Reklama

Reklama

Agresivní virus

(seriál)
  • USA The Strain
Trailer 2
USA, (2014–2017), 34 h 22 min (Minutáž: 41–69 min)

Předloha:

Guillermo del Toro (kniha), Chuck Hogan (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

David Bradley, Sean Astin, Javier Botet, Natalie Brown, Francis Capra, Roger Cross, Kevin Durand, Ruta Gedmintas, Leslie Hope, Jonathan Hyde, Mía Maestro (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(46)

Na newyorském letišti J. F. Kennedyho přistane letadlo plné mrtvých pasažérů. Ty během letu přepadla neznámá síla a čtyřem z nich se podařilo přežít. Nikdo však netuší, co bylo příčinou smrti ostatních pasažérů, a proto je k případu povolán epidemiolog Ephraim Goodweather spolu s kolegy Norou Martinezovou a Jimem Kentem. Ephraim se právě rozvádí s manželkou, která ho opustila. Při vyšetřování událostí v letadle je objevena podivná truhla vypadající jako rakev. Ta však po nějaké době záhadně zmizí. Ephraim a Nora mezitím naleznou podivné červy. Patolog jim sdělí, že v tělech obětí se nenašla žádná krev. Na letiště dorazí starý židovský obchodník Abraham Setrakian, který si vynucuje setkání s Ephraimem. Ten ho odmítá, ale Ephraim mu stačí sdělit, že pokud se mu podaří zadržet rakev na letišti, nemusí dojít k žádnému problému. Ephraim tedy nařídí zákaz odjezdu všech větších vozidel z letiště. Rakev však s Jimovým souhlasem z letiště odveze zlodějíček Gus Elizalde, kterého najal Thomas Eichhorst, pravá ruka podivínského milionáře Eldritche Palmera. Na patologii mezitím těla zemřelých pasažérů obživnou a patologovi vysají veškerou krev. Setrakian si uvědomuje, že do New Yorku dorazila hrozba, které on už jednou v životě čelil. (TV Prima)

(více)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (289)

movieband 

všechny recenze uživatele

"Too long I've lived, too much I've seen. This planet, our host once so wild and unnouned. We've maped it, paved it. Never imagining that something else was watching us. Creature even more ruthless and predacious than we are. Is a war already lost? Are we destined to be cattle for monsters? Or now when the enemy has finally shown his face do we have a fighting chance? World today is not what it was one week ago. What would it be one week for now? Or month from now?" The Strain je překvapivě v závěru vcelku originální seriál, kde se rozehrávají osudy lidstva před starověkou upíří hrozbou. Má to temnou, (místy vcelku) apokalyptickou atmosféru, perfektní masky (zpracování Mistra se mi líbilo) a vcelku solidně sepsaný scénář. I když to chování postav bylo občas dost na palicu, ale tak budiž del Torovi odpuštěno. Kdo by to sepsal líp ať hodí kamenem. Velké plus seriálu je v tom, že se už od prvního dílu něco děje a nečeká se až do půlky seriálu s rozehráváním příběhu. Už od prvního momentu je divák vtažen do del Torova temného světa a dokáže si navázat vztah s hlavními protagonisty seriálu, i když se ze začátku zdají být nesympatičtí. Budiž stará Martinézová by brutálně lezla krkem. Flashbacky na Setrakianův život byly asi to nejzajímavější z celého seriálu (aspoň pro mě) a navozovaly ději vážnější tón. Celkově se mi první série líbila a doufám,že druhá přijde co nevidět. Za tenhle rok je to rozhodně překvapení na poli seriálové tvorby. 84% ()

wikked 

všechny recenze uživatele

Velká škoda, že Guillermo del Toro se z nějakého důvodu obklopil týmem z letní školy pro aspirující scenáristy. Doslova zabité všemi tradičními klišé a topornými dialogy. Produkce taky nedosahuje ani úrovně AMC a je to na celkem hodně trikově náročném seriálu vidět. Přesto mi má láska k hororovému žánru zatím nedovolí přestat, i když je to chvílemi boj. ()

Reklama

MultiTobi 

všechny recenze uživatele

Zatím to vypadá neskutečně, ale to většina seriálů, uvidíme kam to del Toro dopracuje. P.S. Po prvním dílu už se nemůžu dočkat dalšího, tohle na propadák nevypadá :) EDIT: Tak po první sérii u mě panuje drobné zklamání z postupně vyvíjejícího děje, tam kde mělo dojít k plynulému sledu událostí bylo jasně vidět, kde se scénáristé rozhodli vložit nějakou novou situaci a výsledný dojem prostě působil, jakoby každý problém měl najednou perfektní řešení se kterým přijde jedna z postav a ve výsledném efektu se stává seriál předvídatelný. ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Hodnocení po třech dílech. Pilot je fajn, má to tajemnou atmosféru, zajímavé vedlejší charaktery (upírobijec David Bradley) i pár gore momentů. Jenomže pak se děj začne tříštit do příliš mnoha směrů s příliš mnoho postavami, snesitelná klišé se překlápějí v nesnesitelná (nestačí, že hlavní hrdina zanedbává rodinu, on je ještě bývalý alkoholik), postavy s mocí jsou buď černobíle zlé nebo hloupé a namísto očekávaného masakru, který by byl po konci pilotu zcela na místě, se vyčkává, monstra se vytrácejí neznámo kam a vůbec je třeba celý koncept neúměrně natáhnout na 13 dílů. ()

Desperado 

všechny recenze uživatele

Pilot viac než len navnadil. Je z toho cítiť Del Torov rukopis z každého frejmu, konečne je späť ten odviazaný, cynicky nekorektný, nechutne explicitný a predsa len láskavý tón. Nedotknutý knižnou trilógiou ma to oslovilo snáď ešte viac. Chytľavý dej, zaujímavé postavy s veľkým potenciálom sa plnohodnotne vyvýjať a dať príbehu živočíšnejší rozmer, nový uhol pohľadu na prevarenú a filmársky vyšťavenú tému, miešajúci napätie, zvedavosť, nepredvídateľnosť, ale aj nadhľad a rešpekt k danej tematike. Latka postavená veľmi vysoko, ďalši síce z toho môžu vyviaznuť s hexenšusom, ale budem dúfať, že kvalita neklesne nijak výrazne. ()

Galerie (525)

Zajímavosti (9)

  • V USA si lidé žijící ve větších městech stěžovali na plakát k seriálu, kde ženě leze skrze oko červ. Stanice FX byla následně donucena tyto plakáty ze všech billboardů stáhnout a nahradit je vhodnějšími. (Zdroj: primetime.unrealitytv.co.uk) (scartino)
  • Ve 3. epizodě 1. série "Uhlazený" se zhruba ve druhé minutě Eichorst (Richard Sammel) evidentně nadechne nosem (tedy tím, co z něj zbylo). Ovšem již v první epizodě se dozvídáme, že Strigoi nedýchají. (ČSFD)
  • Seriál je natočen podle upíří knižní trilogie od Guillerma del Tora a Chucka Hogana, která vyšla i u nás pod názvem "Zhoubný kmen". Dvojice autorů se podílela i na seriálu. (Illy)

Reklama

Reklama