Reklama

Reklama

Agresivní virus

(seriál)
  • USA The Strain
Trailer 1
USA, (2014–2017), 34 h 22 min (Minutáž: 41–69 min)

Předloha:

Guillermo del Toro (kniha), Chuck Hogan (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

David Bradley, Sean Astin, Javier Botet, Natalie Brown, Francis Capra, Roger Cross, Kevin Durand, Ruta Gedmintas, Leslie Hope, Jonathan Hyde, Mía Maestro (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(46)

Na newyorském letišti J. F. Kennedyho přistane letadlo plné mrtvých pasažérů. Ty během letu přepadla neznámá síla a čtyřem z nich se podařilo přežít. Nikdo však netuší, co bylo příčinou smrti ostatních pasažérů, a proto je k případu povolán epidemiolog Ephraim Goodweather spolu s kolegy Norou Martinezovou a Jimem Kentem. Ephraim se právě rozvádí s manželkou, která ho opustila. Při vyšetřování událostí v letadle je objevena podivná truhla vypadající jako rakev. Ta však po nějaké době záhadně zmizí. Ephraim a Nora mezitím naleznou podivné červy. Patolog jim sdělí, že v tělech obětí se nenašla žádná krev. Na letiště dorazí starý židovský obchodník Abraham Setrakian, který si vynucuje setkání s Ephraimem. Ten ho odmítá, ale Ephraim mu stačí sdělit, že pokud se mu podaří zadržet rakev na letišti, nemusí dojít k žádnému problému. Ephraim tedy nařídí zákaz odjezdu všech větších vozidel z letiště. Rakev však s Jimovým souhlasem z letiště odveze zlodějíček Gus Elizalde, kterého najal Thomas Eichhorst, pravá ruka podivínského milionáře Eldritche Palmera. Na patologii mezitím těla zemřelých pasažérů obživnou a patologovi vysají veškerou krev. Setrakian si uvědomuje, že do New Yorku dorazila hrozba, které on už jednou v životě čelil. (TV Prima)

(více)

Recenze (287)

KevSpa

všechny recenze uživatele

"Deltorovské" obludky a nechuťárny v seriálu s hellboyovským nádechem. Kdo by dokázal odolat? V pilotu je sice vše poněkud předvídatelné, ale i díky slušnému hereckému obsazení a čitelnému rukopisu Guillerma del Tora vás rozhodně dokáže navnadit na další díly. Teď už si jen musím zvyknout na Coreyho Stolla s vlasama. Pilot - 80% ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Po první sezóně: Na mne hrozně béčkový, repetetivní a málo ambiciózní. Jednorozměrný figurky žádný drama nevyvolají, hlavní záporák vypadá směšně a bojůvky s řadovými upíry jsou pořád na jedno brdo. K vedlejším postavám je to sice příjemně tvrdé, umíraj babičky i děťátka, ale to je tak jediné, čím mě The Strain dokázalo výrazněji potěšit. Když se to vezme kolem a kolem, tak se toho za celou první sérii zas až tolik nestalo. A na druhou už pravděpodobně koukat ani nebudu. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Příjemná žánrovka, která po třech dílech nemá problém držet tón nastavený poněkud překombinovaným pilotem. Zajímavě se rozvíjející postavy a dva největší badassové současných seriálů - krysí killer Vasilij a maestro Satrakian zajišťují dostatečný přísun krevních destiček. Viggo Nekromortensen Thomas Eichhorst z druhé strany řeky jenom dotváří krásný panoptikum. Strach, že tomu začne padat řetěz a všechno se to bude točit v kruhu mizí s pátým dílem. Jakmile začne boj na život a na smrt chytne Strain přesně takový spád a šťávu, jakou si pulp žádá. Nosferatu komando a zformování vampirologicko-deratizačně-virologického odboje vysloveně top momenty. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,CO BYLO V TÉ RAKVI?“ … ,,VĚC SILNÉ MOCI A ZLÉ VŮLE. VŮLE, KTERÁ POHLTÍ SVĚT I SVĚTLO.…" /// Jako fakt? Logicky to de do sraček každým dílem víc a víc, vosobní linku má de facto jedna osoba a stejně většinu času nudí, stejně jako upíří zombíci. Píčovina. Dlouhatááánská epizoda Akt X, ve který všichni s modlitbou v držce vyhlížej Scully(ovou) a Muldera. Marně. A tak tam těch pár zoufalců běhá, vykácává se či roní slzy a zombíci z Walking Dead chcípaj smíchem nad zjištěním, že tihle blbečci chtěj další sérii. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Upírskou trilogii ,,Zhoubný kmen“, kterou mají na svědomí Guillermo del Toro a Chuck Hogan, neznám. 2.) Vykuchal jsem manželku. Pro dobro světa. 3.) Thx za titule ,, Equino_X2, Clear“ a ,,dusanho“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

První díl - SUPER... Dne 27.07.2014 srážím hodnocení ze 100% na 60%. U druhého dílu jsem zaspal a nemám odvahu si ho pouštět ještě jednou. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Forget Penny Dreadful ! The Strain je velmi poutavé, temné nepředvídatelné Sci-fi s velmi kvalitními dialogy a zajímavým příběhem a účast školníka z Herryho Pottera je více než potěšující. Po pilotu nadšenost i nadrženost vysoce stoupá, jelikož takový vysoký potenciál zde ještě nebyl. Druhý díl : Tempo výrazně kleslo, obávám se, že z toho nakonec opět vznikne Drama než- li horror :( 7 dílu až po konec si seriál udržuje slušné tempo, seznámí s novými postavami, avšak finále bylo pro mě lehkým zklamáním hlavně proto, že se od jiných dílů ničím výrazným nelišilo. Je to super, ale na vrchol to nemá.. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Bylo jen otázkou času, kdy se někdo v době neskutečného úspěchu The Walking Dead chytne této pop vlny apokalypsy a vysere jí na seriálové obrazovky, aby se přiživil na divácích dychtících po sledování rozkladu společnosti, ve které žijí. WD je hype jak prase, parodie na zombie žánr, kde jsou zombie druhořadá záležitost nevykazující žádné nebezpečí, prim hrají rodinné trable na úrovni mexické telenovely. I proto jsem se obával, že tento seriál mu bude značně sekundovat a hojně se jím inspirovat. Sekunduje a inspiruje, ale dá se na to kurva dívat. Při sledování se mi v hlavě vyrojilo asi deset filmů, které scénář tohoto seriálu vykrádá, ale bylo mi to u prdele, protože postupnou apokalypsu a atmosféru patřící k ní tvůrci vystihli perfektně, a to je asi tak to jediné, co od nich v tomto žánru (mém nejoblíbenějším) očekávám. Subjektivní problém mám v tradičních odbočkách od důležitého děje (šíření parazitů napříč pokojnou společností) jako hledání matky, korektní rozhovory se synem o rodině, všechny ty stupidní a megalomanské spiklenecké intriky upírských kast a zájmových skupin, nebo tu do očí bijící debilitu při myšlenkových pochodech postav pohybujících se ve městě kde "něco" řádí. První polovina řady navozovala nebezpečný dojem, že se vlastně nikde nic šířit nebude a parta notně nesympatických hlavních postav se bude plácat od letiště k přeživším a vyšetřovat něco, co divák zná už od prvních patnácti minut první epizody, druhá polovina řady se ale solidně rozjede a samotný závěr snad i půvabně svádí fanoušky apokalypsy na tu následující. Přesto jsem se z tohoto projektu nepochcal, ale baví mě. S01: 70%, S02: 65% ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Začalo to jako velmi chutná variace na Draculu (ano, toho od Brama Stokera), říznutá zombie horrory a epidemiologickými scifárnami. Zkrátka příjemné překvapení s napínavým dějem, strašidelnými upíry a výborným židovským Van Helsingem. Po prvních dvou dílech u mě převládalo mírné nadšení a byl jsem rád, že kniha Jacka Ketchuma Po sezóně nebyla toho léta mým jediným kvalitním setkáním s horrorem. Bohužel, zbytek seriálu zůstal slibnému rozjezdu hodně dlužen. Vynikajících a překvapivých momentů, jakým bylo například první zjevení Nosferatu komanda, už je zde pomálu, flashbacky z Van Helsingovy minulosti nejsou, co by mohly být, a podoba Mastera vzbuzuje rozpaky. S těžkým srdcem jsem byl po skončení první série nucen ubrat jednu hvězdičku. ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Hodnocení po třech dílech. Pilot je fajn, má to tajemnou atmosféru, zajímavé vedlejší charaktery (upírobijec David Bradley) i pár gore momentů. Jenomže pak se děj začne tříštit do příliš mnoha směrů s příliš mnoho postavami, snesitelná klišé se překlápějí v nesnesitelná (nestačí, že hlavní hrdina zanedbává rodinu, on je ještě bývalý alkoholik), postavy s mocí jsou buď černobíle zlé nebo hloupé a namísto očekávaného masakru, který by byl po konci pilotu zcela na místě, se vyčkává, monstra se vytrácejí neznámo kam a vůbec je třeba celý koncept neúměrně natáhnout na 13 dílů. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Guillermo del Toro, Chuck Hogan | Hudba: Ramin Djawadi | Distribúcia: 20th Television | Štúdio: FX Productions, Carlton Cuse Productions || Pútavý zombie seriál od tých najväčších profíkov. Dobrý námet, scenár a vynikajúci Corey Stoll. 85% | Blu-Ray, THX, EN DTS | Po prvej sérii sa kvalita jednotlivých epizód začne výrazne meniť, a tak som postupom času stratil záujem. Hodnotenie nechávam podľa dopozeranej prvej série. ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Del Toro a jeho pijavičky s kloakou si docela slušně podávají všechny ty nadržené metrosexuální upíry, vlkodlaky, čarodějnice, víly atd. z True Blood. Update: Z The Strain se nakonec vyklubalo solidní béčko s kolísavou tendencí recyklující tu více, tu méně úspěšně del Torovi filmové atributy. Od poloviny série se nemohu zbavit dojmu, že z toho šlo vytřískat mnohem, mnohem víc. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Do sledovania tohto seriálu som sa pustil z dôvodu chváli tretej série. No a keďže každá jedna na seba nadväzuje, neostávalo mi nič iné, ako sa predchádzajúcimi dvomi skrátka prekúsnuť. V prvom rade som rád, že je prvotná séria v dabingu, lebo pokiaľ by mal môj interest, po odsledovaní niekoľkých epizód tak klesajúcu tendenciu, zrejme by som ju ani nedopozeral. Ono sa nedá povedať, že by táto upírina vyslovene nebavila, no niektoré epizódy boli dejovo deravé jak ementál, pričom samotnými krokmi v scenári, sa tvorcovia bohužiaľ nevyhli nástrahám nebezpečia v podobe nudy, ktorá je v takomto prípade, doslova dôvodom na odvrátenie zraku. Druhá séria snáď bude lepšia a záživnejšia, aspoň tak, ako tá prvá poslednými časťami, lebo inak som opäť zabil čas ... ()

Trellíno 

všechny recenze uživatele

Nechávám celkové tři hvězdy, ale nakonec díky čtvrté finální řadě velká spokojenost. Jsem rád, že jsem The Strain, i přes hodně rozkolísanou úroveń jednotlivých dílů, nikdy nevzdal a díky tomu jsem se po průměrných třech řadách dočkal docela parádního zakončení této variace na Simmonsovy Hladové hry. FX je momentálně jedna z jistot (Fargo, AHS, Taboo, Legion, Atlanta) a u mě mají velké plus, že The Strain nechali i přes poměrně nízkou sledovanost dojet až do cíle tak nějak přesně podle původního plánu, díky čemuž se vše pěkně uzavřelo a hlavně nijak výrazně nenatahovalo. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Po 5 dílech: Atmosféričtější úvod, jenž nám navíc skvěle připomene del Torovu ranou tvorbu, nám slavný Mexičan ani naservírovat nemohl. Poté se ovšem bohužel situace až nečekaně rapidně zhoršuje, příběh je čím dál debilnější a tempo čím dál pomalejší. Hlavně se však naplno ukazují slabiny knižní předlohy a v následujících epizodách se toho opravdu moc nestane. A je to velká škoda. Potenciál je totiž i nadále hodně velký a David Bradley jako upíří řezník Abraham Setrakian je zatraceně cool. 60% ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Po pilotu zatím za rok 2014 premiéra nefalšovaného televizního strachu. Obavy z vizuálního pohnojení následujících epizod jsou z důvodu absence renomovaného režiséra zcela na místě. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. Séria - 85%. Dlho som odkladal tento seriál a vlastne ani sám neviem prečo. Možno som bol otrávený podobným seriálom (Walking Dead), ktorý ma po čase začal nudiť a na tento som sa vybodol. No vybodol som sa naňho len v čase premiéry, pretože o deväť rokov som sa k nemu úspešne dostal a som za to rád. Keďže knihu som nečítal, znova ma na tento seriál nalákala zvedavosť, že čo kutil Guillermo del Toro na seriálovom poli. Teraz to už viem. Výbornú upírsku záležitosť, ktorú som zhltol ako malinu. Úvodný pilot, ktorý si osobne del Toro natočil, ma bavil asi najviac. Všetko je tu neskutočne záhadné, zaujímavé, napínavé a po skončení prvej epizódy jednoducho chcete vedieť čo bude ďalej. Fantastická atmosféra, výborný dizajn upírov, (ktorý nevyzerajú ako buzny s Tvajlajtu, ale ako motherfuckeri s Blade II), super herci (vynikajúci David "Argus Filch" Bradley), či príbeh, ktorý zaujme a strhne, pochopiteľne nechýba až do konca prvej série. 2.Séria - 80%. Druhá séria mi prišla trošku slabšia. Hlavne v scénach, v ktorých sa objavuje malý Zack, ktorý je jednoducho otravný a ako postava nesympatický. Inak ma to bavilo, herci sú opäť výborný (Setrakian znova najlepší), príbeh stále zaujímavý (flashbacky nemajú chybu, dovolím si tvrdiť, že tie sú to najzaujímavejšie) a akcie tiež nie je malo. 3.Séria - 90%. Tretia séria ma o tri diely menej ako predošlé dve série, ale vôbec to nie je na škodu. Práve naopak, ma to ešte väčší spád a tempo. Príbeh a flashbacky opäť výborné, akcia štýlová, no veľmi tejto sérii pomáha postava Quinlana, ktorý je tu niečo ako druhý Blade. Finále skvelé a podľa mňa ide o najlepšiu sériu (nad starostkou s automatom prižmúrim oko). 4. Séria - 85%. Je to trošku iné, potom všetkom čo sa stalo v predošlej sérii, ale bavilo ma to aj tak. Hrdinovia sú roztrúsený a každý ma svoj ciel, aby sa neskôr spojili znova do jedného tímu a raz a navždy porazili zlo. Veľmi sa mi ľúbil aj príbeh, kde spoločnosť nastolí systém, ktorý Abraham už raz zažil, a ktorý sa vracia do dôb druhej svetovej vojny. Štvrtá séria je trošku pomalšia, dlhšie sa stojí na jednom mieste, no posledné štyri diely sú výborné. Nakoniec som spokojný s tým ako to skončilo, aj keď netvrdím, že to nemohlo byť ešte o niečo lepšie. ()

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Po filmu 30 dní dlouhá noc jsem se modlil, aby natočili seriál, kde upíři nebudou chodit na střední školu, sexuálně uspokojovat dementní dívky a třpytit se na slunci. Guillermo moje modlitby vyslyšel.... První řada - 100% .... Druhá řada - 65% .... Třetí řada - 60% .... Čtvrtá řada - 50% .... ... Bohužel ze skvěle natočenýho seriálu se suprovou atmosférou a obrovským potenciálem se nakonec stalo křečovitě natahovaný béčko, který ve všem nejhorším vyvrcholilo v poslední řadě, kde se střídá jeden nelogickej nesmysl za druhým, postavy se chovaj jako parodie na ty z první řady, soubojový scény jsou tam zřejmě jen proto, aby tam byly a nikomu už nezáleželo na tom, jak budou "schoreografovaný", sestříhaný, a ozvučený a jako vrchol všeho odfláknutej závěr, kterej by sám o sobě dokázal zapůsobit na emoce, kdyby nebyl tak dementně natočenej. Z původní skvadry tak zůstává za zmínku jen David Bradley v roli Setrakiana, kterej postavu ztvárnil asi nejlépe, jak se dalo a přesně tak, jak jsem si Profesora při čtení knih představoval a skvěle démonickej Eichhorst. Původně jsem chtěl snížit na tři, ale z úcty k fakt povedený první řadě a světlým chvilkám řad následujících a faktu, že mě to i přes svojí demenci někdy opravdu bavilo, nechávám slabší čtyři. Ovšem nic to nemění na to, že bych tvůrcům nejradši natrhnul prdel až k lopatkám za tak promrhanou šanci na kultovní seriál. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Guillermo del Toro si natočil seriálovou verzi svého Blade 2 - jen místo impulzivního kung-fu negra se stříbrnou katanou je tu racionální epidemiolog... který k té stříbrné kataně nakonec stejně taky dospěje. Což je rozdíl který přesně definuje celý The Strain - přístup k mytologii a šířící se úpíří "nákaze" je tu více vědecký a detektivní, než efektně akční - jinak prostředí, pravidla a setting" jsou prakticky stejné jako v tom Blade 2, charismaticko-upíří i mutanto-zombie-upíří monstra jsou tu také stejná, jen stoky pod Prahou nahradily stoky pod New Yorkem (takže žádný hláškující Marek Vašut). Pro upírofily a milovníky del Torových zmutovaných zrůdiček je to vydatná porce zábavy, která důsledně a velmi chytře do jednoho celku shrnuje prakticky všechno, co kdy žánrem prošlo, od moderního "zombie" pojetí až po klasický Nosferatu-typ z těch nejstarších filmů z dvacátých let. Jenže k tomu nepřidává vůbec nic navíc, a navíc v první sérii vyústí silně do ztracena, resp cliffhanger kruhem prakticky přesně na počátek toho Bladea, což prostě není dost progresivní a odvážné jak bych od takového seriálu chtěl. Dalo se z toho vytřískat víc. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Od prvej časti nelogickosti bijú do očí, kým nerezignujete na intelekt, nekvitujete všeobecné klišé o béčkovosti a nevezmete to ako čistokrvnú béčkovú zábavu. Rátať slovo "béčko" v komentároch k The Strain, asi by padol nejaký rekord. To si treba ujasniť v prvom rade, že ide o zábavu pre masy, a ako takú ju pekne konzumovať. Ide to vcelku príjemne; Tv seriály (napríklad) mávajú slizkých Tv hercov viac. Super postavy, občas. Hlavne Starý, bloncka a Krysař. A tá vec na plagáte ma dokonca mrzela. Zato decko ... Ja neviem, to je nejaké pravidlo, že v každom seriále musí byť detský herec? Zlatá Sophie z Walking Dead... ()

Reklama

Reklama