Reklama

Reklama

Sid Vicious - My Way

(hudební videoklip)
Krátkometrážní / Hudební
Velká Británie, 1978, 4 min

Režie:

Julien Temple

Hrají:

Sid Vicious

Recenze (4)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Sid vytŕčal. Bol nezastaviteľný. A možno aj zbytočne náladový. Nie svojím pričinením. Drogy sú drogy. A keď na ne máte prachy. Pán Sinatra odpustí, ale štýlovejší ( rozumej nie lepší ) cover sa už nenatočí. Klip je toho dôkazom. ()

Jello Biafra 

všechny recenze uživatele

Napriek tomu že som fanúšik punkrockovej muziky, tak Sida Viciousa som nikdy neuznával. Strapatý vychrdnutý feťák, ktorého ten jeho milovaný heroin nakoniec v jeho 21 rokoch odrovnal. Lenže zatiaľ čo taký Johnny Thunders (ktorý dopadol rovnako) tu po sebe aspoň zanechal hromadu skvelej muziky, Vicious bol len obyčajný nýmand bez talentu, ktorý ani na tú basu čo zvieral v rukách hrať nevedel, na slávnom albume Nevermind the Bollocks nahral len jeden song. Pesnička "My Way" je originál od Franka Sinatru. Na tento legendáry song sa Vicious v tomto klipe snažil urobiť cover, ale je to hrozne natočené a jeho "spev" je otrasný. Jednu hviezdičku navyše dávam len preto, že tento song odznel v mojom obľúbenom filme The Goodfellas. ()

Reklama

Epistemolog 

všechny recenze uživatele

Jde o coververzi Franka Sinatry, kterou otextoval kanadský zpěvák Paul Anka v roce 1967. Singl vyšel koncem roku 1978. Vicious neznal všechny texty, tak při nahrávání improvizoval, včetně nadávek p.ča a k.rva. Viciousův odkaz v textu ¨na nošení klobouků¨ byla vtipná narážka směřována na kolegu Johnnyho Rottena, který byl sběratelem klobouků. Z hudebního videa režisér Julien Temple odstranil původní záběry finálního násilí, také přehlušil Sidovo fakování ve třetím verši diváckým potleskem. Cenzurovaná verze byla mnohem kontroverznější, např.Sidovo divoké střílení do davu. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Sid Vicious, vlastným menon Simon John Ritchie, je známy predovšetkým ako basgitarista legendárnej anglickej punkovej kapely Sex Pistols. Po jej rozpade odišiel bývať so svojou americkou priateľkou Nancy Spungen do USA. Tam chcel nanovo rozbehnúť svoju hudobnú karieru. Jedným z týchto neúspešných pokusov bola prerábka piesne Franka Sinatru "My Way". Sid bol v tej dobe už ťažko závislý na heroine a tak to aj vizerá. Nestojí to takmer za nič, zbytočná námaha. Vicious zomrel vo veku 21 rokov na predávkovanie drogami. Stal sa symbolom sebedeštruktívneho punku. No future! *** ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama