Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Marek Eben uvádí přímý přenos slavnostního předávání výročních filmových cen, tentokrát z pražského Rudolfina. Nová etapa. Nová podoba filmových cen. Nový prostor. Nový moderátor. Nový styl. 21. ročník výročních filmových cen České a filmové televizní akademie je tu a s ním především slavnostní večer předávání Českých lvů. Poprvé bude předávání těchto prestižních cen moderovat Marek Eben, poprvé se oceňovaní filmaři sejdou v novorenesanční budově pražského Rudolfina. Večer, který zahájí v Dvořákově síni Česká filharmonie s dirigentem Jiřím Bělohlávkem, bude věnován těm nejvýznamnějším filmovým tvůrcům současné české kinematografie a zároveň jejich filmům. V rámci slavnostního večera „českých Oscarů" budou oceněni ti nejlepší režiséři, kameramani, střihači, herci a herečky, zvukaři, autoři hudby a další filmoví tvůrci. O nejprestižnějších cenách na poli českého filmu se rozhodne mezi tvůrci 29 celovečerních hraných a animovaných filmů a 17 celovečerních dokumentů, uvedených do distribuce v roce 2013. Český lev se koná v sobotu 22. února 2014 a Česká televize jej přenáší přímým přenosem na ČT 1. (Česká televize)

(více)

Recenze (66)

elery 

všechny recenze uživatele

Zmatek, rozpaky, nemístné dohadování oceňovatelů slyšitelné ve vysílání. Ale pěkná dekorace, avšak špatně nacvičeno. Mnoho Keřů. Nové vedení se tímto přenosem "nové generace" Českého lva moc nevytáhlo. První přenos z krematoria v dějinách ČT. Takto důstojně měli udělat pohřeb Václava Havla, místo toho velmi mizerného přenosu tenkrát... ()

Terr.ka 

všechny recenze uživatele

Hořící keř mě ( zjevně, jako jedinou :D ) potěšil a to byl asi i jedinej důvod, proč jsem se dívala do konce... jinak se tam mlátila bída s nouzí o první místo. Kde jsou ty doby, kdy to mělo vtip, svižnost a eleganci ? ()

Mendiiik 

všechny recenze uživatele

Mě se letošní předávání Lvů docela líbilo. Hlavně díky skvělému Marku Ebenovi. Co se týče vítězů, tak souhlasím s výběrem herců v hlavních a vedlejších rolích, ale myslím si, že Hořící keř, ač je to podle mého názoru výborný film (minisérie), nemusel získat tolik cen. Rozhodně tam např. v nominaci na masky byli lepší filmy jako Colette, nebo Jako nikdy. atd. ()

len.tilka 

všechny recenze uživatele

Díkybohu aspoň za Ebena. Protože letošní lvi, spíše letošní Hořící lvi v keři byli už po prvních třech cenách na vypnutí, jelikož bylo dost jasné, jak to dopadne. Že Hořící keř vyhraje nejlepší snímek, o tom snad nikdo ani nepochyboval, i tomu bylo přáno, je to dobrý film, ale že mu nacpou i všechny maskéry, střihy, vlasy, obleky a kdovíco všechno? Nechápu. Nechápu, proč tyhle "menší" sekce nerozdělili mezi ostatní filmy a tím je odměnili, povzbudili k další práci a i zviditelnili (vždyť je to naše!)? A ty hlavní ceny dali tedy Hořícímu keři? Ale ne, pojďme to udělat naprosto debilně.. Viděli vůbec akademici něco jiného než Keř? Hmm a viděli vůbec i Keř? ()

Reklama

Reklama