Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Charlie chce pomstít svého otce, který byl neprávem uvězněn za krádež diamantů. Dá dohromady tým, s jehož pomocí touží ukrást právě ty diamanty, které dostaly jeho otce za mříže, a usvědčit tak pravého zločince. Jediným způsobem, jak se k nim dostat, je účast na světové taneční soutěži. (Dementra)

Recenze (23)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet INR 1.500milónov ($25miliónov)Tržby USA $3,790,000Tržby Celosvetovo $52,800,000▐ Indické filmové hviezdy Shahrukh Khan a Deepika Padukone opäť v ďalšom veľkolepom "Dubajsky honosnom" hudobnom zážitku plného gýču, ktorý sa ale vie predať. Tentokrát idú súťažiť o prestíž Indie na svetom podujatí v tanci z tímom Diamonds. Aj keď výhra nie je priorita skôr majú iný plán, zdolať trezor s diamantami. Ide o taký zábavnejší mix Dannyho jedenástky a Lets Dance plný riadnych bláznivých skopičin. Ako vždy tu dominuje vizuál, úžasná choreografia tancov, Deepika ako vždy hviezdy je klenot, samozrejme že si ju stále dobiera Shahrukh, takže občas upadne aj nejaké ta slza. Dokonca príde aj na nejaký ten kung-fu "panda" súboj Shahrukh vs Korejčan, plusom aj triková stránka. /80%/ ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Strašlivě typické, bez snahy alespoň o záchvěv originality. Přitom se jménem Farah Khan se pojí pojmy jako sebeironičnost, porušování žánrových konvencí a barvitá hudební čísla. V Happy New Year však jakoby přepnula do automatického módu. Jako klasická letní oddychovka však tento snímek o pomstě funguje slušně. Občas se sice trošku zadrhne, ale jinak využívá všechny známé žánrové postupy ku svému prospěchu. Dočkáme se tak klasicky švihlé, ale sympatické party, mírně překombinované zápletky a samozřejmě i loupežné scény, kde se hraje o vteřiny. ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Režijní počiny slavné taneční choreografky Farah Khan začaly jako čistokrevné masaly, ale postupně se mění v bláznivé komedie stojící na pitvořivých hereckých exhibicích a jednoduchých kameňákovských vtipech, které tu a tam překračují hranici vkusu a nestydí se těžit z rasistických, sexistických či homofobních předsudků (ve zcela pubertálním, nikoli uvědoměle politicky nekorektním duchu). Zatímco Tees Maar Khan skončil jako iritující odpad, Happy New Year přece jenom dokáže celkem solidně pobavit, je-li mu divák ochotný vyjít trochu vstříc. Spíše než režisérce za to ovšem můžeme děkovat hercům - charismatický Shahrukh Khan či vynikající komik Boman Irani přece jen hrají jinou ligu než Akshay Kumar. P.S: Happy New Year je ten typ filmu, u nějž mám plné pochopení pro jakékoli hodnocení od odpadu po pětihvězdu. ()

Ketri 

všechny recenze uživatele

Docela mile praštěná komedie, jen to pak trochu pokazila ta poslední povinná část každého indického filmu. Takže osnova děl je jasná: 1. poděkování všem žijícím a nežijícím, 2. kouření a pití alkoholu škodí zdraví, 3. nebylo ublíženo žádnému zvířeti, 4.postavy jsou čistě smyšlené a případná podobnost je čistě náhodná - lze obměnit: na příběh se zakládá na skutečných událostech, 5. příběh, 6. vlastenecká vsuvka aneb v Indii to stojí za totální h...o, ale my jsme na svou zemi pyšní! ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Mám už niečo s Bollywoodskych filmov napozerané. Uvedomujem si, že tento film sa nesie v duchu tradičnej zábavy. Je v ňom všetko, zábava, romanca, akčné scény, hrdinovia sú veľké Bollywoodske hviezdy, pekne tanečné kreáce, epické piesne - aj keď len asi jedna/dve naozaj dobré - hŕba pátosu, kvantum nelogickostí a nevyužitý Dubaj. Výsledkom je guláš na ktorý sa síce dobre pozerá, ale po skončení núti spochybňovať akýsi kult tvoriaci sa okolo Farah Khan a jej opusu Om Shanti Om a tiež poukazuje, že Shahrukh Khan sa tak trocha utopil v pohľadoch, dramatizácií a povrchnosti. To čo mu kedysi všetci žrali, začína s každým jeho ďalším filmom pôsobiť viac a viac parodicky. Deepika je ale znova na vysoko jebavá. ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Ze začátku celkem nuda (tedy až na fight v bahně) a pak se to zvrtne v hroznou šílenost. Poslední třetina filmu je fajn. Celkově zajímavý mix všemožných žánrů, který funguje a hlavně baví. Písničky by mohly být chytlavější, ale ty na konci pěkné. Za mě 80% :) ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Jasně, je to mainstream jak řemen, je to kýčovité, scenáristicky jednoduché, není to ani nějak extra promakané jako heist movie, který je kombinovaný s tanečním filmem, ale je to prostě tak parádní jízda... tedy hlavně v těch akčních a tanečních scénách. Shahrukh Khan předvádí neskutečnou pohyblivost. A kamera ví, proč ho tak miluje. ()

Andrea1717 

všechny recenze uživatele

HNY je jedna hodne veľká sranda a nadsádzka. Jej účelom je baviť, baviť a baviť. Svoj účel splnil a výborne, hudba vyslovene skvelá, SRK a Deepika úžasní. Jediné čo sa dá tomuto filmu vytknúť je to príšerné modré sako do ktorého SRK navliekli, to by malo byť trestné... ()

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Takže si to zhrňme: Parta mierne kriminálne ladených lúzrov pripravuje lúpež storočia, nie však ani tak kvôli prachom, ale z čírej pomsty voči bezcharaktérnemu zloduchovi. Avšak aby svoj dokonalý plán dokončili sa musia zúčastniť svetovej tanečnej súťaže. Dosť peklo, že :-), ale je to tiež guilty pleasure as HELL! Takto výborne sa pri filme bavím fakt málokedy. Určite by tomu neublížila kratšia stopáž a pár celkom pomenej zábavných dlhotrvajúcich scén by mohlo ísť kľudne dopreč, ale nemám potrebu sa v tom šťúrať viac. Pretože všetko ostatné som si užíval na hrane medzi "hm, sranda" a "čo tiiiii :D". Možno sa ma menej dotkla hviezdnosť Deepiky Padukone, SRK okrem melíru ničím zvlášť neprekvapil, ale Abishek Bachchan! Ten pokerface suchár z DHOOM trilógie? Ten, čo tam vyvádzal?!? Dalo by sa povedať, že tento objav jeho komediálneho talentu definitívne rozhodol capnúť tam aj tú piatu. A aby som nezabudol, čo sa týka formy.. Pre mňa prekvapenie poslednej doby: Aj ženy vedia s prehľadom natočiť romanticko akčnú crazy heist komédiu. ()

andiek05 

všechny recenze uživatele

Komedie, u které jsem se hodně pobavila. Vzhledem k příběhu jsem nečekala, že to bude pojato až tak zábavně. Jinak jak už z předešlého vyplývá, nechybí tomu vtip, nápad, akce, nějaká ta romantika, samozřejmě taneční vystoupení ... Já jsem se dobře bavila, nemám, co dodat. ()

Luksa 

všechny recenze uživatele

Jsem rád, že jsem si počkal na bluray, protože bylo na co koukat, bollywoodský taneční velkofilm jak se patří. Smál jsem se hodně - je fakt, že humor byl místama hodně ztřeštěný a dadaistický, co ale bylo bezchybné byla ústřední sedmička hrdinů. Ať už ověřené duo SRK + Deepika, skvělý Abhiskek v dvojroli nebo nedoslýchavý Sonu Sood, chemie mezi charaktery byla bezchybná a díky ní většina scén vyzněla vtipně. Pro mě zábava na pomezí čtyř pěti hvězd, ale spíš se přikláním ke čtyřem, přišlo mi, že film nemá takovou jiskru jako např Om Shanti Om nebo Chennai Express. ()

Narciska 

všechny recenze uživatele

Indičtí Dannyho parťáci. A když už vám někdu vnukne toto spojení a dovolíte si chvilkové srovnání obou přístupů, je rozdíl až ohromující. Tak kde na Západě v podobných typech filmů vítězí racionalita a důraz na každý detail postupu, tam kde je ústřední postava natolik zvýrazněna, že herci ve vedlejších rolích vám brzy vymizí z paměti svým charakterem i vzezřením, tak Indie k žánru přistupuje hravě, proplouvá náročnými scénami s humorem a lehkostí, baví se a prožívá. Místo chladně dokonalého postupu k vytyčenému cíli Indie vaši cestu vyplní barvami, tancem, vůní a láskou. ()

Gaja Gamini 

všechny recenze uživatele

Tohle byl spíš Crappy New Year. Oslava lenosti, která zcela ovládla pokusy o scénář, smysl, humor a herecké výkony. Patetické. Rychle zapomenout. ()

Dementra 

všechny recenze uživatele

Myslela jsem, že mě nic neudiví, ale koukat na partu cápků, co se chystají spáchat loupež století a mezitím nacvičují na taneční soutěž v růžovym baleťáckym...Je to kravina, je to sranda, je to neuvěřitelně krásná Deepika Padukone a Khan zase bez trika, je to prostě Bollywood. Jen škoda, že bylo docela málo písniček a chytlavá asi jen jedna, dvě. Edit: Ty jednu dvě písničky si už zpívam snad i ve spánku. ()

SmisekPA 

všechny recenze uživatele

Kdy jindy se na snímek podívat než na Silvestra? "Trochu jsem se zbláznil" zní finální song týmu India a to je optika, přes kterou se na tento film doporučuji dívat. Do třetice všeho dobrého, je pro pobavení se snímkem SRKa (mimochodem v absolutně skvělé formě) podívat s nadhledem (zesměšňující neverbální, paraverbální i verbální komunikace stranou). Dannyho parťáci okořenění masála World Dance Competition a 2násobnou stopáží než by se slušelo vás odpálí jako šampaňský na nový rok a pokud jim dáte druhou šanci, pobavíte se. "DP", jak krasavici Mohini říká SRK, je k nakousnutí... melodie jako India vale nezapomenutelné... a Dubai v pozadí filmu je kouzelná... Každopádně *hvězda dolů by nebýt svátků dolů letěla, paní Farah Khan. Upřímně: King emocí jen s ambicí pobavit? To je plýtvání potenciálu! Zajímavostí je, že u závěrečných titulků můžeme vidět další Khan - a to celou SRKovu rodinu... ()

Preslav 

všechny recenze uživatele

Kombo Farah, SRK a Deepika skvelo zafungovalo už v Om Shanti Om a v HNY to šlape dvojnásobne lepšie. Šiel som na to radšej s malými očakávaniami, ale... už keď po prvej polke na plátne naskočilo "intermission" som vedel, že tomu napálim s prehľadom 5*. V prvom rade o dej vôbec nejde, resp. veľmi mi na ňom nezáležalo. Ide tu hlavne o skvelo zahrané ústredné charaktery (najmä Abhishek, Boman a Sonu), ktoré už od začiatku súkali zo seba hlášku za hláškou a vidno, že si to samotní herci neskutočne užívali. Celé to bolo fajnovo prepletené narážkami a referenciami na iné filmy spolu s cameo pár známych osobností z bollywoodskej produkcie a plné malých, takmer nepostrehnuteľných drobností a uhrávok medzi hercami, takže celé kino sa v kuse smialo. Už sa nečudujem, že v Indii má HNY zatiaľ najzárobkovejší opening v histórii. PS 1: Neodporúčam tým, ktorý s bollywoodom len začínajú, mnoho vtipov a narážok vám tak unikne. PS 2: Som nevedel, že je stále cool zobrať si random bolly film a bez rozmyslu to hodiť rovno do odpadu... lebo... lebo made in India? ()

tulrika 

všechny recenze uživatele

Zase trochu jiný bollywood. Trochu netradiční taneční scény, ale chemie funguje. Parta si razí cestu vpřed ve slušivých bundách v barvách Indie a já jim celou dobu fandila. Je vidět, že si to natáčení všichni užili. Nevím, jestli padne do noty každému bollywooďákovi. Přijde mi, že se Indové pořád snaží přiblížit Hollywoodu a jejich filmy pomalu a jistě ztrácejí to kouzlo kvůli kterému jsem se začala na bolly dívat. PS: Jak je dobrým zvykem už z Om Shanti Om zase využili hromady kýblů vody k opláchnutí Shahrukha ()

Stupet 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film nemá chybu! Naprosto famózní komedie, u které se člověk baví od samého začátku, až po závěrečné titulky! Výborně, Indie! Víc takových filmů! Tento film společně s Rab Ne Bana Di Jodi jsou mé nejoblíbenější! A stejně jako právě ve filmu RNBDJ, jsou tu jen samé hezké písničky! ()

coulismoulis 

všechny recenze uživatele

Zápletka je stokrát ohraná jak u Chopry, tak u ostatních (v tomto případě F. Khan). Družstvo indických neschopů (zde stačí doplnit jakýkoli obor) to natře zbytku světa. V některých případech to funguje (Chak de!), v jiných zase ne (Hichki, Dil Bol Hadippa!). U HNY je to tak půl napůl. Karikované charaktery k sobě pasují a více méně nepřekročí hranici trapnosti. Záměrem je se bavit, ne přemýšlet. Fajn, proti tomu nelze v komerční kinematografii nic namítat. Jediný problém, co s filmem mám, je jeho plochá bombastičnost, ruku v ruce s národním pathosem (naštěstí ještě ne nacionalismem!). Kde jsou ty doby, kdy Om Shanti Om nabízel svérázný meta/humor bez vlajky vytetované i na zadnici… ()

Reklama

Reklama