Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(12)

Recenze (27)

Faustka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Neapol je prý město slunce, ryb a krásných žen. Mafii turistický bedekr taktně nezmiňuje, ale to by sakra měl! Pro obyčejné obyvatele Neapole je každodenní starostí mimo jiné i nepřiplést se do cesty žádné kulce. Do Pompejí bych se ale podívala ráda, jen co najdu někoho, kdo by mi kryl záda. V seriálu nejsou žádné kladné postavy, jen samí záporáci. Tak to má v mafii být, ale měly by se dodržovat tradice. Stará garda je ještě ctí, mladá generace už je bohužel zdivočelá a zajímají ji jenom peníze, klidně i potřísněné krví někoho z vlastního klanu. Největší zmetek mezi nimi je Ciro, celou první sérii jsem se těšila, až ho někdo sejme! Líbili se mi don Pietro Savastano a dona Imma, kteří byli ještě ze staré školy. Drsný seriál, působící maximálně reálně. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Tento seriál jsem si nechávala na dobu "až budu mít čas si ho užít na jeden, pokud možno nepřerušovaný zátah, za sebou" a konečně na to došlo. Zatím mám v těle první sérii, která je: perfektně napsaná, mistrně zrežírovaná, excelentně zahraná, obsazení- hotový sen každého autora s vkusem a mozkem, velká paráda! Poslední díly infarktové a Neapol.. tu nikdy vlastně ani vidět nepotřebuji. Mafiánský klenot. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První sezóna Gomorry pro mě byla velkým zážitkem. Seriál mě zaháčkoval od první epizody, a už mě nepustil. Tvůrcům se podařilo vytvořit dokonale bezútěšnou atmosféru neapolských méně šťastných čtvrtí, přidali nezanedbatelnou porci napětí a krajně "opravdově" vypadající akce, kterou by asi vhodně popsalo slovo syrová. Výsledkem je vynikající seriál, v němž jsem si nemohl oblíbit ani jednu postavu, a přesto jsem si první řadu velice užíval. ()

malylada 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vynikající propracovaný scénář zachycující Neapolskou mafie, intriky. Vše zachyceno s takovou autenticitou, která už od druhého dílu mrazí, zneklidňuje a to celé v balení podaném bez servítek. Postavy jsou napsané s takovou precizností, že se člověk okamžitě vžije do každé z nich.První série je především o seznámení se s hrdiny a především Čiro se stává miláčkem. Mapuje se zde část pád velkého bosse, následný boj o moc a rozdělování sfér vlivu. Neskutečně člověka zasáhne transformace mladého Salvatora a praktiky všechny osudy vedlejších postav. Ve dvanáctí dílech se střídá jeden zvrat za druhým a nikdy nepolevuje v tempu. Nevím, co bych vůbec mohl vyčíst, neboť tak výborně zpracovanou žánrovku jsem neviděl.......Malinko opět něco jiného. Rozhodně zajímavé pojetí prolínání časových linií a postupné skládání střípku. Možná se občas tvůrci nevyvarují zdlouhavějšího natahování zápletky, na druhou stranu mě osobní rovina a budovaní charakterů postav bavilo. Ve finále samotný případ není tak vyhrocený, tolik wou jako v předchozích sérií a někteří diváci budou remcat. Já osobně jsem spokojen, byť je asi zatím třetí série „nejslabší“, pořád se jedná o vysoce nadprůměrnou žánrovku…….100% ()

Marsik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

ČT2 HD + HBO GO - Chytlo mě to a s každým dalším dílem přibývalo napětí, akce i zvraty. Z počátku spíše klidnější děj, který přidával na tempu a poslední 3 díly byly téměř o nervy, jak to dopadne. Dabing, se kterým to dávala ČT, byl celkem fajn, ale od 5. dílu jsem dal přednost italštině. Origoš je holt origoš. Prozatím super seriál, okamžitě jdu na druhou sérii :-) 90% ()

ilemas 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sleduji znovu od začátku dosavadních pět řad  a udělal jsem dobře, že to uvidím vcelku, na první dvě řady jsem pozapomněl a ztratil bych souvislosti. Na podruhé se mě to líbí ještě víc. ()

ghatos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po prvním díle se to nezdálo, ale pak se to rozjelo. Dobře rozepsané postavy a Ciro uprostřed Neapolského polosvěta, kde lidé jako on i jeho páni se musí vymýtit. 78%. ()

Renfield 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvostně napsaná série! Jsou chvíle (a je jich většina), kdy jsem měl pocit, že nesleduji herce, ale pravou mafii. Tak dokonale napsané postavy Gomora má a tak dokonale jsou i zahrány. Je to tak, neznámé a občas i dost nesympatické tváře dění pomáhají... koho jiného také čekat v neapolské mafii, ale přesto si své oblíbence jistě najdete. Mě hned v úvodu zaujal Attilio, jenže je to mafie, tedy... za to Ciro, či Genny mé sympatie příliš nemají a tak nezbývá než počkat, jak se ve druhé sérii bude vyvíjet Salvatore Conte! Celkově je vývoj postav velice zajímavý, skutečný a značně intrikářský. Série nikam nespěchá, není plná akce, naopak se hodně (jak už jsem zmínil) intrikuje. Je tu i několik řekněme mírně slabších dílů, to když přebírá vedení Imma. Ale i v této části najdeme bezchybnou část, tou je Španělská ruleta. Celkově má série mnoho silných scén, ona hned ta úvodní rychle vtáhne do děje a světa mafie. V dalších dílech je to například Gennyho první "zabití", Ciro v Barceloně, návrat Gennyho, Conte a Daniele, vyřizování účtů uvnitř klanu a tak bych mohl pokračovat. Poslední epizoda je potom skvostem sama o sobě, skvělá práce a například scéna v divadle nezapomenutelná, i když ne jen ta. 90% ()

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejlepší gangsterský seriál, kde oceňuji následující : 1) autentičnost (100%!!!!) 2) způsob vyprávění mne naprosto připoutal a vtáhnul do děje tak jako dlouho nic filmového 3) skvěle obsazené a vykreslené jednotlivé postavy 4) skvělé exteriéry 5) skvělá minimalistická hudba ( vždy závěrečných pár tónů, které uzavírají každý díl naprosto parádní ) ()

Furmi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výborný seriál. Ako som písal k jednému dielu chvíľku mu trebalo dať na rozbeh no od polovice 1. série je vypeckovaný naplno. Škoda len že sa seriál zameriava len na jeden klan resp. na jedno odvetvie "podnikania" Camorry a to drogy. Film bol skôr poviedková vec ktorá ukázala rôzne sféry vplyvu Talianskej mafie v spoločnosti. Ale i tak som si Talianske mafiánky obľubil cca od minulého roku viac ako Americké. Ako Európanovi sú mi asi bližšie, sú drsnejšie a sýrovejšie. Seriál Gomorra je presne taký. ()

petikacka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak knížku jsem nedočetla, přestala mě bavit po jedné třetině...Film už byl lepší, ovšem seroš je našlapaný...Jsem nadšená... Kdo má rád Kmotra a gangsterky vůbec, ten musí být nadšený...Navíc je to ze současnosti...Já vůbec Itálii miluju, cítím se tam jako doma...Krajina je naprosto úžasná a Neapol s ikonickým Vesuvem jakbysmet...Kdo byl někdy v Římě, tak na něj nikdy nezapomene...Právě proto je, ale skvělé vidět tu odvrácenou minci té nádherné země...Stejně jako DOGMAN nám dělá čáru přes rozpočet našeho dovolenkového pohledu na tuto zemi... Za mě 90% ()

dawe787 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mafiánské drama na pokračování z prostředí dnešní Neapole, kde jde jen o jediné - o prachy! A ty se vydělávají, když máte vládu nad územím a ovládate trh s drogami, kde se točí neskutečné peníze. Vše začíná u Dona Pietreo, který dlouhé roky vládne nejvyšší silou v dané oblasti a bojuje s občasnými konkurenty. Pak se kola osudu otočí jiným směrem, když je blbou náhodou zatčen a je uvězněný. Když si vzpomenu na utahanou Chobotnici z 80.let (sic s krásnou hudbou od Morriconneho) nebo na nezapomenutelné mafiánské romantické drama Černý stín Vesuvu, tak tohle po té dvacetipětileté pause stálo za to!! Buongiorno Napoli, jízda může začít! ()

DAPDO 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hodně vymazlená první série. Spousta drog, násilí, vražd, natočený dost autenticky. Překvapily mě dvě věcy, zaprvé absolutně chybí policie, která by ty zvěrstva vyšetřovala a hlavním mafiánům by tak přibyl další protivník navíc. Zadruhé to, co se mi u filmů nebo seriálů, který mě chytily moc nestává - nenašel jsem si postavu, které bych vědomě přál, nebo fandil, protože všichni jsou neskuteční parchanti. 90%. ()

GTS_PUNK 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Filmov a seriálov s mafiánskou tématikou bolo natočených už obrovské množstvo. Ďalším seriálom, ktorý do tohto veľkého zoznamu možno pridať, je dielo od tvorcov zo Sky Italia, pojednávajúce o neapolskom "gomorra" klane Savastano a jeho členoch a nepriateľoch. Divák sa od prvého dielu série zoznamuje s pestrou plejádou hlavných a vedľajších postáv, viac či menej dôležitých a má možnosť vidieť, ako funguje organizovaný zločin v jednom z najznámejších talianskych miest. Príbehová línia prvej série je z počiatku veľmi jednoduchá a preto možno dokonca povedať, že úvod je priam až nudnou záležitosťou, s ktorou určite skončil nejeden divák. Na poriadny rozbeh treba však seriálu dať čas. Okolo šiestej či siedmej časti začína mať séria zaujímavý spád, objavujú sa vnútorné intrigy, rozbroje a zrady. Nuda z úvodu razom mizne, a je sa na čo pozerať. Čoraz častejšie sa do popredia dostáva brutalita v najsurovejšej forme, zobrazená nielen okrajovo, ale poriadne naplno, doplnená o viaceré dejové zvraty, ktoré musí oceniť každý jeden divák. Viaceré takisto zobrazené v značne brutálnom poňatí a skvelo pasujúce do nevľúdneho, ošarpaného a hnusného prostredia okrajových častí mesta pod sopkou Vezuv. Príbeh, akcia a výprava sú jednoznačne pozitívami prvej série. Kvalita však klesá pri hereckom obsadení, ktoré je zložené z absolútne neznámych hereckých tvárí, navyše mnohých veľmi nesympatických. Do rolí síce pasujú dobre, ale diváka by prítomnosť hercov nemala iritovať, čo sa v tomto prípade deje hneď niekoľkokrát. Napríklad taký Salvatore Esposito, stvárňujúci jednu z hlavných postáv, je vrcholne nesympatickou tvárou. Gomorra - La Serie Saison Uno by pokojne mohla byť žánrovo vynikajúcou záležitosťou, ale to by sa musela vyvarovať niekoľkým chybám, ktoré z nej robia priemerný počin. Hlavnou chybou, na ktorej celá séria stráca, je pomalý, zaspatý a nezáživný úvod, chýbajúce navnadenie, ktoré by dokázalo diváka zaujať na solídnej úrovni. Dokonca ani vynikajúca druhá polovica série nedokáže napraviť škody spôsobené úvodnými dielmi, ale na oplátku, či v tomto prípade snáď napolitánku, divákovi na záver ponúka zaujímavý cliffhanger pre začiatok druhej série. ()

bearmeedek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatím první série zcela úžasná. Po výborném začátku této série se to sice trochu zklidnilo, ale nebylo to na úkor kvality. Po vykreslení všech možných postav a místního prostředí to zase začalo nabírat grády. A poslední dvě epizody, to byl fakt nářez. Gomora je zajímavá hlavně pro jiné zpracování mafiánských filmů, které si jsou až hodně podobné. Tady to šlo mimo Ameriku a Taliáni nám vykreslili nádherně svou současnost. Přímočaré a zároveň hrozivé. Další řada je na programu. ()

Reklama

Reklama