Reklama

Reklama

Harbinger Down

  • Velká Británie Inanimate
Trailer 1

Skupina postgraduálních studentů si zajistila místo na rybářské lodi Harbinger, aby mohli studovat efekty globálního oteplování na kosatky v Beringově moři. Když posádka lodi vyloví nedávno rozmrzlý kus starého sovětského vesmírného vraku, všechno se úplně zvrtne. Vypadá to, že Rusové experimentovali s želvuškami, drobnými pružnými živočichy schopnými odolávat extrémnímu vesmírnému záření. Bytosti přežily, ale ne bez mutace. Nyní je posádka vystavena agresivním zmutovaným organismům. A po umístění v ledu po tři dekády se bytosti nehodlají vzdát tepla lidské společnosti. (noelcoward73)

(více)

Recenze (103)

verbal 

všechny recenze uživatele

Harbindžerský nedomrd je vynikajícím příkladem toho, jak z důvěřivých blbců vysomrovat čtyři sta tisíc dolarů na údajně originální projekt s fantastickými efekty, za třista devadesát devět tisíc si pak nakoupit přízeň žen a rozličné luxusní hmotné statky a za zbytek po těch downech mrsknout debilní a nudný plagiát Věci s odpornými neherci, lákajícím Bišopem, který dneska ze zoufalství hraje i za stravenky do bulharské kantýny a s triky, za něž by se styděl i zfetovaný Švankmajer. Ten startovač kopů je ale úžasná věc! Hned zítra si tam vyvěsím, že potřebuju tak dvacet míčů na famózní dvojku tohoto skvostu. Mám totiž naprosto unikátní a neotřelý scénář a s výtvarným kroužkem při Zvláštní škole v Radvanicích domluvené fuckt spektakulární efiksa! Obsadím se samozřejmě i do hlavní role, dám si pásku přes oko, budu si říkat Had Plíseň a zachraňovat z postapokalyptické Ostravy presidenta hornických odborů, uneseného zmutovanými, lidožravými pankáči. Na toho už mi kývnul samotný Norbert Lichý a já perfektně vyčistil objektiv své Nokie 3510, jindy pocákaný jogurtem. Nikomu to, prosím, neříkejte, ale mám to zkalkulované maximálně tak na dva Palacké. Litr sežere plastelína na ty Chobotnice z druhého patra, druhé tágo je na ketering pro Norberta, Radegast mi přislíbil prodat hekťák za velkoobchodní cenu, když jsem takový nadějný filmař. Původně se to mělo neotřele jmenovat Útěk z Ostravy, ale po vzoru svých zaoceánských kolegů to nakonec raději nazvu Moravskoslezský asperger. Bude to hit!!! ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Myšlenka správná, triky mají pár dobrých momentů, ale režie je hrozně ospalá, bez náboje a herci většinu času nepřirození a nesympatičtí (čestnou výjimkou je veterán Lance Henriksen). Je mi to líto už proto, že se na filmu přes Kickstarteru podíleli fanoušci a jeho vznik iniciovalo zklamání ze současné hororové produkce, která místo praktických efektů hojně využívá CGI. Srdce tedy filmaři měli na správném místě, talent se ale tentokrát - bohužel - s nadšením nesešel. Velká spálená šance na Věc nového tisíciletí (a že tu potenciál byl). 30% (s těžkým srdcem) ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Tohle mé nízké hodnocení je mi obzvlášť líto. Na Harbinger Down jsem se těšil asi dva roky. Na Kickstarteru financovaný projekt mi byl od začátku sympatický, především svým poctivým přístupem k praktickým efektům. Tvůrci jsou evidentně nadšenci, kteří chtěli vzdát hold Carpenterově Věci, jejich snahu oceňuju, ale bohužel se jim ji nepodařilo přetavit v nijak zvlášť dobrý film. Kupodivu to drhne už u těch efektů. V některých scénách vypadají hezky, mnohem častěji však působí velmi uměle, občas až digitálně (mám podezření hraničící s jistotou, že minimálně někde tvůrci nakonec využili CGI), navíc dojem z nich sráží zběsile rozklepaná kamera. Ještě horší je to režijně - za celou dobu se neobjeví ani jedna čímkoli zajímavá scéna, herci působí bezradně, jejich postavy dějem proplují s jedním výrazem ve tváři, takže neradostná situace, se kterou bojují, nemá šanci diváka strhnout. Hudba tuctová. Výsledný dojem tak nakonec odpovídá zážitku z o trochu snaživějšího televizního monster béčka ze SyFy Channelu. ()

T2 

všechny recenze uživatele

tak toto bola chyba ale veľká chyba, trikový tvorca Alec Gillis sa týmto nezmarom teda moc nepredviedol, film ponúka asi najhorší strih akčných-hororových sekvencií čo som doteraz videl a trikovo to nie je lepšie, čistí bolehlav ruky preč od tohto /15%/ ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Já jsem ani netušil, že ty svině existují - Želvušky - nejodolnější tvor planety Země. V nepříznivých podmínkách upadají do stavu, který se nazývá anabióza, ve kterém jsou nesmírně odolné vůči vnějším vlivům. Želvušky dokážou v anabióze přežít radiaci až 570 000 radů (více než tisíckrát více, než člověk), vydrží rozpětí teplot od téměř do absolutní nuly do cca 150 stupňů Celsia. Snese též vakuum a tlak 6× vyšší než je na nejhlubším dně oceánu, až 75 000 atmosfér... ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Nikdy som pri podobných snímkoch neriešil, či je to pocta originálu alebo parazitovanie, pretože keď film nenudí, snažím sa hľadať viac plusy ako mínusy. Variácii na The Thing tu už bolo niekoľko a musím povedať, že vo väčšine prípadov ma zaujali, pretože nekopírovali originál, ale snažili sa k námetu pristupovať svojsky (napr. zmutované alpské zvieratká v Blutgletscher). V tomto prípade som ten prístup žiaľ necítil, a to je ten najväčší kameň úrazu. Nesúhlasím s tým, že vo filme nebola žiadna zaujímavá scéna, podľa mňa ich tam bolo viac než dosť. Skôr tam nebola žiadna originálna scénka, nič čo by prekvapilo alebo sa vrylo do pamäte, a oproti remaku to bolo herecky aj trikovo podstatne slabšie. Pokiaľ bol problém v rozpočte, lepšie by bolo zamakať na atmosfére, hudbe a na "scary momentoch" (pretože žiadne som tu neobjavil), namiesto tých príšer, ktoré sa nie vždy úplne podarili, veď aj menej je niekedy viac. Takže chváliť to veľmi nebudem - je to pre mňa čistý hororový priemer, ktorý aj napriek mnohým mínusom baviť dokáže. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Je zajímavé jak před releasem se internetem šířili zvěsti, že se bude jednat o poctu starému Thing a jakmile film vyšel a příliš se bohužel nepovedl, tak je okamžitou vykrádačkou.. To jen na okraj. Harbinger Down je tuctový průměr, který má téměř totožné efekty jako Thing z 80. let, myslím, že kdyby si oba filmy vyměnily rok vzniku hodnocení vypadá jinak. Zamrzí absence gore či děsivější atmosféry, klidně film mohl být okořeněn i nějakou lekačkou, ale prostě nic, nesnaživé a málo podmanivé. Škoda promarněný potenciál, na který se čekalo rok. Story 4/10, Atmosféra 5/10, Gore 1/10, Vizuál 5/10, Akce 3/10, Zábavnost 5/10 .55% ()

tron 

všechny recenze uživatele

Celkom príjemná staromódna hororová záležitosť, ktorá poteší pôsobivou výpravou (lode sú pre teror ako stvorené), starým, ale stále fungujúcim Lanceom Henriksenom a v neposlednom rade poctivými "ručnými" (a značne nechutnými a odpornými) trikmi. Scenár a postavy mínus. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Těžko se netěšit na Harbinger Down, když milujete klaustrofobické sci-fi horrory. Trailer sliboval nostalgický výlet do dob, kdy se po Antarktidě proháněla Věcička a v podmořských stanicích řádila monstra typu Leviathana - výlet s použitím klasických efektů a masek. Ale bohužel, pravda je někde uprostřed. Tentokrát bych neházel vinu na mrňavý rozpočet, protože Gillis a spol. očividně dali vzniknout několika zajímavým a povedeným příšerkám. Kámen úrazu vězí spíš v tom, že veškerou akci s mutujícím alienem tvůrci schovávají do tmy a navíc znepřehledňují hnusně těkavou kamerou. Divák má tak z toho nejdůležitějšího velký kulový. Naštěstí (i když jen z části) zůstala alespoň ta klaustrofobie. (50%) ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Študentka univerzity prichádza na loď Harbinger aby tu mohla skúmať život morských živočíchov. Náhodou ale zachytí na prístrojoch neznámy signál a rozhodne sa preskúmať jeho zdroj. Na loď vytiahnu kus ladu, v ktorom je zamrznutý vesmírny modul. Telá astronautov sú pomerne zachovalé, ale posádka ešte netuší čo rozmrazením tohto objavu spôsobila. Začína boj proti príšere, akú ludstvo ešte nevidelo. - Predtým, ako som si pozrel tento horor som si prečítal o štúdiu, ktoré na ňom pracovalo. Štúdium pracovalo na efektoch pre film The Thing z roku 2011, ale tvorcovia nakoniec nahradili a "vylepšili" ich efekty použitím CGI. Štúdio bolo z toho sklamané a na YouTube umiestnilo aspoň zopár videí z projektu. Videá mali parádnu odozvu u fanúšikov a to motivovalo štúdio k vytvoreniu Harbinger Down. Finálna verzia filmu ma potešila. Stará loď pripomína The Thing a atmosféra bola vytvorená dobre. Postavy pre mňa neboli velmi sympatické, ale to nevadilo. Chcel by som aby rozvinuli viac charakter Big G-ho, ten bol parádny. Keď prídu na rad efekty, sú vzhladom k nízkemu rozpočtu na velmi dobrej úrovni. Vela scén je ale v tme a to pôsobí trochu zmätene. Celkovo mám z filmu velmi dobrý dojem a vôbec ma nesklamal. + herec zo Stung ()

choze 

všechny recenze uživatele

Je fajn, že má Alec Gillis rád Věc, ale tímhle ultralevným béčkem s jednorozměrnými postavami (ok, buďme féroví, ty byly i ve Věci), nevýraznými herci, rozklepanou kamerou a směšnými efekty Carpentera moc neuctil. I když povolal z důchodu Lance Henriksena. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Lovci krabů a efektů globálního oteplování vs. stvoření vypadající za normálních okolností jak milimetrový pytlík do vysavače? Nerovný souboj, řeklo by se, nicméně mutace je prevít, co umí zařídit, že želvuška ještě nevečeřela.. Nutno ocenit přijatelnou stopáž, odkaz na Čelisti („Budeme potřebovat větší kýbl.“), nestora Henriksena, co už má víc stařeckých skvrn, než rolí a v neposlední řadě tvůrčí nadšení vyvažující rozpočet, jenž by u Marvelu nestačil ani na pokrytí gáže Hemsworthovy kadeřnice. Nedá se však říct, že by Gillis nějak přesvědčil, že ví jak na Věc... ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Lodička Harbinger má problém. Po tom, ako jej posádka vytiahne podivnosť zo Sovietskeho vraku, TO na jej palube ožíva a nastávajú životné (a smrteľné) problémy... Neviem či ľuďom, ktorí na tento najúspešnejší horor Kickstarteru prispeli, bude stačiť, že z toho vznikla „iba“ lacnejšia a neoriginálna variácia luxusného "The Thing", ale ja som čakal viac a určitému sklamaniu sa neubránim. Film síce nie je zlý; je v pohode porovnateľný s novodobými Thing variáciami ako "The Thaw" či "Blutgletscher" – teda to nie je žiadny zázrak, len fajn sci-fi horor. Chválim avizované praktické efekty, kapitána Henriksena, obstojnú atmosféru, pár scary momentov a vcelku silné finále. Nechválim klišé, stereotyp, ostatných hercov a určitú naivitu, ktorá mi to miestami narúšala. 2011kový prequelový "The Thing" je lepšou voľbou, ale minimálne za jedno pozretie Harbinger stojí. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Ako fanúšik filmu Vec, ktorý je dlhé roky mojim najobľúbenejším hororom som bol na tento malý projekt od tvorcov, ktorí sa netaja, že sú jeho fanúšikmi veľmi zvedavý, ale dopadlo to až príliš rozporuplne. Aj vďaka krátkej dĺžke sa mi na to pozeralo celkom dobre a celkovo mi to tým štýlom prišlo také sympatické, že som si skutočne prial, aby sa mi to veľmi páčilo, ale na to tvorcom chýbal nielen potrebný rozpočet, ale predsa len aj ten talent. Síce hlavná zápletka sa mi páči, ale dejovo mi to neprišlo moc ideálne, vlastne sa tu toho ani tak moc nestane a hlavne o nejakej gradácii sa tu vôbec hovoriť nedá, skôr mi to prišlo, ako sled hororových a dialógových sekvencií bez toho, aby sa to niekam skutočne posúvalo. Obsadenie mi v rámci možností celkom sadlo, najviac samozrejme poteší veterán Lance Henriksen, ale aj ten zvyšok si celkom dokázal získať moje sympatie, ale herecky sú už na tom horšie, vôbec nevedeli predať tú poriadne nepríjemnú situáciu, do ktorej sa dostali, takmer ako by sa nič nepríjemné nedialo. O nejakej atmosfére, alebo napätí sa tiež moc hovoriť nedá a čo sa týka tých samotných hororových sekvencií s netvormi, tak síce sa neubránim čiastočnému sklamaniu, ale predsa len mi viaceré scény a monštrá prišli celkom zaujímavé. Takže kultovej Veci nemôže Harbinger down ani po mnohých rokoch vôbec ničím konkurovať, ale aj tak sa mi to celkom páčilo, tento typ hororu mám rád a minimálne na pomery rozpočtu si tvorcovia hanbu neurobili. 58% ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Film nelze brát úplně vážně. Dokonce si myslím, že by se mi v takovém případě ani nijak zvlášť nelíbil. Já si však z filmu dělal legraci a od samého začátku některé scény zlehčoval (Nutné dodat - odsledováno ve dvojici). Ostatně nedovedl jsem si ani představit, jak bude mikroskopická želvuška zběsile pobíhat na palubě lodi a postupně vraždit jednotlivé členy posádky. Nakonec se potvrdil celkem očekávaný průměr. Sice s naprosto katastrofálními speciálními efekty, ale zato s obstojným příběhem a zajímavými hlavními postavami. To pro mne film zachránilo a navíc jsem se u sledování bavil více než je zdrávo. U několika dramatických scén jsem totiž doslova vyprskl smíchy. V poslední řadě překvapila i nepředvídatelnost snímku, neboť se mi ani zdaleka nepodařilo odhadnou, kdo umře jako první a jakým směrem se bude vývoj ubírat. Tak tedy spíše narovnávám hodnocení, ale skutečně je to na pomezí. 50% ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Tak sa nakoniec ten výborný námet o Gagarinovi, ktorý na Jupitery požral besné huby predsa len podarilo zmrviť. Vizuálne spracovanie slabé a úprimne povedané, pokiaľ chce niekto vidieť mäsožravý muškát, nech si pustí "Adéla ještě nevečeřela". Hororové prvky s minimálnym účinkom, pričom jediné čo dokázalo zamraziť boli vločky vo veľkosti vredov pouličného narkomana. Digitálne efekty mi nikdy nerobili dobre, takže nejaké tie pudingové zliatky ala Terminátor mi prišli skôr trápne než strach naháňajúce. Veľká slabota - 40%. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Kickstarter není špatná věc. Občas z jeho přispěním vznikne podařená záležitost (naposledy např Kung Fury) ale v tomto případě je nám poskytnut důkaz, že ne vždy se takto zadaří. Obvzlášť když se najde kokot co si myslí, že je Carpenter, může klidně do detailu obšlehnout jeden nejmenovaný koncept, co nenažene atmosférou, kterou tam logicky mít nemůže, nahradí levnými CGI efekty jak z filmu od Asylum a spoléhá na to, že mu to někdo sežere a dokonce mu na to dá i prachy... Co dodat teď chci film já, tohle dám z přehledem. Sice ještě nevím co vykradu, abych to mohl nazvat poctou, ale ono už se něco najde.20% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Vetřelec, Věc, Cthulhu anebo snad Adéla? Tentokrát mi je to fakt jedno! Mám rád fantastické filmy o příšerách a vůbec nejlepší jsou ty, kde bestie mutují jako v Prometheovi. Zápletka je samozřejmě jednoduchá, jelikož celý snímek stojí na akci a likvidaci posádky. Z příšer uvidíte vždy jen bleskové něco, co přirozeně známe z Čelistí i Vetřelce a co zkrátka funguje vždy. Mám rád chapadla a zuby a zde jich je vrchovatě. Tvůrci využili poměrně dost mechanických efektů, což se počítá - přeci jen ty počítačové jsou stále poněkud falešné. Vetřelecká hudba, místo Nostromo rybářská loď a šmejd z vesmíru. Pokud máte podobné filmy rádi, je třeba jít do toho, hlavně nečíst verbalovské bláboly těch, co film zřejmě ani neviděli (ne, chobotnice z 2.patra tam opravdu nejsou). ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Nevím proč, ale těšil jsem se na to. jednak mi zněl libozvučně název a pak ten námět.... Hmm... Jenže. Hned v prvních minutách si všimnete šílených nehereckých výkonů prakticky většiny zúčastněných. Ve chvíli, kdy se osádka lodi dostane do kontaktu s ,,tím'' jsem se jen musel smát zoufalým efektům. Se smutkem v srdci jsem vpomínal na Zelenou a Modrýho z druhého patra a pokud bych chtěl být seriózní pak samozřejmě na The Thing. Tu Harbinger nejen sprostě vykrádá, ale nemá koule ani na to aby s dnešními informacemi o DNA a neomezenými možnostmi co se týče počítačových animací předvedl alespoň vizuální zážitek. Zástává tak jen nablblé béčko plné neherců, které si hraje na něco na co nemá ani za mák. Z milosti a úcty k Henriksenovi dávám jednu želvušku. * ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Nějakou (ne)originalitu bych neřešil, ale pro mě je podstatný to, že byť jsem se u tohoto oldschool béčka nenudil, tak jsem si jistý, že po týdnu si na jeho existenci už nevzpomenu. Když připočtu oproti Věci absentující nezištnost parazita, což zásadně ovlivňuje atmosféru filmu, průměrné hodnocení by mi přišlo malinko štědřejší. Na jedno podívání bez úhony ale taky bez benefitu. 49% ()

Reklama

Reklama