Reklama

Reklama

Podnájemnice

Trailer 2

Mathias (Kevin Kline) přijíždí z New Yorku do Paříže, aby se tu pokusil prodat dům, který zdědil po svém otci. Věří v hladký průběh prodeje a v brzký návrat domů. Jeho plán však vezme za své, když se seznámí se současnými nájemnicemi usedlosti. Starší dáma Mathilde (Maggie Smithová) ani její dcera (Kristin Scott Thomasová) nemají sebemenší chuť ani důvod odejít. Zatímco se Mathias snaží dům prodat i s nájemníky za každou cenu, postupně poznává Mathildu, díky níž se přiblíží k zesnulému otci. (Cinemax)

(více)

Recenze (29)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Milý film, který mi svojí atmosférou v mnohých momentech připomíná právě Dobrý ročník. Jen s tím rozdílem, že Dobrý ročník měl daleko sympatičtější postavy a ještě o stupínek lepší prostředí, čímž netvrdím, že Kevin Kline se zde nepředvedl nebo že by Paříž měla menší kouzlo než francouzský venkov. Jen je to o tom, jaké vlastnosti u lidí a místa, mě osobně přitahují víc a Podnájemnice je v tomhle ohledu pocitově trošku někde jinde. Na druhou stranu uznávám, že některé obchodní schopnosti Kevina Klina mě rozesmávají ještě teď. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

" Když někdo následuje svoje srdce, někomu jinému to srdce zlomí. Vždy zůstanou úlomky, vždy to zraní, vždy to bolí. Lásky je omezené množství. Jak ji dáte někomu novému, musíte jí vzít od někoho starého". Komorní vztahové drama, které stojí na třech hereckých hvězdách, které to zahráli s grácií sobě vlastní. Výborný Kevin byl dominantní postavou, kterou jsem po odkrytí roušky jeho minulosti chápala se vším všudy a vztah matky s dcerou bych si možná přála ještě trochu více poodhalit, ale někdy i nevyřčené je jasně hmatatelné. Život někdy zamíchá kartami takovým způsobem, jak bychom to nikdy neočekávaly. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Ne komedie, ale komorní drama, které je s přibývajícími minutami stále pochmurnější. A na kterém je notně znát divadelní předloha, takže tu vystupují prakticky jen tři postavy, téměř všechny scény se odehrávají v jednom bytě a docela hodně se tu mluví, přičemž zvyšující se bezútěšnost příběhu vyplývá primárně z toho, co se jednotlivé postavy skrz dialogy o sobě navzájem dozví a co se vy jako diváci dozvíte o nich. Lhala bych, kdybych tvrdila, že je My Old Lady nejzajímavějším nebo nejvíce strhujícím filmem ve svém žánru, ale nic to nemění na tom, že mě svou civilností, citlivostí, lidskostí a upřímností zaujalo. Nehledě na to, že Maggie Smith je skvělá a Kevin Kline v tomto vyléčeném alkoholikovi se sklonem k sarkasmu a depresím našel jednu ze svých nejkomplexnějších filmových rolí za posledních dvacet let. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Poněkud komornější drama se zajímavým příběhem a atraktivními postavami, trojlístkem Chloé, její matka a Mathias Gold. Poměrně slušně je tu vylíčena i psychologie postav a ke konci není nouze o napětí. Jen toho humoru tu příliš nebylo (zejména v druhé půlce), což ale není až tak na škodu. Celkový dojem je na 3*. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Sázka na jistotu, která nepřekvapí a ani neurazí. Celkem banální příběh, s dobrými herci a hlavně Kristin Scoott Thomas, na kterou jsem poslední dobou nějak hodně moc vysazen. Sám nevím, čím to je, ale je to prostě tak, jak jí vidim jsem ochoten hodnotit velmi subjektivně, což se mi stává jen jednou za padesát let! ()

nash. 

všechny recenze uživatele

"Lásky je jen omezené množství. Když ji chcete někomu dát, musíte ji někomu jinému sebrat." Temná hrouda postupně odkrývaného traumatu, ve které se občas zablýskne krystal humoru. Takové je civilně pojaté vztahové komorní drama s hereckým koncertem zejména Kevina Klinea. S přibývajícími minutami, a zejména informacemi postupně odkrývanými v dialozích tří hlavních postav, vyrůstá z banální zápletky překvapivě stále více neradostná studie následků dávných událostí, které s odstupem téměř 50 let nejsou jen romantickou vzpomínkou, ale ranou, která zničila a vlastně stále ničí jejich nedobrovolné "vedlejší" účastníky. Naštěstí se nepotápí do hlubin přehnané deprese, ale dokáže plout na hladině, sice hořké, přesto osvětlené nadějí, nadhledem i občas i humorem. Příjemně pozvolna rozehrávané, avšak ke konci, jako by tvůrci najednou zjistili, že jim dochází čas, poněkud ukvapené a v rychlosti chvátající k rozuzlení. ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Vynikající rodinné drama o krutých nevinnostech, fatálně poznamenávajících charaktery ústředních protagonistů. Stará matka, povznesená nad vlastní morální selhání, citově frustrovaná dcera a neurvalý, drzý návštěvník, ze kterého se vyklube někdo docela jiný... Herecký koncert Maggie Smith, Kristin Scott Thomas a Kevina Klina. Paris est la ville des rêves. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Malý koprodukční film o komplikovaných vztazích, složité minulosti, kterou si všichni nosíme s sebou do posledního dechu, a o tom, že život nesmíte brát tragicky. Samozřejmě na filmu je nejzajímavější to skvělé obsazení a pařížské lokace. Děj je minimální, dialogy někdy sáhodlouhé. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Takový příjemný příběh, který uplyne, na chvíli ve vás zanechá docela hezké pocity a víru v lepší vztahy mezi lidmi, ale stejně tak celkem rychle tyhle pocity vymizí a je dost možné, že si druhý den z toho filmu nic moc pamatovat nebudete. Ale ten první dojem, ty první pocity jsou skutečně docela příjemné. ()

rt12 

všechny recenze uživatele

Rozvláčný začátek, zpříjemněný celkem vtipnými dialogy mezi Kevinem a Maggi, navodil atmosféru poklidné komedie. A vše je tak poklidné až je to nudné a já si říkala, proboha o co tu vlastně půjde, kdy už se začne něco dít. A bác po třetině nastane výrazné ochlazení děje, dialogy se vyostřují a o něco zde jde, Vše začíná mít správné obrátky a napětí. Bohužel posledních 12 minut dojem z filmu vše zhatí . K originálnímu vyvrcholení, jaký by si tento příběh zasloužil, rozhodně nedochází. Děj se opět ocitá v klidných vodách, závěr CO JSME SI - TO JSME SI ,značně poškozuje celkový dojem. ()

PP66 

všechny recenze uživatele

Měl jsem pokušení dát čtyři hvězdy, leč neplakal jsem dojetím a občas si zdříml. Průměrný film s výbornou Kristinou, no a ty francouzské prodeje s břemenem byly báječné:o) ()

Lord.Jim 

všechny recenze uživatele

Něco neuvěřitelně rozkošnýho, milýho, smutnýho a především lidskýho. A místy i pekelně vtipnýho. Hlášky Mathildy jsou vybroušený skvost, nesympatický Amerikán je super votřesnej (samo jen chvíli - pak je naopak okouzlující) a Kristin je jako vždy úžasná. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Prvá hodina filmu mi prišla až nechutne monotónna a nudná, prakticky nič sa nedialo a okrem niekoľkých zaujímavých dialógov to bola viacmenej čistá lyrika. Avšak záverečná tretina už priniesla to, v čo som dúfal po celý čas - a razom tá zápletka získala aj nejaký poriadny spád, hoci tiež miestami až príliš lyrický a existencionálny. Ale tam to už tak nevadilo, len škoda, že kým to celé rozkvitlo do takej kvality ako v závere, tak to bolo treba občas fakt až pretrpieť (nesmierne sa mi zívalo a zaspával som). Ale napokon to čakanie stálo za to, no aj tak na viac ako 3* to neni. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Zo začiatku to vyzerá ako solídna francúzska komédia s anglickým humorom, čo bolo vzhľadom na dej veľmi zaujímavé a mohlo pobaviť v celej dĺžke filmu. Žiaľ, tento pocit trvá len krátko. Celé sa to zvrhne na uplakanú frantícku drámu o vzťahoch, plnú klišé a predvidateľného záveru. 1 z 5 ()

haj 

všechny recenze uživatele

Zpočátku veselejší film, který postupně, s přibývajícími informacemi o životě jednotlivých postav a jejich dysfunkčních rodin, přechází v drama o nevěře a jejím dopadu na celou rodinu, ve kterém exceluje ústřední trojice Kline-Thomas-Smith. ()

Mishqo 

všechny recenze uživatele

50% ... Hrozne rozháraný film, ktorý nevyužil svoj potenciál aj napriek dobrému obsadeniu. Nadnášal sa celý čas vo vzduchu priemernosti. ()

Chegi 

všechny recenze uživatele

Milé a nenápadné komorní drama, které především ve druhé polovině přebíjí humornou stránku filmu. Velkou devizou jsou především skvělé zahrané role všech tří hlavních protagonistů, které po celou dobu drží vysokou laťku. Když nic jiného, alespoň se dozvíte, co znamená viager (myslím, že je v tom částečná podoba s dědou Komárkem :) ). ()

Reklama

Reklama