Reklama

Reklama

Kung Fury

(festivalový název)
  • Švédsko Kung Fury (festivalový název) (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Hlavní hrdina snímku, policista Kung Fury, se vydává na cestu za pomstou svého přítele, kterého zabil největší kung-fu zločinec v dějinách lidstva, Adolf Hitler. Fury cestuje časem do dob nacistického Německa, aby Hitlera zničil jednou provždy. (Santa666)

Recenze (556)

verbal 

všechny recenze uživatele

Těžko psát něco fundovaného s akutním tenisovým loktem a křečí v zápěstí. Všechny ty Tarantina a Rodrigézi by měli u tohohle švédského amatérského frajera okamžitě nastoupit na kurz pravého domácího grindu. Neskutečná kreaturivita, z níž musí mít každý obstarožní otyloň naškrobené trenky, pomočený kapesník a rozbolavělého Házlhofa. Hluboká poklona, pane Sandberg, jste jediný skutečný mistr Šaošulinu a kdybyste měl někdy cestu kolem, napiště mi na Atari, protože za tohle dokonalé retropotěšení Vám kdykoliv ochotně a zdarma vynajtuju rajdra. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Budu za nevděčníka, ale je tam toho tolik, že tenhle destilát po dvaceti minutách přestávám pobírat. Chvályhodný záměr, který ze sebe to nejlepší paradoxně dostane až se zpívajícím plavčíkem. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Už když David Hasselhoff vydal videoklip ke skladbě True Survivor, jsem si říkal, že tohle prostě bude absolutní brutál. Po vydání jsem neváhal a okamžitě naladil frekvenční vlnu směr nostalgie a absolutní krok zpět. Krok směr zelené plátno, které tady vládne naprosto brutální rukou zákona. Kung Fury je přesně to, co si jen v té nejtajnější myšlence dokážete vysnít, když si vzpomenete na cokoliv akčního, co vzniklo v osmdesátých letech a pod sebou skrývalo cejch USA a Číny. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $600,000║ veľká výbušná retro vtákovina, krásne zrkadlo áčkových-béčkových vyblednutých video filmov 80-rokov, mixnutých hernými páčkovými karate automatmi, maškrta /90%/ ()

RedAK 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv dle infantilního písemného projevu některých zdejších studovaných horníků usuzuji, že věkový průměr osazenstva této databáze se pohybuje někde kolem plus minus osmi let, tak jsem relativně překvapen, kolik uživatelů dokázalo lingvisticko-informačně-metaanalytickými komentáři typu "úlet jak sviň :D" vytříbeně docenit specifikum zašlých časů. Já bych měl samozřejmě držet hubu a šoupat kozama, poněvadž v osmdesátkách jsem ještě brázdil lagunu ve fotrových koulích a společně s potenciálními právníky, lékaři a kandidáty věd jsem sveřepě krauloval ke světlu na konci močové trubice, abych to nakonec vyhrál a mohl ze mě vyrůst takový genetický výmrdek s podezřelými záhyby v oblasti třetí brady. Takže jsem tak úplně nezažil ta klasická akční béčka typická právě pro osmdesátá léta, na druhou stranu toho opravdu nelituji, mně bohatě stačily devadesátky, které byly stejně prakticky za rohem a i když možná opustily od laser-raptorů a nacistických Vikingů, stále jsem musel na naší dvoutunové CRT Thomsonce tolerovat všechny ty nepřemožitelné badass borečky jako Herkulese, Xenu, Buffy, Strážce vesmíru, Pokémony, Digimony, Málomoney, Semira Gerkhana, Honzu Rosáka, nebo Inspektora Papámkočku, kterého jsem si teď vymyslel, ale zní to natolik debilně, že by se to tenkrát určitě uchytilo. Level bizarnosti se posunul možná trošku do strany, ale šablona zůstala takřka identická, nesmrtelní hrdinové stále sázeli hlášky vystřižené jak z leporela pro mentálně postižené a náznak logiky by v příběhu nenašel ani pošťák Ondra, jenže my to stejně zapáleně žrali a nenechali si ujít ani dvousetpatnáctou reprízu osmapadesátého dílu Wolker, Texas Ranger, a ještě jsme si večer stihli podle rad ptáka Loskutáka uplést z pár PET láhví nějaký ten hezký svetr. Sandberg se s tím popral moc hezky a v rámci fanouškovského projektu se docela vytáhl, přesto tam tu pátou nedám. S ní počkám ještě čtyřicet let, až se vynoří nějaký zapálený fanda do dob za kruté Škromachojc nadvlády, na Kickstarteru vyžebrá dostatečné množství rublů a pak natočí svěží retroparodii na časy, kdy jsme v kinematografii používali takové bizarní nesmysly, jako je třeba Zdeněk Troška. Bude legrace! ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Komunitou zafinancovaná überpocta a (srdce/kule)rvoucí vyznání lásky pokleslým VéHáeSkovým osmdesátkám skrze ryzí esenci (ta hudba, ta hudba!) veškeré jejich "nostalgické guilty pleasure svébytnosti". Znáte-li videoherní hříčku Blood Dragon, tak Kung Fury je takový její filmový bratránek z bleděmodrého těsta, jehož velkou výhrou je, že ač tvůrci z Laser Unicorns během stopáže (a ostatně i mimo ) absolutně neznají míru, tak znají míru v tom, jakou délku zvolit, aby se to nepřejedlo. Na druhou stranu tady je v každé scéně tolik nápadů, odkazů, řemeslné šikovnosti, absurdností a citací, že se to během jedné projekce při nejlepší vůli stejně nedá pochytit čili ono se to ve výsledku na celovečerní stopáž vlastně i vyšplhá. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„EXISTUJE STAROVĚKÉ PROROCTVÍ O NOVÉ FORMĚ KUNG FU TAK MOCNÉ, ŽE JI ZVLÁDNE POUZE JEDEN ČLOVĚK. VYVOLENÝ…“ /// Spousta nápadů a akčních absurdit ve výtvoru, za kterej by se nemuseli stydět zvučnější tvůrci (moc nečum Roberte!). Každopádně je to nehorázná kokotina, která je určená právě podivnýmu publiku, který v ní nehledá dalšího Birdmana, ale dokáže si užít (jakoukoliv) hříčku přírody. A proč nevocenit něco, co se vymyká průměrnosti? /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zjistím, že hacker budoucnosti vodhackuje všechno! (…jo, klidně i spoďáry!) 2.) Říkaj vo mně, že nejsu normální. 3.) Thx za titule ,,Triumf“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ** AKCE ** NAPĚTÍ ne ()

kiddo 

všechny recenze uživatele

Ehm… haha? Jako super, že znudění hipsteři pro změnu věnovali kapesné od papínka na výbornou výpravu a nenechali je projít vagínou nějaké podvodné feministky, které se zachtělo vymývat mozky puritánských tupounů teoriemi o zrůdnosti videoher, ale kdyby to příště mohl napsat někdo se smyslem pro humor, byla bych fakt vděčná, ďykes. A to zrovna v televizi dávali emeryka, autentickou ukázku nestřídmé, nechtěně vtipné zhůvěřilosti :-(. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

I jako antifanda osmdesátek hodnotím zapálenou Grindhouse kombinaci jednorožců, dinosaurů, Thora, nácků, kung fu a Hasselhoffa prostě kladně, nebyl by od věci nějaký celovečerní počin. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době jsem si dala na noc krátkometráž, které dávám tak dvakrát do roka a do dne. Kdo má pak klidně spát, pánové, po takové náloži? Díky svaté trojce DDD budu mít ještě příští týden tiky od smíchu ! Já, takový mírumilovný človíček jsem propadla davovému šílenství jako mnozí......byla jsem zvědavá a napnutá jak kšandy, proč tady kde kdo pálí pětky, tak teď už to vím. Bylo tam pár momentů ke konci, které bych vystřihla, ale i tak to byla síla a ty hlášky stojí za to :-) ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Tady absolutně není co řešit v rámci hodnocení!! :DD Tak úchvatnou reakci na grindhousy a B-éčkový akční filmy pitomých 80. let jsem nikdy neviděl. Navíc tak excelentně povedenou!!! Je to prdel, je to nesmírně zábavný, má to skvělý nápady a v rámci perfektního stylu si divák senilního věku, jako jsem já, živě zavzpomíná na svoje mládí, vysedávání nonstop u VHS-ek, paření videoher na Commodore Amiga 500+ (Verbale, Atari je srajda, zřejmě pocházím ze zámožnější rodiny :-DD ) atd. ,atd. Jedinný, co mi brání v plném počtu je hrozně krátká stopáž, která způsobila pocit který nemám vůbec v lásce: "Já chci ještě!! Chci víc!!". Ten film je jak anglickej crack, dostanete pecku do hlavy o jaké se vám nesnilo, královsky se bavíte a najednou je to pryč. Nevím jakým způsobem dát vědět autorům, že chci ještě!! :)) Další díly nebo klidně celovečerák, protože tomuhle já říkám umění. Bojová scéna s náckama bez střihu, která snoubí real martial-arts s videoherními bojovkami zejména stylu Mortal Kombat, a to bez střihu je pastvou pro oči. Tohle jo jo jo!! Chci víc, I´m addict ... ale to už snad ví každej, teď jsem addict-sadist ještě na "Kung Fury drug" ... :))) ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Tak si to zkontrolujme. Mistra kung fu? Máme! Vzpurný automat? Máme! Policejního triceracajta? Máme! Vikinga s pipinkou a rotačním kulometem? Máme! Hlášky? Máme! Hackera? Máme! Thora? Máme! Hitlera? Máme! Laser raptora? Máme! Stroj času? Máme! Davida Hasselhoffa? Máme! Takže, pokud to všechno sečteme, vynásobíme nacistickým knírkem a vydělíme počtem vystřelených kulek, tak mi z toho vychází, že této šílenosti vůbec nic nechybí. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Šíleně nadsazená řežba, která slouží jako pocta i parodie osmdesátkových akčních filmů. Největší stupidity a klišé jsou přetvořeny v čirou zábavu. Hlášky fungují jak mají, lacinné efekty jsou sympatické a skoro se stydím přiznat, že i hudba je zde vynikající. Půl hodina je tak akorát k zachycení esence všeho dobrého na špatných filmech 80. let... 8/10 ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Pro fandy žánru. Ne že bych se nezasmál (a také nenudil), ne že bych proti tomu cokoli měl, fakt je ale ten, že tohle mě v době mládí (dobře, dětství, mladý jsem přece pořád) míjelo ještě víc než dneska. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Že nevznikol celovečerný film, je vlastne pozitívom, pretože Sandberga ďaleko viac ako poetika osemdesiatok zaujíma byť čo najviac overtop. Že sa mu tento mix šialených nápadov ala Asylum úplne nerozpadol pod rukami, vďačí hlavne striedmej stopáži, niekoľkým slušným nápadom a sympatickej retro atmosfére. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Reklamní klipař Sandberg vytáhl z VHSky magnetickou pásku a omotal ji v kolem ztopořeného nádobíčka martial art a cop movie fetišistů, co tuze rádi grindají v domech z 80.let. Chvílemi jsem u té arkády říkal „Tank you!“, chvílemi prosil o Game Over.. ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 8.4/10] | me: Geniálna záležitosť, ktorá ma všetko, čo od prelomovej pecky tohto typu očakávam. Pre mňa to je snáď pre tento rok najlepšia filmová záležitosť. Milujem tento druh filmu a ak to sa to podá správne (a v tomto prípade sa jedná o úplne ideálny mix), tak potom to proste má gule. Kvalita, ktorá sa dnes už len tak nerobí a nevidí. Your pecs are epic. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Nejmužnější film v historii lidstva a prozatím nejlepší film roku 2015 (Roku Béčka podle čínského kalendáře) nakonec trpí naneštěstí tím, že se nepodařilo nalézt mezi dnešní zženštilou a celkově odporně dekadentní populací prostředky na větší prostor než ten půlhodinový. Tohle klidně budu dávat příštím generacím jako příklad toho, co s naší společností bylo zle a kde (a kdy) začal ten úpadek :) Švédští tvůrci se ale rozhodli, že se prostě tedy tak trochu na všechno vykašlou, nebudou se snažit na úkor toho, co bylo od počátku hlavním úkolem tohoto filmu, budovat nějaké dramatické oblouky a vyprávěcí kostlivce a hodí na své fandy jen a pouze ty nádherné nerdí hračky, cheesy nápady, tzv. "holy shit" materiály a všemožné nenormální céčkové šílenosti, které ve svých nenapravitelně nostalgických, dětských a neuvěřitelně krásných myslích vyplodili. A počkají na reakci. Popravdě? Je to art, moderní umění v retro hávu, kulervoucí bouře boha Thora (biceps). První desetiminutovka byl jeden větší nerdgasm (napsal bych velký, jenže já je mívám často opravdu obří, je to prý nemoc :( ) A dál to zpomalilo jen o kousek, stále to byl ten nejlepší a nejmagořivější sen, který se člověku zdá po maratonu Terminátora, Návratu do Budoucnosti, Robocopa, Univerzálního vojáka, šaolinské série, Hongkongu, Smrtonosné pasti a zbraně smíchaných s grindhousem a exploitation filmy při poslechu synthwave. Tvůrci hodili celý tento 80tkový Hollywood a spol. do jednoho mixéru s hudební scénou o budoucnosti, která nikdy nebyla a vytvořily tak naprosto absurdní mix over-the-top audiovizuálu (přesycené barvy, nasvícení, kazy VHS na televizi, spojení retro CGI pozadí, herců a "vlepených" rozpohybovaných kartonů), prkenných a hrozně hrajících, neodolatelně stylových postav (Sandberg je prostě... Kung Fury!) a výborných akčních sekvencí, které se nebojí dokonce ani superhrdinských megamlátiček (ach, bohové Asgardu, proč jste svým severským synům nehodili nějaké to zlato) a ani nápadité 2D akce s choreografií Mortal Kombatu. Nemohu, nemohu filmu vytýkat to, že se s postavami sžít na tom malém prostoru nedá a ani nejsou lépe představeny, jediné, co bych mohl mírně vytknout, je část verbálního humoru v druhé polovině, který sklouzl až nenápadně blízko té hranice mezi nadsázkou a trapností, či ji dokonce překonal. Ale na druhou stranu, vzhledem k tomu, že tohle byla právě brutálně nadsazená pocta úžasným béčkovým 70. a 80. létům, industriálním ponurým vizím budoucnosti a jednomu z nejlepších hudebních období vůbec. Kdyby byla hudba použita ještě trochu umněji (střih i vzhledem k rychlému skákání scény za scénou k ní není někdy milosrdný) a případně přizvali k tvorbě soundtracku takovou Power Glove, asi bych už i slintal po svém pyžamu. Takhle se to nepovedlo, monopol zůstává Krvavému Drakovi. PS: Chtěl jsem v jednu chvíli dát 4 místo 5, ale náhle se vedle v oblaku ninja dýmu z Zakázaného království vedle mě objevil David, sedící na létajícím mráčku s fotbalovým míčem Německa u nohou a špičatým bílým vousem, majestátně mu splývajícím až na prsní svaly, namířené jako zbraně proti mě a se slovy "Don't Hassle the Hoff" mě bodal svým plovákem. A kolem poletovali rozkošní andílci a taky KITT. Tak jsem si okamžitě vzpomněl kdo je jediný True Survivor (falešného Norrise se nebojím od doby, kdy se oholil) a kdo zachránil i ten tampon z ananasu na dně moře (kdo si to nepouští a nezpívá při znělce, je Thajská prostitut) a okamžitě jsem s silným soustředěným pohledem zaměřil na duchovní cestu za hledáním přes 9000 hvězdiček. POMOžel, v žádné sféře jsem nic takového nenašel, ale za to jsem našel svého zvířecího ducha - křečka! Vždy jsem byl předurčen bílému žraloku, medojedovi nebo křečkovi, takže jsem učinil svým předkům zadost! Tímto jsem oprávněn žádat od tvůrců sequel, Kung Fury: Revenge of Laser Raptor. (8. komentář) PPS pro Lachtana: Ale vůbec ne krypto-nacistické spiknutí, je to síla prsních svalů Davida Hasselhoffa! () (méně) (více)

Související novinky

Fassbender a Kung Fury 2

Fassbender a Kung Fury 2

13.02.2018

Před třemi lety uchvátil svět půlhodinový film Kung Fury od Davida Sandberga. Osmdesátkový úlet o policajtovi, který musí s pomocí Thora a dinosaurů porazit Adolfa Hitlera (a to je jen začátek!), se… (více)

Reklama

Reklama