Reklama

Reklama

German Angst

Trailer

Obsahy(1)

Snímka skladajúca sa z troch hororových poviedok od troch odlišných režisérov.
I. Final Girl: Mladé dievča trpiace prehnanou starostlivosťou o domáce morské prasiatko z času na čas prepadá zvrátenej chuti týrať svoje mužské obete.
II. Make a Wish: Nemý, zamilovaný pár poľskej národnosti disponuje zázračným amuletom, ktorý plní neobvyklé priania. O jeho sile sa presvedčí aj skupinka nemeckých neonacistov.
III. Alraune: Talentovaný fotograf jedného večera navštívi špecifický klub pre uzavretú spoločnosť, kde vyskúša doposiaľ nepoznanú drogu. Po jej konzumácii len sťažka rozlíši sen od reality. (*CARNIFEX*)

(více)

Recenze (27)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Antologie obecně nemám moc rád - nevyhovuje mi jejich zpravidla nízká míra koncepčnosti, každý pes, jiná ves, nemívám z nich ucelený divácký zážitek. Tři příběhy z German Angst měly být spojeny německým původem autorů a tagy "sex, love, death". Náladou a stylem jsou ale naprosto odlišné. Nicméně, zvědavý jsem byl v podstatě pouze na Marschallův příspěvek, protože jej považuju za velmi talentovaného hororového režiséra (narozdíl od ostatních dvou pánů). Jeho povídka je skutečně nejzajímavější (o těch dvou zbylých v podstatě nemá smysl mluvit, už teď jsem na ně zapomněl), ale ani tak to není žádná hitparáda. Pár pěkných hororových halucinogenních výjevů, ale na celou délku povídky je jich hrozně málo. ()

LIVINGDEAD odpad!

všechny recenze uživatele

Trojitá amatérská sračka, která s horrorem nemá nic společného! Němci a Poláci... no to se dalo čekat. Už jste viděli dobrý polský nebo německý horror? ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Hororová antológia zložená z troch príbehov. Prvý Final Girl od Buttgereita sa mi zdal najslabší. Príbeh o jednej teenagerke posadnutej svojimi morskými prasiatkami, ktorá sem tam niekoho vykastruje vo svojej spálni, mohol dopadnúť aj lepšie, keby tá najočakávanejšia scéna nebola mimo záber (4/10). Dojmy vylepšil Make a Wish, zručne nakrútený torture / exploit o poľskom hluchonemom páriku, ktorý prepadnú nemeckí neonacisti. Našťastie majú zázračný talizman, takže sa to celé trochu zvrtne. Tu už bolo gore na veľmi kvalitnej úrovni a tento subžáner mi sedí, aj keď som mal v závere pocit, že sa z toho dalo vytrieskať aj viac (7/10). A potom príde to najlepšie, A. Marschall (ktorý ešte zlý horor nanakrútil a jeho poviedka berie polovicu stopáže celého film, super...) a jeho Alraune o fotografovi, ktorý sa dostane do tajomného erotického klubu, z ktorého nie je možné len tak ľahko vystúpiť. Zaujímavý nápad, krásny vizuál, snové sekvencie, množstvo erotických scén, a to, čo prišlo v závere, robí z tejto poviedky možno to najlepšie, čo som vôbec v hororovej antológii videl. (10/10, lebo viac sa dať nedá). Ináč, presne takúto drogu by som si rád vyskúšal, a absolútne by ma netrápilo, čo je sen a čo je realita - niekedy je lepšie nestarať sa, že... Veľká poklona Andreasovi a ako celok spokojnosť. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

První povídka je nejslabší, pojednává o slečně, která má slabost pro morčata a občas vykastruje chlápka, avšak mimo záběr, tedy nic co by příliš stálo za pozornost (3/10) Druhá povídka je výrazně lepší, pojednává o hluchoněmém páru, který se zašije v opuštěné budově,avšak tam na ně čeká banda neonacistů ( Slušných psychoušů) a začíná hra plná fyzického a psychického násilí. Poměrně drsná a nepříjemná věc (6/10) Třetí povídka a zároveň finální je definitivně nejlepší a podepsal se na ní šikovný režisér Marschall, který má na svědomí skvělé giallo Masks. Pojednává o fotografovi, který si domluví "rande na slepo" s jednou dívkou, která jej dovede do hodně divného soukromého podniku, ze kterého se né lehce dá odejít.(8/10) Velmi halucinogenní, tripová, silně erotická a v závěru šíleně brutální záležitost. Scéna ve vaně či následující v posteli patří ke scénám, které by měl vidět každý hororový fanoušek. 70% ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Nemecká hororová antológia German Angst obsahuje tri poviedky. Dej prvej poviedky sa odohráva v byte, v ktorom žije mladé dievča so svojím morským prasiatkom. To malo nedávno zdravotné problémy, ale veterinár mu pomohol. Dievčaťu sa však práca veterinára až príliš zapáčila, a tak sa rozhodlo začať vykonávať vlastné operácie. Druhá poviedka sa odohráva v opustenej budove, v ktorej dvoch nemých zalúbencov prepadnú nebezpeční delikventi. Tí si myslia, že ide o úplne jednoduché a bezbranné obete, lenže napriek tomu, že nedokážu rozprávať, dokážu sa obete brániť iným spôsobom. V tretej poviedke je hlavným hrdinom fotograf, ktorý sa až príliš vžil do svojej práce, a tak nastali komplikácie v jeho vzťahu. Rozhodne sa nájsť ženskú spoločnosť tou najjednoduchšou cestou, ktorá však môže byť aj najjednoduchšou cestou k záhube. - Ani neviem, prečo som sa tejto antológii tak dlho vyhýbal, pretože ide o kvalitný underground počin z Nemecka. Chvílu mi trvalo preladenie na nemecký jazyk, keďže túto reč príliš často nepoužívam, ale pridávalo to tomu na zaujímavosti. Špinavé časti Berlína boli pre tento horor úplne ideálne a hodili sa do všetkých častí. Musím pochváliť hlavne gore, ktoré miestami vyzeralo trochu plastovo, ale bolo pôsobivé. Dejovo sú všetky poviedky zaujímavé, aj keď sa občas trochu naťahujú, čo však nie je až tak výrazne cítiť, pretože všetky tri majú kvalitnú hudbu a dobré zápletky. Takmer nikdy neporovnávam rozdielne horory, ale dosť mi to svojou zvrátenosťou a surovosťou pripomenulo ďalšiu hororovú antológiu Little Deaths. Ako obohatenie sa v oblasti moderného hororu je German Angst priam ideálnou volbou. + herečka z Seed 2 + herec z Stung + herečka z Zombie Massacre 2: Reich of the Dead ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Jörg za 3 / Michael se svojí nazi vsuvkou za 2 / Andreas si ukradl celou pseudo antológiu pre seba čiže za 4. Za vyplašených germánov zabalím 3ku, lebo potešenie na oboch stranách. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Pre mňa skôr priemerná hororová antológia, ktorá má výhodu v tom, že slabšie začína a postupne sa zlepšuje. Prvá poviedka o mladej domácej mučiteľke je skôr opozeraná nuda, ktorá nemá moc čím naplniť ani tú pol hodku (2*). Druhá – neonacisti vs. hluchonemí je o niečo lepšia, ale stále nič na čo by som spomínal (3*). A story číslo 3, ktorú tu už viac-menej zaslúžene vychválil ricci, je našťastie highlightom vylepšujúcim celkový dojem. Na antológiu mi síce prišla zbytočne dlhá a účinná hlavne vo finále ako z nočnej mory (4*). Btw., kto je zvedavý hlavne na tento segment, tak sa ani nemusí obávať nemčiny, je totiž komplet po anglicky (druhá story je cca z polky a prvá len nemecky). ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

I. Final Girl: Až příliš okaté tlačení na pilu a děj ve výsledku působí poněkud nepřesvědčivě (3/10). // II. Make a Wish: Pěkná povídka o násilí. Kdo je oběť a máme vlastně na výběr? (6/10). // III. Alraune: Vizuálně i dějově nejpovedenější součást antologie. Touha, sen, realita, strach. (7/10). Ve výsledku trochu zklamání po kdysi viděném traileru. Obávám se, že tvůrci nakonec zcela nenaplnili původní ambice, ale za tu jednu projekci to určitě stojí. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Každý jeden z troch príbehov má svoje čaro. Pokiaľ by som ich hodnotil samostatne, je nad svetlo sveta jasné, že posledný je najmä vďaka poslednej scéne či rozuzleniu jednoznačne najlepší. Mne osobne sa od samotného tvorcu jeho posledný výtvor "Masks" až tak nepozdával, takže mňa prekvapil. Hlavným hororovým prvkom "German Angst" je samozrejme gore, ktoré najmä v druhom a treťom príbehu, priam prekvitá, takže z môjho pohľadu veľmi silné tri hviezdy. Možno by som udelil aj viac, ale prvá story je vzhľadom k ponúknutej konkurencii pomerne slabí výtvor - 65%. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Tahle antologie mne opravdu bavila! Skvělá kamera, co si všímá detailů, hraje si s obrazem, ukrývá a pozvolna odhaluje, výborná hudba, kterou mnohdy nahradí jen zvuky a ruchy a příběhy plné násilí vypovídající formou podobenství o naší společnosti. Pro mne nejslabší byl první zářez. V jistých chvílích mi připomněl V pasti (2005), i když zdejší hlavní protagonistka zašla ještě dál. Druhá povídka je syrová a surová s velmi působivým vloženým příběhem ze 2.sv.války - mrazivý masakr! Nejvíce se mi líbila třetí o tajemné mandragoře, která je magická a má nejblíže k horroru (satanskému). Dekadentní klub Mabuse (jak příznačně nazván po známém padouchovi) s německou dark scenou, halucinace, sny, krev (koupelnová scéna je doslova kečupová) a monstrum (tak nějak jsem si vzpomněl na Jakubův žebřík /1990/, ale i na Věc, Vetřelce a všechny ty fajnové monstr filmy). ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Pokud se nějaký film skládá z více povídek je u mě zvykem ke každé prohodit pár slov a samostatně ji ohodnotit, protože výsledné hodnocení může být zavádějící. Tady by tomu sice tak nebylo, protože všechny povídky jsou povedený, ale i přesto tak učiním. První povídka Final Girl: Vypráví příběh mladé dívky, která úskostlivě pečuje o svého domácího mazlíčka. Totéž se, ale nedá říct o muži co leží v její posteli. O něj už takovou péči neprojevuje. Ba naopak si na něm ukájí svoje choutky. Dobře natočený, dobře odvyprávěný a dobře zahraný. Sice tu mohlo být víc krve, ale té si užijem v druhé povídce. Final Girl si tak u mě vysloužila 3 plnohodnotný hvězdy. Druhá povídka Make a Wish: vypráví příběh o "protináckovským" amuletu. Tohle je pecka a oproti prvnímu příběhu se rozhodně přitvrdilo. To že je ústřední zamilovaná dvojice němá a musí čelit bandě vygumovaných hovad dělá snímek ještě silnější a působivější. Dokonce jsem se rozhodoval i o pěti hvězdách. Opět skvěle zahráno i natočeno. Make a Wish si tak u mě vysloužily hodně silný 4 hvězdy. Poslední třetí povídka Alraune: je šílená halucinogenní jízda, která si u mě taktéž vysloužila 4 hvězdy. Když to shrnu tak každá povídka z filmu je úplně jiná, ale všechny mají co nabídnout. Všechny povídky jsou skvěle natočeny a herci do nich byly taky skvěle zvoleni. Za mě je to jeden z nejpovedenějších povídkových filmů. A to i díky tomu, že kvalita jednotlivých povídek je celkem vyrovnaná a kvalitativně nekolísá. Za mě rozhodně velká SPOKOJENOST. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

První povídka a hned taková pecka. U té kastrace jsem byl rád, že ta scéna nebyla vidět, stačil mi zvuk !! Protože už jenom to pomyšlení na to .. au .. ještě teď mě bolí koule. Celkově to bylo dost ujetý a závěr s uřezáním hlavy elektrickým nožem na chleba famózní. Druhá povídka byla prostředím pro mě nejméně zajímavá, ale i tak byla dost násilná a drsná. No a ta poslední, to bylo parádní, krvavé, hodně erotické zakončení. Scéna ve vaně či následná v posteli byly opravdu šíleně brutální. Nevím zda to jsou německé herečky, ale ta v první povídce byla dost pěkná a v té poslední, Kira byla též dost sexy a erotické záběry s ní to bylo fakt něco, což se moc často v německých hororech nestává. Nedávno jsem od nich viděl hodně strašidelnou a nepříjemnou věc a teď tahle erotická, šílená brutalita - přidávám Německo na seznam zemí, které umí. (109. hodnocení) ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Vždycky se mi líbil Buttgereitův pohled, jeho styl snímání příběhu. A Marschallova preciznost. Obojího se mi v German Angst dostalo měrou vrchovatou. Kosakowski si prostě hrozně chtěl natočit něco horrorového. Námět zajímavý, ale chtít někdy nestačí... Buttgereit (***), Kosakowski (**), Marschall (****). ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Povídka číslo jedna o ničem. Holka má ráda svoje třínohý morče a kastrování zahradníma nůžkama. Gore minimální a pohled na chlupatý péro taky nijak zvlášť nešokuje. 20% Druhý příběh už byl o něčem jiném. Opuštěná fabrika jako hřiště pro utkání mezi nácky a hluconěmým párem mi seděla a stejně tak mysteriozní přesah v kombinaci s druhou světovou válkou. Jen ti náckové nemuseli být takové uřvané kreatury. 60% A to nejlepší přišlo nakonec. Tajná společnost, podivný byt a všechny splněné touhy. Samozřejmě za všechno se platí a stejné je to i tady. Výborná atmosféra, známý ksicht v hlavní roli i nádherrná herečka a nakonec nádherně ulítlý brutální závěr. 75% Celkově zaokrouhlených 50% ()

Hamaradža 

všechny recenze uživatele

Buttgereit - 2,5*, Kosakowski - 2,5*, Marshall - 3,5*. Že ma sklame môj obľúbenec, poetický Buttgereit po 20ročnej pauze som nečakal. Svoju poetiku si však stále drží. Na druhú stranu Kosakowski s Marschallom ponúkli mnohonásobne divokejšie jazdy, s absurdnejšími námetmi. Bavil som sa, ostáva mi však otázka, či neboli trochu príliš prekombinované. ()

snared 

všechny recenze uživatele

Final Girl 3*, Make a Wish 4*, Alraune 5*. Morčátkovej Butti mi přišel se všema těma detailama dost artovej. No, jsem od něj zvykej na jinší standardy. Michalův nazi-torture říznutej trochou němý fantasy posunul laťku o level vejš. A Andreasův lechtivej, bizár lehce namixovanej nejznámějším bijákem od Zulawskiho je pomyslná třešinka na dortu. Originál od začátku až do závěrečných making-of titulků. Supr hudba, btw. ()

Wade 

všechny recenze uživatele

Nebudu se moc rozepisovat vše už napsali ostatní jen si napíšu lehké hodnocení. Final Girl - první a i za mě nejhorší vůbec mě nebavila ani mi moc nesedla němčina 1*.. Make a Wish - tohle už byla jiná káva a trochu i na zamyšlení a za mě si zaslouží 4*. No a poslední Alraune - fakt zajímavá crazy halucinační podívaná a i ta ode mně dostane 4*. Nebýt první části dal bych dost solidní 4 hvězdy takhle jsou to ale jen slabé 4*. 73% ---- 7/10 IMDb ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Dalsia hororova antologia,ktora obsahuje tri poviedky,ak mam byt uprimny,tak som ocakaval viac,gore efekty boli na vybornej urovni a to je vlastne najvacsie plus tohto filmu,ostatne uz nestoji za rec,opisovat atmosferu alebo napatie nema zmysel,prve dve poviedky boli este fajn,ale tretia uz bola na ho*no,slabsi priemer,nic extra...:-) ()

Reklama

Reklama