Reklama

Reklama

Sluník a Ludvík a sněhový stroj

  • Norsko Solan og Ludvig: Jul i Flåklypa (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Straka Sluník a ježek Ludvík bydlí spolu s vynálezcem Reodorem v městečku Hoplavík. Zatímco Sluník se hrdě prohlašuje za mistra světa ve všem, co se namane a po hlavě se vrhá do jakékoli výzvy, zakřiknutý Ludvík by se nejradši nepouštěl vůbec do ničeho, protože si každou teoretickou překážku zveličuje do odstrašujících rozměrů. Reodor pak pro oba funguje jako potřebná racionální opora, když svým klidem a rozvahou dokáže zkrotit jak přílišné ambice, i úzkostlivou nejistotu. Když městečko zažívá velký nedostatek sněhu, je vynálezce Reodor požádán, aby vytvořil sněžný stroj. Věci však nejdou podle plánu… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (2)

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

Výborný animák natočený klasicky. Plastelínoví priatelia vynálezcu Alfiho Klarka (v originále Reodor Felgen) straka Luis a ježko Luca (v originále Solan a Ludvig) žijú v malej nórskej dedinke Flåklypa. Príbeh je prostým súbojom dobra a zla v podobe ctibažného vydavateľa novín Frederika Hensena. Zápletkou je snežný stroj, ktorý Alfi zostrojí, aby zabezpečil na Vianoce sneh, ktorý nie a nie napadnúť napriek neustálym Hensenovým článkom v novinách. Mimochodom popri tom vytvorí zneviditeľňovácí elixír aj protilátku. Napriek tomu, že množstvo vecí v príbehu nemá logiku napríklad, že snežný stroj má "smrtonosný" mód, má spätný chod, ktorý povysáva sneh späť a je to perpetum mobile, hrdinovia sú roztomilý a príbeh rozprávkovo správne polarizovaný. Takže hrdinom budete držať palce aby všetko dobre dopadlo. 75% ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Co se animační techniky týče mezi digitálními filmy je tohle jistě oživení. Druhá strana mince je příběh. Ten bohužel neutáhne celý film. První polovina je vcelku zajímavá. Poznáváme straku Sluníka a ježka Ludvíka. Možná by spolu mohli tropit větší skopičiny. Ale je spíše mrzí, že na Vánoce není sníh. A protože se to nelíbí ani novináři Frederiku Hensenovi vynálezce vynálezce Reodor vyrobí stroj na sníh. To je ještě pořád ta zajímavá část včetně jeho krádeže a spousty sněhu. Další zápletky jsou ale trochu jako vaření z vody a u mě převládla spíše nuda. Jako kratší epizodka seriálu by příběh nejspíš obstál. Dospělí si z filmu mohou vzít jak se tvoří moderní zpravodajství. Noviny totiž prodávají titulky. Stejně to funguje i se zpravodajskými weby. Pravda též je, že sníh my Češi už na Vánoce neznáme a nejspíš už se ho jen tak nedočkáme, takže nám může být tato story přeci jen sympatická víc. A kdo ví, třeba tím chtěli tvůrci naznačit, aby děti víc přemýšleli, proč tomu tak je a otevřít diskuzi o globálním oteplování... ()

Reklama

Galerie (24)

Reklama

Reklama