Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(12)

Obsahy(1)

Když je kmotr Don Pietro zavražděn, je třeba zaplnit jeho místo v neapolském podsvětí. Vládu převezme jeho syn Genry, který tak využije příležitosti srovnat staré účty. Přeživší ostatních rozkolů, kteří jsou vyčerpáni válčením a obrovským tlakem ze strany policie, utrpěli drastické finanční ztráty a nastolili mír. A zatímco Avitabile zůstává ve vězení další rok, Genny musí vládnout nad severní Neapolí a Římem. Ciro se sice pomstí, ale jeho sny a rodina jsou zničeny. Rozhodne se všechno opustit, odjet do Bulharska a pracovat pro prominentního drogového dealera Valentina. Když se ale Ciro musí vrátit do Neapole, naváže nové strategické partnerství s mladým a ambiciózním Enzem – a v jeho očích znovu zažehnou plamínky, které kdysi pohasly. Enzo se s Cirovou pomocí naučí, jak se stát skutečným bossem a vzít si to, na co má nárok. Pro všechny je to období obrovských změn. Kdysi začínali jako pouliční drogoví dealeři. Nyní rozpínají své sítě nad městem Neapol a hranicemi Itálie. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (28)

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Roberto Saviano, podle kterého je seriál natočen má ve skutečnosti opletačky s mafií až tak,že mu byla přidělena ochranka.Nelíbí se jí jak ji vykreslil a odhalil její praktiky.Jinak tato poslední série je dosti slabota oproti předešlým.12 epizod bylo už moc.A přišlo mi, že konec zůstal otevřen pro další sérii.Náznak v těch bublinách byl. ()

Marsik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

HBO GO - Skvělý seriál po všech stránkách. Ani 3. série mě nezklamala. Pár dílů sice nemá tak závratné tempo, jako většina, ale ta atmosféra je prostě dokonalá. Takovéto autentické vystihnutí atmosféry jsem snad ještě neviděl. Plný počet hvězd je jasná věc! Byť pár procent strhávám, a to za 6. díl. Smrt otce, který se staral o postiženého syna, to mě upřímně pobouřilo a nasralo. 90% ()

Reklama

Omnibus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jsme na stejné lodi... říká ten, co škodí.“ Seriáložrouti si asi rochní, ale já už ho mám plné zuby. Bezcharakterní křivák s vadným držením těla, intrikán a profesionální rozvraceč mafiánských klanů, Ciro di Marzio. Jsem vůl, že jsem šel i do 3. série. Ale musel jsem. Dona Faustka mi učinila nabídku, která se neodmítá. A až vyřídíme konkurenci, dostanu i já „plácek“, přímo uprostřed Petrohradu, což je takové naše plzeňské Secondigliano. VYMLÁCENÉ OKÉNKO: [][] Kolik postav mi v seriálu už pozabíjeli? A) Opravdu hodně. B) Skoro všechny. C) Úplně všechny. [][] Ano, správně je C). Samozřejmě kromě seriálového sirotka řečeného Nesmrtelný a mladého Savastana, který se už těší, koho dalšího z rodiny mu Ciro zrakví. Zatím stihl mámu, tátu, tchána... v rodinné hrobce začíná být těsno a mezi mnou a donou Faustkou dusno. Ze špinavých uliček Neapole se vynořují stále nové a nové  postavy, už mám papírků s přezdívkami plnou nástěnku a nestíhám se orientovat. Uklidňuju se tím, že je stejně hned všechny zabijou... ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Třetí serie nedosahovala vysoké laťky svých starších sestřiček jen ze začátku. Přibylo mnoho nových postav, zvětšil se prostor na kterým se mafiánská sága odehrávala a to hodně ubralo na přímočarosti. Ovšem jakmile se dění vrátilo do Neapole, vyprofilovaly se hlavní postavy, velmi rychle se stala i třetí serie špičkou oboru a např. v desatým díle jsem byl napjatej jak struna. Nejzájímavější postava třetí serie už není ani Don Pietro (pochopitelně), ani Genny s Cirem, ale Patrizia tuhle holku jsem nedokázal absolutně přečíst a věřím že i ve čtvrté sérii dostane hodně moc prostoru. Její slovní minimalismus a chladný vyraz ke každýmu mě vysloveně znervozňoval. V třetí serii jsme vnímal ještě větší sociální apel než v předchozích serií a scéna kdy se padesátiletej slušnej chlap musí prosit o práci dvacetiletýho grázla je opravdu silná ukázka dnešního světa. Dám čtyři, ale jsou to silný a jistý čtyři hvězdičky. ()

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dám pět hvězd , ale na S01 i S02 to nemá. Klady to má stejné jako způsob vyprávění, kamera, hudba, vykreslené postavy, herecké výkony, ale do mínusu u mne šlo následující: 1) ztráta realističnosti ( absolutní absence policie ) 2) neuvěřil jsem, že by banda chuligánů mohla lehce ovládnout Neapol, kterou po generaci ovládají rody jen tím, že Ciro a Genny jím dělají poradce 3) trochu moc míst s testostoronovým přehráváním 4)konec. Podtrženo sečteno - nadprůměrný seriál, který jsem sledoval na jedno nadechnutí, ale už se to trochu opakovalo a nebyla to taková pecka. PS: Kdyby se celá S03 odehrávala jen v Bulharsku jako v kvalitě S03E03, tak to mohla být nejlepší řada ever. Ten díl doporučuji i lidem, kteří s celou Gomorou nemají žádné zkušenosti, protože je to jedna samostatná uzavřená story, kde člověk uvidí to, co činí tento seriál jedním z nejlepších. ()

Galerie (179)

Zajímavosti (1)

  • V den premiéry hrál fotbalový klub SSC Neapol domácí prestižní zápas s Juventusem. Aby obyvatelé Neapole, jež Gomoru milují stejně vášnivě jako místní fotbalový klub, stihli vysílání Gomory i zápas Neapole, přemluvili televizi Sky, aby díl vysílala dříve. Přestože televizní stanice vyhověla, Neapol nakonec podlehla Juventusu 0:1. (Šéfik)

Reklama

Reklama