Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tae-oh (Yoo Ah-in) je rozmazlený dědic miliardové firmy libující si v užívání drog a ponižování lidí. Proti němu stojí detektiv Do-cheol (Hwang Jung-min) s cílem vyřešit zdánlivou nehodu řidiče náklaďáku, za kterou dle jeho přesvědčení může právě Tae-oh. Začíná boj Davida a Goliáše na pozadí korporátní korupce, z něhož může vyjít jako vítěz pouze jeden. (Filmasia)

(více)

Recenze (30)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Uvodna predstavovacia dvadsatminutovka je totalna pecka v style toho najlepsieho, co natocil Jackie Chan. Neuveritelne zabavny uvod s vtipnym a charizmatickym hrdinom a ako bonus famozne bitky s perfektnymi kaskaderskymi kuskami, ktore museli akterov poriadne boliet a zaroven pôsobia komicky. Konecne bitky s odlisnou choreografiou ako je v korejskych filmoch zvykom. Fakt to ma ovela blizsie k HK stylu Jackie Chana. Po uvode som si myslel, ze ma caka ultimativna zabava. Lenze potom sa rozbehne hlavna zapletka a pripad ktory nas hrdina vysetruje ma strasne sklamal. Jednak atmosferou, kedze sa komicky styl casto narusa drsnymi az dost neprijemnymi scenami, ktore k tym komedialnym vôbec nepasuju a potom ma strasne sral odporny hlavny zaporak. Ale bohuzial nie tym stylom, ze by som sa tesil ako ho na konci zmlatia ale skôr bolo pre mna utrpenim znasat ho zakazdym, ked sa objavil na scene. Finale filmu so skvelou nahanackou a bitkou zase znova trochu film nakopnu ale ten zdlhavy stred s pripadom, ktory ma dost sral to uz pocit sklamania nezazenie. Fakt dost dufam, ze vznikne dvojka s nejakym zaujimavejsim pripadom a nonstop komedialnym stylom a bude to totalna pecka. Ale aj tento diel stoji aspon za jedno pozretie vdaka skvelym bitkam. Ale neteste sa prilis. Prilis vela ich nie je. 7/10. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Nadšené ohlasy, spokojený výdělek, ale za mě bohužel zklamání. Veterán má tradiční výborný Korejský vizuál a spousta známých tváří, ale příběhově mi příjde příliš plochý. Na Thriller téměř žádná krev, na Drama nepříliš zajímavý příběh a na Akční film velmi málo akce, vlastně jen na začátku a na konci, sice potěší solidní 15 minutové finále, kde nám Režisér naservíruje dva velmi dobře choreograficky zvládnuté souboje a intenzivní car chase, ale už jsem byl natolik unaven průběhem, že jsem si to pořádně nemohl vychutnat. Za pochvalu alespoň stojí mladý herec Ah-in Yoo, který mladého, nevychovaného, arogantního, bezpáteřního a všemohoucího mob bosse zahrál velmi přesvědčivě (Bojové umění ovládá, určitě jej brzy uvidíme znova). Špatné to není, ale kvůli rozvleklému tempu a nedostatku akce mi Veterán k srdci nepřirostl. 60%¨ ()

Reklama

BoPo 

všechny recenze uživatele

V podstate Policajt v Beverly Hills z neamerického prostredia. V komediálnej a akčnej zložke lepšie než originál. Bohužiaľ sa tu, ako je u filmov z Južnej Kórei občas zvykom, prepína z komédie do ultra vážna. Originál teda lepšie drží pokope a Veterán viac vyniká vo svojich najlepších momentoch. Jeong-min Hwang predviedol svoj štandard. Najviac zaujal Ah-in Yoo, ktorý mi sadol už vo filme Vzplanutí. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Ach-Ich Yoo je Pek-Ny Zmrd! Dokonce si troufám říct, že jeden z nejslizštějších, jaké jsem kdy viděl. Naprosto parádní hnusák! Jeb-Se Dochooy je Koos Pi-Choose a typický policajt, zasažený korejskou demencí, který první půlhodinu předvádí přesně to, co na šikmých filmech tolik nesnáším. Tedy naprosto retardované choo-rako-wani, kvůli něhož jsem už už začínal ukazováčkem laskat bílý čtvereček na ovladači. Pak ale přeqapivě v rákosí luplo, v bambusu hrklo a z té kokotí mlhy se vynořil look-soos-ni napínač o tom, že na sebearogantnějšího, sebemocnějšího a sebeodpornějšího čokla se někde v Koreji vaří voda, tak dlouho se jezdí s Hyundaiem pro So-ju, až se urve Taekwon-Do a kdo jinému Chagi kopá, sám schytá Jireugi přímo do koulí. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Tae-oh byl slizkej fakan od samého začátku, ten se jim tedy povedl, takže nebyl problém jít po něm současně s takovým trochu trhlým detektivem, který je za chvíli v obraze a rozjíždí velkou akci proti tomu hajzlíkovi. Tušila jsem, že jdu zase do pudrovačky, zkraje jsem váhala, jestli to nemám vypnout, protože krimi a komedie mně ne vždy sednou, ale tohle mělo šťávu, hlavu a patu, zkrátka výborný scénář, až na toho psa (tyhle scény se zvířaty nesnáším, ale naštěstí to natočili kulantně). Dokonce se mně to nezdálo vůbec dlouhé, což je pro Veterána velkým plusem. Navíc byl velmi dobře nastíněný známý fakt, že podplatitelný je kde kdo a o policii to platí taky, takže tady skončila legrácka a šlo se na toho prevíta finťácky. Jo, bylo to OK. ()

Galerie (31)

Související novinky

Michael Mann plánuje remake korejského hitu

Michael Mann plánuje remake korejského hitu

03.11.2023

Pro hollywoodské režisérské matadory evidentně není vysoký věk žádnou překážkou v další tvorbě filmových spektáklů. Své o tom ví osmdesátiletý Martin Scorsese (Zabijáci rozkvetlého měsíce, Casino),… (více)

Reklama

Reklama