Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dvojnásobný držitel nominace na Oscara Will Smith hraje podvodníka, který se romanticky zamiluje do začínající podfukářky (Margot Robbie), a když se ním příliš sblíží, rozejde se s ní. O tři roky později se jeho bývalá láska objeví v Buenos Aires a on je vyšachován ze hry, kterou sám rozehrál. Aby bylo vše ještě zamotanější, oba stejně nápaditě rozehrávají své podvody a oba chtějí podfouknout stejného miliardáře, majitele mezinárodního závodního týmu (Rodrigo Santoro). (Warner Bros. CZ)

(více)

Recenze (582)

POMO 

všechny recenze uživatele

Focus má jednu veľkú devízu: je zábavný a v heist zvratoch nepredvídateľný. A je vizuálne krásny. Kostýmy, výprava, všetko má šmrnc vypiplaného glamouru. Will s Robbie sú fajn, pointa scény na americkom fotbale TOP. Akurát finále to snahou urobiť posledný a najväčší nečakaný zvrat prepáli za hranice dôveryhodnosti. Menej by bolo viac. Napriek tomu dávam štyri hviezdy. Pretože ma film príjemne prekvapil, čo je pri hollywoodskom mainstreame s nijak vysokými ambíciami vzácne. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

„Jůůůů, Vilíku, ty mi saháš na kundu! No konečně!!!“ „Ale kdepak, nedělej si plané naděje, snažím se ti šlohnout šrajtofli a jen odvádím pozornost.“ Čorkaření s panem Kovářem je veskrze sympatické a zábavné, až je mu člověk schopen odpustit i to, že je skoro totálně vykradené ze všech možných štípacích filmů, a dokonce i těch pár mimořádně projímavých momentů trampot s kýčovitou fixací na pochvu. Zvraty jsou sice předvídatelné, avšak milé, a těch zvratků tam zase tolik nebylo. Vidíš, Vilíku, učím se rychle. Když jsi mi tam šmátral, stáhla jsem ti s ní z ruky prsten a vůbec nic jsi nepoznal!“ „Ale poznal, a byly to hodinky! Jo, a na, tady máš zpátky dělohu :-I.“ ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Škoda, že celý film nebyl jen o dialozích mezi Jess a Farhadem, protože jak ty dva přišli k sobě, tak moje bránice začala makat na plnej výkon. Jenomže bohužel film má i děj a zaplétku, který nejsou úplně z nejvýsostnějších. Samozřejmě přehlídka luxusu je velkolepá, ale to taky nestačí. Asi nejvíc mě zklamaly výkony Willa a Margot, přišli mě oba hrozně ztuhlí. Navíc Willovo vypracované tělo mě cpali před kameru, tak často, až se snad nabarvím nahnědo, abych byl taky frajer, ale že by třeba někdo chtěl ukázat kozy či zadek Margot, to ani omylem, nebo toho chci po holkách tolik ? ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Focus začal, něco nabídl a pak uhranul scénou, kde Will Smith naprosto luxusně obalamutil jednoho sázkami chtivého Vietnamce. Během té scény jsem vysloveně nedejchal, ale po scéně přišlo peklo - filmová nuda se vším všudy. Ke konci film opět trošku zabodoval zajímavější scénu a následně byl už konec. Focus je prostě takovej. Celkově stojí za prdlačku, ale místy nabídne filmařskou laskominku. No a jestli stojí za to vidět, to musíte posoudit sami. Podle mě nebejt Willa a Margot, tak bych o něm, den od shlédnutí, už ani nevěděl. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $50,1miliónaTržby USA $53,862,963Tržby Celosvetovo $154,362,963Tržby za predaj Blu-ray v USA $1,903,888 //počet predaných kusov 82,064Tržby za predaj DVD v USA $1,700,855 //počet predaných kusov 113,466║ jednoznačne mi tam chýba lepšia chémia medzi postavami a aj keď miestami to má dobré napätie, troška sviežosti, je to len zlomok atmosféry oproti podobne ladeným filmom ako Dannyho jedenástka či Podfukári /55%/ ()

RedAK 

všechny recenze uživatele

Já jsem si svůj vlastní hocus Focus prožil loni a bylo to takřka identické dobrodružství, jako zažili tady paní #TuBychPrcalDoKadaku a pan #TenNegrZmuzuVcernem. Byl jsem se svým kamarádem na poznávacím zájezdu v Benátkách, protože jsme si řekli, že by bylo moc milé, kdyby si dva dobří přátelé zajeli na nějaký hezký romantický výlet. Vše probíhalo relativně hladce, já užasle obdivoval zaoblené partie německých turistek s hutnými kníry a pomalu jsme se tak doplazili na náměstí hříšného Marka. Když v tom našinec ze zadních řad, jehož tvář se v okamžiku kratším než krátkém přetransformovala z bezstarostného výrazu profesionálního mámvpičisty na výraz posraného semvpičisty, na celou kolonii zmatených Čechů zděšeně zahlásil: "Já nemám peněženku!". Na to má bryskní mysl rozeného humoristy a nejlepšího baviče z celé směny zametačů chodníků obce Jebákov nezapomněla promptně zareagovat slovy: "Já už mám čtyři!". Ačkoliv jsem očekával neutuchající salvy hysterického smíchu, spustilo to spíše masivní vlnu nevole a rozpačitých reakcí. Upocený delegát svými prsty o průměrné tloušťce tří Javořických klobás do sebe v mžiku pojmul celý řízek s chlebem včetně sáčku a cedulky oběd pro Drobka, rukama si podebral parovodní potrubí, aby si při svižném olympijském běhu náhodou nevyrazil zuby, a rychlostí postaršího hlemýždě na invalidním vozíku se vydal za mnou. Zatímco můj spolucestovatel se mému náramně vydařenému džouku smál tak burácivě, až si omylem vysál ze zubu plombu, ostatní turisté na mě střídavě házeli pohledy spíše vražedné, jako by se právě stala katastrofa horší než Osvětim, Pompeje a Thor 2 dohromady. O dvě doby ledové později, kdy se ke mně s vypětím všech sádelnatých přelivů konečně dopotácel Drobek, nastala velice dramatická situace! Nejdřív jsem tedy musel počkat, než popadne dech, popadne naštěstí obrazně, ač i to pro něj byla disciplína veskrze atletická, a odčerpá galony nově se tvořícího potu do místní kanalizace, ale pak to přišlo! Zlovolným, ba až nenávistným pohledem na mě upnul svůj démonický zrak, pak si ještě asi čtyřikrát odkašlal a rukávem svetru z Lidlu otřel orosené čelo, a pověděl: "To si děláte prdel, nebo jste jen idiot?!". Já se za svoji veselou povahu samozřejmě pokorně omluvil, protože ten buřt by se na mě jinak určitě vymrdal a já umím italsky jen "No puedo nada", což je mimochodem španělsky a španělsky neumím taky, takže jsem to raději neriskoval a se skupinou nebývale humorných Čechů a jedním debilem, který prkenici záhy nalezl na dně batohu, jsme šťastně pokračovali v cestě napříč malebnou historickou Venezií! No a to je všechno. U filmu jsem asi čtyřikrát usnul, poněvadž to byla nudná předvídatelná sračka, takže čtenářům, kteří čekali postřehy z filmu a dočetli se až sem, bych rád vzkázal pouze strohé a výstižné - NASRAT! ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Focus je zábavným heistovým koktejlem, který se nejlépe podává po minimu trailerů a obsáhlých synopsí. Romance tu stojí hlavně na tom, že je Margot Robbie ukrutně sexy, zlodějská část ale dupe na plyn i ve chvílích, kdy už si postavy povídají zbytečně dlouho. Nejpoctivější podfuk za hodně dlouhou dobu! (7/10) ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Je až komický pozorovat Willa Smithe, jak stárne asi 50x pomaleji, než zbytek populace. Margot Robbie je momentálně asi nejvíc sexy áčková herečka a hraje taky dobře. Má fakt našlápnuto děvčica. Samotnej film je fajn, i když postupně už je dost převídatelný, že je všechno hoax. Nejvíc mě pobavila scéna s Asiatem, kterej to měl všechno totálně v píči a pak mne zaujalo sledování australského bouchače, kterak se připravuje na srážku. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„JSTE ZNÁMÝ SVOJÍ SCHOPNOSTÍ PŘESVĚDČIT A OKLAMAT LIDI…“ /// …takže z nich udělat kretény. Vo tu hru tady jde a většina z nás se na ni ráda dívá. Sledovat kapsářskou manufakturu a mistra manipulace v akci je zábavný, ale … no nemá to sílu třeba Podfukářů. Asi to kazej tou romantikou, páč si při ní dost povídaj. Taky tady není moc věcí k smíchu (ne, líbačce se fakt smát nebudu). A tak trpělivě čekám na finální velkej podraz, kterej je zase fajn, jenže trvá chvíli a přináší další a další povídání. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Hledám hezkou slepou myš. 2.) Chcu se nechat ojebat. 3.) Thx za titule „GaRaN a -OverLord-“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Distribútor: Warner Bros. // Počet premietajúcich kín v USA: 3,323 // Otvárací Víkend v USA: $18,685,137/strong> // ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Ještě včera bych sám nevěřil, že zajdu do kina na film s popiskem Komedie/Krimi/Romantický/Drama a dnes mám chuť zajít na film znova, protože od Kingsmana jsem zábavnější film letos neviděl. Neuvěřitelně vtipné, zábavné, skvěle zahrané, velmi chytře napsané a sakra stylové. Celý film je jeden velký podfuck, který vyjebává jak se všemi ve filmu, tak i s divákem a skvěle to filmu vychází. Celá organizace funguje více než zdařile, Will Smith zde odvádí ultimátní herecký výkon, takhle ve formě si ho nepamatuji a závěrečný zvrat je jeden z nejlepších, co jsem kdy měl možnost vidět. Adrenalinová věc do které se okamžitě vžijete a film si ihned zamilujete. Krásnější a zábavnější film týkající se zlodějiny, kapsářství a podvodů jen tak nenajdete. Skvost. 100% ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Sexy, hravé a dobře otempované. Jestli má někdo strach, že se bude v kině nudit tak to opravdu nehrozí, zároveň to ale chce přistoupit na motto "v jednoduchosti je krása" (a to myslím v tom nejlepším možném slova smyslu). Zkrátka to zní a vypadá skvěle, Will Smith je sympaťák na entou a tahle role mu je imho jako ušitá na tělo, Robbie je zase okouzlující, roztomilá a jestli jste se do ní nezamilovali už ve Vlkovi, dostane vás teď. Je to v ní a nedá se s tím bojovat, teda alespoň mně ne. A vůbec se za to nezlobím. Tenhle film se asi nezapíše mezi kultovní heist snímky, pravděpodobně neskončí ani mezi mými oblíbenými vánočními romantikami, ale až si po horkém letním dnu budu chtít zchladit hlavu, osvěžit se a dvě hodiny sledovat blonďatou bohyni, jak se ladně točí kolem starého dobrého Willa, budu vědět po čem šáhnout. (still talking about the movie by the way...) 8/10 ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Nemám příliš v lásce podvodníky, kteří mi ukradnou při tenise z ruky raketu, při fotbale kopačky a při hokejovém zápase mi nenápadně odeberou suspenzor. Nic však nemám proti těm, kteří s lehkostí dělají z miliardářů milionáře. A Nickyho parťáci umí svižně přemísťovat zájmový materiál na ulici, v hotelu, na stadionu i v závodní stáji. Mne tedy hodně pobavili a i když poměrně rychle přišlo zjištění, že podfuk je úplně všechno, tak to ubralo pouze na dramatičnosti, ale pohodová zábava byla přítomna od začátku do konce. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Focus jsem si pustila v hodně emotivním okamžiku mého života, kdy jsem všechno vnímala mnohem intenzivněji a možná i dost nekriticky. Beztak jde o naprosto obyčejný film, kterých už se v Americe natočily stovky, ale já mám stejně v očích srdíčka a budu tvrdit, že tenhle je mnohem silnější a hlubší. Mezi vážně božsky nádhernou Margot a Willem to totiž jiskří jako hrom a já měla pocit, že se jejich lásce nevyrovná ani ta Romeova a Julie. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Focus klame telom a to už od trailerov, ktoré sľubovali dynamickú jazdu. Oproti nim je relatívne pozvoľný a rozvážny, bez výraznejšej akcie a o to väčší dôraz kladie na scenár. Ten je jasnou devízou, občas si pomáha originálnymi nápadmi a všetky dejové zvraty sú premyslené a v rámci žánru akceptovateľné. Nezriedka sa tak stáva, že divák sleduje navonok obyčajnú scénu, ktorá má však úplne iný význam a aj pri spätnom pohľade do seba skladačka bez problémov zapadne, Práve za to, za ústredné duo a jemnú nekorektnosť si Focus zaslúži opatrný palec nahor. ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

Celou dobu se čeká na něco většího a hlubšího, to ale nakonec nepřichází. Margot Robbie je skutečně jen hloupá blondýna a Will Smith jen vychytralý zlodějíček, který sešel z cesty. Je bohužel dost vidět, že ani jeden nebyl pro Focus první volbou. I když Smith nedokáže natočit vysloveně špatný film (After Earth jsem neviděl) a sám o sobě je velmi dobrým hercem (což o jeho ženském protějšku nelze s jistotou říci), nějak mi k sobě neseděli. Je jasné, že Smith měl být vnímán něco jako mentor a že před kamerou příliš nestárne (podobně jako Depp v Public Enemies), nicméně věkový rozdíl (22 let) je až příliš velký. Inu, tohle není záležitost jen tohoto flmu, že... ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 6.6/10] | me: Letný hollowoodsky mainstream s ústredným duom krásnych a šikovných ľudí, ktorí sa do seba zamilujú, no potom sa jeden druhému oddialia, aby mohli k sebe opäť nájsť stratenú cestu. :) Táto premisa nám je všetkým jasná od samého začiatku. To, čo je podstatnejšie je myšlienka filmu o kolo ktorej sa všetko točí, no a v tomto prípade to je HUSTLE. OK. Pozerateľný film, no jeden z mnoha. Neprekvapí, nenadchne, neurazí, ... proste predletná štandardka ako sa na každý rok patrí. Ideálna voľba na jednoduchý jemne úsmevný večer s partnerkou. [2,8 *] It's about distraction. It's about focus. The brain is slow and it can't multitask. Tap him here, take from there. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Konšpiračno-intrigárske predstavenie prvej ligy! Námet je neskutočný, nepredvídateľný a aj napriek tomu, že miestami si budete myslieť, že viete, čo sa stane v nasledujúcej scéne, tak tvorcovia vám túto domnienku veľmi rýchlo zrušia. Štýlová ukážka toho, že aj originalita má v hollywoodskom mainstreame ešte svoje miesto, čo vo filmoch podobného typu je už skôr výnimkou ako pravidlom, nech sa tvorcovia snažia sebe-viac. Film funguje v niekoľkých rovinách, tá heist pointa je znamenitá a je veľkým lákadlom, pretože podobné filmy sa netočia každý deň. Potom tu máme vzťahové limonády, ktoré na prvý pohľad brzdia film a ja som si v polke filmu hovoril, že tie dramaticko-romantické džúsy si mohli naozaj odpustiť. Avšak aj tu sa potvrdilo, že nie všetko je tak, ako sa na prvý pohľad zdá. V prvej polovici je film zábavnejší, funguje viac spôsobom klipov a jednotlivých scén, než príbehu samotného, čo sa v druhej preklopí a film dostáva kontúry a všetko do seba pekne zapadá. U mňa spokojnosť! 80%. ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Natočené je to skvěle, ale Glenn Ficarra a John Requa tentokrát tříští pozornost do tolika směrů, až je celá ta jejich dokonale promyšlená hra neskutečně ubíjející. Romanci oba pánové ale pořád zvládají na výbornou. ()

Související novinky

Uprchlík Will Smith

Uprchlík Will Smith

20.02.2015

Už příští týden vtrhne do kin podfukářská krimi Focus, v níž se naplno vrací Will Smith. Bývalý Fresh Prince se v posledních letech věnoval hlavně kariérám svých dětí, teď si ho ale konečně užijeme i… (více)

Warneři zbožňují Margot Robbie

Warneři zbožňují Margot Robbie

24.01.2015

Takový vzestup tu nebyl snad od... Megan Fox v Transformers? Blonďatá kráska Margot Robbie nabrala díky Vlkovi z Wall Street armádu fanoušků a studio Warner Bros. to dobře ví. Přihrává jí proto samé… (více)

Reklama

Reklama