Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pravdivý příběh o skupině čtyř nelegálních přistěhovalců z Mexika studujících na americké škole Phoenix High School v Arizoně. Jejich snem je účast v soutěži robotiky sponzorované NASA. Pod vedením svého učitele (George Lopez) se snaží sestrojit robota, přestože nemají žádné zkušenosti a pouhých 800 dolarů. K výrobě používají staré autodíly a v konkurenci štědře financovaných univerzitních týmů se snaží vyhrát soutěž za každou cenu. (willy1)

(více)

Recenze (26)

larelay 

všechny recenze uživatele

milujem tieto "true story" filmy. vsetky su sice na jedno kopyto, ale strasne dobre sa na ne pozera. a tento bol aj vtipny, s prijemnym kastingom, fajn hudbou, nebol prilis sentimentalny... takze za mna rozhodne ano. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„…A PAK SE OBJEVÍM TADY. A NARAZÍM NA TYHLE DĚCKA. A ČÍM VÍC MĚ POTŘEBUJÍ, TÍM VÍC SE ZAČÍNÁM PTÁT, MÁM NA TO? NEZKLAMU JE?“… /// Konečně film, kterej se hodí do týhle uprchlický doby. Můžete u něj zjistit, že všichni přistěhovalci nejsou špatní, a že ti co jsou, se můžou změnit. Stačí s nima zaplnit školu a vobjevovat talenty. (Hrdost na armádu bych u nás radši vynechal.) Třeba se najdou šikulové, co vyroběj perpetum mobile za pár kaček… Film ani tak neukazuje, jak kluci vynalízaj. (Stejně bych tomu nerozuměl.) Vtip má bejt v tom, jak si uměj poradit. Taky to musí bejt kapku osobní, takže tu máme přiměřenou dávku soukromých a životních nástrah či útrap. Přistěhovalec hold těžkej život má! Hodně prostoru dostal učitel Cameron. (To je ten co přišel jen na záskok a získal si důvěru.) Celý se to nese v duchu „Jak chudej chlapec ke štěstí přišel“. A ten tady není jeden, ale dva. Vlastně tři. (čtyři.) Nechyběj ani slova vo morálce atd, atd. Pak na mě navalej tolik štěstí, že si ho snad ani tolik nezasloužím (na rozdíl vod těch kluků Mexickejch). Fajn příběh – možná až moc přeslazenej, ale i taková (naštěstí) může bejt skutečnost. 3a½!, ale jdu vejš, páč je to silně optimistický... /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jedu jen kusy podle skutečnosti. 2.) Zajímám se o DREAM Act. 3.) Nemám do čeho píchnout a prej ve Vyšních Lhotách a v Balkový sháněj učitele. 4.) Thx za titule „num71“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Já jsem ani obsah nahoře nečetla, tudíž mně na konci spadla brada, ono to bylo podle skutečnosti !!! Nádherně pohodový film, kde se vůbec nebudu zabývat nějakým klišé, patosem a pod., protože mně bylo s těma klukama strašně moc fajn a skoro celou dobu jsem se tlemila jak sluníčko v pravé poledne, na konci obzvlášť. Fandila jsem jim od úplného začátku, bylo to místy vážně až neuvěřitelný, jak dávali do kupy toho svého smraďocha. Kluci byli zapálený pro věc i když každý měl nějaké to trápení, jak v podobě imigrantských problémů a nebo rodinných. Ale sálala na mě člověčina z každého záběru a to já na těhle filmech miluju a k tomu úsměvné momenty, například Lorenzo, jeho koupě tampónů a s tím spojené hlášky. A mohla bych pokračovat dál a dál.....prostě moc milý film, kterému odpouštím téměř každou vadu na kráse:-) ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý príbeh o partičke chlapcov, ktorá sa nenechá odradiť prekážkami, a smelo sa rúti do cieľa. Príbeh, na konci ktorého sa dozviete, že to všetko malo zmysel a zmenilo im to životy. Neopozerané, neznáme tváre hercov, ktorí boli veľmi uveriteľní ... trochu tých technických parametrov, kúsok romantiky, rodinné problémy, problémy s imigračným, dobré hlášky, muzika tiež nie zlá ... a všetko to bolo zabalené do výborného tempa a toto bol jeden príjemný film. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Úsměvný příběh o kamarádství a touze prosadit se navzdory všem. Je úžasné, že se podobný příběh stal. Skupince elektro-strojírenských nadšenců jsem držel palce prakticky od začátku a všechno vyvrcholilo během soutěže. Nikdy by mě nenapadlo, že budu koukat se zatajeným dechem na to, jak mezi sebou soutěží vodní roboti. V samotném závěru pak přišel prvoplánový doják, který na mě spolehlivě zafungoval. Není co vytknout ani obsazení. Vesměs neznámé a sympatické tváře doplnily Jamie Lee Curtis a Marisa Tomei a podtrhly tak celkový velmi dobrý dojem. 85% ()

baribal 

všechny recenze uživatele

Škoda že tolik patosu, jinak to totiž bylo docela fajn. Právě klasické schéma a neoriginalita ubírá na zážitku a jediné co vystupuje v popředí je role učitele George Lopeze, který mi přišel sympatický a do role mentora perfektní. Jo a miluju Marisu Tomei, takže její popředí tam vystupuje taky.. teda ona v popředí že vystupuje sem myslel. ()

PP66 

všechny recenze uživatele

Další ze životopisných příběhů o vůli v tomto případě hispánské menšiny prosadit se tentokrát i na vzdory imigračním zákonům ve vědecko-technické soutěži. Viděno v rámci Tour po Americe. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Občas, ale opravdu jen občas přihodím hvězdičku za účast své oblíbené herečky. V případě tohoto příjemného filmu z prostředí středoškoláků, který se vyhnul klišé největšímu (tedy sportu), je to samozřejmě Marisa Tomei. ()

Disease 

všechny recenze uživatele

Schématem je to klasický "film ze sportovního prostředí", ale tentokrat bez sporotovního prostředí. Nechybí ani postupné budování teamu podobně jako v Sedmi statečných. Místy vtipné, místy vážnější a hrající na emoce (a fungovalo to :-)). Jamie Lee Curtis jako ředitelka školy je úžasná. ()

barteca 

všechny recenze uživatele

V kinech to u nás nešlo, ale tahle true story stojí za to. Podat ruku dětem, mladým je strašně důležité. V obsazení herecké stálice , které nestárnou. ()

KNTRFKT 

všechny recenze uživatele

Hispánci letos frčí jak vytahaný kalhoty před pěti lety, a tak se s nima doslova roztrhnul uprchlickej pytel. V člověku by to uplně probudilo touhu jít za taťkou, zatahat ho za rukáv a jako každý správný batole mu přiložit kuchyňský nůž k hrdlu s roztomile pronesenou prosbou:" Když mi nekoupíš taky takovýho uprchlíčka, proříznu ti krkavici." Každý správný otec by jistě takové úpěnlivé dětské prosbě neodolal a jednoho by vám sehnal. Mohli byste si ho pak malovat a česat, občas mu vyměnit podestýlku a hlavně nezapomenout doplňovat napáječku jako u toho posledně. Jenže pak si uvědomíte, že tohle jsou Hispánci a né ta pakáž, co se teď lifruje do Evropy a máte hned po prdeli, protože by si sousedi určitě stěžovali, jakou to provozujete po večerech třeskutou zábavu, nehledě na to, že pokud byste adoptovali nějakého výbušného, mohl by se rafnout s mopsem starý Novákový. Spare parts je takové to příjemné, úsměvné drámo, u kterého se dostavuje pocit tepla u šulínka a vy jenom tak sedíte, dloubete se v nose a přiblble se usmíváte, se všemi sympatizujete až do posledního střihu, jenže oni vám tam hoděj fotky, jak ti lidi vypadali v reálu a vám nezbývá nic jiného, než mít aspoň týden na matraci igelit. ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Celkem milý film, natočený podle známého schématu, kdy chudý outsider porazí v nějaké soutěži či sportu toho bohatého a favorizovaného. Tentokrát podle skutečné události, prý. Jen taková poznámka. Kdyby byli všichni ilegální imigranti, jak ti čtyři kluci, tak bychom je v Evropě přivítali s otevřenou náručí. ()

ozeki 

všechny recenze uživatele

Když se budete bavit s kámošema ohledně nějakých filmových doporučení, dostanete vždycky nějaký super tip na film, který má tady na csfd třeba 30 000 hodnocení anebo na vás jeho mediální masírka vykukuje na každém rohu. Nikdy mi nikdo nedoporučí něco, co bych neznal a z čeho bych si sednul na zadek. Já, abych této sympatické bandě Mexikánců, trochu pomohl s PR (zase to má za 5 let 500 mrtvejch hodnocení, což je šíleně málo na to, jak je to dobrý), dám mu plný počet, ačkoliv je to objektivně spíše za 4 hvězdy. Na každý pád je to ale hodně pohodový film na pohodový večer. Kdo se chce nervovat u nějakého těžkého dramatu, tak je tady na špatné adrese. Za mě je to drama v popisu špatně. Viděl bych to spíše na rodinný/komedie, protože úsměv na tváři jsem měl po většinu vysílaní. A hlavně u filmů miluju, když gradují, když se prostě postupem času kvalita zvyšuje. To se pak ten film hodně zaryje pod kůži. ()

neo93 

všechny recenze uživatele

Parádní americký nezávislý snímek, podle skutečné události. Na to, že jsem vůbec nevěděl, na co jdu do kina a to doslova díky Scale naslepo, tak jsem se skvěle bavil. Film pojednává o čtyřech středoškolácích ve státě Arizona, kteří se dají dohromady, aby soutěžili v robotické soutěži pod vedením nového zastupujícího učitele, jenž je strojním inženýrem. Mimo tuto skutečnost sledujeme také těžké osudy těchto dospívajících nelegálních přistěhovalců z Mexika. Někomu se to může zdát dost klišovité a ono to ve v podstatě také je, zvlášť když se podíváme na tuto skupinku kluků. Hlavní člen vysportovaný model, který se chce stát vojákem, druhý člen je největší mozek týmu, ale který je samozřejmě šikanován, dále nějaký ten problémový student a nakonec velký tlusťoch. Ale stačí, aby zazněl podařený a vtipný humor, nebo došlo i na pár dramatických okamžiků z jejich životů a lehce zapomenete na tuto věc. Na vrch si přidejte také profesora, který jim pomáhá, flirtujícího s učitelkou a máte o zábavu postaráno. A když se v závěru při samotné soutěži dostavilo i napětí při sledování jejich robota, jak si poradí se všemi překážkami, tak nemohu hodnotit jinak než plným počtem a nemohl to pokazit ani ten happy end. ()

FunnyXis 

všechny recenze uživatele

Opravdu povedené! Mířící na emocionální stránku diváka, se správnou špetkou humoru a odhodlání něco dokázat. Nevím jak vás, ale mě to pohltilo a celý film sem si naplno užil. Vřele doporučuji a rád bych viděl tento film s červeným rámečkem. 5* ()

Pulper 

všechny recenze uživatele

Komedie o mladých imigrantech, kteří se nějak chtějí prosadit a proto se pustí do zdánlivě neuskutečnitelného úkolu - postavit vodního robota a s ním se co nejlíp umístit v prestižní soutěži několika středních popř. vysokých škol. Herci jsou vybraní dobře, je to zábava a podívaná pro celou rodinu. Pro mě ale jedno ALE. Na začátku je uvedeno, že film je natočený podle skutečné události. Během sledování jsem na to úplně zapomněl, a kdyby to na konci nepřipomněli znovu, žiju v iluzi, že se jedná o typicky prvoplánový americký výtvor o neuznaných s těžkým osudem bojujících klucích. Všichni herci brutálně tlačí na pilu, a to hlavně Jamie Lee Curtis, která to pojala jako bláznivou komedii a šaškuje i tam, kde nemá. Vtip za každou cenu, patos na entou, zápletky předvídatelné od začátku do konce. Malé bezvýznamné plus za dvojníka George Clonneyho v roli otce jednoho z hlavních hrdinů. ()

Reklama

Reklama