Reklama

Reklama

86. Annual Academy Awards

(pořad)
  • USA The 86th Annual Academy Awards (více)
Rozhovor 2
Publicistický
USA, 2014, 175 min

Režie:

Hamish Hamilton

Účinkují:

Ellen DeGeneres (moderátor), Anne Hathaway, Barkhad Abdi, Bradley Cooper, Michael Fassbender, Jonah Hill, Jared Leto, Jim Carrey, Kerry Washington (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Při výročním udílení prestižních cen Americké filmové akademie se již po šestaosmdesáté rozzářený sál zaplní leskem a elegancí filmových hvězd a hlavně napjatým očekáváním. Diváci HBO mají možnost zažít tuto neopakovatelnou atmosféru v přímém přenosu a být u toho, když se začnou předávat zlaté sošky zvané Oscar® za rok 2013. Tím okamžikem bude pondělí 3. března v jednu hodinu ráno. Filmoví fanoušci, kteří nebudou moci sledovat přímý přenos, mají ten samý den ve 21:00 možnost shlédnout devadesátiminutový sestřih slavnostního galavečera. (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Rozhovor 2

Recenze (101)

Jenda 

všechny recenze uživatele

Nehodnotím ceny, ale zpracování. Výstupy Ellen DeGeneres v první hodině fantastické, bohužel později zábavnost gagů upadá. To co herci čtou při představování lidí je jako vždy strašně patetické a autoři textu ho snad ani nemohou myslet vážně. Proto se mi zdá nanejvýš osvěžující vystoupení Billa Murrayho nebo Harrisona Forda, který to má vždycky očividně "na háku." Jako vždy se mi líbilo zpracování segmentu "In memoriam" a následující píseň Bette Midler. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Mňa to tento rok sklamalo. Ellen aj atmosféra celkovo, parádne uvolnené, rovnako ako baviace sa celebrity (Jennifer mi prišla skoro ako puberťáčka) .. sledovať to spolu s bodohoničmi na čsfd párty, možno by som dal tri.. Ale sledoval som to doma a mrzol mi stream, čo ma pripravilo o to najlepšie - rozlúčku so zosnulými, z ktorej som videl našťastie aspoň ten záver s Hoffmanom a Bette Midler (pfff). Navyše ma sklamali hudobné vystúpenia; Midlerku neznášam, Pink ma výnimočne nebavila a song čo dostal oscara, považujem za najhorší z nominovaných (režúci uši a pokazil mi už Frozen). Najviac sa mi páčil Moon Song, Pharell sa tiež dal; pekné ďakovačky mali francúzi a Matthew McConaughey a to je tak všetko. Reklamy hodne iritujúce (hlavne tá s Tinou Fey, stále dokola) a takmer nič nedopadlo ako som dúfal. Aspoň ten Jonze... a Cate. A DiCaprio pravdepodobne bude musieť predčasne umrieť, aby mu ho tí suchari niekedy dali .. Edit: Asi to zvýšim. S pár dňovým odstupom nervozita opadá a tá fotka zo smartfónu, ma prenasleduje na každom kroku :) ()

Reklama

Lum3n 

všechny recenze uživatele

Jediné (příjemné) překvapení večera byla Ellen. Za těch pět let, co na oscary chodím, byla ze všech moderátorů asi nejlepší a nejoriginálnější. Zbytek večera byla nuda. Nápad žádný a ceny rozdané neuvěřitelně předvídatelně. Přidělení ceny za nejlepší film 12 Years a Slave ukazuje naprosto jasně jaký jsou akademici pokrytecký srabi - Gravitace dostala nejlepší režii, nejlepší kameru a OST + další 4 kategorie a nejlepší film pak dostane sníkem o otroctví? Jenom proto, že je o otroctví? Asi nechtěli vypadat jako rasisti, jinak si to nedovedu vysvětlit.. Holt se potvrdilo, že místo revolučních filmů dostávají Oscara nudné sázky na jistotu.. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Tak zase po roce jsem si zadělal na spánkový deficit a přijal pozvaní HBO na nejslavnější filmovou párty na světě a nebudu chodit kolem horké kaše, tohle filmové mejdlo bylo jedno z nejvydařenějších co jsem zažil. Ellen je neskutečně vtipná od objednávky pizzy, přes výběr peněz (chudák Brad :-) ) až po focení. Ovšem některé vtipy by nemohli bejt vtipama, kdyby je nevzalo za své i hvězdné publikum. Živě jsem si předstovoval otravený ksicht Bohdalky v publiku Českýho lva a srovnával ho s vysmátou Meryl Streep (to se jí to smálo, když za ní pizzu zacáloval Brad ). Co se mě líbilo nejvíc, byli animace jednotlivých nominací, to bylo fakt nádherný. Z hudebních vkládaček se mě nejvíc líbil - The Moon Song, ale i Pink zabodovala, in memories bylo opět uděláno s úctou k umělcům, který loni a vlastně i letos zemřeli. Pokud jde o ženský, tak hrozně to slušelo samozřejmě všem, ale oči jsem nejvíc lepil na Kate Hudson a samozřejmě "mou" Emičku. Kdo mě velmi příjemně překvapil byli český komentátoři od předminula si vzali mou kritiku k srdci a tentokrát se věnovali těm , kterým byl tento večer určen, tedy nejlepším filmovým umělcům loňskýho roku, snad jen opakované kecy o Albertu mohli minimalizovat, ale to je fakt jediný co bych vyčet. Tenhle ročník se poved, nebyl ani pompézní, ani trapnej, prostě byl filmovej, sestřihy hrdinů - to bylo prostě nádherný. Normálně se k vítězům nevyjadřuju, protože to pro mě není podstatný, ale zlatého pána přeju Mattovi, tenhle rok je prostě jeho. Ještě jedna věc, když jsem viděl neanglický nominace, Velká nádhera, Hon,,,, fakt jste museli posílat akademikům Donšajny ?? Copak nejsme ve světě díky našim politikům už trapný dost ? Co nominujeme příště ? Babovřesky 2 ? Takže zase příští rok nashle, moji kámoši ze stříbrnýho plátna se zlatým plešounkem. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Co se udělení cen týká, s některými samozřejmě souhlasím, jiné bych za sebe udělil jiným. Vypíchl bych tři příklady: NEJLEPŠÍ FILM: The Wolf of Wall Street nebo Gravity // HLAVNÍ HEREC: Leonardo DiCaprio (The Wolf of Wall Street) // PŮVODNÍ SCÉNÁŘ: Woody Allen (Blue Jasmine). Problém je hlavně asi v tom, že volící akademici chtějí ukázat (sami sobě či ostatním), že si uvědomují sílu a hloubku dramatu z doby otrokářství v Americe (či ilegálnímu boji proti AIDS) a nemůžou tak přece dát cenu za nejlepší film (či hlavní roli) něčemu, co je docela vtipné a zábavné. Zvláště Leo (co se herectví týká) si tu sošku opravdu zasloužil - nemám představu, co by měl ještě udělat, aby ji dostal - možná se namalovat na černo a nechat se zbičovat... ale nechme spekulací. Co se týká samotné ceremonie, neskutečně ji kurví (kazí je slabé slovo) nepřeberné množství přerušení a reklam. Ellen DeGeneres se večera zhostila sympaticky, nenásilně a těch několik vtípků bylo příjemných (pizza, foto-tweet etc.), ale rozhodně se nejednalo o smíchem nabitý večer. Čekal jsem, že některý z oceněných bude schopen udělat si z celého večera / předávání legraci, ale všichni se víceméně drželi podobných sraček, ve kterých vychválili i babičku a dědu za to, že si vrzli. Nejhorší (a nezáměrně tak i nejvtipnější) byla Lupita Nyong'o, která vypadala, že má záchvat, byla trapná a nedalo se na ni dívat (i já bych si spíše mohl dovolit podobný výstřih a vypadal bych lépe) - a věřte mi, není v tom nic rasistického a proti jejímu herectví nemám půl slova. A tak nezbývá, než počkat další rok a doufat v nějaký průlom, ale to jsou asi plané naděje. :P ()

Galerie (5)

Zajímavosti (7)

  • Ellen DeGeneres se přiznala, že scénář večera měnila v drobnostech ještě pár hodin před začátkem ceremoniálu. (Gypaetus)
  • Meryl Streep překonala svůj vlastní rekord v počtu nominací za nejlepší herečku. Na své konto si jich v roce 2014 připsala již 18. (Nathanielmon)
  • 86. ročník udeľovania Oscarov odmoderovala Ellen DeGeneres. Celebritám v prvých radoch, medzi nimi napríklad Harrisonu Fordovi, rozdávala pizzu a dokonca ich požiadala o spoločnú fotografiu, ktorú jej telefónom zhotovil Bradley Cooper. Hviezdnu momentku moderátorka zavesila na Twitter, pričom vyzvala na jej zdieľanie. Krátko po tom vyšlo najavo, že tým webstránku na chvíľu vyradila z prevádzky, keď jej fotografia za menej ako hodinu od zverejnenia zaznamenala viac než 1,2 milióna "retweetov". Prekonala tak rekord, ktorý dovtedy patril americkému prezidentovi Barackovi Obamovi. Jeho fotografia, ako objíma manželku Michelle po volebnej noci v roku 2012, zaznamenala niečo vyše 780 tisíc zdieľaní. (Sufferer)

Související novinky

Oscarové nominace 2014

Oscarové nominace 2014

16.01.2014

Dnes odpoledne vyhlásila Akademie filmového umění a věd (AMPAS) ústy své prezidentky Cheryl Boone Isaacs a herce Chrise Hemswortha nominace na Oscary pro letošní rok. O prvenství v počtu nominací … (více)

Reklama

Reklama