Reklama

Reklama

Agresivní virus

(seriál)
  • USA The Strain
Trailer 1
USA, (2014–2017), 34 h 22 min (Minutáž: 41–69 min)

Předloha:

Guillermo del Toro (kniha), Chuck Hogan (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

David Bradley, Sean Astin, Javier Botet, Natalie Brown, Francis Capra, Roger Cross, Kevin Durand, Ruta Gedmintas, Leslie Hope, Jonathan Hyde, Mía Maestro (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(46)

Na newyorském letišti J. F. Kennedyho přistane letadlo plné mrtvých pasažérů. Ty během letu přepadla neznámá síla a čtyřem z nich se podařilo přežít. Nikdo však netuší, co bylo příčinou smrti ostatních pasažérů, a proto je k případu povolán epidemiolog Ephraim Goodweather spolu s kolegy Norou Martinezovou a Jimem Kentem. Ephraim se právě rozvádí s manželkou, která ho opustila. Při vyšetřování událostí v letadle je objevena podivná truhla vypadající jako rakev. Ta však po nějaké době záhadně zmizí. Ephraim a Nora mezitím naleznou podivné červy. Patolog jim sdělí, že v tělech obětí se nenašla žádná krev. Na letiště dorazí starý židovský obchodník Abraham Setrakian, který si vynucuje setkání s Ephraimem. Ten ho odmítá, ale Ephraim mu stačí sdělit, že pokud se mu podaří zadržet rakev na letišti, nemusí dojít k žádnému problému. Ephraim tedy nařídí zákaz odjezdu všech větších vozidel z letiště. Rakev však s Jimovým souhlasem z letiště odveze zlodějíček Gus Elizalde, kterého najal Thomas Eichhorst, pravá ruka podivínského milionáře Eldritche Palmera. Na patologii mezitím těla zemřelých pasažérů obživnou a patologovi vysají veškerou krev. Setrakian si uvědomuje, že do New Yorku dorazila hrozba, které on už jednou v životě čelil. (TV Prima)

(více)

Recenze uživatele Likan7 k tomuto seriálu (7)

Agresivní virus (2014) 

Skvělé áčkové zpracování, přesně jak bych to od del Tora čekal. Několik fantastických vedlejších postav (Gus, Fet, Quinlan), několik hlavních naprosto nudných a zbytečných (Eph a všichni jeho přátelé a rodina) a jedna z nejblbějších postav ever, které jsme každý přáli nějakou velmi bolestivou smrt (Zack). V prvních sériích byl Agresivní virus fajn, po skvělém úvodu se sice trochu zadřel a řešilo se vlastně stále to stejné dokola, naštěstí tu ale přibývalo upírů jak hub po dešti. Akce sice byla přinejlepším průměrná, jednotlivé epizody mi ale příjemně utíkaly. Bohužel po ještě solidní trojce bylo vidět, jak už to tvůrci chtěli rychle skončit, tak přišli se zrychlenou čtyřkou, která byla hlavně v začátku hodně wtf (stále to ale nebylo nic proti konci trojky, který kandiduje na nejhorší konec série ever). Konec byl jak z rychlíku, trochu nedůstojný solidnímu seriálu, ale vlastně jako by to korespondovalo celým seriálem. Áčkové zpracování, béčkovější scénáře. Ale stále je to hororové sci-fi, které se nebojí zabíjet děti i s maminkami, což se určitě cení. ()

Série 1 (2014) (S01) 

Můj první čistě hororový seriál, a po první sérii jsem spokojený. Sice má série na můj vkus pomalý rozjezd, ale někde uprostřed se seriál rozjel do ryze hororového žánru. Skvělý masky, celosvětová pomalá apokalypsa a Del Torův nezaměnitelný feeling. U konce série trochu ubrala na zajímavosti, ale věřím, že dvojka to zase rozjede. ()

Série 2 (2015) (S02) 

Je pravda, že série je vyrovnaná. Jenže je i průměrná. Drtivá většina dílů je o tom, jak parta failuje ve snaze získat knihu / převahu / lásku. Ve dvojce se začali více řešit vztahy, než smrtelná epidemie. Neříkám, že pro oblibu postavy nejsou city špatný, vztah Dutch a Feta mě vyloženě bavil, ale všechno ostatní je nudná omáčka a výplň. Stejně jako všudypřítomné flashbacky, které jsou sice fajn pro pochopení postav, ale čeho je moc, toho je příliš. Příběhově se dvojka posunula o velmi malý kus dopředu, spíš kousek. Doufám, že trojka zase naváže kvalitou na jedničku a hlavní příběh, válka, se pořádně rozjede, protože už 13 dílů čekáme na startovní čáře a stále nic. Jen ten kluk je jasný kandidát na nejotravnější postavu ever. A ve finále tomu dal jen korunu. ()

Série 3 (2016) (S03) 

Od dvojky mírný posun nahoru. Méně nesnesitelného Zacka, více globálního měřítka a konečně nastoupil i pocit, že je lidstvo fakt v háji. Vztahové linky jsou sice zase dost mimo mísu, ale naštěstí nezabírají tolik stopáže, jak jsem se bál. ()

Pád (2016) (S03E10) 

...a oficiálně nejdebilnější postavu v historii seriálů všech žánrů vyhrává náš... ()

Série 4 (2017) (S04) 

Uspěchaný, ze začátku šíleně wtf konec, se kterým už všichni chtěli mít hlavně za sebou. Po trojce jim očividně trochu došel dech a finále by si zasloužilo trochu více péče, ale jako závěr solidní. ()

The Last Stand (2017) (S04E10) 

Zrychlený, neepický závěr s jednou velmi odbytou smrtí jedné z nejlepších postav seriálu. Tvůrci nevěděli kam, tak to chtěli už jakkoliv zakončit. Alespoň zemřeli a přežili ti, co jsem doufal :) ()

Reklama

Reklama