Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po 39 letech společného života se Ben a George rozhodnout využít nového zákona a vzít se. Po návratu z líbánek ovšem je ale George vyhozen ze svého dlouholetého zaměstnání, ředitele sboru v katolické škole. Pár náhle zjistí, že bez úspor si nemůže dovolit platit nájem ve svém bytě a rozhodne se pro krátkodobé řešení. George nastěhuje k sousedovi a Ben k rodině svého synovce. Oba muži musí přijmout výzvu žít odděleně po desítkách let společného života a čelit byrokracii při získávání nového bytu. Jejich přítomnost ve dvou domácnostech má nepředvídatelný dopad na životy a vztahy všech zúčastněných. (r.picasso)

(více)

Recenze (37)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

(49th KVIFF) Vcelku příjemná, svěží a zábavná dramatická jednohubka, které se po většinu stopáže daří nebrat se příliš vážně. Ze škatulek a průměru ale nijak nevybočuje. ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Nějak nechápu, proč byl film natočen? Deprimující drama o dvou starých tetkách, které se k někomu narvou do kvartýru a přiživují se! ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Docela mile mě film překvapil. O to, že jsou hlavní 2 hrdinové gayové, v podstatě zase až tak moc nejde (jakkoliv se to může zdát vzhledem k tématu absurdní tvrzení), nejdůležitější je totiž tento fakt především pro úvodní záminku k vyhazovu kvůli „posvěcení“ vztahu sňatkem, přičemž důraz není tolik kladen na toto spojení, ale na stav, kdy se 2 partnerům výrazně změní společná finanční situace. A pak jde o jejich rozdělení, odloučení a zároveň přistěhování do 2 různých bytů; k homosexuálním policistům, kteří žijí bujarý společenský život, což George vcelku těžce snáší, a k vpravdě disfunkční rodině, pro kterou se zase stane velmi nadbytečným Ben (což by se ale dalo vlastně aplikovat i na jakýkoliv postarší heterosexuální pár, který by se dostal do podobné situace). Celý film působí velmi lidsky (své dělá i hudba), oběma hlavním postavám jejich lásku věříte (navíc se ani tvůrci nesnaží o žádnou rádoby kontroverzi ohledně zobrazování tělesností, partneři si jen sem tam dají pusu nebo se obejmou) a zároveň čekáte, jestli i přes to odloučení vztah vydrží (a zda min. „milovaný“ strýček Ben neskončí na ulici). Za vyloženě slabší bych viděl dopis rodičům dětí a trochu natahovanou scénu s Joeyho pláčem (film dokáže lehce dojímat i bez této už poněkud vykonstruované tečky). Ve výsledku to vidím na slušné 4*. ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Ira Sachs znovu mlátí prázdnou slámu a jeho jméno se pro mě po Love Is Strange stává zdviženým prstem a důvodem, proč si nechat s čistým svědomím ujít jeho další film. [MFFKV 2014] ()

evulienka3 

všechny recenze uživatele

Áno láska je zvláštna. Človek nedokáže ovládnuť do koho sa zamiluje. Tento film je obyčajným príbehom o jednej z týchto "zvláštnych lások". Mám rada spracovanie tém, ktoré snáď u tých vnímavejších dokážu posúvať hranice ich tolerancie, aj keď je mi jasné, že svojím názorom mnohým neulahodím. Mne je to však jedno. Pomôžem si parafrázovaním slov jedného z hlavných hrdinov: Poslená vec, ktorú by ste si mali z tohto filmu (možno dokonca z akéhokoľvek filmu) odniesť je tá, že je správne skrývať to kým v skutočnosti ste, alebo čo si myslíte, len preto, že vás to môže dostať do problémov....75%Videné v rámci Challange tour - 30 dní so svetovou kinematografiou. ()

Flakotaso 

všechny recenze uživatele

Na americké poměry (a to i nezávislého filmu) podivuhodně civilní, nevyhrocený film. Zejména mě zaujaly skvěle napsané vedlejší postavy. Dobrá byla i kamera Lanthimosova kameramana Voudourise, který trochu té řecké distance ve snímání přenesl i sem, což mělo rozhodně pozitivní důsledky. Naopak nadužívání slavných klavírních sonát bylo už na hranici snesitelnosti, přestože se jistě jednalo o záměr. ()

Siegmund 

všechny recenze uživatele

Film jsem chtěl hned po prvních minutách vypnout. Nakonec jsem tak neudělal a film jsem zhlédl až do konce. Na filmu není celkem nic zajímavého. Řekl bych, že nabízí pohled do všední americké společnosti, ve které není vše jen OK a lidi se na sebe jen zdvořile neusmívají. Konečně se ukazují lidi se svými běžnými problémy. Snad jen z tohoto důvodu stojí za to, se na tento jinak velice průměrný film podívat. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Poněkud přitroublí pánové v poněkud přitroublém příběhu. Přitažlivý je mladistvě vyhlížející 36letý Christian Coulson (majitel volného bytu Ian). ()

kajas 

všechny recenze uživatele

To nejlepší z mé návštěvy Varů. Narážka na GoT pobavila celý sál ("Co to je?" "Děláš si legraci? To je Hra o trůny! Vidíš ji? Daenerys Targaryen, je tak sošná.." :DD), ústřední herecká dvojice Lithgow a Molina nezklouzávali k žádnému pitvoření, jejich homosexuální lásku jim prostě sežerete i s navijákem. Vtipné, krásné, dojemné. No a narvaný sál hotelu Thermal, lepší atmosféru si prostě nemůžete přát. ()

PP66 

všechny recenze uživatele

Pěknej poetickej "teploušskej" film s lyrickým povětšinou klavírním doprovodem jejich trablemi. Žádnej velkej patos nad smrtí přítele, takovej normální život. Viděno v rámci Challenge Tour 2015. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Po tom zaujímavom úvode som dúfal v nejakú kvalitnejšiu drámu, ale zápletka bola naozaj veľmi biedna. Väčšinou vo filme zvyknem s niektorými postavami aj sympatizovať, no v tomto prípade si moje sympatie nezískal absolútne nikto. Celkovo mi ten film prišiel dosť nezáživný, ničím výnimočný, ale tak možno nejakému gayovi sa to bude páčiť. Btw. Len mne sa to zdá, alebo s tými homosexuálnymi filmami sa v posledných 2-3 rokoch vrece roztrhlo?? ()

kaposlav 

všechny recenze uživatele

Netušil som, že to bude film o homosexuálnych starcoch. Keby som to bol vedel, tak to ani nepozerám. Paradoxne jedinou zaujmavou vecou vo filme bola ta teplošina. Možno preto, lebo som mal pocit, že tam chýbal hlavný dej a ostatok, čo tam bolo mi prišlo len ako sprievodné scénky. Ináč nuda 1*. ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Tak kluci... A pěkně od podlahy. Ben začíná. Jedem. "Když jsem ještě býval malý kluk, kluci já měl sen. Sníval jsem ho každý, každý všední den. Jednoho dne v neděli, když naši za babičkou odjeli, pátral jsem v mámině šatníku, střevíce padly k mému kotníku. Teplý letní den, venku samci motýlí, řekl jsem si po chvíli - Já jsem gay, jsem gay, jsem teplej. Já jsem gay, jsem gay, jsem teplej. Buď taky gay." Jak odpoví George? Pojď na to... "Dnes už jsem si jistý, že naše planeta je na oběžné dráze teplej květ, teplej je i vesmír, však i Antarktida roztaje již za šest let, slunce svítí každý den, tak neváhej a pojď se mnou ven. Podívej teplá žížala, pes i rostlina, vždyť fotosyntéza by bez nás nebyla, venku samci motýlí tulipány pylují, řekněme si po chvíli - Já jsem gay, jsem gay, jsem teplej." Tak to jo hoši. Vaše láska je nejenom zvláštní, ale i nudná a bez dechu. 50% ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Dobrý film, který ničím zvláštním nevyniká. Skvělé herecké obsazení a pár scén taky ušlo, ale konec stál za nic. ()

Chen 

všechny recenze uživatele

Je to více méně o ničem. Příběh dvou stárnoucích homosexuálů, kteří přijdou o byt a musejí žít u svých příbuzných a přátel je pomalu plynoucí epizodou z jejich životů, která je hlavně o postavách a děj tu nehraje příliš velkou roli. Je to milé, dobře zahrané, ale hlubší dojem to ve mně nenechalo. ()

apacka 

všechny recenze uživatele

Sex ve městě trochu jinak. Geniální střih. A asi miluju Alfreda Molinu. Budu kvůli němu muset vyhodit nějakýho herce z top desítky. ()

rockwoman 

všechny recenze uživatele

Byla jsem zvědavá jak se John Lithgow & Alfred Molina poperou se svýma nezvyklýma rolema, ale oni působili tak přirozeně a zároveň i křehce, že jsem neměla problém uvěřit jim jejich bolest z odloučení, pocity štěstí, smutku, zralou lásku, která i po skoro 40 letech působila přitažlivě. ()

V.Silver 

všechny recenze uživatele

A tohle mělo být co? Mělo mě to povznést? Překvapit? Rozesmutnět? Potěšit? Šokovat? Bylo to celé značně předvídatelné a vlastně nicnevypovídající. 50% z úcty k hercům. ()

Reklama

Reklama