Reklama

Reklama

Až na doraz

(festivalový název)
  • Jižní Korea Kkeutkkaji ganda (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Zdá sa, že detektív Ko Gun-su (Sun-kyun Lee) nemá zrovna šťastný deň. Práve mu zomrela matka, jeho oddelenie vrážd vyšetrujú z vnútorných záležitostí kvôli bratiu úplatkov od miestnych podnikateľov a na ceste na pohreb, uprostred noci, zrazí svojim automobilom chlapa, ktorý ostane bezvládne ležať v kaluži krvi. Telo muža sa mu podarí ukryť, rovnako ako stopy po autonehode, avšak jedného dňa obrží anonymný telefonát od záhadnej osoby, ktorá celú situáciu údajne pozorovala, a vyhráža sa mu, že všetko nahlási... (sochoking)

(více)

Recenze (54)

Philcze 

všechny recenze uživatele

Částečně hutná korejská žánrovka, částečně nemorální a prudce černohumorná coenovka v čele s parádním soubojem ústředních postav. Navíc už jsem dlouho neviděl film, který si tak dobře dokáže obhájit dvojité finále. Pecka. 95% (Fantasy Film Fest - Mnichov) ()

Duotone28 

všechny recenze uživatele

Skvelé krimi z polostrova, určite príjemným osviežením a prekvapenim. Škoda že hodnotením trošku podcenene, čomu celkom nechápem, budiž. Odporúčam, nazdar ()

Tyckin 

všechny recenze uživatele

Sice to má dost krkolomné a až absurdní situace, na druhou stranu, film dokáže pobavit i napnout, akce nechybí, takže jako taková jednohubka obstojí víc než dobře a hodnocení zde odpovídá. ()

Tsukikage 

všechny recenze uživatele

Prakticky nemám, co bych filmu vytkl. Jasně není to velkofilm, ale všechny komponenty zapadly. Geniální konec. To co se mi ale hlavně líbilo, je jisté opuštění tradičních filmových klišé, nenašel jsem ani jedno. Dobrá akce. Herci hráli taky skvěle, téměř reálně, minimálně vtipně. Doporučuji další asijský film s policejní tématikou o dost teda slabší než oba Zátahy, ale ty jsou naprosto geniální celou dobu. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Místy to byla docela i prdel, ale většinu času se jedná o hodně zajímavě napsaný akční thriller, který díky jediné haluzi nastartuje eskapádu průserů, které ale jenom čekaly na to, aby se staly. Rákosníci opět dokazují, že dobré scénáře jim jdou a že se nebojí se svými postavami pořádně zametat. 85% ()

PavelVanekArt 

všechny recenze uživatele

Přemrštěná korejská kriminálka, kde není nouze o nudu. Takhle zesraných 48 hodin jsem dlouho neviděl. Nikdy není tak špatně, aby nebylo ještě hůř. A dvojitý intenzivní finále tomu jen pomáhá, proto 4* a.k.a 75% ()

alchac 

všechny recenze uživatele

Volně padající, lehce úplatní korejští poldové, kteří mají současně morální zábrany nechat toulavé čokly intimně seznámit s pneumatikami svých aut, to holt v životě nemívají lehké. Následkem zmíněné situace totiž může být až brutálně adrenalinová, nepříliš blbá a výtečně černohumorná jízda, ze které ovšem bude mít hrdina pramalou radost. Aneb jak by to asi vypadalo, kdyby Kulhánek žral kimči a místo o upírech psal o zkorumpovaných policajtech. Letošní Rejžefest mi tedy hned na první pokus vypálil mezi vytřeštěné bulvy pořádnou pumelici! P.S.: Hlavní padouch by si zasloužil vlastní odkaz v nějaké prohnilé encyklopedii. ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Nenáročný thriller, který se svým přitažením za vlasy ještě zručně trefil do pásma zábavnosti. Spousta podobných (a obzvlášť těch korejských) over-the-top thrillerů totiž ve finále působí jak nepovedený slapstick. Hard Day se naštěstí udržel a vyhrocenost zápletky je přehnaná tak akorát. Celkově svižné a kvalitně zahrané. Pohodových 7/10. ()

tatanapope 

všechny recenze uživatele

Velmi povedená komedie,plná černého a sarkastického humoru,to já prostě můžu.Jde o policisty na kriminálce,ale rozhodně ne o kriminálku jako takovou a co říct k ději no jak originál název sám říká velmi špatný den jednoho mladého policisty.Celkově mě film hodně bavil,jen konec mohl být zajímavější. ()

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

Tohle je další,z korea frajeřinek, kde hlavní frajer rozdává facky rychleji, než lítají kulky jeho protivníků. Se skvělou choreografií, silným tempem a povedeným příběhem je to pro mě další důkaz, že kdykoliv sáhám po korejské tvorbě, tuším,že se nudit nebudu... perfketní práce ()

Pump 

všechny recenze uživatele

Pane bože, taková sračka. Vzepne se jen když už je jeho bezmoc opravdu opravdu trapná... Taková škoda. ()

Pedross800 

všechny recenze uživatele

"EXISTUJÍ DVA DRUHY LIDÍ. TI, KTEŘÍ STÁHNOU OCAS, KDYŽ DOSTANOU NAKLÁDAČKU. A TI, KTEŘÍ SE TÍM ZOCELÍ. KTERÝ Z NICH JSI TY?" Vzhledem k tomu, co vše se navalí na hlavního hrdinu a s jakou gradací, tak je to rozhodně ten druhý příklad. Den blbec jak má být, kdy si člověk říká, co ještě se tomu chudákovi detektivovi Go může stát a nevychází z údivu, že opravdu ještě může :-) Výborně gradující detektivka kořeněná správnou dávkou černého humoru a udržující si vysokou dávku napětí od první do poslední minuty. Neskutečná zábava, nemám co bych vytknul a musím naprosto souhlasit s uživatelem gogo76, kdy také nechápu mnohé nízké hodnocení a výtky. Tohle je dokonalá krimoška s parádní atmosférou i jedním z nejuvěřitelnějších a nejlepších "civilních" soubojů hlavních postav co jsem viděl a s koncem, který ten den blbec postaví na hlavu. Špica práce Korejáci. ()

Hollohlaway 

všechny recenze uživatele

Kdyby měli bratři Coenové šikmý oči, natočí tohle. Zápletka, humor, a drama až do konce. Den blbec je napínavá jízda, jen podle korejských pravidel, která každému nesednou, ale nečekaně kvalitní. Finálová civilní bitka je výborná a originální a chudáka policajta vám musí být od začátku líto. Ale nebojte, i Korejci mají rádi happy end. ()

Bernhardiner 

všechny recenze uživatele

Jeden takový zdánlivě nezajímavý a nenápadný Mefistofeles má zkrátka blbý den. Členové dozorčí rady pekla se mu hrabou v jeho osobních věcech, mimo jiné i v korupčních deníčcích, a zároveň srazí, jak se záhy ukáže, jiného pekelníka, což rozlítí dalšího představitele říše, kde slunce nikdy nevychází. Ale náš hrdina si umí poradit, troška nafukovacích balónků, troška zeminy, troška výbušniny, nějaké to vydírání, úskoky, pár kilometrů běhu a spousta kulek a krve a náš pekelník je zpátky na vrcholu a silnější a bohatší, než kdy byl. O budoucnost korejské policie skutečně není třeba mít obavy, její členové určitě neskončí v chudinském hrobě, zájemců o přivírání očí je a bude vždycky dost. Nikde jsem nenašel informaci o tom, zda je tento film oficiálně vhodný i pro děti. Podle mého názoru rozhodně ne! Není tam žádný erotický obsah a toho násilí tam není na dnešní dobu až tak moc. Nebezpečnost tohoto snímku však tkví v tom, že by pro některé nepříliš vyzrálé jedinci mohl náš ďábelský hrdina představovat jakýsi vzor (i s ohledem na to, jak snímek končí). To by ten svět šel velmi rychle do kytek. 75% ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Asi je to fakt spíš černá komedie než kriminálka nebo drama. To si uvědomíte u některých scén a taky ve chvíli, kdy máte pocit, že hlavní záporák je snad nesmrtelnej, nebo co to sakra mělo znamenat Chvílema jsem byl fakt v rozpacích a moc jsem to neuměl analyzovat, co že tím chtěli autoři vlastně říct. Bylo to prostě divný, a přitom ne blbý. Sám moc nevím, co s tím... ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Jako ujde to. Na herce se dá koukat. Není to nudné. Děj není ustrkován akcí. A sem tam je to i zvráceně vtipné. Na asijské poměry, kde se nesnaží o nějakou těžkou filozofii (jak je jejich zvykem), je to pro mě ok. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Kriminálního detektiva začne vydírat někdo, kdo viděl jak zakrývá mrtvého muže, kterého ve stresové situaci a v podnapilém stavu porazil autem. Hra kočky s myší, kdy dlouho není poznat kdo má před kým navrch. Příběh plný překvapení ve vývoji děje, který si drží plynulost, dramatičnost a mírnou temnou atmosféru. Nechybí nadhled a černý humor, což polevuje na vážnosti. Snímek je stylový a ve svém žánru zásadový v hloubce příběhu, soucitu a přesvědčení. Celé se to veze na pomezí gangsterské komedie a kriminálního dramatu. A funguje to. ()

Reklama

Reklama