Reklama

Reklama

I Am Here

  • Německo Um jeden Preis (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Kim Basinger hraje hlavní roli v dramatu dánského režiséra a scénáristy Anderse Morgenthalera. Maria je vdaná žena, úspěšná obchodní manažerka, která ovšem touží po jediném – po vlastním dítěti. Když jí po několikátém potratu její lékař oznámí, že je příliš stará na to, aby donosila zdravé dítě, a že má svou pozornost obrátit někam jinam, její svět se jí hroutí. Poté co ji v její touze po vlastním dítěti přestává podporovat i manžel (Sebastian Schipper), začíná připravovat plán... Když nemůže mít dítě vlastní, sežene si jej jinde. Z Kodaně se vydává se na nebezpečnou cestu na pomezí německo-české hranice, aby zde naplnila svůj zoufalý sen o mateřství. Maria se svým novým průvodcem Petitem (Jordan Prentice) vstupuje do drsného světa plného brutality a násilí, kde se vyskytují drogy, narkomani, prostituce i nelegální obchod s dětmi... (Agatha)

(více)

Recenze (14)

emma53 

všechny recenze uživatele

Kim Basinger hrála skvostně psychicky narušenou Marii, kterou její chorobná touha dovedla až do našich krajin. Zhruba do poloviny jsem byla přesvědčená, že jsem narazila na filmovou perličku, kterou ta druhá totálně zazdila. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Film má logiku asi ako rovnako ''bombastický'' Hostel. Pritom začiatok spolu s výbornou kamerou vypadali veľmi sľubne... ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Keď som to sledoval, tak som si povedal, že Boh je v podstate jeden obrovský egoista. 8x pošle ženu na potrat, skoro ju pripraví o život a nakoniec ... no ... odpustím si spoilery ale povedzme, že to dopadne skutočne dosť škaredo. Páči sa mi, že sa film odohráva v Česku, herci sú skvelí, atmosféra je veľmi dobrá a film si rozhodne nedáva servítku pred ústa. Snaží sa veci zobraziť uveriteľne a reálne. Z toho plynie aj moja veľká spokojnosť s filmom. Bolo mi ľúto Christiana a súčasne musím povedať, že sa mi páči, keď sú motívy postáv dobré, len sa k nim nedopracúvajú správnou cestou. Motívy a jednania postáv sú ale opodstatnené a pochopiteľné. Podľa mňa veľmi silný film so silnou atmosférou a dobrým spracovaním. Kamera občas nie najlepšia, ale príbeh to vie zachrániť. Celkovo dávam 4* ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Kim Basinger je skvělá, ale tohle asi utáhnout nemohla. Šedivá depresivní atmosféra byla sice fajn a zdánlivě se k ní hodil i pomalý styl vyprávění, ale tohle bylo místy tak nezáživné, že jsem si musel pomáhat rychloposuvem. Navíc samotná konstrucke příběhu je silně vratká a nepříliš uvěřitelná a filmu podle mě neprospívá ani mysteriozní prvek, který mi přišel úplně mimo. Já chápu, že ženské v touze po dítěti může hrábnout, ale tohle bylo trochu moc. Škoda. Tak snad se KB příště upíše ambicióznějšímu projektu. Ukázala, že na to určitě má. 30% ()

Agatha 

všechny recenze uživatele

Kim je neuvěřitelná, troufnout si hrát v šedesáti čtyřicetiletou a zároveň být přitom přesvědčivá. A ještě navíc v malém evropském filmečku s pramalou šancí na nějaký velký úspěch. Prostě jen z čiré radosti z práce. A je to vidět a cítit. Zbytek dopíšu až to trochu víc vstřebám. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Nějak mě tenhle styl filmování unavuje. Oni nevzali úplně špatný základ. To, že žena chce dítě, je celkem logické, a když ho nemůže mít, bude jednat i nelogicky. Jenže ta náletová kamera, která chce zabírat obličeje co nejblíže, pomalé tempo a děj, který by se vešel na jeden odstavec, to prostě není něco, co by mě bavilo. Ovšem klobouk dolů před Kim, která je i po šedesátce skvělá. ()

bararich8 

všechny recenze uživatele

Zvláštní, tak trochu mysteriózní kousek. Herecké výkony na jedničku, kazí to jenom příběh, který mi přišel až moc ujetý a přitažený za vlasy. Pomalé tempo mi ale vůbec nevadilo, spíš to filmu dodává tu správnou "chuť". Pro mě to holt není, 3*. ()

TSZ odpad!

všechny recenze uživatele

Jednoznačně se jedná o nejprotivnější film v historii - sralo mě tady naprosto vše. Vadila mi unylá Kim Basinger, strašně mě iritoval debilní dětský hlas, který k ní v duchu promlouval, drogově závislému liliputánovi jsem přál smrt udupáním (to se mi splnilo, bohužel se jednalo o jediný pozitivní element filmu) a oči v sloup jsem obracel tolikrát, že být to jen trochu delší, začnu asi trvale šilhat. Kim ukáže bradavku, problémem však je, že v jejím věku už jí nikdo nechce vidět. Sračka, co nemá obdoby a kdyby to csfd dovolila, šel bych s hodnocením snad i do mínusu. ()

DonBraso 

všechny recenze uživatele

Z tohohle mohl být docela majstrštyk,ale přesně v ten moment,kdy dostala to dítě,bylo všechno špatně.Možná český publikum si řekne,že někde u Chebu je zas jen mafie z Ruska,ale i tomu by se dalo sakra věřit.Obchodovat z dětma proč ne,silný téma to je,ale bohužel vcelku zde právě do ztracena a špatně.Přitom komorní,pomalý děj s kamerou a tak nenásilně začal s ještě zajímavou postavou Petita,která bohužel vlastně tak lacině skončí.Nejhorší je ten zvrat,který přišel po ukradnutí dítěte,že to bolelo až do chodidel.Tak je to sakra velká škoda,dokázal bych si představit mnohem víc.Stormare nejspíš zůstane stále tou postavou z Útěku z vězení a tady dostal postavu,která si řekla tak práci na jedno odpoledne.Kim byla ovšem skvělá a tahle role mě mile překvapila,nějak přesně ta postava,která mi k ní neskutečně sedla. ()

Dzedzy 

všechny recenze uživatele

Vlastně vše podstatné už padlo v předchozích komentářích. Některé scény mi v tom filmu nedávaly příliš logiku a spíše mi tam připadaly jen jako prodlužování filmu. Škoda. Místo nich si režisér mohl pohrát se samotným závěrem filmu, který mi přišel dost přitažený za vlasy. Nebýt toho samotného závěru, dala bych mu o hvězdičku více, ale jak nakonec k tomu dítěti přišla a k jakému, to jsem nečekala a zklamalo mě to. ()

mansonn odpad!

všechny recenze uživatele

Otrasne nudny film...Clovek ani nepostrehne co je uvod deja, stred a koniec......strih otrasny, ziaden spad, scenar nudne natiahnuty do dialky, sceny zbytocne precitene a nudne .....radsej si pozriem 15 min reklamy ako toto ()

Igwar 

všechny recenze uživatele

"I am here" je síce pochmúrny, depresívny film, so zvláštnym koncom, napriek tomu je kvôli viacerým veciam zaujímave. V prvom rade je to herecký výkon Kim Basinger, ktorý už bol vychválený aj v mnohých iných komentároch. Druhým, je česko-nemecké pohraničie, kde sa značná časť filmu odohráva, Toto pohraničie ovláda ruská mafia, ktorá organizuje prostitúciu neplnoletých dievčat, čo je našťastie fikcia autorov. Zrejme im nehralo do karát umiestňovať dej až niekam na Balkán, tak využili pre svoj film "povesť" českého pohraničia a miest ako E55 a Dubí. Zaujmava je vo filme aj ang výslovnosť názvov tychto českých miest, ako Čeb (Cheb), Djubi (dubí), Teplišé (Teplice) . ()

Reklama

Reklama