Reklama

Reklama

Vdova

(seriál)
Trailer
Slovensko, 2014

Hrají:

Michaela Čobejová, Milan Ondrík, Marcel Ochránek, Milo Kráľ, Vladimír Černý, Juraj Rašla, Rebeka Poláková, Andrea Karnasová, Elena Podzámska (více)
(další profese)

Epizody(19)

Obsahy(1)

Každý dlh musí byť splatený. Príbeh ženy, ktorá sa po smrti manžela usiluje vymaniť z náručia mafie a ochrániť pred ňou aj svoje deti.
Osud k Tamare Vicenovej, matke troch detí, nebol nikdy láskavý. Dcéra vplyvného ruského mafiána Danilova, obchodujúceho s drogami, prichádza vo vojne gangov o svojho muža Ivana. Zrazu je prinútená splácať chyby, ktorých sa Ivan počas svojho dvojakého života dopustil. Keďže Tamara na vlastnej koži pozná kruté praktiky sveta zločinu, túži už len po pokojnom  živote bez strachu. Odhodlanie vypátrať Ivanovho vraha ju však strháva späť do bludného kruhu podsvetia. Ako v tejto situácii ochráni deti, aby už nikdy nemuseli prežívať to, čo ona? Jej cesta za šťastím je každým dňom ťažšia.
Na začiatku príbehu Andrej Danilov urobí poriadnu hlúposť. Ukradne zásielku drog Richardovi Schillerovi, veľkému zvieraťu vo svete zločinu. Zatiaľ čo celá rodina Danilovovcov sa pripravuje na svadbu najmladšej Kataríny, spoločníci Andrej, Ivan Vicen a Tomáš Cyprich musia riešiť Andrejov podraz a jeho následky. Tamara Vicenová tlačí na svojho manžela Ivana, aby so svojou nelegálnou činnosťou prestal. Cíti, že to pre rodinu začína byť až priveľmi nebezpečné. Ivan dostáva od nej ultimátum. Buď so zločinom skoncuje, alebo príde o rodinu. Rozhodne sa teda, že rodinu zachráni a vystúpi z bludného kruhu. Jeho plány však prekazí vrah, ktorý ho popraví priamo pred očami najmladšieho syna Borisa. Tamare sa zrúti svet. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze uživatele mira007 k tomuto seriálu (20)

Vdova (2014) 

Slovenský gangsterský seriál o vdově, která musela převzít nelegální byznys po zavražděném manželovi má několik plusů, proč mne zaujal: 1) zajímavý námět 2) obsazení ( neznám slovenské telenovelové seriály, takže netrpím předsudky k hercům z nich, tudíž Michaela Čobejová mi celkem sedla, stejně jako nejvýraznější postava Milana Ondríka) 3) Rebeka Poláková. A pak tady máme pár mínusů: 1) vizuálně a stylem to vypadá jako běžná vztahovka ( ikdyž není překvapivě) - vše nažehlené, barevné, dialogy bez sprostých slov, nula hrubého násilí a erotiky 2) od 10. dílu kdy se uzavře dluh vdovy se začne jakoby na nových dějových linkách a jde to do háje i svým stylem ( víc parodie mimo realitu, přehrávání, vyložené nesmysly) . Podtrženo sečteno, seriál je zajímavý námětem ale stylem zpracování je to to jako gangsterka pro mamky - žádná hrubá síla, ani se neukáže žádná herečka topless a nikdo neřekne sprosté slovo. Kdyby se přidalo na temném, syrovém stylu tak to mohlo mít i čtyři hvězdy. ()

Episode 1 (2014) (E01) 

Celkem zajímavý námět gangsterské rodinky v Bratislavě, nicméně formu, barvy, nažehlenost a dialogy to má takové telenovelové,tak uvidíme na jakou stranu žánru se to překlopí v dalších dílech. První díl dostane názvu celého seriálu. Obsazení klasicky seriálové po Slovensku. ()

Episode 2 (2014) (E02) 

Vdova se zorientuje v pozůstalosti manžela a je nucena se zapojit do byznysu. Překvapivě minimum prvků tv mýdla ale drží si to relativně úroveň gangsterky. ()

Episode 3 (2014) (E03) 

Lekce z pašování tovaru a nasazení vlastního těla Čobejové za účelem získání nepodplatitelného Jara. Zatím se tenhle seriál celkem drží mimo rámec klasické seriálové vztahovky ikdyž tak vypadá. ()

Episode 4 (2014) (E04) 

Honba za kontejnerem - celkem permanentně napínavé celý díl. Ne že by to byla nějaká filmová bomba, ale určitě to předčí moje očekávání, než co jsem čekal než jsem na tenhle seriál začal koukat. ()

Episode 5 (2014) (E05) 

Pár míst, kde se hodně přehrávalo - viz. bodyguard se samopalem apod., ... ale zatím to stále jde. ()

Episode 6 (2014) (E06) 

Nedá se čekat, že by se v tomto typu seriálu děly nějaké žhavé scény nebo se ukázala aspoň bradavka, nicméně v tomto díle si můžeme odškrtnout Michaelu Čobejovou ve spodním prádle. ()

Episode 7 (2014) (E07) 

Dokonce se řeší i únos, ikdyž hodně amatérský tak to obohatilo repertoár tohoto seriálu. Jsem si všiml, že zatímco na začátku se produkce snažila maskovat značky aut, že jim různě ty znaky odmontovávali nebo překrývali, aby nedělali zbytečně reklamu Hondě a Audi, tak už je to unavilo a vidíme, že postavy tohoto seriálu jezdí v Hondě nebo Audi. ()

Episode 8 (2014) (E08) 

Akční scéna dědko vozíčkář s bambitkou vs. blonďatá gangsterská elévka byl opravdu groteskní, ale přesto si držím hodnocení na třech hvězdách - stále to nespadlo do kategorie typu Panelák nedejbože Susedia. V tomto díle se řeší problém ukradnutého balíčku drog. ()

Episode 9 (2014) (E09) 

Kdyby nebylo poslední minuty tohoto dílu, tak se zdá, že je to poslední díl, kde se všechno vyřešilo - Čobejová volná mimo nelegální byznys, vrah manžela potrestaný a rodinka celkem idylka. tento díl měl jednu vyjímečnost a to největší přestřelku tohoto gansterského seriálu. ()

Episode 10 (2014) (E10) 

Nejslabší díl se spoustou vyloženě hloupých scén. Zklamání. ()

Episode 11 (2014) (E11) 

Trochu překombinovaná bramboračka a dva Rusové ( respektive Slováci s ruským přízvukem), kteří běhají poSlovensku a hledají Jelenu a tváří se při tom děsně drsně posouvají tenhle seriál do kategorie grotesky. ()

Episode 12 (2014) (E12) 

Čobejová prodává hračky a začíná jako nový pomafiánský život .... sice asi jen 50km od baráku ale i tak je to přitažené za vlasy. ()

Episode 13 (2014) (E13) 

Čobejová jako svědkyně u soudu proti svému bratrovi... poslední tři díly trochu potápějí slibný seriál. ()

Episode 14 (2014) (E14) 

Jako gangsterka se to trochu vyčerpalo, ale celkem mne pobaví Ondrík alias Andrej, kterého dvakrát za díl "unesou" a ještě si střihne milostnou scénu s překrásnou prodavačkou z etnoobchodu, která je skoromanželkou jeho parťáka z lochu. ()

Episode 15 (2014) (E15) 

Drogová kariéra Andreje v podání Ondríka mne furt baví, ale zdá se, že jen do konce tohoto dílu. ()

Episode 16 (2014) (E16) 

Je to tak, nejzábavnější postava posledních dílů je fuč. ()

Episode 17 (2014) (E17) 

Velké dramatické sólo pro unesenou Rebeku Polákovou. Dvojice ruských slovensky mluvících mužů způsobila tragédii. ()

Episode 18 (2014) (E18) 

Otěže děje přebralo definitivně téma kontaminovaných stavebních pozemků a já musím konstatovat, že tak absurdních věcí okolo a způsob jak jsou ty věci filmově podávány pohřbívají nadějný scénář prvních deseti dílů. ()

Episode 19 (2014) (E19) 

Tak tohle už je čirá kovbojka pro otrlé divačky. Tak aspoň, že gauneři jsou potrestaní a koná se happy end. ()

Reklama

Reklama