Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(12)

Obsahy(1)

Éra Savastanova klanu, který kdysi ovládal Neapol, se zdá být beznadějně u konce: vůdce klanu Pietro Savastano přišel za mřížemi o rozum, Pietrova manželka Imma a syn Genny byli zastřeleni jeho někdejší pravou rukou Cirem. Pietrova předstíraná duševní choroba je ale jen taktikou, jak se dostat z vězení. Jakmile se mu to podaří, bude se snažit získat zpět vše, co mu kdysi patřilo. V nastalém mocenském vakuu, jaké Camorra dosud nezažila, mnozí navzájem soupeří o to, co kdysi bývalo Savastanovým královstvím. V první řadě stojí Ciro "Nesmrtelný" se svým novým spojencem, někdejším rivalem Salvatorem Contem. Ciro a Conte se za použití moci, charismatu a hrubé síly staví do čela nově vzniklé, křehké aliance a nezastaví se před ničím ve snaze prosadit svou vůli, zejména proti několika skalním Savastanovým stoupencům, kteří nyní žijí v ústraní a doufají v Pietrovo vzkříšení. Ani na okamžik nesmíme zapomenout na to, že Genny přivedl říši, již jeho otec desítky let usilovně budoval, k naprostému zhroucení. Podařilo se mu však uniknout ze spárů smrti a je zpátky na scéně. Pietro, Genny, Ciro a Conte: čtyři muži v síti násilí utkané z krve a lásky, nenávisti a pomsty. V síti, do níž se touží zaplést řada nových a stejně nemilosrdných jedinců. (Cinemax)

(více)

Zajímavosti (5)

  • I přesto, že mafiánská organizace, které se říká Ndraghetta existuje a Gomorra se inspirovala právě touto organizací, je seriál smyšlený a bohužel vrhá špatný stín především na Neapol. Podobný efekt jako Gomorra měl v 80. letech seriál Chobotnice (od r. 1984), který byl také smyšlený. (ČSFD)

Gomora - Vůně hyeny (2016) (epizoda) (S02E04)

  • V úvodnej scéne si Gennaro pri jazde autom s Cirom (Marco D'Amore) spieva pesničku z rádia. Jedná sa o skladbu s názvom „Fin Quanno Vai 'Ncielo“ od talianskej rapovej skupiny Co'Sang. (Patrik200s)

Gomora - Konec dne (2016) (epizoda) (S02E12)

  • V scéne, kde Malammore (Fabio De Caro) sleduje z výšky sídliskového balkóna opätovný rozbeh drogových obchodov dona Pietra (Fortunato Cerlino), hrá skladba od talianskeho rapera Enza Donga s názvom „Secondigliano Regna“. (Patrik200s)

Reklama

Reklama