Reklama

Reklama

VOD (1)

Cenami ověnčený scenárista filmu Pohřben zaživa a producent V ZAJETÍ DÉMONŮ uvádí neuvěřitelný mrazivý příběh natočený podle událostí z podzimu 1976, kdy se malá psychologická laboratoř stala nečekaným domovem jediného člověka, u kterého americká vláda potvrdila posedlost ďáblem. Z události se brzy stane záležitost národní bezpečnosti a parapsycholog doktor Henry West zjišťuje, že jeho nejnovější pacientka Judith Winstead disponuje nevysvětlitelnými silami, které jednoduše nelze mít pod kontrolou. Po čtyřiceti letech utajení máte konečně možnost seznámit se s hrůzu nahánějícím příběhem Institutu Atticus. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (45)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Jedna hvězda je možná až příliš přísná, protože The Atticus Institute není film, který by byl vzhledem k danému autorskému záměru kdovíjak nepovedený. Jedná se o falešný dokument o výzkumném institutu, kde vědci zkoumali jedince obdařené paranormálními schopnostmi, až se setkali se ženou, která má schopnosti přímo démonické. Takže značnou část stopáže tvoří mluvící hlavy, které přežili do dnešních dnů, dobové fotografie, přes něž je puštěn voiceover oněch již zmíněných mluvících hlav, a sem tam, aby se neřeklo, i nějaké dobová stopáž. Objektivně ten koncept docela drží při sobě, subjektivně ohromná nuda. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Hororový dokument o žene stredného veku,ktorú posadol zlý duch. Zaujímavé spracovanie ale do žánru horor neprináša nič nové alebo prekvapujúce a koniec bol pre mňa dosť nepochopitelný. Naviac bola Judith strašne škaredá. + herec z Lost a Static ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Keď som videl cover + názov hororovej novinky "The Atticus Institute", tak som si pomyslel „Aha, ďalší lacný, otrepaný found footage zo sanatória s paranormálnou históriou, kde sa natrepe skupinka debilkov a postrácajú sa v tme pri rozkazenej kamere“. A na moje prekvapenie som sa dosť mýlil, hoci ten film je bohužiaľ aj tak strašne slabý. Nejde o klasický found footage, ale skôr o vážnejší mockumentary; poskladaný z množstva starších nahrávok, ktoré dokumentujú históriu inštitútu a podivné úkazy, až sa dopracujú ku klasickej „possession“ hororovej téme. Pre mňa je ťažko si takéto filmy užiť, pokiaľ im nič neuverím, obzvlášť keď sa berú tak vážne, nehovoriac o tom, že mi tu chýbal pocit konzistentnejšieho filmu; takéto pseudo-spravodajstvo ma proste nezaujalo. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

V roku 1976 prijal Dr. West vo svojom inštitúte na výskum paranormálnych javov pacientku, ktorú podľa tvrdenia rodinných príslušníkov ovláda zlo z iného sveta. Odstupom času začína "Judith" preberať kontrolu aj nad samotným ... Napriek tomu, že tunajšie hodnotenie sa nebude príliš líšiť od toho môjho, som celkom rád, že som sa nedal odradiť. Vzhľadom k zaujímavému námetu či miestami celkom vydarenej atmosfére, to nakoniec nebola až taká tragédia. Ja osobne mám tento druh snímkov rád, aj keď treba priznať, že sa z toho dalo vyťažiť omnoho viac. Je to solídne natočené a byť to odvážnejšie i drsnejšie, pohybovali by sme sa v iných číslach. Nečudujem sa však, že je fanúšik hororu z tohto subžánru proste unavený, no z môjho pohľadu sa pri menej profesionálne spracovanom F.F. dá rozhodne viac "zabaviť", ako pri amatérskom "explu či hixplu", kde po stenách tečie kečup, alebo miesto zlomeniny vidieť plastelínu, za pomoci nejakej treťotriednej kozmetičky, farbivom zmaľovanú - 40%. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Přiznávám, že ovlivněn několika slabotama možná trochu nadhodnocuju, ale téma telekineze zpracované jako regulérní mockumentary mě dokázalo zaujmout a pobavit zatím nejvíc z toho, co jsem za prvních 14 dní roku dvapatnáct viděl. Hororové to nijak extra není, ale aspoň mě to donutilo sjet pár videí s Ninou Kulaginou. 50% ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Spíše než film je to dokument.Spíše než horor je to drama s nádechem nadpřirozena.Pravda je,že se tam toho moc neděje a je to hodně ukecaný.Nevím jestli to bylo záměrem(aby to herci zahráli,tak jak to zahráli) nebo byli vybraní tak toporní herci schválně,protože to na mě působilo značně amatérsky,což není na škodu,protože to tomu dokumentu dodalo na autentičnosti.Fakt.Skoro jsem byl ochoten přistoupit na hru,že je ten dokument reálnej.Žádná pecka to není,ale odpad taky rozhodně ne.Je to pojato zajímavou formou.Komu nevadí víc keců a míň akce tak ať to zkusí.Ostatní radši nebrat.Za mě silnější 3 hvězdy. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Mám na péru divný útvar! Kurva, lidi, mám na péru fakt útvar, ze kterého se mně klubou rohy, do koulí se mně dobývá Stalin, a jakýsi obrýlený vědec posílá moje semeno na rozbor. Ano, už je to tak, jsou to neomylné známky posednutí Bertíkem. A jak známo, s čerty nejsou žerty. Jsem přesvědčený, že "cenami ověnčený scenárista "Chris Sparling, svůj blábol o posednuté ženě směřoval do kontroverze a popletl si nejspíše žánry. Narazil docela pekelně. Film divákům rádoby autentickou formou předkládá, že skutečně v sedmdesátých letech bylo možné do výzkumné laboratoře zavírat jedince s parapsychologickými schopnostmi. A vlastně celý film je sestaven z koláže dochovaného archívního materiálu, který zachycuje, jak se vydra Rya Kihlstedt kroutí a svíjí připoutaná na židli a občas z jejího hrdla promlouvá mocný death metalový hlas. Film působí postupem času značně úsměvně. Erudovaní vědci nahlas a s vážnou tváří pronášejí neuvěřitelné hlody, které by rozhodně nedělaly ostudu sérii Scary Movie. Jejich spiklenecké teorie, jak nejlépe využít služeb vrásčité ženy, se opírají o zápichy čítající politickou špionáž, ovládání myslí tehdejších předních vlivných státníků, až si divák musel ten horor domýšlet. Neustálé střídání pozůstalých současníků, vyjadřujících své postřehy z dřívějška na kameru, s dobově instruovanými záběry do osvícených sedmdesátých let, bylo značně otravné. Od televizně natočené Bytosti z hlubin, jsem s Rya Kihlstedt neviděl žádný jiný film, což už je pěkná řádka filmových let. Celkem jsem se poděsil, jak se ze sexy děvy za těch patnáct let proměnila v asexuální megeru, která se k filmu hodí maximálně tak na zametání placu. Film tím správným směrem funguje jen velmi zřídka. Ke konci jsem měl pocit, že dokonce vykazuje i nějaké to tajemno, jenže už bylo dost pozdě na zlepšení. Chtěl bych-li se podívat na záhadné a nevysvětlitelné okolnosti ďáblem posednuté ženštiny z výzkumného ústavu Atticus, volil bych nefalšovaný dokument, v případě jeho existence. Tohle bylo na horor slabé, nedostačující, na kontroverzní film málo průrazné. Výprava ovšem nebyla k zahození, celkem zdatně evokovala sedmdesátkový dobový interiér "výzkumáku". Na víc pochval to už ale nebude. Buď to byla blábolivá šeď, bez patřičně hororových ingrediencí, nebo se to posunulo do takového nechtěně absurdního rozměru, až se to režisérovi vymykalo z jeho zamýšleného autentického pojetí. 40% ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době film, který mě zaujal hlavně formou. Found footage filmy mi zpravidla nemají co říct a čím mě překvapit (čest několika výjimkám), ale tenhle paradokumentární styl byl hodně povedený. Když k tomu přičtu zajímavě pojatou hlavní hrdinku a ne úplně tuctově vyznívající vyvrcholení, dá se tomu opustit i brzké sklouznutí hlavně k lekačkám a neoriginální zápletku. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

The Atticus Institute má skvěle budovanou atmosféru, bohužel však nikdo tento faktor dále nerozpracoval a proto je snímek po většinu času zoufale utahaný a nudný. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Je známo, že dobré mockumentary se pozná podle toho, že si po něm člověk položí otázku "A co když je to pravda?". A to tady nešlo ani náhodou. Pani Posedlá sice měla nějaký potenciál a jeden moment v závěru celkem ušel, ale jinak nuda, nuda, nuda. Viděno s dabingem, ale myslím, že v tomhle případě je to úplně jedno. 10% ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Umím pochybovat předměty jen silou vůle............. Tak jsem si myslel, že se mi to bude líbit, ale forma dokumentu a vyprávění mě spíš nudila. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Podať to ako dokument zo stáje Discovery, nebol možno najšťastnejší nápad. Rozbeh je dobrý, zaujme jak postavami, tak príbehom. Ale to ostatné, to už hraničí s otrepanosťou a následnou nudou. Zbytočný horor. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Očakával som ďalší found-footage, no nakoniec som dostal mockumentary s possession tématikou. Túto formu mám sámu o sebe radšej ako tradičné found-footage, pretože občas dokáže sprostredkovať pocit, že sa jedná o „skutočné“ zábery/udalosť oveľa dôveryhodnejšie ako roztrasená kamera vo found-footage snímkoch. Atticus Institute však akákoľvek dôveryhodnosť od začiatku chýba. Ani raz nedokáže vyvolať dojem, že toto sa naozaj stalo ako bolo jeho zámerom. Pokus o serióznejší prístup sa míňa účinku, všetko pôsobí vykalkulovane a aj snaha o „dokumentárny štýl“ veľmi rýchlo omrzí, nakoľko „rozprávacie hlavy“ ľudí ktorí incident „reálne“ zažili skôr otravujú, keďže sa tiahnu celým filmom. Po chvíli nastupuje stereotyp a z letargie nevytrhne ani tých pár scén s posadnutou pacientkou, keďže všetky sú natočené neskutočne mdlo. Chýba im akékoľvek napätie, po celý čas to nemá žiadnu atmosféru alebo šokový moment, ktorý by diváka prekvapil. Veľmi rýchlo tak nastupuje nuda a na konci už len tápanie na absolútnou zbytočnosťou vzniku tohto snímku. Hororový rok 2015 nám tam nezačína práve najšťastnejšie. CELKOVO: 1* (2/10) ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Americký snímek „Ďábelská posedlost“ není jako found footage vůbec špatně natočeno. Musí se mu nechat, že funguje, splňuje všechno, co od žánru očekáváte, ale bohužel nepřinese nic, co by nepřinesly jiné filmy tohoto ražení. Je to prostě přesně to, co si pod found footage představíte. A na mě je tohle prostě málo. Ten film mi nic moc nedal, neměl jsem z něj nepříjemné pocity. ()

stuntmanMIKE 

všechny recenze uživatele

ty pico... "dokument" o zenskej, ktora vie na dialku ovladat dychanie a srdce ineho cloveka, ale zaboha si nevie poradit s kokotmi v miestnosti... a ako dokument to nefunguje uz vobec, kedze tomuto by uveril akurat tak analne pozehnany ministrant. ()

TheDon 

všechny recenze uživatele

Docela mi to sedlo. Pobavilo mě to a i zaujalo. Samozřejmě že to není pecka, ze které člověk ještě pár dní nespí, ale téma telekineze, nebo regulérní posedlosti je pro mě docela dost zajímavý. Dokumentární pojetí mi vůbec nevadilo, spíš naopak. Ikdyž hodnocení zdejších horror guru odkojených shocksploity jako Srbski film, nebo splattery jako Flowers napovídá tomu,jaká je tenhle film kravina. Ale není. Kdo má rád filmy s nádechem autentična, tak si v tom svoje tři hvězdy najde. 55% ()

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Dalo by se to popsat asi jenom jednim slovem - Znepokojující. Film se převážně skládá ze samejch rozhovorů po x letech, co a jak probíhalo v podobě dokumentu. Ty meziscény z kamer, který mimochodem nebyly nejnovější, taky nedokázaly bejt až tak přesvědčující. Ale když už se něco dělo a všichni z toho byli na větvi, jak je to úžasný, tak se dalo očekávat, že v tom má prsty nějaká jiná síla. Některý momenty tudíž stály za zamyšlení, co kdyby vážně... Je velká škoda, že tý posedlosti nedali ještě větší prostor temnějšího rázu, jinak by to mohlo bejt hodnocený trošku vejš. ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Něco mezi filmem a dokumentem. Zpracování i herci super, atmosféra vynikající, ale něco tomu, abych "uvěřil", že je to podle "skutečné události" tam chybí.... Ale kdo má rád tento typ filmu, tak si určitě přijde na své! 50% ()

tatanapope 

všechny recenze uživatele

Na začátku,když jsem si pustila tenhle ,,film,, tak jsem měla pocit,že koukám na dokument a byla jsem trochu zklamaná,chvíli jsem uvažovala,že si pustím něco jiného,ale nakonec jsem se rozhodla,že se na to teda podívám.No a musím říct,že to nebylo zas tak úplně nejhorší,když si člověk uvědomí,že takové věci opravdu jsou...ještě že takové případy jsou celkem víjmečné.Není to horor v tom pravém slova smyslu a nemyslím si,že by se někdo u tohohle filmu přímo bál to asi ne,ale zvláštní pocit to rozhodně zanechá,takže za mě průměr ()

Reklama

Reklama