Reklama

Reklama

Válečník

Trailer
Velká Británie / Francie / Německo / Indie, 2001, 86 min

Obsahy(1)

Lafcadia je vůdcem malé, ale výlučné skupiny válečníků, kteří slouží místnímu pánovi. Jeho syn k němu vzhlíží a chce se také stát válečníkem. Přesto se Lafcadia po vyplenění jedné z "neposlušných" vesnic rozhodne zanechat krvavého řemesla a odejít do hor, odkud pochází. Pán však ze své služby nikoho odejít nenechá a pověří válečníky, aby Lafcadiovu zradu potrestali a jako důkaz mu přinesli jeho hlavu. Válečníci zabijí Lafcadiova syna, a tak se na cestu vydává jen hluboce zarmoucený Lafcadia. Během svého putování potkává chlapce Riaze, který ztratil rodiče, a proto se rozhodne k Lafcadiovi přidat, a slepou ženu putující ke svatému jezeru. Všichni tři společně podstupují cestu do hor pronásledováni válečníky...

THE WARRIOR je epické, vizuálně velmi působivé vyprávění o očistné cestě Lafcadii ze středu indické pouště k zasněženým vrcholkům himálajských hor. Film získal na festivalu v San Sebastianu Cenu za nejlepší kameru a na filmovém festivalu v Londýně hlavní cenu - Sutherlandův pohár. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (11)

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Mnohokrát zobrazené téma pomsty spojené s vykoupením, podpořené efektními panoramatickými záběry a naprosto impotentním vyústěním. Zpočátku to celé zavání vyprázdněnou narací, ovšem zdání klame, protože se jedná spíše o absenci tvůrčího potenciálu. Jeho zbytky slepě sází na moudře se tvářící balení plné osvědčených ingrediencí s přesně nalinkovaným průběhem. Skoro se zdá, že autoři měli v úmyslu pouze se kochat přírodou a reáliemi, ovšem v tom případě by bylo dozajista chvályhodnější pracovat na poli celovečerního dokumentu. Takto z toho vzniklo drama bez špetky dramatičnosti, tragédie bez jediné slzy a změť obrazů bez jakéhokoliv vyústění. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Velmi oceňovaný britský film, na kterém není zhola nic britského. Osudový příběh muže, jenž se vydal na cestu, kterou považoval za správnou příliš pozdě, má určitý duchovní přesah související s titulní touhou po boží přízni. Všechno se děje tak nějak nevzrušivě, bez špetky života. Dívat se hodinu a půl z okna vyjde pomalu nastejno... přesto mě Warrior občas dokázal strhnout, obzvlášť v první půli, kdy ještě nebylo patrné, jak unylým tempem se bude děj sunout kupředu. 60% ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

Skvěle natočený film. To, čemu bych se ve většině případů buď vysmál, nebo by mě naštvalo, že ze mne autoři dělají blbce, je podáno takovým způsobem, že se mi výsledek zdál hodně povedený. Vynikající hudba, celkově další vítězství formy nad obsahem. ()

lenuse 

všechny recenze uživatele

Asif Kapadia je prostě divný režisér a točí filmy, které mi nesednou. Příště mi snad už nebude jeho film stát za ztrátu peněz a času. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama