Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pravdivý příběh o skupině čtyř nelegálních přistěhovalců z Mexika studujících na americké škole Phoenix High School v Arizoně. Jejich snem je účast v soutěži robotiky sponzorované NASA. Pod vedením svého učitele (George Lopez) se snaží sestrojit robota, přestože nemají žádné zkušenosti a pouhých 800 dolarů. K výrobě používají staré autodíly a v konkurenci štědře financovaných univerzitních týmů se snaží vyhrát soutěž za každou cenu. (willy1)

(více)

Videa (18)

Trailer 2

Recenze (26)

Pulper 

všechny recenze uživatele

Komedie o mladých imigrantech, kteří se nějak chtějí prosadit a proto se pustí do zdánlivě neuskutečnitelného úkolu - postavit vodního robota a s ním se co nejlíp umístit v prestižní soutěži několika středních popř. vysokých škol. Herci jsou vybraní dobře, je to zábava a podívaná pro celou rodinu. Pro mě ale jedno ALE. Na začátku je uvedeno, že film je natočený podle skutečné události. Během sledování jsem na to úplně zapomněl, a kdyby to na konci nepřipomněli znovu, žiju v iluzi, že se jedná o typicky prvoplánový americký výtvor o neuznaných s těžkým osudem bojujících klucích. Všichni herci brutálně tlačí na pilu, a to hlavně Jamie Lee Curtis, která to pojala jako bláznivou komedii a šaškuje i tam, kde nemá. Vtip za každou cenu, patos na entou, zápletky předvídatelné od začátku do konce. Malé bezvýznamné plus za dvojníka George Clonneyho v roli otce jednoho z hlavních hrdinů. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý príbeh o partičke chlapcov, ktorá sa nenechá odradiť prekážkami, a smelo sa rúti do cieľa. Príbeh, na konci ktorého sa dozviete, že to všetko malo zmysel a zmenilo im to životy. Neopozerané, neznáme tváre hercov, ktorí boli veľmi uveriteľní ... trochu tých technických parametrov, kúsok romantiky, rodinné problémy, problémy s imigračným, dobré hlášky, muzika tiež nie zlá ... a všetko to bolo zabalené do výborného tempa a toto bol jeden príjemný film. ()

Reklama

baribal 

všechny recenze uživatele

Škoda že tolik patosu, jinak to totiž bylo docela fajn. Právě klasické schéma a neoriginalita ubírá na zážitku a jediné co vystupuje v popředí je role učitele George Lopeze, který mi přišel sympatický a do role mentora perfektní. Jo a miluju Marisu Tomei, takže její popředí tam vystupuje taky.. teda ona v popředí že vystupuje sem myslel. ()

neo93 

všechny recenze uživatele

Parádní americký nezávislý snímek, podle skutečné události. Na to, že jsem vůbec nevěděl, na co jdu do kina a to doslova díky Scale naslepo, tak jsem se skvěle bavil. Film pojednává o čtyřech středoškolácích ve státě Arizona, kteří se dají dohromady, aby soutěžili v robotické soutěži pod vedením nového zastupujícího učitele, jenž je strojním inženýrem. Mimo tuto skutečnost sledujeme také těžké osudy těchto dospívajících nelegálních přistěhovalců z Mexika. Někomu se to může zdát dost klišovité a ono to ve v podstatě také je, zvlášť když se podíváme na tuto skupinku kluků. Hlavní člen vysportovaný model, který se chce stát vojákem, druhý člen je největší mozek týmu, ale který je samozřejmě šikanován, dále nějaký ten problémový student a nakonec velký tlusťoch. Ale stačí, aby zazněl podařený a vtipný humor, nebo došlo i na pár dramatických okamžiků z jejich životů a lehce zapomenete na tuto věc. Na vrch si přidejte také profesora, který jim pomáhá, flirtujícího s učitelkou a máte o zábavu postaráno. A když se v závěru při samotné soutěži dostavilo i napětí při sledování jejich robota, jak si poradí se všemi překážkami, tak nemohu hodnotit jinak než plným počtem a nemohl to pokazit ani ten happy end. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Úsměvný příběh o kamarádství a touze prosadit se navzdory všem. Je úžasné, že se podobný příběh stal. Skupince elektro-strojírenských nadšenců jsem držel palce prakticky od začátku a všechno vyvrcholilo během soutěže. Nikdy by mě nenapadlo, že budu koukat se zatajeným dechem na to, jak mezi sebou soutěží vodní roboti. V samotném závěru pak přišel prvoplánový doják, který na mě spolehlivě zafungoval. Není co vytknout ani obsazení. Vesměs neznámé a sympatické tváře doplnily Jamie Lee Curtis a Marisa Tomei a podtrhly tak celkový velmi dobrý dojem. 85% ()

Galerie (43)

Zajímavosti (3)

  • Pracovný názov filmu bol La Vida Robot. (Hudakfilms)
  • Nakrúcanie filmu prebiehalo v americkom meste Albuquerque v štáte Nové Mexico. (Hudakfilms)

Reklama

Reklama