VOD (1)
Epizody(12)
Blutregen (S04E01)
Giftiges Land (S04E02)
Die Kinder von Secondigliano (S04E03)
Die Farbe des Goldes (S04E04)
Überall Schlangen (S04E05)
Die schlechteste Mutter der Welt (S04E06)
Verlorene Brüder (S04E07)
Das Hochzeitsgeschenk (S04E08)
Tote reden nicht (S04E09)
Sand und Zement (S04E10)
Zelle 6 (S04E11)
Träume sind nichts für uns (S04E12)
Po šokujícím finále třetí řady musí Genny a Patrizia nastolit novou rovnováhu sil. Enzo a Valerio mezitím upevňují vedoucí postavení svého gangu v centru Neapole. Všichni budou čelit novým hrozbám a krutým nepřátelům. Genny je nucen učinit obtížné rozhodnutí, aby ochránil svou rodinu, a následně usoudí, že je nejvyšší čas na změnu. Aby se opět začlenil do komunity, vstoupí do světa obchodu a drží se stranou od starých známých. Vzestup na vrchol jej přivede až do Londýna. Jeho peníze jsou však v ohrožení a Azzurra se stále více zaplétá do Savastanova impéria. Epická mafiánská sága pokračuje! (Cinemax)
(více)Recenze (25)
I když už u seriálů čekám až bude kompletní série, stejně je na hovno, že musím čekat na další sérii další roky a tudíž ztratím kontext. Musím říct, že první půlka byla slabší, hrozně mco klanů, postav na úkor ztráty přímočarosti, pak už se alespn začalo pracovat s prvky překvapení a nechybělo napětí, navíc dějová linka Gennyho na to, žejí věnovala taková pozornost v první části vyzněla pak do ztracena a to se mě teda moc nelíbilo. S Patrizie udělaly kozu těžce s rozporem třetí série. No dám tři, ale je to zatím nejslabší série. ()
Tleskám, s jakou bravůrou dokázali i ve čtvrté sezoně udržet skvělou dějovou linií a opět přidat něco odlišného od ostatních. První polovina dává prostor klanům a jejich pletichám. Mír dlouho nevydrží, každý se snaží dělat levou a nechybí vynikající vykreslení jednotlivých postav a jejich charakterů. Každý dostává svůj prostor, někdo malinko méně, což mi přišlo jako škoda především u Enza. Gennaro se stává jednou z největších a nejikoničnějších postav tohoto žánru vůbec. Z počátku vůbec nezasahuje do hlavní linie, až se opět stane Avengerem Neapole !!!! S jakou grácií dokáží tvůrci malými zvraty neustále gradovat zápletku do samotného závěru je až fantastické. V posledních pěti minutách jsem skoro doufal, že se zázrakem vrátí Chiro. To čekání na pátou sérku bude drásající......95% ()
Jsem celkem zvyklý na to, že při větším počtu sezón jejich kvalita postupně klesá, a vlastně s tím už předem počítám, seriál Gomorra mě v tomto ohledu ale překvapil, protože i čtvrtá řada měla pořád ten správný náboj. Situace přitom byla diametrálně odlišná od toho, co přinesly první dvě série, ale scénáristům to stále píše, herecké výkony i režie zůstaly na vysoké úrovni a já se už těším na další vývoj. ()
Celkově slabší než první dvě série, lepší než třetí. Nové postavy jsou super. Některé postavy jsou mi naopak už velmi protivné: Enzo, Azzurra i Patrizia. První díly slabší, Genny se dává na developmen a vše ostatní je spíše taková mafiánská telenovela na efekt. Od půlky to začíná mít obrátky a poslední epizoda je možná tou nejlepší v celé sérii. Když už jsem měl pocit, že bych byl radši, ať už ten seriál nějak důstojně uzavřou, tak teď se těším na další sérii. 4,5* ()
Genny ušel během 4 seriálových řad dlouhou cestu vývoje od rozmazleného slabošského mafiánského spratka přes zabijáka a vůdce pouličních kriminálníků k podnikateli, který se pokouší před veřejností hrát úlohu ctihodného občana, co zapomněl na kořeny, ze kterých vzešel. Moc mu to nejde, protože zátěž minulosti je příliš veliká a rizika, která vyplývají z těch, co nezapomněli na obou stranách barikády, jsou značná. Genny čistí své okolí od překážek, stojících mu v cestě, a nezastaví se ani před vlastní rodinou. Na konci cesty by na něj mohl být otec právem hrdý, protože syn se dostal mnohem dál, než o čem mohl otec snít. Přes zdánlivě epizodickou formu je vidět celistvý příběh a vývoj postav, které směřují k temné katarzi. Celkový dojem: 85 %. ()
- Keď ukazuje Patrícia (Cristiana Dell'Anna) svojmu mužovi chod organizácie a zoznamuje ho s biznisom, hrá pesnička „Madama Blu“ od speváka Franca Ricciardiho. (Patrik200s)
- Keď ide Nicolo (Riccardo Ciccarelli) s bratrancom po výpalné, hrá pesnička „E' Sord“ od talianskeho rapera Luchèho. (Patrik200s)