Reklama

Reklama

John Trenchard sní celý život o nalezení diamantu, který někam ukryl kapitán Černovous. Pak se ale jednoho dne rozhodne pro kariéru pašeráka, což není vzhledem k příchodu nového soudce to nejlepší rozhodnutí... Elzevir Block a jeho parta pašeráků zajišťují pro celé pobřeží alkohol, což se jim však rozhodl překazit nový soudce Mohun. Mohunové byli vždy soudci, kteří s pašeráky kšeftovali, ale tento pašeráky nenávidí. Při prvním zátahu dokonce zabije Elzevirova syna. Elzevir se po smrti syna ujme Johna Trencharda, který vyrůstá u tety, jež se o něj stará jen z donucení. Elzevir si myslí, že by z Johna mohl být dobrý pašerák, ale Mohun jim kazí všechny kšefty a navíc oběsí další dva pašeráky. Elzevir se tedy rozhodne, že se uskuteční jen dvě předávky zboží a pak s tím skončí. Ostatním pašerákům se to moc nelíbí, ale Mohun jim jde skutečně po krku. Elzevir vezme k první z posledních dvou předávek i Johna, ale jeden pašerák je zradí a Mohun je na pašeráky připravený. Mohun je sám, protože pluk čeká opodál, čehož chce využít Elzevir a chce Mohuna zabít, ale John ho zastaví. Situace nicméně využije jeden z vojáků, který Mohuna zabije a za vrahy prohlásí Elzevira a Johna. Dvojice tedy musí utéct a John je navíc postřelen.
Elzevir již naplánoval cestu do Francie, ale Johnovi se nikam nechce, protože je až po uši zamilovaný do dcery Mohuna. Grace Johnovu lásku opětuje. Jenže na Elzevira a Johna je vypsána odměna, takže utéct musí. Těsně před vyplutím se Johnovi podaří vyřešit Černovousovu hádanku, která dvojici dovede k největšímu diamantu na světě. Cesta k němu nebyla snadná, ale dvojice to zvládla. Když měl John kámen v ruce, změnil se, dokonce pro něj i zabil, což se Elzevirovi nelíbí. Pak se dvojice pokusí kámen prodat, ale obchodník je chce podfouknout, což se Johnovi nelíbí, a opět je agresivní. Elzevir a John nakonec kvůli Johnově chamtivosti skončí ve vězení, kde se John setká s pašerákem, který je tehdy zradil a kvůli kterému se John a Elzevir dostali do celé té šlamastiky. Pašerák umírá a lituje, že podvedl Elzevira. I John si uvědomuje, že Elzevir je ten nejlepší, takže i on lituje svého jednání. John i Elzevir jsou nakonec lodí posláni do Indie, ale cestou je přepadne bouře. Už to vypadá, že se loď potopí a všichni zemřou, když si náhle Elzevir uvědomí, že jsou kousek od zátoky u jejich vesnice. Dvojice tedy v bouři navede loď na pláž, ale přežije nakonec jen John. Grace na Johna nakonec počkala, i když ji chtěl její teta provdat za někoho bohatého. Aby se John nemusel bát o svoji bezpečnost, byl spolu s Elzevirem prohlášen za mrtvého. K Johnovi se nakonec vrátil i Černovousův diamant, ale oba se s Grace se shodli na tom, že ho nechtějí, a tak ho John hodil do moře. (TV Prima)

(více)

Recenze (5)

01Zuzana10 

všechny recenze uživatele

Dobrodružný príbeh pre mladých. V prímorskom mestečku Moonfleet mladý John Trenchard sníva o svojej veľkej budúcnosti. Dozvie sa povesť o prekliatom Blackbeardovom diamante a tak sa ho rozhodne získať. Keď pri tom takmer príde o život, prichýli ho pašerák Elzevir. A spolu s ním bude čeliť ďalším nástrahám a nebezpečenstvu.___ Séria mieri na mladších. Prvý diel to potvrdí. No druhý už prináša viac dobrodružstva a napätie, ako to celé skončí. ()

Reklama

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

celkem sympatický děj.Jednoduchá linie.Kvalitní výprava, kostýmy.Solidní výkony herců.Kvalitní dabing.Příjemné pokoukání.Oddechovka. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Moonfleet zahrál na nostalgickou strunu a dal mi vzpomenout na Dva roky prázdnin a další podobná dobrodrůža pro mládež, která se už dnes prakticky netočí. Jen toho tady na dva třičtvrtěhodinové díly bylo trošku moc, takže všechno působilo poněkud překotně a tvůrci se často do deseti minut snažili narvat to, čemu by normálně slušela půlhodina. Ale celkem sympatické obsazení na čele s vrčícím Winstonem a dobová atmosféra staré dobré Anglie tenhle nedostatek v pohodě zakryli, takže jsem se nakonec velmi slušně bavil. 70% ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Na low budget televizní film pěkné kostýmy i exteriéry, ale je to tak překotně odvyprávěné, že se to nedá pořádně pobrat, natož užít. Ale ono ani není moc co. Dějově to za moc nestojí a postavy nejsou nijak sympatické. Dobrodrůžo pro děcka to taky moc není, protože se tam vraždí o sto šest. Kdo si chce ušetřit 90 minut, může si přečíst popisek (pravděpodobně ukradený z čtenářského deníku žáka základní školy), který film popisuje od začátku až po poslední scénu. ()

Galerie (44)

Reklama

Reklama