celoživotná. A mimochodom, Emmy v kučeravých vlasoch vyzerala božsky. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Obecně nemám moc rád filmy, které, vyprávěné lineárně, by odhalily ty chyby scénáře a motivací, ale rozstříhané a pomotané jako puzzle působí na spoustu lidí až hypnoticky. K tomu dnes tak moderní porušování nejen narace, ale i kamerových záběrů, kdy postavy koukají ven z kantny, kdy postavy zabírají minimum prostoru plátna. Má to jistě kouzelnou kameru, modré, růžové a červené filtry, vtahující hudbu. Řeší se dilema lásky dvou v podstatě magorů, kdy nějaká kometa nebo meteority nehrají roli. Ukecané to je, až ty stále stejné dialogy z asi pěti šesti střídajících se prostředí nudí a brzy omrzí. Linklanterovy filmy mají sice také ukecanou strukturu, ale při té procházce městem se během těch dialogů řeší příběh a podpříběhy, odkrývají se nové skutečnosti, aby ke konci došlo k určité katarzi. Zde je pokus o něco podobného, avšak jen pokus, protože většina dialogů je vyprázdněná jako vypitá plechovka oranžády. Proto se sází na vnější prostředí - kde Liklanterovi stačí pár záběrů města, zde se stále mění účes hlavní představitelky, musí zde být dvě slunce, kometa, meteority... zbytečné. Místo toho měli tvůrci zapracovat třeba na charakteru Kimberly - ty její skoky v povaze jsou někdy příliš přetažené, od extrému k extrému. ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Trocha té vizuální hipsteřiny a konverzační jednohubka (nemám to slovo rád, ale tady to opravdu sedí). Asi to nesedne každému, ale pokud ano, Comet vám dá docela originální zážitek, který se od podobných inteligentnějších romanťáren vcelku liší. 7/10 ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Mal som z toho rovnake rozpacite pocity ako z filmu 500 dní so Summer. Sympaticky hrdina vs. otravna hrdinka. Ale Emmy Rossum bola predsa len znesitelnejsia ako extremne nesympaticka Zooey Deschanel. No a ten styl, kedy film neustale skace v deji dopredu a dozadu mi tiez nikdy nevyhovoval. Pre mna film na jedno pozretie, ale komu sadlo 500 dní so Summer, tak bude urcite nadseny aj z tohto filmu. 5/10. ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Nádherné, režijně nesmírně procítěné a velmi zajímavé. Film diváka magnetizuje díky pestré vizuální stránce, neopakujících se frází a podmanivé hudbě, jenž dokresluje atmosféru. Pocity postav až hmatatelné. Scénář musel být nepochybně náročný, poněvadž se dočkáme plejády neutichajících dialogů - naštěstí jsem nenašel žádná hluchá místa a o zábavu bylo postaráno. Chtěl jsem si pustit film před spaním, něco příjemného a ona je to i místy docela solidní drama. Emmy Rossum nádherná a Justin Long opravdu sympaťák, spolu tvoří vynikající chemii a hrají přesvědčivě. Mno, krom atmosférické hudby, charismatické dvojky a mistrovského vizuálu film již moc nenabídne. Tempo překvapivě pomalé, konec se mi zdál nedotažený a nějak jsem nepochytil tu pointu celého toho příběhu. Na emoce ovšem došlo a bylo zapotřebí mít u sebe balíček kapesníčků :-) prostě příjemná jednohubka s pestrou režií, dobrým herectvím, kde hrají prim zajímavé filozofické konverzačky mezi hlavním duem. Na humor však taky dojde a Justin Long má naprosto skvělé hlášky. Stálo to za to. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Studie jednoho komplikovaného vztahu na pomezí reality a snů. Vizuálně a režijně dost silné, zejména díky různému hraní si s barvami a úhly kamery, ale ač nevím, jestli mám z hereckého hlediska radši Emmy Rossum nebo Justina Longa, jejich postavy mi spíše lezly na nervy. ()

SlecnaSmilly 

všechny recenze uživatele

Vážně teď uvažuji nad svým filmovým vkusem, protože mi poslední dobou stačí k radosti, když si pustím vlažnou vodu z kohoutku a hned to vesele běžím vypětkovat na čéséfédé. Už je to se mnou tak moc zlý, že se dojímám i nad hipsterskejma romantickýma bijákama, kde se za hodinu a půl vlastně vůbec nic nestane. Jako fakt vůbec nic. Jenom hlavní hrdina střídavě nosí a nenosí červenýho kulicha. Člověk se do toho tak zapeče, že nervozitou ani nedýchá, jestli v dalším záběru ta zmijovka bude či ne. Nakonec jsem tomu přišla díky svému vysokému IQ, které se až nebezpečně přibližuje například takovému kávovaru, na kloub. Ta čepice (všimněte si, kolik synonym jsem schopná vyplodit na téma kulich) je tam čistě účelově, aby bylo i těm méně vnímavým jasný, že se skočilo v čase. Jinak se tam vlastně jen poměrně zábavně žvaní a filozofuje nad tím, zda láska doopravdy existuje. Což mě málem dohnalo až k slzám, nicméně já jsem poslední dobou načatá, když už se vztah může rozpadnout i Dádě Patrasovej a Felixi Slováčkovi, tak jaký jistoty sakra v životě máme?! ()

kareen 

všechny recenze uživatele

Nějak se nemohu ubránit myšlence, že by byl film o moc lepší, kdyby byl o něco méně ukecaný. Ta přemíra, většinou utrápených, dialogů mi poněkud kazila dojem z jinak celkem atmosférické pocitovky. S Justinem Longem nemám žádný problém, ale byla to právě jeho postava, která mi svými přechytralými průpovídkami postupně lezla čím dál víc na nervy. Naopak při mlčenlivé scéně v pařížském pokoji, když se odhodlává k požádání o ruku a je od Kimberly nevědomky odbyt, je v jeho pohledu tolik zraněné nejistoty, že mi byl najednou o moc bližší. A tak to bylo vlastně se vším. Občas jsem se pousmála při vtipné poznámce, jindy jsem si u nějaké hezké scény pomyslela, že na tom něco je, ale že bych byla z celého snímku nějak u vytržení, na to bych potřebovala nějaký zajímavější příběh a to nevytrhnou ani ty, dnes už v romantickém žánru nikterak originální, paralelní reality. ()

Reklama

Reklama