Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(12)

Obsahy(1)

Po šokujícím finále třetí řady musí Genny a Patrizia nastolit novou rovnováhu sil. Enzo a Valerio mezitím upevňují vedoucí postavení svého gangu v centru Neapole. Všichni budou čelit novým hrozbám a krutým nepřátelům. Genny je nucen učinit obtížné rozhodnutí, aby ochránil svou rodinu, a následně usoudí, že je nejvyšší čas na změnu. Aby se opět začlenil do komunity, vstoupí do světa obchodu a drží se stranou od starých známých. Vzestup na vrchol jej přivede až do Londýna. Jeho peníze jsou však v ohrožení a Azzurra se stále více zaplétá do Savastanova impéria. Epická mafiánská sága pokračuje! (Cinemax)

(více)

Recenze (28)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

I když už u seriálů čekám až bude kompletní série, stejně je na hovno, že musím čekat na další sérii další roky a tudíž ztratím kontext. Musím říct, že první půlka byla slabší, hrozně mco klanů, postav na úkor ztráty přímočarosti, pak už se alespn začalo pracovat s prvky překvapení a nechybělo napětí, navíc dějová linka Gennyho na to, žejí věnovala taková pozornost v první části vyzněla pak do ztracena a to se mě teda moc nelíbilo. S Patrizie udělaly kozu těžce s rozporem třetí série. No dám tři, ale je to zatím nejslabší série. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Genny ušel během 4 seriálových řad dlouhou cestu vývoje od rozmazleného slabošského mafiánského spratka přes zabijáka a vůdce pouličních kriminálníků k podnikateli, který se pokouší před veřejností hrát úlohu ctihodného občana, co zapomněl na kořeny, ze kterých vzešel. Moc mu to nejde, protože zátěž minulosti je příliš veliká a rizika, která vyplývají z těch, co nezapomněli na obou stranách barikády, jsou značná. Genny čistí své okolí od překážek, stojících mu v cestě, a nezastaví se ani před vlastní rodinou. Na konci cesty by na něj mohl být otec právem hrdý, protože syn se dostal mnohem dál, než o čem mohl otec snít. Přes zdánlivě epizodickou formu je vidět celistvý příběh a vývoj postav, které směřují k temné katarzi. Celkový dojem: 85 %. ()

Faustka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mafiánští bossové nejezdí v italských autech. To je samá Audi, Mercedes, Volvo... Neříkám že já, dona Faustka, bych jezdila nějakým malým Fiátkem, ale pro pracovní schůzky bych měla Alfa Romeo a na víkendový relax Ferrari. Jinak čtvrtá série byla bomba! Jen bratři Levantové budou muset své nálože pro příště pečlivěji směrovat. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jsem celkem zvyklý na to, že při větším počtu sezón jejich kvalita postupně klesá, a vlastně s tím už předem počítám, seriál Gomorra mě v tomto ohledu ale překvapil, protože i čtvrtá řada měla pořád ten správný náboj. Situace přitom byla diametrálně odlišná od toho, co přinesly první dvě série, ale scénáristům to stále píše, herecké výkony i režie zůstaly na vysoké úrovni a já se už těším na další vývoj. ()

malylada 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tleskám, s jakou bravůrou dokázali i ve čtvrté sezoně udržet skvělou dějovou linií a opět přidat něco odlišného od ostatních. První polovina dává prostor klanům a jejich pletichám. Mír dlouho nevydrží, každý se snaží dělat levou a nechybí vynikající vykreslení jednotlivých postav a jejich charakterů. Každý dostává svůj prostor, někdo malinko méně, což mi přišlo jako škoda především u Enza. Gennaro se stává jednou z největších a nejikoničnějších postav tohoto žánru vůbec. Z počátku vůbec nezasahuje do hlavní linie, až se opět stane Avengerem Neapole !!!! S jakou grácií dokáží tvůrci malými zvraty neustále gradovat zápletku do samotného závěru je až fantastické. V posledních pěti minutách jsem skoro doufal, že se zázrakem vrátí Chiro. To čekání na pátou sérku bude drásající......95% ()

ilemas 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Letiště a Patricie. Nikomu nefandím, všude samý ksindl, napětí tudíž žádné, seriál ukazuje jen děsný život v mafianské Gomoře., kde se vybijejí různé klany v boji o moc. Některé epizody jsou slabší a ukecanější, přesto jako celek stále výborné. Líbí se mi přímočařejší epizody. ()

cpt.Lynch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Celkově slabší než první dvě série, lepší než třetí. Nové postavy jsou super. Některé postavy jsou mi naopak už velmi protivné: Enzo, Azzurra i Patrizia. První díly slabší, Genny se dává na developmen a vše ostatní je spíše taková mafiánská telenovela na efekt. Od půlky to začíná mít obrátky a poslední epizoda je možná tou nejlepší v celé sérii. Když už jsem měl pocit, že bych byl radši, ať už ten seriál nějak důstojně uzavřou, tak teď se těším na další sérii. 4,5* ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Synchronizácia hudby s narastajúcim napätím za sprievodu dokonalej kamery a strihu je opäť technickou dominantou série. Hlavná postava začína legálne podnikať a uvedomuje si vlastnú identitu. Levantovci ako rodina so špinou zažitou krvi dávajú seriálu okrem kvalitných postáv aj krásne nové lokácie vidieckeho sídla so záhonmi viniča. Ako to už v seriáli býva, počiatočné drobné nepokoje onedlho strieda vojna, čo sa môže zdať ako otrepaný námet, no pri kvalitných postavách rastúcich každou epizódou je to vždy niečo iné, načo sa oplatí pozrieť. Niektoré epizódy sa zameriavajú len na určité postavy a iné dostanú priestor v ďalších epizódach, lebo aj bez niektorých postáv sa na určitý čas dá potiahnuť dej. Séria opäť nesklamala, vývoj postáv sa posunul vďaka skvelým scenáristom divácky pozitívnym smerom a ostal priestor na pokračovanie. Mafia totiž nemá konca, zbavením sa jednej hlavy chobotnice dostane priestor ďalšia. ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

poslední série pro mne nezačala zrovna slibně.je to jako puzzle do kterého se skládají předem známé dílky .Předchozí série diváky zaujaly tak se narychlo spíchl scénář k,snad už ,poslední..Nedávno zbourali slum ve kterém se natáčela velká část serie.Ale nuto uznat, že v poslední sérii se povedl soundtrack ()

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čtvrtá série Gomory je seriál na který se dobře kouká, ale s první sérií, která je pro mne seriálový gangsterký TOP to už moc společného nemá. Jestliže jsem si u třetí série stěžoval na klesající realističnost tak tady to je ještě horší. Genny se rozhodl jít do důchodu a předá bossování Patrizii, která dřívě byla jen jakýsi nucený poslíček, ale tady najednou řídí celou organizaci jakoby v tom vyrostla. Ta uvěřitelnost viděného zabolela a taky už jsem chytil silnou averzi na to, jak tam každých třicet minut permanentně se někdo bije do prsou a s hrdostí v očích brání svou čtvrť a vzpomíná na historii jací jsme my a jací jsou oni. Už moc opakovaný kolovrátek, který jsem naposledy byl ochoten přijmout, když umíral Číro. ()

petikacka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak zatím je to nejslabší série, ovšem pořád dobrý... Je to poněkud rozvláčnější...Poněkud roztříštěnější...Chybí mi tam Ciro...Patricia je pro mě naprosto nečitelná a bez emocí....No, seriál miluju, ale pokud by to mělo jít dál tímto směrem, tak ať je to to raději poslední série... Za mě 75% ()

yvona 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Komentovala jsem u pár epizod, takže budu stručná. 4. série svým překombinováním, množícími se nevýraznými postavami a především naprostou nelogičností strčí do kapsy i mexické telenovely, což se následně potvrzuje v 5. sérii dokonale. 30% za těch pár akčních scén, byť totálně odfláknutých. ()

Waldir 

všechny recenze uživatele

Štvrtou sériou sa opäť potvrdilo, že Gomorra je najlepším európskym seriálom súčasnosti a dovolil by som si povedať, že aktuálne najlepším gangsterským seriálom vôbec. Skvelá chladná atmosféra, no najmä realistické zobrazenie Neapolu. Celý seriál však stojí predovšetkým na výbornej práci s dejom, vývoji hlavných hrdinov a zaujímavých zakončení "zauzlených" dejových liniek (niečo podobné ako to kedysi bravúrne zvládalo Game of Thrones).Klobúk dole. Neostáva mi nič iné ako sa netrpezlivo tešiť na ďalšiu sériu. ()

Ozzy2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Fakt super, nemám slov, úplně jiné, než předchozí tři řady, Ciro Di Marcio moc chybí.Patricia mi moc nesedí, tady je to trochu úlet, ale jsem tři díly před koncem, tak možná pochopím, proč to tak je. ()

DAPDO 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

I bez Cira a dalších hlavních postav, který byly zlikvidovaný, neutrpěla čtvrtá série na kvalitě. Dokonce ani ústup Gennara trochu do ústraní neoslabil tenhle skvělej seriál a jelo se dál ve velkým stylu. Ten závěr posledního dílu byla velká paráda a já si přeju, ať už je co nejdřív nachystaná pětka. 80%. ()

bearmeedek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po našlápnuté Trojce začíná Čtyřka nějak unaveně a rozpačitě. První dvě kapitoly jen přešlapují dokola, chybí ty grády a člověka napadá, jestli to raději nemělo Trojkou skončit. Kapitola tři dost zbytečná. Dvě nedospělá zvířátka se chtějí po svém rovnat staré zvěři a ta je na konci sežere. Takové odbočky byly už ve druhé sérii. Trochu svého soukromí zde ukáže Patrizia, ale v roli mlčenlivého vyjednávače asi byla sympatičtější. V další kapitole vyrazí Genny do Londýna za obchodem a na těchto 42 minut by stačilo minut 15. Až sem si tvůrci splnili nějaké nepochopitelné představy, možná aby udrželi obvyklý počet epizod. Které mimochodem oproti předchozí řadě zkrátili o 8-10 minut. Od páté kapitolky to začíná být stará dobrá Gomorra a samozřejmě to každým dalším dílem graduje. Poslední třetina opět výborná. Protože spousta známých postav už „vyhynula“, hlavními osobami série jsou Patrizia a Genny. A nakonec i s nimi se dá rozehrát pořádné drámo. Konec jasně naznačuje, že by mohl být další návrat. Celkově opět velmi dobrý dojem, ale za ten začátek musím s hodnocením trošku dolů. ()

Reklama

Reklama