Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Policista Yoon Ji Wook je pro některé obrazem opravdového muže, na svém těle má mnoho jizev a dokáže se sám postavit i gangu. Před okolím však skrývá velké tajemství. Cítí se být ženou, a proto se rozhodne pro operaci, která mu může splnit jeho přání... (andiek05)

Recenze (11)

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Grandiózní. A zejména originální! A zase ti Korejci. Tohle je precizní příklad, proč nenávidím Americký film. průmysl. Ti dementi mají tendenci neustále prodlužovat série, tvořit restarty či remaky. A je snad otázka času, kdy se rozhodnou pro zamíchání vlastní sračky, kterou udělají klasicky po svém a nacpou tam všemožná klišé, které by podepřeli trapnou akcí s PG13. Proto mne spíš láká Korejská liga mistrů, mají na to pořádný lidi a herce, scénáristy, kameramany, tam prostě jedou a aj do omleté story nalajnují nějaký zajímavý prvek. A když polda, který má tělo, které je zdobeno jízvami a pořádným svalstvem, nepotřebuje střelné zbraně, pač jeho ruce v mixu s popelníkama, skleničkama a nožema představují ještě bolestivější smrt a svejma kopama by celou mafii bez problémů mohl vykopnout aj za hranice nekonečného Vesmíru. Won Cha je hold policajt s velkým P (menší poznámka, mám to na mysli tak, že takhle nějak si představuji prosazovat zákon. Srát na odznaky, předpisy, takhle to má vypadat. Ale na druhou stranu má určitě i fakt ty koule a ani nepotřebuje nikomu dokazovat, jak dlouhé péro má.) Stranou jdou jeho myšlenkové pochody ohledně přeoperování na ženu. I tuto pasáž zahrál dobře, ale lépe se prezentoval jako demoliční mašina. Zbytek postav je zajímavej, Korejci umí psát scénáře a díky solidní muzice a ideálnímu tempu, jsem se pouze bavil. To zklamání ale přeci jen přišlo. Finální akce mne moc nezaujala o proti tomu baletu ze začátku na stole, což je škoda. Trošku dopilovat akční finále a sáhl bych ke špičce, ale k pěti hvězdicím to fakt nemělo daleko. Supr. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„DLOUHO S TÍM BOJOVAL. ZOUFALE SE SNAŽIL POTLAČIT ŽENU V SOBĚ. JEDNOHO DNE MI ALE ŘEKL, ŽE SE TOMU MUSÍ POSTAVIT.…“ /// Úvodní akce jako prase, by obsahu neznalou osobu, přiváděla na nebezpečně akční myšlenky. Zvlášť, když při ní uplatnění najdou věci ze stolu plnýho žrádla. Yoon je skutečnej chlap a fajnovou ruční prácí ještě párkrát nechá zapomenout (naštěstí) na tu nechutnost, s tou svojí sexualitou. (seš ňákej outlocitnej… se podívej, co je kolem transek!) Když „TO“ vybalej (tu nechutnost…), přemejšlím, jestli si ze mě nedělaj prdel. Nedělaj. Škoda. Když se neřešej ty věci kolem přebytečnýho pinďoura, je to fajnově drsná gangsterka. Jako celek je to na můj vkus zbytečně dlouhý a melodramatický. Ovšem originální! To každopádně. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Miluju chlapy na vysokejch podpadcích. 2.) Vadí mně pinďour mezi nohama. (lesba? Tak já teď fakt nevím…) 3.) Thx za titule ,,langi“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ * ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Konečně vyšel i mnou další velmi očekávaný akční flick Man on High Heels, ale taky jsem lehce v rozpacích. Zde mě celkem trápila delší stopáž a poměrně nezajímavý a zdlouhavý příběh, ale konečně zde mohu vychválit parádní akci!! Hlavní hrdina je klidný, rychlý, sympaťák, bývalý polda nesnáší pouta a zbraně vše řeší rukama a nožema. Akce jsou sice jen 4, ale každá je brutální a skvěle natočená, chválím obzvlášť perfektní Umbrella fight za doprovodu slow motionu a vynikající 15 minutové krvavé finále, kde hlavní hrdina použije slušné fatality a vyřídí sám celéj barák. Mínusem je opět pomalejší tempo, ale na akci se vyplatí si počkat. 75% ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrá akčná dráma. Má dosť dobrý príbeh o prvotriednom policajtovi, ktorý v boji proti gangsterom nemá konkurenciu, vďaka čomu si získal rešpekt nielen na oddelení, ale dokonca aj medzi samotnou mafiou. Ale takmer nikto nepozná jeho druhú stránku, keďže drsný policajt sa cíti uväznený vo vlastnom tele a túži sa stať ženou. Lenže udržať si takéto tajomstvo nie je jednoduché a navyše aj mafia sa za jeho predchádzajúce činy túži pomstiť a tak ho čakajú len samé problémy. Spracovanie je na tom pomerne dobre, ale mohlo sa z toho získať aj viac. Spočiatku mi to sadlo úplne ideálne, mám veľmi rád týchto prvotriednych bojovníkov proti zločinu, z ktorých sa prakticky až robia legendy na oboch stranách zákona, nesklame ani kriminálna línia, ale určite musím pochváliť aj tento veľmi zaujímavý a v rámci žánru originálny nápad so snahou zmeniť sa na ženu, čo je teda pre akčného hrdinu úplne netypické, ale príjemne to osvieži a bol som veľmi zvedavý, ako sa bude táto línia vyvíjať. Ale časom to predsa len na nejaký čas trochu upadne, nájde sa tu aj pár trochu nudnejších miest, pričom už ani jedna línia nepôsobí až tak zaujímavo, než spočiatku a hlavne cítiť, že film potrebuje nejaký nový výrazný motív, ktorý by to zase rozbehol. A ten film získa v poslednej štvrtine, kedy sa to opäť naplno rozbehne a našťastie už je to slušná zábava až do konca, aj keď ma predsa len mrzí, že tá línia so zmenou pohlavia svoj potenciál nevyužila lepšie. Akcie tu moc nie je, ale aspoň tá sa vydarila. Nájde sa tu len pár súbojov, ale aspoň tie majú slušnú choreografiu, sú výborne natočené, na niektoré momenty je radosť pozerať a pôsobí to aj správne drsne. Najviac sa mi páči krvavé finále, ktoré kľudne mohlo byť aj ešte dlhšie alebo úvodná akcia. Herecké obsadenie nie je zlé, síce ma napadá viacero hercov, ktorí by mi pre tento typ hlavnej úlohy sedeli viac, ale aj Cha Seung-Won to zvládol celkom slušne, v akcii nemá problém a aj v tej druhej línii má svoje momenty a poteší ešte pár známych tvárí vo vedľajších úlohách, ale chcelo by to lepších záporákov a ani ženské postavy si ma moc nezískali, čo ma v tomto žánri dosť prekvapuje. A čo sa týka réžie a technickej stránky, opäť je to vysoká kvalita, na akú som si už pri juhokórejskej produkcii zvykol. Takže stále to mohlo byť aj lepšie, hlavne by som ocenil viac akcie, lepšie využiť líniu so zmenou pohlavia a zmeniť tú slabšiu polhodinu v priebehu filmu, ale aj tak sa mi to páčilo a kladov je tu viac než dosť, takže nebudem zbytočne kritický. 70% ()

Disk 

všechny recenze uživatele

Naprosto luxusní kriminálka o drsném poldovi, kterého se bojí i obávaní gangsteři. On však má tajemství - je sice drsný a s mafiány nezná slitování, ale ve skutečnosti se identifikuje jako žena. Nápad dát dohromady film s výbornými a krvavými souboji a akčními scénami (je jich minimum) v kombinaci s psychologickým dramatem o hledání vlastní identity je jednoduše originální. Seung-won Cha v hlavní roli podává naprosto ohromující herecký výkon. Samozřejmě je nutno počítat s tím, že všichni si dávají načas, ale závěrečné finále stojí za to. Je docela škoda, že v západních končinách na podobné snímky nemají producenti odvahu. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Na zaciatku a na konci hlavny hrdina predvedie skvele bitky. Vdaka tomu by sa mohlo na prvy pohlad zdat, ze sa jedna o klasicky korejsky martial arts film. Lenze chyba. Film je mixom dvoch zanrov. Martial arts thriller o policajtoch a mafii tu je skombinovany so serioznou dramou o chlapikovi, ktory sa chce dat preoperovat na zenu. Z obidvoch linii by mohli vzniknut dva samostatne skvele filmy. Ale prilis mi nesedel ich vysledny mix kedy sa striedali sceny v ktorych sa mam bavit nerealistickymi prehnanymi bitkami a nasledne sa mam dojat nad váznymi scenami v ktorych sa hlavny hrdina prezlieka za zenu. Na mna to pôsobilo trapne. Napriek tomu som uvazoval nad tromi hviezdickami. Ale film v mojich ociach definitivne zhodil zaver, ktoreho vyznenie mi pripada nezmyselne. 5/10. ()

andiek05 

všechny recenze uživatele

Cha Seung Won je v akčních rolí jako doma, ale vidět ho v kontrastu drsného policisty a muže, který chce změnit svůj život a být ženou, bylo velmi zajímavé. Pro mě svou roli zvládl skvěle. Film byl hodně akční, ale zároveň i dojemný a ten konec ... ()

rockwoman 

všechny recenze uživatele

Hlavní hrdina příběhu dokázal přitahovat nejen ženy, ale i muže. Líbily se mi jeho proměny výrazů ve tváři a vůbec celková přeměna drsného poldy v přitažlivou ženu byla hodně zajímavá. Cha Seung-won byl v této roli naprosto úchvatný. ()

jiri.twist 

všechny recenze uživatele

Zhlédnout tento film mě přiměla recenze od Diska a mohu se shodnout, že je to naprosto originální snímek, kde mě upoutal především hlavní hrdina - herec Cha Seung Won. Jedinečnost a hlavní postava naprosto přebily všechno a hodnotím celkově velmi vysoko a vůbec mi nevadí, že námět je takto skloubený (drsný policajt a operace na ženu) a mnozí diváci to asi nepoberou ... 910910 ()

bararich8 

všechny recenze uživatele

Zvláštní snímek. Na jednu stranu tu řádí neohrožený hrdinný policista, který sejme každého, na koho je ukázáno nebo ho na něho příběh nemilosrdně navede (místy moc okaté a průhledné). Opět se jede na ostří nože a souboje jsou celkem slušně zpracované, ale je jich bolestně málo a když už něco nastane, tak je to rychlovka (smiřte se s tím, že asi nejlepší akční scénku uvidíte hned na začátku). Na druhé straně tu máme příběh policisty jako vnitřně rozpolceného člověka, který se chce stát ženou (!) (mimochodem skvěle zvolený název - Man On High Heels), tohle téma jsem snad takto zapojené ještě neviděl a ač to pro 99 % lidí asi těžko může pochopit nebo se do toho vžít, bylo to... no, řekněme zajímavé. Tohle bylo na tom filmu asi to nejnosnější, jinak by to vcelku propadlo, dost dlouhá stopáž se totiž odvíjí celkem pomalu a příběh policista vs. mstící se gang je dost ohraná věc. Holt tohle asi není pro každého. 3* ()

Reklama

Reklama