Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tae-oh (Yoo Ah-in) je rozmazlený dědic miliardové firmy libující si v užívání drog a ponižování lidí. Proti němu stojí detektiv Do-cheol (Hwang Jung-min) s cílem vyřešit zdánlivou nehodu řidiče náklaďáku, za kterou dle jeho přesvědčení může právě Tae-oh. Začíná boj Davida a Goliáše na pozadí korporátní korupce, z něhož může vyjít jako vítěz pouze jeden. (Filmasia)

(více)

Recenze (30)

verbal 

všechny recenze uživatele

Ach-Ich Yoo je Pek-Ny Zmrd! Dokonce si troufám říct, že jeden z nejslizštějších, jaké jsem kdy viděl. Naprosto parádní hnusák! Jeb-Se Dochooy je Koos Pi-Choose a typický policajt, zasažený korejskou demencí, který první půlhodinu předvádí přesně to, co na šikmých filmech tolik nesnáším. Tedy naprosto retardované choo-rako-wani, kvůli něhož jsem už už začínal ukazováčkem laskat bílý čtvereček na ovladači. Pak ale přeqapivě v rákosí luplo, v bambusu hrklo a z té kokotí mlhy se vynořil look-soos-ni napínač o tom, že na sebearogantnějšího, sebemocnějšího a sebeodpornějšího čokla se někde v Koreji vaří voda, tak dlouho se jezdí s Hyundaiem pro So-ju, až se urve Taekwon-Do a kdo jinému Chagi kopá, sám schytá Jireugi přímo do koulí. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,ALE ŽÁDNÝ POLICISTA NIKDY NEDOSTAL NIKOHO SUPER ZAZOBANÝHO... /// Nepřekvapivě dobrej a svižnej příběh plnej policajtů s ucházejícíma bitkama a humorem (ftipem vole…). Navíc nechybí vrozená asijská citová zvrácenost. Bitky vobčas připomínaj starý dobrý béčkový (nebo Chanovi?) časy. Není jich moc, hlavní prostor má kladnej polda a zápornej hajzl (?), kterej je zápornej na druhou, takže je to vlastně fajnovej záporák. A ti nehrajou v průměrnejch bijácích! Nenáročná podívaná, která má hlavně bavit. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Chystám se nastoupit ke korejský policii. 2.) Chybí mi Jackie Chan. 3.) Thx za titule „langi“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR * AKCE ** NAPĚTÍ * ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Nadšené ohlasy, spokojený výdělek, ale za mě bohužel zklamání. Veterán má tradiční výborný Korejský vizuál a spousta známých tváří, ale příběhově mi příjde příliš plochý. Na Thriller téměř žádná krev, na Drama nepříliš zajímavý příběh a na Akční film velmi málo akce, vlastně jen na začátku a na konci, sice potěší solidní 15 minutové finále, kde nám Režisér naservíruje dva velmi dobře choreograficky zvládnuté souboje a intenzivní car chase, ale už jsem byl natolik unaven průběhem, že jsem si to pořádně nemohl vychutnat. Za pochvalu alespoň stojí mladý herec Ah-in Yoo, který mladého, nevychovaného, arogantního, bezpáteřního a všemohoucího mob bosse zahrál velmi přesvědčivě (Bojové umění ovládá, určitě jej brzy uvidíme znova). Špatné to není, ale kvůli rozvleklému tempu a nedostatku akce mi Veterán k srdci nepřirostl. 60%¨ ()

JFL 

všechny recenze uživatele

"Veterán" si nezaslouží pozornost pro své filmové kvality, zábavnou podívanou či pro režiséra typickou bravurní fyzickou akční choreografii, byť v těchto ohledech představuje velmi solidní žánrový mix. Mnohem pozoruhodnější je fakt, že oproti očekávání se tento sice solidní, ale ne až tak výjimečný film stal v Koreji třetím nejnavštěvovanějším filmem všech dob. Zdejší báchorka o správňáckém čestném policajtovi z lidu, který si podá bohorovného hejska z vedení obří korporace tak nepřímo podává výpověď o současné korejské společnosti a jejích niterných frustracích a bezmocném hněvu. V tomto ohledu má film dokonale exploatační vyprávění, které po většinu stopáže jen buduje nasranost vůči démonizovanému zvrhlému zbohatlíkovi, které pak nechá až gladiátorským způsobem vyventilovat. Paradoxně ale vyprávění současně slouží jako ospravedlnění pro policejní brutalitu, ba přímo její glorifikaci coby nutný způsob, jak dát legálně nepostihnutelným grázlům alespoň částečně na pamětnou. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Tae-oh byl slizkej fakan od samého začátku, ten se jim tedy povedl, takže nebyl problém jít po něm současně s takovým trochu trhlým detektivem, který je za chvíli v obraze a rozjíždí velkou akci proti tomu hajzlíkovi. Tušila jsem, že jdu zase do pudrovačky, zkraje jsem váhala, jestli to nemám vypnout, protože krimi a komedie mně ne vždy sednou, ale tohle mělo šťávu, hlavu a patu, zkrátka výborný scénář, až na toho psa (tyhle scény se zvířaty nesnáším, ale naštěstí to natočili kulantně). Dokonce se mně to nezdálo vůbec dlouhé, což je pro Veterána velkým plusem. Navíc byl velmi dobře nastíněný známý fakt, že podplatitelný je kde kdo a o policii to platí taky, takže tady skončila legrácka a šlo se na toho prevíta finťácky. Jo, bylo to OK. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Policistovo tělo vypráví o jeho minulosti." Jasně, kluci a holky, takže nepoužívejte žádné štíty, helmy a jiné ochranné pomůcky, abyste jednou mohli ukazovat vnoučatům, kterými otvory vás opouštěla střeva. Rozpáraní policisté mě od začátku hodně bavili, takže jsem Veteránovi hodně věřil, ale on mě trošku zklamal. Já bych ho totiž vzal jako kriminálku i jako akční film, bavil by mě jako komedie a určitě bych si ho nejvíc užil jako mix akce a komedie. Jenže tady se vedle sice položila akce, detektivka a komedie, ale někdo to zapomněl promíchat. Takže příště by si pan režisér měl lépe nastudovat návod k mixéru a tím by ve mně získal spokojeného diváka. Ale abych jen nekritizoval, tak Jo Tae-oh byl prvotřídní zmetek, honička mezi kontejnery zasmrděla dokonalostí, technika sestřelení poldy z motorky byla učebnicová a to, že se nevyřešil zapeklitý případ gamblujících hospodyněk, snad nebude mít výraznější vliv na ekonomickou situaci Jižní Korey. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Na Veterána som sa tešil, keďže od jeho režiséra Ryoo Seung-Wana som zvyknutý nielen na zaujímavé zápletky a kvalitné technické prevedenie, ale aj výbornú akciu, obzvlášť súboje a funkčný humor, takže tejto akčnej krimi komédii som nemal dôvod neveriť a síce vo výsledku nie som sklamaný, ale určite som čakal o niečo viac. A môže za to hlavne fakt, že všetky očakávané zložky, na ktoré som sa tešil sú dostatočne kvalitné, len je ich jednoducho málo. Výnimkou je jedine úvodná dvadsaťminútovka, ktorá má všetko, postavy si ma získali okamžite, vizuálna stránka je perfektná, tých pár akčných scén je výborných a vyhovoval mi aj humor. Ale následne ide do popredia prípad, ktorý síce sám o sebe určite nie je zlý a bol som zvedavý, ako to s touto samovraždou skutočne bolo, ale niečo podobné patrí rozhodne skôr do nejakej plnohodnotnej drámy, kde by to získalo potrebnú starostlivosť, vo filme s takýmto prevedením by skôr sedela nejaká tradičná zápletka s drogami, korupciou alebo niečím podobným, čo sa v akčných krimi komédiách bežne objavuje. A navyše v celej hlavnej fáze chýba viac akcie a humoru, ktoré by to osviežili a tak si tu táto inak nie zlá zápletka musí vystačíť prakticky sama. Inak čo sa týka akcie a humoru, tak pochváliť musím skutočne hlavne tú úvodnú fázu, kedy sa pri súbojoch nedá nespomenúť Jackie Chan, aj keď už jeho neskoršie obdobie deväťdesiatych rokov, pričom strih ma v pár momentoch síce trochu zamrzel, ale zase pridáva na dynamike. A hlavne taká naháňačka medzi kontajnermi sa veľmi vydarila. Potom sa už akcia a humor objavujú skôr v zanedbateľnom množstve a síce finále je opäť akčnejšie, ale už ma až tak nebavilo, dokonca ani finálny súboj, ale zase musím pochváliť aspoň výborné technické prevedenie cestnej naháňačky. Čo sa týka obsadenia, určite poteší Hwang Jung-Min v hlavnej úlohe, ktorý je ako vždy ten správny sympaťák, ktorý nemá problém s akciou a ani s humorom a aj vedľajšie postavy sú tvorené samými známymi hercami, ktorých vždy rád vidím, ale trochu rozporuplne pôsobí záporák. A hlavne tým, že vlastne ani nie je skutočný záporák, ak si odmyslím tie dva, tri skôr samoúčelné momenty, tak sa jedná len o štandardného arogantného mladíka, akých je všade plno, takže som ani necítil potrebu ho neznášať a priať mu len to najhoršie. Takže celkovo ma to bavilo, vyhovovalo mi obsadenie, perfektné technické prevedenie, atmosféra a vlastne aj zápletka, aj keď tu sa nehodila, ale tej akcie a humoru nebolo dosť na to, aby som si to chcel pozrieť znovu. 66% ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Vezměte téma arogance moci, naroubujte korupční potenciál velkých peněz, přidejte výborně vykástovaného padoucha, okořeňte akcí, a to by bylo, aby nebylo, no ne? Leda, že by se vám chtělo celý projekt spáchat v Korei. Pak se do filmu vloudí naprosto nepatřičné šaškování hrdinů, xyfty rákosů, často nasazující výrazy udivení, okopírované od seroucího basseta, a děj, který začne prapodivně přeskakovat mezi řežbou a rozhovory jak z mateřské školky, či z komunikace mezi abonenty vzdělání od UJAKu. Za pozornost stojí sociálně uvědomělý podtext, a, v čemž se opakuji, libově zahraný ústřední hajzlíček. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Uvodna predstavovacia dvadsatminutovka je totalna pecka v style toho najlepsieho, co natocil Jackie Chan. Neuveritelne zabavny uvod s vtipnym a charizmatickym hrdinom a ako bonus famozne bitky s perfektnymi kaskaderskymi kuskami, ktore museli akterov poriadne boliet a zaroven pôsobia komicky. Konecne bitky s odlisnou choreografiou ako je v korejskych filmoch zvykom. Fakt to ma ovela blizsie k HK stylu Jackie Chana. Po uvode som si myslel, ze ma caka ultimativna zabava. Lenze potom sa rozbehne hlavna zapletka a pripad ktory nas hrdina vysetruje ma strasne sklamal. Jednak atmosferou, kedze sa komicky styl casto narusa drsnymi az dost neprijemnymi scenami, ktore k tym komedialnym vôbec nepasuju a potom ma strasne sral odporny hlavny zaporak. Ale bohuzial nie tym stylom, ze by som sa tesil ako ho na konci zmlatia ale skôr bolo pre mna utrpenim znasat ho zakazdym, ked sa objavil na scene. Finale filmu so skvelou nahanackou a bitkou zase znova trochu film nakopnu ale ten zdlhavy stred s pripadom, ktory ma dost sral to uz pocit sklamania nezazenie. Fakt dost dufam, ze vznikne dvojka s nejakym zaujimavejsim pripadom a nonstop komedialnym stylom a bude to totalna pecka. Ale aj tento diel stoji aspon za jedno pozretie vdaka skvelym bitkam. Ale neteste sa prilis. Prilis vela ich nie je. 7/10. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

V podstate Policajt v Beverly Hills z neamerického prostredia. V komediálnej a akčnej zložke lepšie než originál. Bohužiaľ sa tu, ako je u filmov z Južnej Kórei občas zvykom, prepína z komédie do ultra vážna. Originál teda lepšie drží pokope a Veterán viac vyniká vo svojich najlepších momentoch. Jeong-min Hwang predviedol svoj štandard. Najviac zaujal Ah-in Yoo, ktorý mi sadol už vo filme Vzplanutí. ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době jsem okusil další "Korejštinu" a převládá jednoznačná spokojenost. Na mě působí pomalu každej druhej film od Korejců prostě áčkově - ať už se jedná o zajímavé náměty, scénář, akční scény, vizuální stránku obzvlášť, uvěřitelné herectví, či neotřelá režie. Nevšiml jsem si žádného klišé, vůbec se mi nestalo, že by se dostavil pocit deja-vu. Zejména souboje mají zdatně odlišnou choreografii - ve většině jejich filmů, se nachází pouze ruční akce, zde nám tvůrci nabídnou prvky z MMA. Dynamické háky, boje na zemi, kde prim hrajou páky, plno zlomenin a nepříjemných úrazů, nekompromisní boční kopy a hlavně nechybí kontakt, jež se mísí s brutalitou. Nechybí ovšem ani mnoho komediálních momentů během bitek a vlastně humor má zde zdatnou roli. Neumím si představit tenhle film bez komedie. Né že by ta dramatická složka nefungovala, ale té srandě a absurdních volovin, kterejch jsem se dočkal, se to nevyrovná. Akčních scén jinak moc není - pár honiček (jedna car chase / pak v úvodu mezi kontejnerama), několik kratších soubojů a jeden delší na konci. Všecko nakopává i pestrá paleta hudebních instrumentálek, hudba se povedla na jedničku s hvězdičkou a hlavně je rozložená po celém filmu. Režie solidní, hlavně dokazuje, že na to aby byla natočena realistická bitka, není potřeba mít rozklepanou kameru a tunu střihů. Ale na to jsem od Korejců zvyklej. Hlavní hrdina sympaťák, má charisma, výborné hlášky - jeho výstupy mě bavili po celou dobu, bojové schopnosti ovládá, se zbytkem týmu tvoří úžasnou chemii (ať už je to kolegyně co furt kope do hrudi, hlavní vedoucí s ošklivejma pihama či nováček co stihl schytat bodnou ránu) - prostě každá kladná postava je super. Několik záporáků mě bavilo sledovat činama, krom toho hlavního - ten sice co se týče boje, nepotká konkurenta, ale je to arogantní blbeček a s tim jak umlátil psa, jsem mu přál jen to nejhorší. Jinak k páté hvězdici mi přišlo několik scén nevýrazných, hlavně ve středu filmu a linie s manželkou detektiva byla strašně krátká, což mě celkem mrzelo. Jinak si asi nemám na co stěžovat. Nuda se nedostavila, byl mi prostě dán další standart od Korejců a to už samo o sobě "smrdí" kvalitou. 8/10 ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Tenhle žánrový mix na mě zapůsobil velmi dobře, ze začátku to sice vypadalo na šaškárnu, nicméně pak se to překlopilo do solidní kriminálky, jakmile se objevil a začal úřadovat mladý slizoň (mimochodem úžasně zahraný), bylo o zábavu postaráno, arogance peněz a moci na stříbrném podnose.. Herecký ansámbl sympatický, poctivý polda v hlavní roli se mi svým způsobem líbil, zejména ta jeho houževnatost zjistit, co se doopravdy stalo řidiči náklaďáku.. Finále skvělé, honička parádní a ten úplný závěr potěšil.. ()

kareen 

všechny recenze uživatele

Ale jo, na akční krimi oddechovku to nebylo špatný. Občasný humor, dokonale černobílí záporáci i klaďasové, sem tam nějaká ta bitka s výkopama, korejské přehrávání a došlo i na napínavou automobilovou honičku. Jen to mohlo být tak o půl hodinky kratší, hlavně v prostředku se to krapet táhlo, ale zase nic, co by se nedalo přežít. ()

LangiJ 

všechny recenze uživatele

Poprvý jsem moc netušila, do čeho jdu, když jsem si film pouštěla, jen sem tam kladný ohlas na úspěšný krimi akčňák. Po prvních pár minutách, kdy jsem se celkem nasmála, jsem si říkala, jestli umím anglicky, nebo jsem nebyla při reportážích úplně mimo :) Jakmile ale vstoupil na scénu Yoo Ah-in film chytil očekávaný směr a gradovalo to až do super finále. Postavit to na myšlence, že z malého problému, který by vyřešila omluva, se stane obrovský průšvih, se mi dost líbilo. Je to asi první film, kde mi nevadil Hwang Jeong-min, ta role mu sedla, ale nejvíc válí Yoo Ah-in, i když nedostal tolik prostoru. Asi nejlepší role, ve který jsem ho zatím viděla. Přeloženo. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

První půlhodina je plná komediálních prvků (co do zábavnosti vede policejní razie mezi kontejnery), s příchodem mladičkého darebáka na scénu se ale tón příběhu změní, i když komických vsuvek se režisér úplně nevzdá. Akce drsná, přehledně nasnímaná a výborně sestříhaná, těžko rozdýchávat to budou zejména milovníci psů. Za mě fungující jihokorejská multižánrová směs. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

O Korejcích už dávno vím, že jsou (jako jediní z Asie) schopní opakovaně točit kvalitní filmy. Veterán je dobrým příběhem o souboji dobrého člověka se zmrdem v naprosto nerovných podmínkách. Ale viděl už jsem mnoho lepších filmů, takže sice nadprůměr, ale nic světoborného. 70% ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Nenáročný krimi blockbuster podle tradičního Korejského receptu posledních let. Pěkný visuál, známé tváře, povedená akce, nějaký ten heavyhanded sociální komentář a porce humoru. Nábojem to skutečně připomene Jackie Chana, ale i přesto, že akce je Veteránovi chytlavá, tak filmy mistra Chana jsou choreograficky a kaskadérsky pochopitelně úplně někde jinde. Tyto korejské kriminálky se hodnotí špatně, neboť lasting appeal je sice nulový, ale podívaná je to přesto celkem zábavná. Veterán tedy sice účel splní, ale s takovým rozpočtem by šlo udělat i rozhodně něco zajímavějšího. ()

Bernhardiner 

všechny recenze uživatele

Pokud si odmyslím úvodní pasáž s ruskými překupníky aut (Proč musíte z Rusů vždycky dělat negativní postavy?) a souboje, které jsou tvrdší, rychlejší a krvavější než kdy dřív (Kam ten svět spěje?), je to film o tom, jak ten božský kapitalismus s cynismem sobě vlastním rozděluje lidi na ty, co mají a na ty, co nemají (Dámy a pánové, nechci se vás dotknout, ale kdo z vás to má?). Vlastně mi to připomnělo ruský film O zrůdách a lidech, který má s tímhle filmem společného jmenovatele - lidské zrůdy. A konec konců by něco o zrůdách mohlo být v názvu, název Veterán mi k tomuhle vůbec nepasuje - kterého veterána měli tvůrci na mysli? Policejního šéfa? Mafiánského tatíčka? 70 % ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele

"oooooooo?jooooooooooo?" Je strašně humorné, jak 90 % větných zakončení zní v korejštině právě takto :-) Ale to jenom tak na okraj, právě jsem dokoukal napínavou a velice koukatelnou kriminálku se sympatickým ústředním hrdinou a naopak velice ošklivým záporákem, kterému jsem ty koule v průvanu přál od první minuty, co se na plátně objevil. Zapojení černého humoru do jinak vypjatých situací se povedl, hudba na asijskou produkci taky nadprůměr, takže spokojenost...............moje hodnocení = 8 z 10. ()

Fordzy 

všechny recenze uživatele

Zbytečně dlouhé, ale pekelně zábavné. Kriminálka v korejském stylu křížená s komedií a řízlá kapkou Jackieho Chana. 75% ()

Související novinky

Michael Mann plánuje remake korejského hitu

Michael Mann plánuje remake korejského hitu

03.11.2023

Pro hollywoodské režisérské matadory evidentně není vysoký věk žádnou překážkou v další tvorbě filmových spektáklů. Své o tom ví osmdesátiletý Martin Scorsese (Zabijáci rozkvetlého měsíce, Casino),… (více)

Reklama

Reklama