Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(12)

Obsahy(1)

Éra Savastanova klanu, který kdysi ovládal Neapol, se zdá být beznadějně u konce: vůdce klanu Pietro Savastano přišel za mřížemi o rozum, Pietrova manželka Imma a syn Genny byli zastřeleni jeho někdejší pravou rukou Cirem. Pietrova předstíraná duševní choroba je ale jen taktikou, jak se dostat z vězení. Jakmile se mu to podaří, bude se snažit získat zpět vše, co mu kdysi patřilo. V nastalém mocenském vakuu, jaké Camorra dosud nezažila, mnozí navzájem soupeří o to, co kdysi bývalo Savastanovým královstvím. V první řadě stojí Ciro "Nesmrtelný" se svým novým spojencem, někdejším rivalem Salvatorem Contem. Ciro a Conte se za použití moci, charismatu a hrubé síly staví do čela nově vzniklé, křehké aliance a nezastaví se před ničím ve snaze prosadit svou vůli, zejména proti několika skalním Savastanovým stoupencům, kteří nyní žijí v ústraní a doufají v Pietrovo vzkříšení. Ani na okamžik nesmíme zapomenout na to, že Genny přivedl říši, již jeho otec desítky let usilovně budoval, k naprostému zhroucení. Podařilo se mu však uniknout ze spárů smrti a je zpátky na scéně. Pietro, Genny, Ciro a Conte: čtyři muži v síti násilí utkané z krve a lásky, nenávisti a pomsty. V síti, do níž se touží zaplést řada nových a stejně nemilosrdných jedinců. (Cinemax)

(více)

Recenze (32)

deLaFere 

všechny recenze uživatele

Celý seriál je prodchnutý ohromně tísnivou atmosférou, prakticky každý díl by se napětí dalo krájet, v kombinaci s výborným scénářem a solidními herci je to opravdu výborná záležitost, kterou stojí za to vidět. Fascinující je perfektní vyobrazení prosáklosti Gomorry v Neapoli. Je jasné, že stejné je to s kalábrijskou mafií či Ndranghetou na Sicílii. Ta tradice těchto organizací z devatenáctého století v kombinaci se spoustou feťáků, zkorumpovaných úředníků, prostitutek a mladých kluků, žhavých do organizace vstoupit, vytváří něco, v čem bych opravdu žít nechtěl. Seriál je prakticky SOCIÁLNÍ sondou do nižších vrstev italské společnosti, s obrovským nevkusem, nízkou mírou vzdělanosti, která s ničím prakticky nekontrastuje, protože se jedná o opravdu rozsáhlé a uzavřené komunity, kde je policie k ničemu. Je zajímavé, jak západní svět stále více rezignuje na své vnitřní potíže a do jisté míry je retušuje. Když se řekne mafián, každý si představí bezohledného člověka s velkým množstvím peněz, ale tento seriál tuhle nálepku seškrabuje. Ukazuje POLOFEUDÁLNÍ systém, kdy pěšáci rozhodně žádní boháči nejsou a jejich život je něco, co opravdu není třeba závidět. Myslím, že jako celek to nelze hodnotit jinak, než jako depresivní a dost realistickou záležitost, kde se nic neodpouští, ale nelze než doporučit. ()

malylada 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vůbec jsem nečekal, že druhá série vůbec vznikne a když jsem ji zaznamenal, chrochtal jsem si blahem. Až s podivem, že i dalších dvanáct dílu se podařilo příběhově udržovat s takovou parádou. Tentokrát dramatem mezi postavami ještě více epičtější a možná proto, že mě osobně zaujala více, než příběhová stránka. Děj je tentokrát jednoduší, nastiňuje vzestup velkého Dona a zničit utvořenou alianci. Čiro zde ztrácí pusu pod nohama, aby v posledním dílu všechny diváky rozsekal. Velká spokojenost a nemohu se dočkat třetí série.......Malinko opět něco jiného. Rozhodně zajímavé pojetí prolínání časových linií a postupné skládání střípku. Možná se občas tvůrci nevyvarují zdlouhavějšího natahování zápletky, na druhou stranu mě osobní rovina a budovaní charakterů postav bavilo. Ve finále samotný případ není tak vyhrocený, tolik wou jako v předchozích sérií a někteří diváci budou remcat. Já osobně jsem spokojen, byť je asi zatím třetí série „nejslabší“, pořád se jedná o vysoce nadprůměrnou žánrovku…….95% ()

Reklama

petikacka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Budu se opakovat, ale já ten seriál beru v souvislosti s tou zemí, tedy Itálií...Takové paradoxy země nemá snad žádná jiná země Evropy...Rodiče respektive otcové a synové se neshodnou ve svém myšlení a je to pořád dokola ( myšleno Itálie během staletí) ...Je to stále dokola o moci a myšlení si kdo má pravdu...Možná je to všude stejné, ale Neapol potažmo celá Itálie je a bude vždy specifická...Asi je to dáno už starým Římem...Každopádně seriál je skvělý a pořád mě překvapuje... Za mě 85% ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S výjimkou druhé epizody, která mě dvakrát nenadchla, pro mě byla druhá sezóna velkým zážitkem. Přestože nemám rád organizovaný zločin, na filmech a seriálech z tohoto prostředí hodně ujíždím, a právě tvůrcům Gomorry se podařilo toto prostředí dokonale přenést až ke mně domů a já si to královsky užívám. Už se těším, jak zítra nakousnu třetí řadu. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po prvních třech dílech je to neskutečnej nářez, zatím to není tak akční jako první série, ale to jak se postupně smráká je geniální už se nemůžu dočkat až začnou lítat hromy a blesky. Myslel jsem si, že seriál Gomora 1 serie nebude překonána, ale pletl jsem se...2. serie po šesti dílech to je teda něco neskutečnej masakr. Existuje vůbec v Itálii něco jako policie ? Tak Gomorovský maraton je za mnou, láhev vína vypita a já se odvalím chrápat s myšlenou na naprosto exceletní seriál, zakončený závěrečným dílem, který překonal všechny závěrečný díly co jsem kdy u seriálů viděl. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (5)

  • I přesto, že mafiánská organizace, které se říká Ndraghetta existuje a Gomorra se inspirovala právě touto organizací, je seriál smyšlený a bohužel vrhá špatný stín především na Neapol. Podobný efekt jako Gomorra měl v 80. letech seriál Chobotnice (od r. 1984), který byl také smyšlený. (ČSFD)
  • V scéne, keď ide Patrícia (Cristiana Dell'Anna) v noci ulicami Secondigliana za strýkom, hrá pieseň s názvom „Uommene“ od talianskeho speváka Franca Ricciardiho. (Patrik200s)
  • V scéne, kde Malammore (Fabio De Caro) sleduje z výšky sídliskového balkóna opätovný rozbeh drogových obchodov dona Pietra (Fortunato Cerlino), hrá skladba od talianskeho rapera Enza Donga s názvom „Secondigliano Regna“. (Patrik200s)

Reklama

Reklama