Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Na začátku dílu vidíme, jak malému Abrahamovi jeho babička vyprávěla příběh o stvoření Pána. Pánovo tělo původně patřilo muži trpícímu gigantismem, ale Pánovi se líbilo natolik, že do něj přesunul svou duši. Onen muž měl před proměnou hůl, kterou nyní Abraham Setrakian používá.

Na konci minulé sezóny se Setrakian pokusil Pána zabít slunečními paprsky, ale Pán paprskům unikl. Setrakian se ho vyrazil hledat, ale narazil na jiného upíra, který ho dovedl k Antikům. Antikové jsou původní upíři, Pán je jeden z nich, ale vymkl se kontrole. Antikové nabízejí Setrakianovi spojenectví. Setrakian požaduje informace i knize Lumen, po které pátrá již velmi dlouho a která by mu mohla pomoci se zničením Pána. Setrakian se zatím o knize moc nedozví, ale cítí naději. Spojenectví bylo nakonec uzavřeno.

Eldritch Palmer a Thomas Eichorst pokračují ve spolupráci. Eichorst má hned několik úkolů – musí najít nové tělo pro Pána, obstarat mu pár dětí, které by mohl přeměnit, a pověřit Kelly, aby se o ně postarala. Eichorst vybral slepé děti a na konci dílu je svěřil Kelly, které pán navrátil paměť a schopnost mluvit. Pán chce, aby ho Kelly dovedla k jejímu synovi a manželovi. Palmer mezitím obstarává prostory, kam by se Pán mohl přesunout a kde by mohl žít. Palmer se tak setká s mladou makléřkou, které nakonec nabídne práci jeho osobní asistentky.

Eph a Nora mezitím zkouší přijít na metodu, jak se zbavit upírů a nákazy. Zatím mají dvě možnosti – vakcínu či lék, ale ani jedna nevypadá příliš věrohodně. Dvojice nakonec přijde na to, že by bylo nejlepší, kdyby mohli všechny upíry nakazit nějakou nemocí, která by zahubila jen je. Dvojice potřebuje pokusné králíky a ty najde ve straším manželském páru, který byl infikován. (TV Prima)

(více)

Reklama

Reklama