Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(12)

Obsahy(1)

Když je kmotr Don Pietro zavražděn, je třeba zaplnit jeho místo v neapolském podsvětí. Vládu převezme jeho syn Genry, který tak využije příležitosti srovnat staré účty. Přeživší ostatních rozkolů, kteří jsou vyčerpáni válčením a obrovským tlakem ze strany policie, utrpěli drastické finanční ztráty a nastolili mír. A zatímco Avitabile zůstává ve vězení další rok, Genny musí vládnout nad severní Neapolí a Římem. Ciro se sice pomstí, ale jeho sny a rodina jsou zničeny. Rozhodne se všechno opustit, odjet do Bulharska a pracovat pro prominentního drogového dealera Valentina. Když se ale Ciro musí vrátit do Neapole, naváže nové strategické partnerství s mladým a ambiciózním Enzem – a v jeho očích znovu zažehnou plamínky, které kdysi pohasly. Enzo se s Cirovou pomocí naučí, jak se stát skutečným bossem a vzít si to, na co má nárok. Pro všechny je to období obrovských změn. Kdysi začínali jako pouliční drogoví dealeři. Nyní rozpínají své sítě nad městem Neapol a hranicemi Itálie. (Cinemax)

(více)

Recenze (28)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Třetí serie nedosahovala vysoké laťky svých starších sestřiček jen ze začátku. Přibylo mnoho nových postav, zvětšil se prostor na kterým se mafiánská sága odehrávala a to hodně ubralo na přímočarosti. Ovšem jakmile se dění vrátilo do Neapole, vyprofilovaly se hlavní postavy, velmi rychle se stala i třetí serie špičkou oboru a např. v desatým díle jsem byl napjatej jak struna. Nejzájímavější postava třetí serie už není ani Don Pietro (pochopitelně), ani Genny s Cirem, ale Patrizia tuhle holku jsem nedokázal absolutně přečíst a věřím že i ve čtvrté sérii dostane hodně moc prostoru. Její slovní minimalismus a chladný vyraz ke každýmu mě vysloveně znervozňoval. V třetí serii jsme vnímal ještě větší sociální apel než v předchozích serií a scéna kdy se padesátiletej slušnej chlap musí prosit o práci dvacetiletýho grázla je opravdu silná ukázka dnešního světa. Dám čtyři, ale jsou to silný a jistý čtyři hvězdičky. ()

Faustka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Než jsem začala třetí sérii musela jsem si ve svém klanu udělat pořádek. A vzpurnému plešounovi slíbit plácek na lukrativním místě, uprostřed plzeňského Petrohradu. Díky tomu jsem si třetí sérii mohla užít naplno. Enzo „Modrá krev“ mě překvapil rychlým vzestupem v mafiánské hierarchii. I Patrizia dokazuje svou výjimečnost a stává se důležitou součástí systému. Ale bratři Capacciovi mě svým chováním a činy znechutili. Kdyby to bylo na mně, dostanou betonové boty a skončí na dně Neapolského zálivu. Labutí píseň dony Annalisy nemohla být působivější a poslední oční kontakt mezi Cirem a Gennym dojemnější. Čtvrtá série čeká! Miláčku, říkal jsi něco? No proto… ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jsme na stejné lodi... říká ten, co škodí.“ Seriáložrouti si asi rochní, ale já už ho mám plné zuby. Bezcharakterní křivák s vadným držením těla, intrikán a profesionální rozvraceč mafiánských klanů, Ciro di Marzio. Jsem vůl, že jsem šel i do 3. série. Ale musel jsem. Dona Faustka mi učinila nabídku, která se neodmítá. A až vyřídíme konkurenci, dostanu i já „plácek“, přímo uprostřed Petrohradu, což je takové naše plzeňské Secondigliano. VYMLÁCENÉ OKÉNKO: [][] Kolik postav mi v seriálu už pozabíjeli? A) Opravdu hodně. B) Skoro všechny. C) Úplně všechny. [][] Ano, správně je C). Samozřejmě kromě seriálového sirotka řečeného Nesmrtelný a mladého Savastana, který se už těší, koho dalšího z rodiny mu Ciro zrakví. Zatím stihl mámu, tátu, tchána... v rodinné hrobce začíná být těsno a mezi mnou a donou Faustkou dusno. Ze špinavých uliček Neapole se vynořují stále nové a nové  postavy, už mám papírků s přezdívkami plnou nástěnku a nestíhám se orientovat. Uklidňuju se tím, že je stejně hned všechny zabijou... ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Stejně jako u obou předchozích sezón i tentokrát hodnotím plnou palbou. Ani po šestatřiceti epizodách jsem si v seriálu nenašel jedinou postavu, s níž bych mohl sympatizovat, a jsem za to opravdu rád. Tvůrci se tady fakt nesnaží ukázat někoho v pozitivním světle, spíše ukazují tristní realitu a u mě jednoznačně získávají body. ()

malylada 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Linka naprosto jiný vývoj, než jsem čekal, opět nově vybudovaný příběh z jiného těsta, který se daří navázat na to, co se zdálo být završené. Série o pádech a vzestupech Cira a Genny, cele to do sebe zapadá a jen jsem celou dobu čekal, kdo koho potopí. Třetí série není tak strhující, řekl bych že scénář nemá takové tempo v každém dílu jako v prvních dvou sériích. Pořád si ale zachovává reálnou tvář fungování mafie a člověk je zkrátka vtáhnut do Gomory takovým poutem, že už niance neřeší. Já osobně velká spokojenost, i přes docela nečekaný závěr a asi i ostatní diváci budou v prdeli. Možná by to bylo už důstojné završení seriálu, ale tvůrci z podivem ohlásili čtvrtou sérii. Jsem docela zvědav, jestli bude kam sérii posunout.........90% ()

Marsik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

HBO GO - Skvělý seriál po všech stránkách. Ani 3. série mě nezklamala. Pár dílů sice nemá tak závratné tempo, jako většina, ale ta atmosféra je prostě dokonalá. Takovéto autentické vystihnutí atmosféry jsem snad ještě neviděl. Plný počet hvězd je jasná věc! Byť pár procent strhávám, a to za 6. díl. Smrt otce, který se staral o postiženého syna, to mě upřímně pobouřilo a nasralo. 90% ()

ilemas 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hned od samého začátku hustý nářez, tady je vidět, že se hodně přitvrdilo, ale pak to hodně poleví. Těžký život mafiánů, jednou si nahoře a podruhé dole, z nedotknutených králů se stávají nuly. Stále nové gangy a tváře, mrtví jsou neustále nahrazování živými, už to upadá do sterotypu, ale stále dobře koukaktelné. Modrá krev. ()

cpt.Lynch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po skvělých dvou sériích drobný sešup. Silné momenty střídal pocit, že se koukám na nějakou velmi dobře natočenou telenovelu. Spousta "cool" keců. Nové postavy nemají už takové charisma a koule, co měl Don Pietro a Malammore.. ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Roberto Saviano, podle kterého je seriál natočen má ve skutečnosti opletačky s mafií až tak,že mu byla přidělena ochranka.Nelíbí se jí jak ji vykreslil a odhalil její praktiky.Jinak tato poslední série je dosti slabota oproti předešlým.12 epizod bylo už moc.A přišlo mi, že konec zůstal otevřen pro další sérii.Náznak v těch bublinách byl. ()

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dám pět hvězd , ale na S01 i S02 to nemá. Klady to má stejné jako způsob vyprávění, kamera, hudba, vykreslené postavy, herecké výkony, ale do mínusu u mne šlo následující: 1) ztráta realističnosti ( absolutní absence policie ) 2) neuvěřil jsem, že by banda chuligánů mohla lehce ovládnout Neapol, kterou po generaci ovládají rody jen tím, že Ciro a Genny jím dělají poradce 3) trochu moc míst s testostoronovým přehráváním 4)konec. Podtrženo sečteno - nadprůměrný seriál, který jsem sledoval na jedno nadechnutí, ale už se to trochu opakovalo a nebyla to taková pecka. PS: Kdyby se celá S03 odehrávala jen v Bulharsku jako v kvalitě S03E03, tak to mohla být nejlepší řada ever. Ten díl doporučuji i lidem, kteří s celou Gomorou nemají žádné zkušenosti, protože je to jedna samostatná uzavřená story, kde člověk uvidí to, co činí tento seriál jedním z nejlepších. ()

Renfield 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jiná, přesto téměř stejně kvalitní série, která je silná v nečekaných momentech a místech. Totiž, po úvodní potvrzené a následné očekávané ztrátě, má série snad ještě pomalejší rozjezd, než měly ty předešlé. To ovšem nemá dlouhého trvání, brzy přichází třetí epizoda, zcela jedinečná a snad i nejlepší v sérii. Právě úplně jiné nové prostředí, jazyk, zvyky a samozřejmě postavy dílu prospěly. A věřím, že kdyby dění z této epizody pokračovalo v nějaké míře i v těch následujících, je to všechno ještě o třídu výš. Svým způsobem něco, nebo spíše někdo ze třetí epizody pokračuje, je to samozřejmě Enzo, po odchodu staré gardy nová mladá (Modrá) krev. Tento tah se tvůrcům povedl, postava je to zase jinak přemýšlející, konající, navíc se zajímavým postupem výš. Právě ten zahrnuje i jednu z nejsilnějších scén vůbec, důkaz věrnosti a schopnosti zabíjet, konec šesté epizody, více netřeba dodávat. Série samozřejmě nestojí pouze na postavě Enza, naopak je tu spousta jiných, často nových... z nich samozřejmě zaujme především Čaroděj a Konfederáti. Ze stálic potom Patrizia, v této sérii velmi důležitá a výborně zahraná postava, do poslední chvíle jsem nevěděl, co si o ni myslet, stejně jako to nevědělo její okolí. A samozřejmě Ciro, zde často přemýšlející nad minulostí, jenž má zásadní vliv na jeho osud... opět výborná scéna, která ovšem budí obavy, jak si seriál povede dál. 80% ()

petikacka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Začátek 3.série je poněkud nudný, hlavně ten bulharský díl, ale pak se to zase rozjede a je to ten starý Ciro a Genny akorát bez vzájemné nenávisti...Ciro je evidentně zkroušený ze ztráty rodiny a je mi ho až líto...Patrizia nenápadně roste, ale vadí mi na ni, že nedává najevo absolutně žádné emoce a to je až nudné... Za mě 80% ()

poet 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Až na ten bulharský diel veľmi slušná seria. Don Pietro tu už síce nie je ale jeho nástupcovia Geny a Ciro veľmi slušne zaujali svoje miesta v mafii kde nik nevie kto je priateľ a kto nie... Členovia súperiacich klanov tu vedu svoje intrigy a vojny takže o prekvapenia rozhodne nie je núdza. Osobne ma ale  najviac zaujíma koľko cigariet v tejto sérii vyfajčil Ciro, keďže mal v kuse nejakú v papuli :D ()

DAPDO 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

I když to není tak brutální jako první série, tak tahle mě asi chytla nejvíc. Většina postav z předchozích sériií byla odstraněná a nastoupily nový, který mě hodně bavily. Styl vyprávění je pořád stejný, ale přibylo víc psychologických momentů. Je zajímavý sledovat, jak se z prostoučkýho Gennyho stala nelítostná bestie, která se nezastaví před ničím, jenom aby dosáhla svýho. 90%. ()

GTS_PUNK 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po dvoch relatívne úspešných a pozerateľných sériách prichádza na scénu aj tretie sériové pokračovanie z prostredia neapolskej mafie. Po smrti Dona Pietra Savastana (Fortunato Cerlino) je zrazu plná moc v rukách jeho syna Gennara, ktorého stvárňuje sériu od série čoraz viac nesympatickejší Salvatore Esposito. Klan stráca na sile, Gennarova pravá ruka, Ciro Di Marzio (Marco D'Amore) najprv odchádza do Bulharska, neskôr sa pridáva ku malému gangu, ktorý chce získať na sile predávaním drog na už zabratých neapolských spotoch. Tretia séria sa na prvý pohľad nijako neodlišuje od jej predchodcov, ale keď sa na ňu divák pozrie bližšie, zistí, že rozdiel je markantný. Zatiaľ, čo dve predchádzajúce série sú aspoň ako-tak pozerateľnou záležitosťou, hoci aj tam sa pri niektorých dieloch musí divák doslova premáhať, v tomto prípade sa musí premáhať pri všetkých dvanástich epizódach. Ak doteraz seriál vôbec oplýval nejakým "kúzlom", to sa tu stráca, a dej sa razom premieňa na nezaujímavé vozenie sa na mopedoch, predaj a "dílovanie" drog, či ešte viac nezaujímavejšie dialógy z úst veľmi nesympatických postáv, rovnako nesympatických ako ich protagonisti. Akokoľvek sa tu divák snaží nájsť niečo pozitívne, čo by ho na tejto sérii bavilo, bohužiaľ, to nenachádza. Ani akési dejové "zvraty", ktorým sa mu dostane, nepredstavujú zásadnejší zlom v nazeraní na celkovú kvalitu pokračovania tohto seriálu. V žiadnom prípade ju nevylepšujú, ba naopak. Kvalita ide mimoriadnym spôsobom nadol, pričom každý, kto videl dve predchádzajúce série, a bol s nimi spokojný, by mal dôsledne zvážiť sledovanie tejto série. Kvalitatívny rozdiel je viac než citeľný. Gomorra - La Serie Saison Tre a jej sledovanie je vyložene stratou času, ktorý môže divák využiť inak, alebo pri sledovaní lepší filmových či seriálových kúskov, než tým, že bude sledovať večné vyvážanie sa na mopedoch neapolskými uličkami a predaj drog. Príbehová časť je nezaujímavá a nesympatická. Rovnako je to aj s väčšinou hereckých tvárí, ktoré sa tu objavujú. Tretia séria je jasné "nie", ktoré sa takmer vôbec neoplatí začať sledovať, pretože nie je ničím viac, než len sklamaním a stratou divákovho času. ()

bearmeedek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po mírném pokulhávání ve dvojce návrat do první ligy. Důstojné navázání na první řadu, a i když v trochu jiném stylu, tak precizní a dobré. Děj se nedá motat pořád dokola, protože ty osoby z Jedničky už tu nejsou. A mladá krev jde brutálně dál svou cestou a svým stylem. Tahle řada je zatím nejvíc akční a napínavá. Jinými slovy - nářez. A to ne jako oslava toho, co se tam děje. Divák je neustále ohromen, co všechno italská zvířátka bez mozků vyplodí a udělají. Však taky ta větší zvířata jim zde říkají "opičky". Nerad bych v tomto prostředí použil k nějaké postavě, že se mi "líbí", ale líbí se mi Patricia, která se ze služtičky starého pána v tichosti a s ledovým klidem sune výš a výš, před nikým se neklaní a nikomu se nepodbízí. Závěr překvapil, ale už jsme si mohli zvyknout, že stát se tu může všechno a věřit absolutně nikomu. ()

Reklama

Reklama