Reklama

Reklama

Nekonečný

(studentský film)
  • USA Infinite (festivalový název)
Krátkometrážní
Česko, 2013, 13 min

Obsahy(1)

Jonáš Samuel je člověk žijící ve stereotypu. Ne zcela spokojený s rutinou práce, kterou doplňuje život v ospalém předměstí. Záhy však zjistí, že pohodlí jeho domova je křehčí, než si kdy uvědomil. Nesnadno se mu vzdává věcí, které ho vždy jenom otravovaly. Tento 3D animovaný film divákům předkládá trochu netradiční pohled na svět nejen pomocí výrazné stylizace. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Zajímavý kraťas, který trochu zavání Nolanovým oblíbeným zamotáváním a proplétáním různých dimenzí, časových rovin, reality a vlastní imaginace. O co vlastně jde a proč se to děje? To se ne tak zcela úplně (ne)dozvíte v tomto snímku. "Doteď nechápu, že se ten pes z tý rolničky nezbláznil." ()

Reklama

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Opět jsem byla úskočným a manipulačním jednáním dohnána zkouknout další studentský kraťas a opět jsem spokojená, protože tu v malém prostoru dostaneme naservírován ucelený děj, myšlenku i akurátní dávku emocí (pokud tam necítíte emoce, nevadí, pokud ovšem nejste knihovník ;-). ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Nu což, dokonalé to sice není, ale velmi dobré ano, dokonce ani animace počítačem mě nijak zvlášť neiritovala, byť rozhodně nebyla dokonalá a mnohé lidské pohyby byli dost trhavé, včetně mimiky, jenže měla místy zdání rotoskopičnosti (to jest styl, kterým je natočen třeba Alois Nebel, nebo temný obraz), což je určitě plus, navíc černobílé ladění mám rád skoro vždycky, sice by to mohla vypadat úžasně, kdyby si s tím někdo dal práci, rozesnímkoval to a ručně dokreslil nějaký ten detail, ale což, pořád je to "jen" studentský film. Děj sice není nijak zvlášť objevný a nevystupuje v něm ani jedna vesmírná vydra s chapadly, ale funje, nenudí a má jasnou stavbu s pointou. Což je samozřejmě super, film možno pustit zde, což rozhodně není ztráta času, obzvlášť když tam hraje velkou roli knihovna a knihovny má každý rád, krleš. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama