Reklama

Reklama

Epizody(11)

Obsahy(1)

Studentka Mishima Lisa je velmi plachá a tichá dívka. A snad právě proto je tak snadným a lákavým terčem pro své spolužačky, které ji tak rády trápí a ztěžují její už tak těžký život s pološílenou matkou. Proto se také Lisa neustále zaobírá myšlenkami na útěk či smrt, ze stresu nemůže jíst a nechce chodit domů. Jednoho dne však do jejího života doslova vpadne neznámý ztřeštěný a velmi hlučný chlapec Touji a jeho dobrý, i když poněkud chladný a odměřený přítel Arata. Nikdo neví odkud přišli, nikdo neviděl jejich rodiče. Kdo vlastně jsou? Na tuto otázku Lisa již brzy nalezne odpověď. Během bombového útoku dvou mladých teroristů ji totiž postaví před zcela zásadní volbu – má jim pomoci v útoku a stát se tak spolupachatelkou, nebo raději sama zemřít? (EMIA)

(více)

Recenze (28)

Zíza 

všechny recenze uživatele

Začíná to zajímavě, ale pak si uvědomíte, že holky jsou tam navíc, detektiv je jediný frajer a čísla nejsou takoví borci, jak by se mohlo zdát. Opening se mi moc nelíbil, ale ending ano. V podstatě jsem celou dobu čekala, že něco přijde, ale nakonec vše vyznělo do prázdna a já nevěděla, co si o tom mám myslet, protože to ve mně nezanechalo zhola nic. Nad vodou to držela hudba a i animace se mi vcelku líbila. Ale co mě zklamalo na konci, tak že na "dřevěných tabulkách" byla 12 ještě dřív, než bylo nutné… Očekávání nebyla žádná, proto nejsem zklamaná, ale ani nadšená. Trochu mi to zpětně přijde jako ztráta času – ačkoliv se při tom dobře večeří. ()

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

To jsem si toho všiml brzo!!! Vysvětlení mých 5* tak trochu opožděně, ale kdyby si někdo dal trochu práce a třeba mi napsal do pošty hned loni, mohl jsem se vymáčknout dřív... Naštěstí se nemusím ani moc namáhat, protože spousta dobrých důvodů, proč si toto anime zaslouží dobré hodnocení, tu už zazněla od ostatních. Za sebe tedy jenom zopakuji pro mě ty nejzákladnější aspekty, proč se mi Terror in resonance tak líbil. První z nich je fakt, že příběh je víceméně vyprávěn z pohledu těch, kteří nestojí na té správně straně zákona. Takových kousků zase až tak moc není a takoví hrdinové prostě dokáží velmi snadno zaujmout. Jestli vypadali jako z Free!? No nevím, já Free! neviděl a asi ani neuvidím... Spíš jsem si lámal hlavu, jak to bude mezi nimi a "černovlasou blbkou"...Druhý je, že podstatnou součástí příběhu je hra na kočku a na myš mezi našimi hlavními "padouchy" a vcelku charismatickým detektivem. Díky tomu to má tu správnou atmosféru, kterou někteří diváci, jako třeba Jeoffrey, velmi rádi sledují. No a když se k tomu přidá i napětí a jistá snaha (tady je to místy vážně spíše jen snaha...) o řešení filosofických otázek, nejrůznějších hádanek a vůbec to, přijít na motiv těch, o kterých tenhle příběh je, tak dostávám něco, co mě osobně rozhodně zaujalo a bavilo. Jistě samotné finále mohlo být mnohem lepší, ale také o dost horší... Na závěr i já připojím, že hudba i animace byly velmi dobré. U mě je zkrátka tohle anime i teď na vcelku slušných 8,5/10, což je dle mé osobní stupnice prostě za 5*. ()

Hromino 

všechny recenze uživatele

Komentář obsahuje náznaky spoileru. — Tento seriál je jedno velké dilema. Šin'ičiró Watanabemu a spol. se podařilo přede mě postavit opravdové dilema. Člověk totiž sleduje prvních devět dílů a postupně si říká, že tento seriál jde díl od dílu do stále většího kopru, že je v něm čím dál více chyb, nedovysvětleností a divných plot twistů, dokud nepřijdou poslední dva díly. Zejména v posledním díle se však tvůrci pokusí všechny tyto tvůrčí lapsy ospravedlnit a vytvoří silnou katarzi. A právě v tomto bodě mám před sebou dilema. Nevím, zda uvěřit tomu, že všechny tyto lapsy byly udělány záměrně, aby pak v závěru diváka čekala o to větší katarze, nebo zda tvůrci nadělali takové chyby opravdu jen z vlastní neschopnosti a dopředu moc nepřemýšleli, přičemž ke konci se jim nějakým způsobem podařilo splácat ucelenější závěr dohromady. Kdyby ty lapsy nebyly tak velké, samozřejmě bych uvěřil verzi první, neb Watanabe není žádným nováčkem na poli anime, ale právě ta po většinu seriálu šílená děravost scénáře (ať už úmyslná, nebo ne) ve mně vyvolává neustálé pochybnosti. Nejhorší totiž je, že nedokážu posoudit ani to, zda byl samotný závěr povedený. Zanechal ve mně silnou katarzi, to ano, ale už neumím říct, zda ono závěrečné vysvětlení motivů postav bylo tak strašně laciné, protože tvůrci nedokázali vymyslet dobrý konec, nebo tak skvěle promyšlené, když jednoduchost motivů a idejí hlavních postav tvoří přímo nádherný kontrast k rafinovanosti jejich činů, jimiž se celou dobu snaží říct v podstatě banální věc. Abych však jen nespekuloval nad tím, čím si nejsem jist, stálo by teď za to napsat, čím si jistý jsem, ať se to má tak či onak. Jistý jsem si tím, že všeobecné neumětelství Lisy je přehnané, netečnost Japonska (a ostatně i USA) vůči činům Five je až příliš velká, hudební stránka seriálu je vynikající (dobrý opening, ještě lepší ending a ještě mnohem lepší OST od Jóko Kanno), kresba i návrhy postav jsou pěkné a časté srovnávání s Death Note je trochu mimo (zejména kvůli naprosté odlišnosti motivů pachatelů). Shrnuto podtrženo, u tohoto seriálu si vážně nejsem skoro ničím jist, a tak zatím nemůžu hodnotit. Nevím, zda se mi vlastně líbil, nebo ne, zda byl tak zatraceně dobrý, nebo byl tak strašnou slátaninou. Jde o jednu z mála záležitostí, v níž se dokážu plně identifikovat jak s uživateli, kteří hodnotí 1* (ne s těmi, jež hodnotí odpad!, protože odpad! si seriál už jen kvůli hudbě Jóko Kanno nezaslouží), tak s těmi, jež hodnotí plným počtem. Asi si budu muset nechat názor nějakou dobu uležet v hlavě. — Edit: Nakonec volím zlatou střední cestu, a to sic 3*. ()

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele

Vzít si na paškál skupinku lidí, kteří k splnění svého poměrně malicherného cíle využívají ty nejextrémnější prostředky, je odvážné. Minimálně se dostáváme k neokoukanému tématu, kdy si máme oblíbit dvojičku, která páchá trestné činy, přičemž v jádru pudla je nám cpáno, že to myslí dobře. Zpočátku mají u mně úspěch, protože detektivní zápletka je zajímavá a posouvá hlavní protagonisty do vod inteligentních postav, takže má zvědavost dostává pořádně zabrat. Bohužel, čím dál se dostáváme, tím horší to je. Některé postavy absolutně v mých očích postrádají smysl, hlavní pár protagonistů začíná kupit nepochopitelné chyby. Celou dobu jdete za svým cílem a pak najednou je vám ukradený? Asi vnímám lásku trochu jinak, co Japonci (skoro určitě, co si budeme povídat), takže je pro mě těžký vstřebat chování slečen a pak též jednoho z čísel, ale právě kvůli tomu pak seriál postrádá smysl a údernost. Samotný závěr mi přišel dost přitažený za vlasy, řekl jsem si "oukeeeej" a byl rád, že je konec. ()

TomX2 

všechny recenze uživatele

Môj celkový dojem: SPOILERY. Priznám sa, že Zankyo no Terror považujem ako jedno z najhorších anime, ktoré som videl a zároveň aj ako to najnudnejšie. Priebeh (alebo dej) dielov je nudný, a to aj napriek tomu, že sa tam dejú akčné veci typu bombový útok atp. O to viac sa hlúpo správali postavy (a to včetne Lisy, ktorá keby sedela pri mne, rád by som jej dal facku aj napriek tomu, že je ženského pohlavia), cez celý seriál mi liezli na nervy a to aj zhoršovalo môj dojem z anime. Príklad: Predstavte si, že ste u seba (alebo u kamaráta) doma (v bytovke). Príde vám balíček v ktorom je schovaná bomba. Nie že by ste balíček niekde pre istotu vyhodili alebo čo, no vy ho necháte na zemi, utečiete a necháte celú bytovku vybuchnúť (pričom môžete kľudne poškodiť zdravie nejakého ďalšieho človeka, suseda, v tej istej bytovke. A viac krát). Potom viete, že niekoho len zaťahujete do problémov, krásne sa vyplačete a ešte danému človeku budete písať ľutovacie dopisy.. a aj keď ste si dali sľub, že nikomu neprezradite vaše tajomstvo, niekto si vás odchytí a vy mu to všetko hneď s plačom vyklopite.. Áno, presne tak sa chová Lisa, postava, ktorá mi liezla na nervy už od začiatku anime. Ja osobne sa ani nedivím, že v tomto anime bola v minulosti týraná, pretože to čo tam vyvádza cez celú dobu je choré.. Áno, presne toto hlúpe, nelogické a nereálne chovanie postáv mi na tomto anime vadí najviac. Buď ma tvorcovia chceli nasrať, aby som si znenávidel postavy alebo sú úplne hlúpi a toto im príde ako normála činnosť/konanie.. Takže zhrniem si to: Nudné anime, nezaujímavé a blbé postavy, fajn nápad, excelentná hudba, krásna animácia, nádherný "HAPPY END".. Moje hodnotenie: 63% ()

SonGokussj 

všechny recenze uživatele

Po 10. díle - prozatím jen výzva. Můžete mi někdo do diskuze prosím napsat, proč (ale konkrétně) tomu nemám dát 1* (za sympatického detektiva)? Rád si poslechnu konstruktivní vysvětlení. [Update 22.03.2015]: Zapomenul jsem se zmínit, že jsem byl schopen to dokoukat a "chtěl" bych snížit hodnocení. Ale říkám si - alespoň tu grafiku ocením. Ostatní byla od poloviny neuvěřitelná slátanina. A Jeoffrey!!! Vysvětlení tvých 5*! :-D. Za naprosto stupidní, nelogickej příběh o pomstě, za bělovlasou blbku, za černovlasou blbku, za 2 postavy, které se z Free! vplížily do jiného anime: 10%.... ()

mandelbrot odpad!

všechny recenze uživatele

Morálně odpudivé dílo, prezentující destrukci jako legitimní způsob, kterým můžou společností ublížení upozornit na své příkoří a dojít pochopení ostatními. Nejen to, dokonce můžou sloužit podobně postiženým jako inspirace a dodat jim naději lepších zítřků. Nijak přitom není vysvětleno proč jsou tak extrémní prostředky nutné, nedojde k žádnému zvážení jakýchkoliv alternativ. Absentuje také zaobírání se důsledky útoků na společnost, naopak je nám stále vtloukána do hlavy absence obětí na životech (dle mého názoru vysoce nepravděpodobná) snad aby si divák neuvědomil, že hlavní postavy nejsou žádní hrdinové bojující proti opresivnímu režimu ale pouze nezodpovědní spratci, kteří pobaveně hrají vražedné hry s celým národem. Glorifikace něčeho takového nemá daleko k schvalování činů šílených střelců a lidí posílajících antrax v dopisech. Seriál se patrně chtěl vyjadřovat k hrozbám nacionalismu, těžkostem mladé generace a nerovnému vztahu Japonska a Spojených států, výsledné poselství - jakkoliv je asi nechtěné - je ale naprosto pomýlené a odporné. ()

Starletka 

všechny recenze uživatele

Upřímně ani po dlouhém časovém odstupu pořád nevím jako toto dílko hodnotit. Na jednu stranu má hustou atmosféru, emoce, zajímavé postavy, pěknou animaci, skvělý soundtrack, je to napínavé a těšila jsem se na každý nový díl. Na stranu druhou některé věci byly dost nelogické a celkové vyústění bylo ... řekněme zvláštní. Kolem 7/10 ()

Hees 

všechny recenze uživatele

V jedenástich dieloch Zankyou no Terror sa toho naozaj udeje veľa a toto anime teda je považované za veľmi dynamické a nestráca v jednotlivých dieloch vôbec dych a tak sa dá zhltnúť celé za malú chvíľu, alebo za deň. Súboje mozgov môžu započať, toto anime je totiž súbojom mozgov, ktoré majú vysokú kapacitu, ale aj odkazom pre nás mladšiu generáciu, ale len do istej miery samozrejme. Takéto niečo sa bude hlavne páčiť ľudom, ktorý majú radi hlbšie myšlienky, odkazy a radi sa nad tým čo sledujú dodatočne zamyslia prípadne nechcú absolútne vypnúť mozog, lebo pri Zankyou no Terror je tu síce priestor možno pri akčných pasážach, ale už spomínané súboje pretláčania sa kapacitnou dĺžkou neurónov vypnutie a len bezduché sledovanie nedovoľujú. Anime síce nie je skvostom čo sa týka animácie, alebo hudbou, ale všade inde to jednoznačne dobieha. Samozrejme problémom tohto anime je jeho dĺžka, jedenásť dielov fakt nestačí na takúto tému, potom treba všetko nahustiť do tak málo dielov a jednoznačne to mohlo mať aspoň cez dvadsať dielov. ()

Tsukikage 

všechny recenze uživatele

Vždyť je to krásné anime. Miluji tu atmosféru. Akce střídá v jedné zvukové vlně melancholii. Promyšlené je to dobře. Nelogičnosti jsem nenašel. Sympatické postavy, rozumím jim dobře. Když to porovnáme jen tak pro legraci s death notem, je to úžasné. Podobné téma s úplně jinou originální atmosférou. Death note byl monstrózní gigantický monumentální, proto měl i ten typ hudby a akce, vše tam podporuje jeho atmosféru. Ale tak je to přece i tady. Je to melancholické, emocionální, procítěné, detailní a ta geniální hudba k tomu naprosto pasuje, což se odvážím říct, že těžší počin než v death notu, monumentální hudba se dá postavit, je těžká na vymyšlení, ale pasuje téměř vždy, ale vymyslet tenhle typ hudby je stejně těžké, a k tomu musíte přidat i to, že krásně pasuje. Jak může být ta holka stupidní, vždyť je to skvěle napsaná postava s pořádnou backstory. Je sympatická, skvěle nadesignovaná (stejně jako všichni ostatní). Ona je tam velice důležitá, ne tolik pro příběh, ale právě pro tu procítěnou atmosféru. Kdyby tam byly jenom sami dva, něco by tam chybělo. Opravdu asi největší úspěch tohoto anime jsou skvěle vymyšlené, navržené a nakreslené postavy, všechny do jedný. Skvělá grafika zase skvěle sloučená s atmosférou. Ukazuje nám zajímavé a nevšední pohledy na Japonsko. Navíc mám asi nejradši kresbu Seinen a tohle se tomu minimálně hodně podobá. Jako je pravda, že je to death notu podobné, ale rozhodně bych to k tomu nechtěl přirovnávat ani v nejmenším. Není to skoro ani stejný žánr. Jak už jsem řekl death note se snaží o něco diametrálně jiného než Terror in resonance, proto se to nedá srovnat. Kdybych to chtěl srovnat došel bych k jednoduché premise Terror je mnohem LEPŠÍ než death note, Death note je mnohem LEPŠÍ než terror. ()

Saraph 

všechny recenze uživatele

Takže se nám vylíhlo mládě Death Note... Stále jsem toho názoru, že na tento žánr je prostě potřeba více než jedna sezóna (10-14 dílů). To ať si nechají pro školní romance, kde se vesměs nic neděje. Rozjezd byl perfektní. Za první 3 epizody bych dal 10/10 a ani se dál nerozmýšlel. Problém ale nastává, když chce z tohohle nápadu někdo udělat smysluplný a plynulý příběh. Skoro mi to přišlo, jako kdyby z velkolepého rozjezdu si autor najednou uvědomil, že se nachází ve slepé uličce. Závěr jako takový se mi líbil velice, ovšem přišel opravdu příliš brzy. I přes tuto kritiku ale hodnotím pozitivně, jelikož jsem se ani trochu nenudil a to málo, co jsme dostali, bylo nabité. ()

Fordzy 

všechny recenze uživatele

Velice extrémistické dílo, občas připomínající Death Note. Konec překvapil. Kdo občas nemá anarchistické myšlenky, tak tomu se to asi líbit nebude.71% ()

DaeGurth 

všechny recenze uživatele

Moc jsem si to užil, výborné, sympatické postavy a konečně se mi někdo nepokouší podstrkovat neuvěřitelné a silné ženy střílející jednou rukou z brokovnice a u toho otravné jak osina v zadku, které mám mít ze zcela nepochopitelných důvodů rád, a místo nich tam je normální holka, která je sympatická a druhá, která má taky něco do sebe (byť bych ji doma opravdu nechtěl:D). Doprovázené výbornou hudbou a s atmosférou, která by se dala krájet. Autor je známý tvorbou pro muže a chlapce, takže část dívčího publika se asi bude muset po svém podívat jinde ()

John8 

všechny recenze uživatele

Zase jednou taková chytřejší podívaná která umí ukázat že anime není jen o laserech ze špičky nosu. Příběh je poutavý, zápltetka má dostatek otázek bez jasných odpovědí (chvílemi mi souboje mozků a plánování připomněli Kiru a L) a konec je na anime velice uspokojivý. Jedenácti dílná jednohubka která rozhodně stojí vyzkoušení. ()

ing.man 

všechny recenze uživatele

Ono to vážně upadlo v polovině seriálu. Nechal jsem se přesvědčit kamarádkou, že to stojí za shlédnutí, ale dopředu jsem tušil, že to nebude ono. Pár slabých míst, hodně šablon, či klišé to dost shodilo. ()

GTS_PUNK 

všechny recenze uživatele

11-dielne anime vytvorené štúdiom MAPPA, odohrávajúce sa v súčasnom (2014) Tokiu, sleduje vyčíňanie "teroristov" s menami Nine a Twelve, ktorí na svoje chystané činy dopredu upozorňujú vo videách hádankami. O čo im ide? Čo ich viedlo k tomu, že na seba chcú takýmto spôsobom upozorniť? Práve v hľadaní odpovedí na tieto otázky je postavený dynamický príbeh, v ktorom terorizmus ako taký zohráva prakticky iba vedľajšiu rolu. Na diváka tu totiž čaká oveľa komplexnejšia dejová línia, ktorú okrem prítomnosti do veľkej miere ovplyvňuje aj minulosť, kde pramení podstata takmer všetkého, čo v tomto dramatickom thrilleri možno sledovať. Navyše, schopnosť vyskladať príbeh bez hluchých miest, ktorý drží diváka skoro neustále v napätí, sa tvorcom naozaj darí, čo na celkovom pôžitku zo sledovaného diela ešte viac pridáva. Anime zaujme aj postavami. Spomedzi pomerne širokej plejády stoja za zmienku okrem záhadnej dvojice hlavných protagonistov určite detektív Kenjirō Shibazaki alebo rovnako záhadná Five, ktorú, ako sa ukáže, Nine a Twelve veľmi dobre poznajú. Menším sklamaním je postava Lisy Mishimy. Plaché dievča zo začiatku vyzerá, že bude jednou z ústredných postáv celého seriálu, ale postupne ju tvorcovia odsúvajú na pomyselnú vedľajšiu koľaj. Aj napriek tomu však v celom seriálu zohráva nemalú úlohu. Ak sa vrátime späť k príbehu, okrem postupnej dejovej výstavby, ktorá epizódu za epizódou naberá na stále väčších obrátkach, je na mieste oceniť aj zaujímavé zakomponovanie prvkov gréckej mytológie. Keďže ide o anime s kriminálnou zápletkou, odohrávajúce sa v Japonsku, je to trochu nezvyčajné, ale do deja to veľmi dobre zapadá. Zankyō no Teroru treba okrem námetu pretaveného do pútavého príbehu pochváliť ešte aj za ďalšiu vec. A tou je animácia, ktorá je na skutočne vysokej úrovni. Výborná kombinácia 2D a 3D prvkov v spojení s výraznými a sýtymi farbami vyniká najmä v seriálových exteriéroch a mestskom prostredí, čím zároveň do veľkej miery pomáha aj animovanej výprave. Pozerá sa na ňu viac než dobre a dozaista ju možno označiť za jednu z predností celého seriálu. Krátka kriminálna thriller anime miniséria z celkového pohľadu určite nie je sklamaním. Silu má navyše zaujať aj stránkou hudobnou. ()

DaweForeman 

všechny recenze uživatele

Zpočátku jsem byl z toho celkem paf, kdy jsem si řikal konečně zase nějakej zajímavej anime thriller, ale tak možná do první poloviny. Poté už to bylo jen nezáživné cosi a šlo to do kopru. Ano má to určitý motiv Death Note, ale tohle anime se s ním nemůže vůbec měřit. Myšlenky to má rozhodně zajímavý, ale je to zpracovaný naprosto nezáživným způsobem a je to příliš odlehčené - poté co se dovzíte, že Sphynx jsou lidumilové, tak už se dá jednoduše předvídat zbytek příběhu. Jediné silné stránky jsou postava detektiva Shibazakiho a postava pětky a devítky. Postavu Lisy jsem naprosto nepochopil, co tam vůbec dělá - jestli to bylo jen kvůli tomu, aby mohla na konci dovysvětlit pár věcí, tak to bylo chabý. Animace bych řekl, že je tak 50/50 hotová, některý postavy super a některý zase naprosto nezpracovaný (chybí jim tam jaksi detaily). Hudba je celkem hrozná. ()

DExUS 

všechny recenze uživatele

Anime ma okamžite zaujalo hlavne z dôvodu peknej grafiky a animácie. Story mi príde ako jemná vykrádačka deathnote. Detektív Shibazaky pôsobí veľmi realisticky a jeho postava je dôvod prečo som anime dopozeral. Hodnotím so 4* len z dôvodu rýchlejšieho ukončenia, ale tak to často v krátkych anime býva. Chcelo by to +2 epizody. ()

dudo24 

všechny recenze uživatele

Ako krimi so zaujímavým príbehom v pozadí – aj keď nie nejak zvlášť originálnym – to obstálo veľmi dobre. Aj napriek tomu, že vo všeobecnosti sa dalo veľa vytušiť, tie nejasné detaily a pochopenie hlavných postáv bolo čo ma držalo v napätí. Nedostatok tohto seriálu bol absolútne minimálny vývoj hlavných postáv a aj budovanie vzťahov bolo slabé. Chcelo to nespočetne viac flashbackov, ktoré by nám umožnili nazrieť hlboko do ich vnútra. Chýbalo mi tiež viac dialógov medzi triom hlavných postáv. Chápem, že sa chceli zmestiť do časového rozsahu, ale mali to radšej roztiahnuť na dve série a pridať tam aj tú emocionálnu hĺbku, ktorá si tu pýtala byť. Napriek všetkému, bolo to zaujímavé a neštandardné, tak si myslím, že môžem hodnotiť štyrmi hviezdami. edit (06.12.2020): Pozreté druhý krát. Hodnotenie ostáva, len pridám ešte k recenzii, že najslabší článok bola jednoznačne veľmi slabo rozvinutá 5ka. Skvelá kreditová pesnička. ()

Reklama

Reklama