Reklama

Reklama

Agresivní virus

(seriál)
  • USA The Strain
Trailer 1
USA, (2014–2017), 34 h 22 min (Minutáž: 41–69 min)

Předloha:

Guillermo del Toro (kniha), Chuck Hogan (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

David Bradley, Sean Astin, Javier Botet, Natalie Brown, Francis Capra, Roger Cross, Kevin Durand, Ruta Gedmintas, Leslie Hope, Jonathan Hyde, Mía Maestro (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(46)

Na newyorském letišti J. F. Kennedyho přistane letadlo plné mrtvých pasažérů. Ty během letu přepadla neznámá síla a čtyřem z nich se podařilo přežít. Nikdo však netuší, co bylo příčinou smrti ostatních pasažérů, a proto je k případu povolán epidemiolog Ephraim Goodweather spolu s kolegy Norou Martinezovou a Jimem Kentem. Ephraim se právě rozvádí s manželkou, která ho opustila. Při vyšetřování událostí v letadle je objevena podivná truhla vypadající jako rakev. Ta však po nějaké době záhadně zmizí. Ephraim a Nora mezitím naleznou podivné červy. Patolog jim sdělí, že v tělech obětí se nenašla žádná krev. Na letiště dorazí starý židovský obchodník Abraham Setrakian, který si vynucuje setkání s Ephraimem. Ten ho odmítá, ale Ephraim mu stačí sdělit, že pokud se mu podaří zadržet rakev na letišti, nemusí dojít k žádnému problému. Ephraim tedy nařídí zákaz odjezdu všech větších vozidel z letiště. Rakev však s Jimovým souhlasem z letiště odveze zlodějíček Gus Elizalde, kterého najal Thomas Eichhorst, pravá ruka podivínského milionáře Eldritche Palmera. Na patologii mezitím těla zemřelých pasažérů obživnou a patologovi vysají veškerou krev. Setrakian si uvědomuje, že do New Yorku dorazila hrozba, které on už jednou v životě čelil. (TV Prima)

(více)

Recenze (289)

mixpulin 

všechny recenze uživatele

Asi to mělo určitý potenciál, ale po deseti dílech je už celkem jasné, že tohle nebude ani průměr. Postavy občas jednají naprosto nesmyslně; několikrát jim pomůže neuvěřitelná náhoda, kdy se např. tři různě lokalizované skupiny/jednotlivci setkají na jednom místě (jak běžné ve velkoměstě zmítaném chaosem). Červi v těle a CGI hadice v krku? Hackerka, která se jen motá okolo, pronáší zbytné věty a tváří se jako fakt drsně? V jednom dílu se objeví krátký, tajemný náznak, že svět "upírů" je poněkud komplexnější, aby se pak další čtyři díly o této věci neřeklo ani ťuk. O atmosféra města, kde musí docházet k poměrně dramatickým změnám, se nedozvíte taky prakticky nic. Celé to působí zmateně a nedotaženě. ()

Porthos 

všechny recenze uživatele

Seriál jsem si vychutnal takřka v kuse a musim říct, že jde o slušný hororový kousek, protkaný solidním vykreslováním postav a vyváženou porcí strachu, napětí i akce naservírované na pěkném (i když nikoliv originálním) příběhu. Nemám nic proti drsnému likvidování upírů, nemrtvých, zombíků a kreatur jakéhokoliv druhu a musím říct, že tady se autoři dokázali udržet v poměrně "decentní" rovině a seriál tak nezklouzl do "tarantinovské" samoůčelné nechutnosti. Všechno je dávkováno tak akorát, ve správných porcích. Bohužel jsou v seriálu ale momenty, nad kterými člověk jen kroutí hlavou. Jak je možné, že zkušená parta filmových vypravěčů neřeší fakt, že město "přelidněné" zombíky nikretak nereaguje. Policie nikde, televize nikde, rozhlas nikde. Někteří občané dokonce "tváří v tvář" upíro-zombíkovi požadují zaplatit za nákup a s přehledem realitu ignorují bez projevu jakékoliv "normální" reakce, která by za dané situace byla adekvátní. I některé zápletky mě drásaly svou stupiditou stejně jako v českých filmech oblíbené záměny kufrů apod. Nicméně dal jsem čtyři i když bych dal třia půl. Přecejen jsem se dobře bavil a viděl jsem víc toho co se mi líbilo, než toho co mi vadilo. ()

malahradna 

všechny recenze uživatele

Dopozerané až do poslednej časti...ale je to strašná nuda, občas moment prekvapenia, ale ako celok nezaujímavé. Hrozne ma iritujú postavy, strašný výber hercov od Eichhorsta, Eldridga až po Setrakiana, výber je otrasný a herectvo takmer nulové...väčšina si vystačí s jedným pohľadom a skutočne neviem, kde tých hercov vyhrabali. Jediné, čo sa mi v seriáli skutočne páčilo, je upírske komando, inak je to sklamanie ()

BranuliQ 

všechny recenze uživatele

O tomto seriáli som sa dopočul len náhodou a ďakujem Bohu za to. Hutná atmosféra sa tu mieša s uvoľnenejšou a tak človeku dovolí vydýchnuť. No, ako postupne pribúdali diely, ubúdali aj desivé momenty a začalo to upadať do samoúčelnej rutiny. Hudba dobrá, no od Djawadiho som čakal viac, postavy pekne prepracované (páči sa mi najmä Eichorst), a samozrejme del Torovské príšerky nesmú chýbať, čo je len a len dobre. 1. SÉRIA: 80% Druhá séria ale zvýšila laťku oveľa vyššie. Bolo to zaujímavejšie, komplexnejšie a čo je hlavné, nenudilo to. Nové postavy väčšinou potešili (obzvlášť predstaviteľ Quinlana), no príšerne mi vadil ten novo-obsadený herec Zacka. A finále naozaj výborné. 2. SÉRIA: 90% ()

zmirix 

všechny recenze uživatele

Bylo tam pár typicky seriálových chyb ale ani to tady nebudu pitvat. Nenapadá mě lepší seriál s upíří tématikou.85% ()

Zoe.Dorien 

všechny recenze uživatele

Váhám jestli jsem to se třemi * nepřehnala, možná by bohatě stačily dvě.. Příběh je od prvního dílu strašně předvídatelný, hodně se opakuje, a jestli mi jsou sympatické tři postavy, tak je to moc, přesto jsem se vydržela dívat na celou první sérii, ba co víc, očekávala jsem každý díl s jistou dávkou radosti. Je tu pár dobrých lekaček a pěkných nechuťáren. Prostě je to seriál, který příznivce hororu a science fiction moc nepřekvapí, ovšem své fanoušky si najde. Samozřejmě je tu spousta věcí, které by se daly vytknout, jako nevyužitý potenciál, vzhled zombievampů, půl Ameriky nakaženo a přesto tu neběhají vojáci s úkolem pozabíjet vše, co se hýbe (nepočítám Nosferatu komando), právě ta předvídatelnost někdy příběhu dost ubírá, ale někdy o to více drží diváka před bednou, ovšem to jak vypadá mástr upír, to je přímo tragédie, ale všechny ty mínusy se dají přežít, protože v tom seriálu je něco, co mě baví.. Docela se těším na další řadu, i přesto, že mě moc nepřekvapí, ale pokud se pletu, pak se v tomto případě, spletu ráda :) Dodatek - nepletu se druhá řada zatím nijak nepřekvapila, ovšem i tak mě nadále baví. Na knižní trilogii se teprve vrhnu, už teď si ale myslím, že mě bude bavit víc než seriál. ()

Socirel 

všechny recenze uživatele

Podobné jako Walking dead, ale místo zombíků jsou tu upíři, první série mě celkem bavila, tak snad si Strain udrží kvalitu a nepropadne se to jako slavnější zombie kolega. Edit: tak se bohužel stalo čeho jsem se obával. ()

LUCCKE odpad!

všechny recenze uživatele

Hlboko pod priemerom, serial vypada velmi lacno, dej priehladny a nezaujimavy, zly vyber hercov....je to trosku zaujimavejsia haloweenska party ale nic viac :) ()

Triticum 

všechny recenze uživatele

Cervikovi upíri, sedivy upirobijec s artritidou... wtf ??? Logika, herecke vykony...wtf ??? Ale pre niekoho kto mierne masochisticky przni svoj cas s tedenciou proste len vypnut obstojne (stale je to hodnotnejsie ako pozerat stefanove skvosty po roku 2000 sobotu vecer) ()

flegmos 

všechny recenze uživatele

Vela zbytocnych rozhovorov o nicom, vela zbytocnych scenok, scenaristicky na amatersskej urovni. Herci sa tak snazia az su trapni tzvn. "pre-hravanie". Atmosfera skoro ziadna. Serial ide kvalitou z kopca obavam sa ze 3 seriu uz sledovat nebudem. Serial na adolescentnej urovni vela hlupych postav a dej no uf uf - cele zle. Nepozerajte -strata casu. ()

Major776 

všechny recenze uživatele

Tak nakonec se o nic převratného nejedná. První série je relativně podařená a nebál bych se jí dát 4 hvězdy, ale už v druhé sérii tvůrci seriálu až hanebně přiznávají fakt, že nikdo z hlavních "záporáků" vlastně zemřít nemůže a tak se z filmu začne vytrácet to nejdůležitější - a to není nic jiného než ono drama/horor napětí. Asi je to pochopitelné - těch hlavních záporných mnoho není a když by došlo k jejich eliminaci, zřejmě by nešli nikým dalším nahradit a nebo jejich představitelé mají smlouvy bůhví do kdy a tak to vlastně nejde. A tak jednoduše a krátce - dál už nemá smysl sledovat jak to všechno vlastně nikam nesměřuje. ()

L.O.T.R 

všechny recenze uživatele

Prvá séria super 100% ale po druhej sérii musím hodnotenie znížiť na 80% a na 4 hviezdy. Zbytočne naťahovaná séria kde sme sa nič podstatné nedozvedeli a ten koniec no skrátka ďalšie čakanie na novú sériu. ()

dc 

všechny recenze uživatele

Laciná napodobenina Walking Dead. Podobný problém, podobný děj a podobné postavy. Včetně nesympatického spratka, (kterého skřehotavě dabuje nějaká ženská). ()

ohneta 

všechny recenze uživatele

Bezvadný seriál, který má spád. Triky na bezvadné urovni, příšerky ok, herci přesvědčiví. U mě spokojenost a už se těším na další díly. ()

BR23 

všechny recenze uživatele

Mám pozretú aj 2. sériu... a viete čo? mal som tu asi najdlhší (50 riadkový) komentár zo všetkých kde som popisoval niektoré z nezrovnalostí tohto seriálu čo sa scenára, logickosti alebo zdravého úsudku a konania postáv týka ale kašlem na to... ono sa to totiž len nabalovalo a nabalovalo... skrátka seriál je plný hlúpostí ktorými si odporuje, plný zbytočností, klišé a vôbec nesúvisiacej vaty... chcel som tu a aj som pôvodne uviedol asi desať príkladov (aby sme boli voči obvineniam na tento seriál fér) ale uvedomil som si že si to nezaslúži, načo sa namáhať pre takú blbosť? Len je mi luto že to má sledovanosť a točia sa daľšie časti, na úkor (samozrejme nepriamo ale principiálne) iných, podla mna lepších, seriálov ktoré zrušili. Prvé dve série som si pozrel na žiadosť kamaráta ale tretiu už nedám... ()

slim1963 

všechny recenze uživatele

Stále sleduji, snad ze setrvačnosti.Dnes první díl třetí serie a dávám tomu už jen malou šanci.Postavy jsou čím dál tím debilnější.Logika už se krčí jen v koutku.Problémy "céčkových" seriálů.Například chování a konec jednotky SEALS....No, to by USA dopadly.Takhle by nebojovala ani zahrádkářská domobrana. ()

Sshania11 

všechny recenze uživatele

Skoda, ze si to neudrzalo naboj prvych dielov. Koniec prvej serie a teda dalsie diely bohuzial velmi slabe a celkovo nelogicke. Chyba motivacia, nadvaznost, raz sa to tvari ako postapo potom zase bojom dvoch ulic. Proste nakaza sa kona akosi nekoordinovane a nedava zmysel. Navyse niektore postavy zacinaju liezt na nervy. Vlastne takmer vsetky. Uz sa ani nezamyslam kam sa “upracu” mrtvoly ludske ci upirske. Ci po kazdom briezdeni sa vyparia? Zmenia na popol aj s osatenim? V tej istej ulici kde je indicka restika v ktorej nikto netusi co sa deje? Ako paralelne svety lebo sceny a pribeh nedavaju ako celok zmysel. Skoda lebo to malo velky potencial. ()

Reklama

Reklama