Reklama

Reklama

Pán času - Série 6 (2011) (série)


Doktor, vdova a skříň (S06E14)

(epizoda)
  • Velká Británie The Doctor, the Widow and the Wardrobe

Obsahy(1)

Je dobré vědět, že někde pro vás mají vždycky místo. Vánoční speciál kultovního britského sci-fi seriálu. Je Štědrý večer 1938, když na své cestě domů Madge Arwellová přispěchá na pomoc raněnému vesmírnému andělovi. Anděl jí slíbí, že jí její dobrosrdečnost někdy oplatí. O tři roky později ve světě zuří 2. světová válka a Madge utíká z Londýna se svými dětmi Lily a Cyrilem do domu v Dorsetu, pevně rozhodnutá dopřát dětem Vánoce jaké si zaslouží. Správce domu je však velmi podivný. (Česká televize)

(více)

Recenze (37)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejslabší z dosavadní čtveřice Moffatových vánočních speciálů, ale stále dostatečně pohádkové, (vy)gradované i zábavné, aby to bylo o míle lepší svého předobrazu, kterému to po celou stopáž vzdává pomrkávající hold. ()

novoten 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hodně radosti, hodně dětské naivity, rozechvívající tajemství a přesně podle mých tajných očekávání i menší várka slz. Moffatovy samostatně stojící speciály zkrátka berou za srdce takovou silou, že se z doctorovského svátečního dojímání stala příjemná vánoční tradice. ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jak to tak vypadá, Doctor Who mi zruinoval život a už se stalo tradicí, že o vánočních speciálech uroním nějakou tu slzu, kdo by to byl kdy řekl? (řečnická, neodpovídat!) Možná to není tak.. epic, jako ten minulý s dickensovskou tématikou, ale líbí se mi, jak si Britové hýčkají svoji literaturu a jak je Doctor čím dál.. vyšinutější :-). ()

BMW12 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tentokrát se Moffat inspiroval Narnií a až tolik se mu to nepovedlo. I tak má ale tento vánoční speciál velmi dobrou kvalitu, je zajímavý, hlavně ty postavy ze dřeva, ale chybělo tomu to kouzlo z minulých speciálů. Tady se hrálo až moc na city matky, což je už takové klišé, asi všichni z nás jsme věděli jak to celé dopadne. ()

Ajinka126 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jsem obrovský fanoušek Pána času a musím objektivně posoudit, že tento díl byl... nudný. Děti, hysteriská matka a zachráněný otec.. Větší klišé není ani třeba. Doktorovi jednoduše chybí ta pravá společnice a je to znát ;))). ()

togaf 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento vánoční speciál byl trochu slabší. Líbí se mi inspirace slavnými knihami u Doktorových vánočních eskapád, ale tohle bylo trochu moc emočně vyděračské. Ale TEN KONEC. Dojemné, možná taky vypočítavé, ale já mám prostě dojatého Doktora ráda a dojetí a sentiment k Vánocům patří. ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vánoční speciál, který se očividně inspiroval u Narnie, ale i tak mě Doctor bavil a příběh jsem si docela užil. I když je fakt, že musím podotknout, že jiné speciály byly zajímavější. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z nejlepších Doctorských vánočních speciálů. Já vím, že to píšu pokaždé, ale tentokrát je tomu skutečně tak. Moffatt si po Vánoční koledě vzal na paškál Narnii a dopadlo to skutečně výborně. Díl má kromě výtečného Matte Smithe i parádní vánoční atmosféru, bohatý příběh a staré venkovské sídlo... co víc si přát? Amy a Rory jsou tentokrát sice odsunuti do pozadí, ale to vůbec nevadí, já si tento díl užil ohromně. 100%. A první věta kolegy jh666 je skutečně velmi pravdivá, i když ten speciál, kdy Matt regeneroval do Capaldiho, byl skutečně trochu úlet. ()

P1tr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tradičně příjemné sci-fi pokoukání s Vánoční atmosférou, které se sice nezapíše do zlatého fondu nejlepších epizod seriálu a i svátečních speciálů se s lepší kvalitou prezentovalo celkem hodně, ale obzvláště v těhle epizodách dokáží tvůrci přijít s novými nápady, které by se jinak do tradiční série nehodily a doplňují je šikovně Vánočním sentimentem a melancholií. ()

Melios 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Úprimne ja fakt neviem ,čo ma stále vedie vracať sa k tejto epizóde a takpovediac ju nemám ani dôvod komentovať. Ale keby som ju ani nespomenul bola by to poriadna hanba ,pretože po všetkých stránkach je to perfektný špeciál ,ktorý znova ukazuje ,že Pán času nie je len o typickom Britskom suchom humore ,ale aj o určitom množstve drámy ( aj smútku ) ,napätia a v tomto prípade aj Smithovej roztržitosti a šialenosti. Ak ste si stále nezvykli na Smitha ako Doktora, skúste mu dať ešte šancu. Možno budete prekvapení...A ak nie, tak si aspoň užite super paródiu na Lewisovu Narniu :) ()

Milano33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z tých slabších vianočných špeciálov, ale ako to už býva u vianočných dielov zvykom, aj v tomto prípade príbeh ťaží predovšetkým zo silných emócií. Slzy dojatia a šťastia sa tisli do očí. Najmä pri záverečných minútach som mal zimomriavky a slzy dojatia doslova na krajíčku. Návšteva Pondovcov bola neskutočná a neuveriteľne nostalgická. Veľmi silný a krásny okamžik, Doctor, Amy a Rory, konečne opäť spolu, tak to má byť. A to podarené vyčkávanie Amy a Doctora na vytúžené objatie, nádhera, to bolo také intenzívne. Čo sa týka príbehu, je tu cítiť očividná inšpirácia Narniou, minimálne čo sa týka námetu. Aj v tomto prípade sme mali prechod medzi dvoma svetmi skrz portál. ()

Yardie 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Lepších 70%. Je to jeden ze slabších speciálů. Má jisté kouzlo, je dojemný, milý a příjemný. Ale není to nějaká pecka. Prostě takový průměr, který nenadchne, ani neurazí. Oproti předešlému speciálu krok zpět. Howgh! ()

cartwheel 

všechny recenze uživatele

Pokud ze mě jednou hormony udělají takovou hysterickou matku jako v tomhle speciálu...prosím svého imaginárního manžela, aby mě zastřelil hned po porodu. Nedokážu si pomoct, ale celá tahle speciální epizoda je vystavěna kvůli posledním pěti minutám s Amy a tedy oh my, vážně tohle potřebujeme? ()

Reklama

Reklama