Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tae-oh (Yoo Ah-in) je rozmazlený dědic miliardové firmy libující si v užívání drog a ponižování lidí. Proti němu stojí detektiv Do-cheol (Hwang Jung-min) s cílem vyřešit zdánlivou nehodu řidiče náklaďáku, za kterou dle jeho přesvědčení může právě Tae-oh. Začíná boj Davida a Goliáše na pozadí korporátní korupce, z něhož může vyjít jako vítěz pouze jeden. (Filmasia)

(více)

Recenze (30)

verbal 

všechny recenze uživatele

Ach-Ich Yoo je Pek-Ny Zmrd! Dokonce si troufám říct, že jeden z nejslizštějších, jaké jsem kdy viděl. Naprosto parádní hnusák! Jeb-Se Dochooy je Koos Pi-Choose a typický policajt, zasažený korejskou demencí, který první půlhodinu předvádí přesně to, co na šikmých filmech tolik nesnáším. Tedy naprosto retardované choo-rako-wani, kvůli něhož jsem už už začínal ukazováčkem laskat bílý čtvereček na ovladači. Pak ale přeqapivě v rákosí luplo, v bambusu hrklo a z té kokotí mlhy se vynořil look-soos-ni napínač o tom, že na sebearogantnějšího, sebemocnějšího a sebeodpornějšího čokla se někde v Koreji vaří voda, tak dlouho se jezdí s Hyundaiem pro So-ju, až se urve Taekwon-Do a kdo jinému Chagi kopá, sám schytá Jireugi přímo do koulí. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Policistovo tělo vypráví o jeho minulosti." Jasně, kluci a holky, takže nepoužívejte žádné štíty, helmy a jiné ochranné pomůcky, abyste jednou mohli ukazovat vnoučatům, kterými otvory vás opouštěla střeva. Rozpáraní policisté mě od začátku hodně bavili, takže jsem Veteránovi hodně věřil, ale on mě trošku zklamal. Já bych ho totiž vzal jako kriminálku i jako akční film, bavil by mě jako komedie a určitě bych si ho nejvíc užil jako mix akce a komedie. Jenže tady se vedle sice položila akce, detektivka a komedie, ale někdo to zapomněl promíchat. Takže příště by si pan režisér měl lépe nastudovat návod k mixéru a tím by ve mně získal spokojeného diváka. Ale abych jen nekritizoval, tak Jo Tae-oh byl prvotřídní zmetek, honička mezi kontejnery zasmrděla dokonalostí, technika sestřelení poldy z motorky byla učebnicová a to, že se nevyřešil zapeklitý případ gamblujících hospodyněk, snad nebude mít výraznější vliv na ekonomickou situaci Jižní Korey. ()

Reklama

BoPo 

všechny recenze uživatele

V podstate Policajt v Beverly Hills z neamerického prostredia. V komediálnej a akčnej zložke lepšie než originál. Bohužiaľ sa tu, ako je u filmov z Južnej Kórei občas zvykom, prepína z komédie do ultra vážna. Originál teda lepšie drží pokope a Veterán viac vyniká vo svojich najlepších momentoch. Jeong-min Hwang predviedol svoj štandard. Najviac zaujal Ah-in Yoo, ktorý mi sadol už vo filme Vzplanutí. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

"Veterán" si nezaslouží pozornost pro své filmové kvality, zábavnou podívanou či pro režiséra typickou bravurní fyzickou akční choreografii, byť v těchto ohledech představuje velmi solidní žánrový mix. Mnohem pozoruhodnější je fakt, že oproti očekávání se tento sice solidní, ale ne až tak výjimečný film stal v Koreji třetím nejnavštěvovanějším filmem všech dob. Zdejší báchorka o správňáckém čestném policajtovi z lidu, který si podá bohorovného hejska z vedení obří korporace tak nepřímo podává výpověď o současné korejské společnosti a jejích niterných frustracích a bezmocném hněvu. V tomto ohledu má film dokonale exploatační vyprávění, které po většinu stopáže jen buduje nasranost vůči démonizovanému zvrhlému zbohatlíkovi, které pak nechá až gladiátorským způsobem vyventilovat. Paradoxně ale vyprávění současně slouží jako ospravedlnění pro policejní brutalitu, ba přímo její glorifikaci coby nutný způsob, jak dát legálně nepostihnutelným grázlům alespoň částečně na pamětnou. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Nadšené ohlasy, spokojený výdělek, ale za mě bohužel zklamání. Veterán má tradiční výborný Korejský vizuál a spousta známých tváří, ale příběhově mi příjde příliš plochý. Na Thriller téměř žádná krev, na Drama nepříliš zajímavý příběh a na Akční film velmi málo akce, vlastně jen na začátku a na konci, sice potěší solidní 15 minutové finále, kde nám Režisér naservíruje dva velmi dobře choreograficky zvládnuté souboje a intenzivní car chase, ale už jsem byl natolik unaven průběhem, že jsem si to pořádně nemohl vychutnat. Za pochvalu alespoň stojí mladý herec Ah-in Yoo, který mladého, nevychovaného, arogantního, bezpáteřního a všemohoucího mob bosse zahrál velmi přesvědčivě (Bojové umění ovládá, určitě jej brzy uvidíme znova). Špatné to není, ale kvůli rozvleklému tempu a nedostatku akce mi Veterán k srdci nepřirostl. 60%¨ ()

Galerie (31)

Související novinky

Michael Mann plánuje remake korejského hitu

Michael Mann plánuje remake korejského hitu

03.11.2023

Pro hollywoodské režisérské matadory evidentně není vysoký věk žádnou překážkou v další tvorbě filmových spektáklů. Své o tom ví osmdesátiletý Martin Scorsese (Zabijáci rozkvetlého měsíce, Casino),… (více)

Reklama

Reklama