Reklama

Reklama

Agresivní virus

(seriál)
  • USA The Strain
Trailer 2
USA, (2014–2017), 34 h 22 min (Minutáž: 41–69 min)

Předloha:

Guillermo del Toro (kniha), Chuck Hogan (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

David Bradley, Sean Astin, Javier Botet, Natalie Brown, Francis Capra, Roger Cross, Kevin Durand, Ruta Gedmintas, Leslie Hope, Jonathan Hyde, Mía Maestro (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(46)

Na newyorském letišti J. F. Kennedyho přistane letadlo plné mrtvých pasažérů. Ty během letu přepadla neznámá síla a čtyřem z nich se podařilo přežít. Nikdo však netuší, co bylo příčinou smrti ostatních pasažérů, a proto je k případu povolán epidemiolog Ephraim Goodweather spolu s kolegy Norou Martinezovou a Jimem Kentem. Ephraim se právě rozvádí s manželkou, která ho opustila. Při vyšetřování událostí v letadle je objevena podivná truhla vypadající jako rakev. Ta však po nějaké době záhadně zmizí. Ephraim a Nora mezitím naleznou podivné červy. Patolog jim sdělí, že v tělech obětí se nenašla žádná krev. Na letiště dorazí starý židovský obchodník Abraham Setrakian, který si vynucuje setkání s Ephraimem. Ten ho odmítá, ale Ephraim mu stačí sdělit, že pokud se mu podaří zadržet rakev na letišti, nemusí dojít k žádnému problému. Ephraim tedy nařídí zákaz odjezdu všech větších vozidel z letiště. Rakev však s Jimovým souhlasem z letiště odveze zlodějíček Gus Elizalde, kterého najal Thomas Eichhorst, pravá ruka podivínského milionáře Eldritche Palmera. Na patologii mezitím těla zemřelých pasažérů obživnou a patologovi vysají veškerou krev. Setrakian si uvědomuje, že do New Yorku dorazila hrozba, které on už jednou v životě čelil. (TV Prima)

(více)

Recenze uživatele Kaluž k tomuto seriálu (1)

Agresivní virus (2014) 

Rozjezd byl hodně fajn, šířící se nákaza, strach, konspirace a mocenské intriky na pozadí, ale postupně se z toho stal čistý survival, ve kterém ani tak nejde o napětí či budování atmosféry, jako spíš o neustálé upalování ošklivých sosáčků zářivkama. Předlohu jsem nečetl, takže netuším nakolik se výsledek přibližuje jejímu podání, ale něco mi říká, že to takhle rozbředlá kašička nebude. Nejsilnější momenty najdeme ve flashbacích s mladým Abrahamem a nestárnoucím Eichhorstem. To je vůbec hardcore dědula, tenhle Abraham, prvotřídní kydlič a tahoun, tolik entuziasmu a víry aby člověk pohledal. Zamlouvá se mi nápad se zhoubným kmenem, postupná přeměna nakažených obětí je docela fascinující, líbí se mi design sosáčků (připomínají mi mutanty z modernějších dílů videoherní série Resident Evil). Samotný Master je už trošku úsměvný, ale zase se řadím k fandům poctivé řemeslné práce s maskama a jsem rád za minimum CGI volovin. Závěr série jsem tvůrcům úplně nesežral, ale pravděpodobnost, že mě tohle béčko za rok opět přiláká zpět před obrazovku, je docela vysoká. ()

Reklama

Reklama