Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(12)

Obsahy(1)

Éra Savastanova klanu, který kdysi ovládal Neapol, se zdá být beznadějně u konce: vůdce klanu Pietro Savastano přišel za mřížemi o rozum, Pietrova manželka Imma a syn Genny byli zastřeleni jeho někdejší pravou rukou Cirem. Pietrova předstíraná duševní choroba je ale jen taktikou, jak se dostat z vězení. Jakmile se mu to podaří, bude se snažit získat zpět vše, co mu kdysi patřilo. V nastalém mocenském vakuu, jaké Camorra dosud nezažila, mnozí navzájem soupeří o to, co kdysi bývalo Savastanovým královstvím. V první řadě stojí Ciro "Nesmrtelný" se svým novým spojencem, někdejším rivalem Salvatorem Contem. Ciro a Conte se za použití moci, charismatu a hrubé síly staví do čela nově vzniklé, křehké aliance a nezastaví se před ničím ve snaze prosadit svou vůli, zejména proti několika skalním Savastanovým stoupencům, kteří nyní žijí v ústraní a doufají v Pietrovo vzkříšení. Ani na okamžik nesmíme zapomenout na to, že Genny přivedl říši, již jeho otec desítky let usilovně budoval, k naprostému zhroucení. Podařilo se mu však uniknout ze spárů smrti a je zpátky na scéně. Pietro, Genny, Ciro a Conte: čtyři muži v síti násilí utkané z krve a lásky, nenávisti a pomsty. V síti, do níž se touží zaplést řada nových a stejně nemilosrdných jedinců. (Cinemax)

(více)

Recenze (32)

Renfield 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hm, tak nakonec ani Conte... nebudu to raději rozvádět. Druhá série nabízí snad ještě větší množství postav, než bylo v té původní. Přesto v nich není zmatek, je tomu tak díky dílům, které se hlavnímu dění věnují méně, naopak více představují další menší hráče. V úvodu se více mluví, nastíní se budoucí dění a situace některých postav, přesto je série prakticky stejně kvalitní, jako ta původní. Snad jediné, co mě trochu mrzí, je odsunutí Gennara... vím, jeho čas samozřejmě přichází, nebo spíše je postupně dávkován, ale jeho postava měla i v této sérii větší potenciál. Série zprvu sleduje především Cira a jeho mafiánský vzestup, avšak rodinný pád. Po výborném finále třetí epizody je cesta na vrchol otevřena, čehož Ciro samozřejmě využívá a děj dostává nový směr. Směr, do něhož začíná promlouvat i Pietro a Gennaro a tak o kvalitní scény rozhodně nouze není. Výborné je první setkání v hotelu, ještě lepší scéna, než by snad měla být ta hlavní, vyjednávací. Zajímavé postavy jsou i Princ, či Trpaslík, taktéž jejich příběhová linie je silná a nejednou překvapivá. Závěrečné tři epizody jsou neskutečné! Výborně natočená cesta Patrizie za Gennarem a samozřejmě i "pokračování" v rybářství. Ciro dovrší rodinný pád, v tom mafiánském je ale ještě možnost... setkání s Gennarem a následná hřbitovní scéna famózní... co dodat! 85% ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po prvních třech dílech je to neskutečnej nářez, zatím to není tak akční jako první série, ale to jak se postupně smráká je geniální už se nemůžu dočkat až začnou lítat hromy a blesky. Myslel jsem si, že seriál Gomora 1 serie nebude překonána, ale pletl jsem se...2. serie po šesti dílech to je teda něco neskutečnej masakr. Existuje vůbec v Itálii něco jako policie ? Tak Gomorovský maraton je za mnou, láhev vína vypita a já se odvalím chrápat s myšlenou na naprosto exceletní seriál, zakončený závěrečným dílem, který překonal všechny závěrečný díly co jsem kdy u seriálů viděl. ()

Faustka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série mě nadchla, u druhé už si nejsem jistá. Přibylo víc mladých primitivních chvastounů z ulice, navíc velmi podobného vzezření, ve kterých se mi občas špatně orientovalo. A vlastně už nezůstal nikdo, komu bych alespoň trochu držela palce. Možná doně Annalise a určitě Patrizii, v zajímavé roli „oči a uši“ dona Savastana, zalezlého v úkrytu. A až si budu chtít plnit bobříka odvahy, navštívím sídliště Scampia a když se vrátím, tak už přežiju úplně všechno. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Každý každému vlkem, už jim to leze krkem.“ To mně lezl krkem Ciro a ty jeho schůze Vlastníků drogových plácků, s klasickým průběhem „co zmrd, to jiný názor“ a „závidíš, závidím, závidíme.“ KMOTROVSKÉ OKÉNKO: [][] Don Vito Corleone se obrací v hrobě. Co mu nedá spát? †† Krédo klanu Savastanů: „Krev je voda, pomsta je přežitek. †† Jurodivé zavádění demokracie do mafie. †† Gangsteři, žádající o sociální dávky. „Už dva roky prodáváme drogy, ale furt nemáme peníze!“ Jediný don Savastano se zmotal na barák, ostatní šéfové klanů pořád bydlí v špinavých králíkárnách sídliště Scampia. †† Hanobení ostatků na hřbitově. „Chci tenhle hrob. No a co, že k němu někdo chodí. Já ho chci!†† Když Malammore, člen staré gardy (!), políbí křížek a... odstřelí devítiletou holčičku! [][] Za to mu děkuji. Ulehčil mi rozhodování, zda vůbec jít do další série. A inspiroval mě k sepsání alternativního závěru druhé série: Genaro Savastano bere právě narozeného syna do náruče, miminko políbí, něžně zabalí do deky... a šoupne do pytle! Ten odnese Cirovi a on mu syna utopí v řece. V rámci tradice, že Ciro mu vyvražďuje rodinu a Genny mu za to málem ještě děkuje. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S výjimkou druhé epizody, která mě dvakrát nenadchla, pro mě byla druhá sezóna velkým zážitkem. Přestože nemám rád organizovaný zločin, na filmech a seriálech z tohoto prostředí hodně ujíždím, a právě tvůrcům Gomorry se podařilo toto prostředí dokonale přenést až ke mně domů a já si to královsky užívám. Už se těším, jak zítra nakousnu třetí řadu. ()

malylada 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vůbec jsem nečekal, že druhá série vůbec vznikne a když jsem ji zaznamenal, chrochtal jsem si blahem. Až s podivem, že i dalších dvanáct dílu se podařilo příběhově udržovat s takovou parádou. Tentokrát dramatem mezi postavami ještě více epičtější a možná proto, že mě osobně zaujala více, než příběhová stránka. Děj je tentokrát jednoduší, nastiňuje vzestup velkého Dona a zničit utvořenou alianci. Čiro zde ztrácí pusu pod nohama, aby v posledním dílu všechny diváky rozsekal. Velká spokojenost a nemohu se dočkat třetí série.......Malinko opět něco jiného. Rozhodně zajímavé pojetí prolínání časových linií a postupné skládání střípku. Možná se občas tvůrci nevyvarují zdlouhavějšího natahování zápletky, na druhou stranu mě osobní rovina a budovaní charakterů postav bavilo. Ve finále samotný případ není tak vyhrocený, tolik wou jako v předchozích sérií a někteří diváci budou remcat. Já osobně jsem spokojen, byť je asi zatím třetí série „nejslabší“, pořád se jedná o vysoce nadprůměrnou žánrovku…….95% ()

Marsik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

HBO GO - Naprosto nekompromisní seriál. Řekl bych, že je to ještě o chlup lepší než první série. Totálně jsem tomu propadl a autentičnost seriálu je tak dokonalá, že by se to při troše dobré vůle mohlo brát i jako dokument. Doporučuji originální znění s titulky. BOMBA! 95% ()

ilemas 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série se mi zdá o krapet slabší než první, už nejede v zaběhnutém tempu, ale stále skvělá podívaná ze života mafiánů a jejich praktik, kdy se stávají oběťmi naprosto nevinní lidé i děti. Zde se jedná o boj o plácky různých znesvářených gangů, nikomu se nedá věřit. ()

ghatos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Stejně kvalitní jako první série, možná i lepší ve své komplexnosti a náročnosti 👍. Různé menší i větší postavy, ale také vývoj hlavních charakterů. Scampia a její temný svět dokáže pohltit...80%. ()

Furmi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá séria bola pre mňa sklamaním. Prvá bola jedna bomba ! Tak som okamžite šiel do druhej. Ani po jej polovici sa tam nejako nič zaujimavého nedialo. Pribudlo veľa nových postáv ktoré dostávali celé vlastné diely a ako rýchlo prišli tak i odišli. Tieto postavy boli nezaujimavé a diely boli dosť nudné, naťahované. Pribudlo to čoho som sa dosť obával a u seriálov aj obávam. Okrem nových nepodstatných postáv pribudlo i kopu nelogických rozhodnutí a umelé preťahovanie týmito sekundárnymi záležitosťami primárny dej. Ako keby sa hlavna zápletka začala diať až posledné 2 - 3 diely čo pri 12 dielnej sérii je dosť veľký prúser. Hlavne posledný diel, ktorý škončil dosť nečakane a zamotal poriadne karty do budúcna. Každopaádne keď sa dočkáme 3. série jednoznačne do nej pôjdem. ()

petikacka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Budu se opakovat, ale já ten seriál beru v souvislosti s tou zemí, tedy Itálií...Takové paradoxy země nemá snad žádná jiná země Evropy...Rodiče respektive otcové a synové se neshodnou ve svém myšlení a je to pořád dokola ( myšleno Itálie během staletí) ...Je to stále dokola o moci a myšlení si kdo má pravdu...Možná je to všude stejné, ale Neapol potažmo celá Itálie je a bude vždy specifická...Asi je to dáno už starým Římem...Každopádně seriál je skvělý a pořád mě překvapuje... Za mě 85% ()

dawe787 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bombové pokračování 1.série, shlédnuto během tří dnů komplet s titulky a dá se říci, že tvůrci tlačí ještě více na pilu a je to vymakanější než 1.sérka. Přistihl jsem se, že už vlastně fandím i některým osobám, přitom jsou vlastně všichni "ti zlí" :D Každopádně konec legrace, tady jde o realitu všednich dnů dnešní Neapole, kde každý den umírají i nevinní lidé v nekonečné válce mafiánských gangů o nadvládů nad územím. Jsem moc zvědavý, kterým směrem se potáhne třetí série a snad bude co nejdříve! Zase po dlouhé době seriál, který mě naprosto pohltil, navíc ze středu Evropy, země EU, prostě nám blízká země, žádné zaoceánské story. Arrivederci Napoli! ()

yvona 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S ohledem na to, že zde není jediná postava, se kterou lze sympatizovat, nefunguje absolutně žádné napětí, protože mi je prostě totálně jedno, co se s kým stane. A to počítám i ženské postavy. Další neštěstí, které se týká i první série, je zoufalé obsazení podřadných herců, kteří si většinou viditelně zahráli jen v Gomoře. To potvrzuje i obsazení nevýrazného, povadlého a nudného Fortunata Cerliniho do role bosse, což je ta největší katastrofa, od které se odvíjí zbytek. ()

deLaFere 

všechny recenze uživatele

Celý seriál je prodchnutý ohromně tísnivou atmosférou, prakticky každý díl by se napětí dalo krájet, v kombinaci s výborným scénářem a solidními herci je to opravdu výborná záležitost, kterou stojí za to vidět. Fascinující je perfektní vyobrazení prosáklosti Gomorry v Neapoli. Je jasné, že stejné je to s kalábrijskou mafií či Ndranghetou na Sicílii. Ta tradice těchto organizací z devatenáctého století v kombinaci se spoustou feťáků, zkorumpovaných úředníků, prostitutek a mladých kluků, žhavých do organizace vstoupit, vytváří něco, v čem bych opravdu žít nechtěl. Seriál je prakticky SOCIÁLNÍ sondou do nižších vrstev italské společnosti, s obrovským nevkusem, nízkou mírou vzdělanosti, která s ničím prakticky nekontrastuje, protože se jedná o opravdu rozsáhlé a uzavřené komunity, kde je policie k ničemu. Je zajímavé, jak západní svět stále více rezignuje na své vnitřní potíže a do jisté míry je retušuje. Když se řekne mafián, každý si představí bezohledného člověka s velkým množstvím peněz, ale tento seriál tuhle nálepku seškrabuje. Ukazuje POLOFEUDÁLNÍ systém, kdy pěšáci rozhodně žádní boháči nejsou a jejich život je něco, co opravdu není třeba závidět. Myslím, že jako celek to nelze hodnotit jinak, než jako depresivní a dost realistickou záležitost, kde se nic neodpouští, ale nelze než doporučit. ()

DAPDO 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po našlapané první sérii a po tom, jak skončil její poslední díl byla pro mě dvojka trošičku zklamáním. Čekal jsem ještě větší jatka a krveprolití, ale tvůrci přece jen ubrali nohu z plynu. Mohli jsme místo toho vidět víc rozvinutí hlavních postav a jejich soukromý život, což taky nebylo na škodu. I tak si druhá série udržela těžkej nadprůměr a po kulervoucí závěrečné epizodě jsem hodně zvědavej, jak se bude všechno dál vyvíjet. 80%. ()

Dave Lister 

všechny recenze uživatele

Naprosto dokonalé, epické, drsné a pohlcující. Pokud bude další série, nedokážu si představit, jak moc bude seriál expandovat. Už první série byla famózní. Psychologie postav je propracovaná, hlavně postava Gennara Savastana. Seriál podtrhává skvělý soundtrack. Už film Suburra byl pro mě absolutní strop filmového řemesla. Stefano Sollima je génius a těším se na jeho další počiny. ()

Reklama

Reklama