Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Slavnostní vyhlášení čtvrteho ročníku cen udělovaných českými filmovými kritiky a publicisty. Ti ocení nejlepší celovečerní hrané i dokumentární filmy roku 2013, ale také herecké výkony nebo mistrovství v různých filmařských profesích. Moderátorem večera bude Václav Moravec. V pražském divadle Archa českým filmařům ceny předají známé osobnosti. (Česká televize)

(více)

Recenze (8)

Bluntman 

všechny recenze uživatele

Potvrdilo se, že máme sice profesionální moderátory, kteří zvládají živý přenos, ale chtělo by to někoho nového, kdo zatím nemá vypěstovanou machu. Někoho, kdo večer víc přiblíží kombinaci drzosti, atraktivní pro publikum u televizních obrazovek, bez upozadění profesního uznání po vzoru Zlatých glóbů či Oscarů. Pak by Ceny české filmové kritiky nezůstaly pouze u neurážející sedmdesátiminutové podoby s vkusným uchopením (medailonky, sestřihy za loňský rok i vzpomínání na zesnulou osobnost či změny v kinematografickém průmyslu) a akceptovatelnou podobou večera. Jak CČFK obstály s ohledem na důvody, proč se osamostatnily od Českých lvů, jsem se rozepsal zde. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Poprvé jsem na to koukal, a bylo to přesně tak fádní a nudné, jak jsem čekal. V ohledech udělovacího večera i oceňovaných filmů. Ne že bych měl něco proti vítězům - bylo toho u nás natočeno tak málo přijatelného, že beztak nebylo, komu jinému to dát než filmu co není film. Na každý pád - jak bych mohl brát vážně "ceny kritiky", které mají ve výboru Spáčilovou a Míškovou? To je jako by cenu za režii uděloval Troška. Úroveň 0. Jestli "elitní kritici" nedokáží ani mezi sebou oddělit zrno od plev, jak to vlastně můžou chtít dělat u filmů? "Cena pár pražských známých, co píší o filmech" dopadla opět přesně podle očekávání - jako ukázka dlouhodobé zatuchlosti naší mainstreamové kritiky i naší kinematografie. Aspoň že to bylo krátké. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Nominovaní, předávající, předávání, nominovaní, předávající, předávání... A takhle dokolečka dokola a hle, konečné titulky. Nic víc, nic míň, ale není to málo, raděj takhle, než s nablblejma hudebníma vložkama a neusátlým připomínáním reklamních partnerů. ()

Flakotaso

všechny recenze uživatele

Oproti loňskému doslova mrtvolně křečovitému předávání to byl postup o hodně vpřed. Hvězdu přidám zejména za to, že ani proti jedné oceněné kategorii v podstatě nemám námitek - Lábus, Bláhovec, Schmitzer, Štrba atd. Moravec taky překvapivě nahodil pár slušných hlášek, trapnosti málo. Obešel bych se bez toho představování nominací na nejlepší film, které se skládá v podstatě jenom z několika nicneříkajících nadšených výkřiků z úst kritiků. Celkově letos jako uměřenější protiváha Českému lvu cajk. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Když jsem zjistila, že udílení těchto cen bude moderovat Václav Moravec, poněkud jsem se zděsila. Jeho připodobnění domácí politické scény ke kultovním filmům ale nemělo chybu. Ať žije Vykoupení z věznice Litoměřice! Samotný ceremoniál proběhl rychle a měl celkem úroveň. Z nominovaných filmů jsem viděla pouze dva, "Revivalu" jsem přála alespoň tu hudbu. Vzhledem k tomu, kdo ceny předává, byl "Hořící keř" jasným vítězem, a uznávám, že zaslouženým. Přesto tak trochu doufám, že komerčnější Čeští lvi ocení i jiné filmy. ()

t.b.kat 

všechny recenze uživatele

Poprvé jsem se díval na přenos udílení této ceny a musím říci, že se mi prezentace líbila. Žádné zbytečné keci, předávání jak na běžícím páse. Moravec se role ujal obstojně, byť opustit žánr politiky se mu nepodařilo. V dokumentu mě mrzelo, že šmejdi neuspěli, jelikož je to jeden z mála dokumentů, který měl tak obrovský ohlas a přispěl ke změně legislativy nejen u nás, ale i na Slovensku a debatuje se o něm i v evropském parlamentu. ()

Reklama

Reklama