Reklama

Reklama

Gomora

(seriál)
  • Itálie Gomorra - La serie (více)
Trailer
Itálie / Německo, (2014–2021), 48 h 20 min (Minutáž: 42–57 min)

Předloha:

Roberto Saviano (kniha)

Hudba:

Mokadelic

Hrají:

Marco D'Amore, Fortunato Cerlino, Salvatore Esposito, Fabio De Caro, Christian Giroso, Giovanni Buselli, Carmine Monaco, Lino Musella, Marco Palvetti (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(58)

Obsahy(1)

Gomora, seriálová adaptace úspěšného románu Roberta Saviana, nás zavádí do temných a nebezpečných uliček Neapole, kde se nachází centrum zločinecké organizace Camorry. Poté co je Pietro Savastano, jeden z největších a nejobávanějších kmotrů neapolské mafie, zajat a poslán za mříže, jeho prává ruka, třicetiletý Ciro Di Marzio, spatřuje svou příležitost v tom, že se konečně stane novým vůdcem. Jeho čas však ještě nedozrál. Zatímco je Pietro ve vězení, velení zpočátku přebírá jeho manželka Imma, protože jejich syn Genny - Pietrův právoplatný dědic - se v Hondurasu zaučuje v "řemesle". Soupeřící klan vedený Salvatorem Contem mezitím spřádá plány, jak zneškodnit Savastanovy jednou provždy. Válka o převzetí kontroly nad "systémem" právě vypukla, a to na území, které stále bojuje, aby nadvládě zločinu a bezpráví nepodlehlo. (Cinemax)

(více)

Recenze uživatele petikacka k tomuto seriálu (5)

Gomora (2014) 

Za mě opravdu nejsilnější seriál o italské mafii všech dob...Chobotnice s Catanim byla hodně dobrá, ale Camorra Neapole je prostě lepší...Ta atmosféra je prostě šílená, postavy jsou dokonalé a děj...no prostě asi, ze života...A Ciro a Genny jsou jako dvojice nejdřív spojenců, pak nepřátel a posléze zase respekt mezi sebou, no prostě neuvěřitelně silný seroš...Lepší jsem dlouho neviděla...Za mě 90% ()

Série 1 (2014) (S01) 

Tak knížku jsem nedočetla, přestala mě bavit po jedné třetině...Film už byl lepší, ovšem seroš je našlapaný...Jsem nadšená... Kdo má rád Kmotra a gangsterky vůbec, ten musí být nadšený...Navíc je to ze současnosti...Já vůbec Itálii miluju, cítím se tam jako doma...Krajina je naprosto úžasná a Neapol s ikonickým Vesuvem jakbysmet...Kdo byl někdy v Římě, tak na něj nikdy nezapomene...Právě proto je, ale skvělé vidět tu odvrácenou minci té nádherné země...Stejně jako DOGMAN nám dělá čáru přes rozpočet našeho dovolenkového pohledu na tuto zemi... Za mě 90% ()

Série 2 (2016) (S02) 

Budu se opakovat, ale já ten seriál beru v souvislosti s tou zemí, tedy Itálií...Takové paradoxy země nemá snad žádná jiná země Evropy...Rodiče respektive otcové a synové se neshodnou ve svém myšlení a je to pořád dokola ( myšleno Itálie během staletí) ...Je to stále dokola o moci a myšlení si kdo má pravdu...Možná je to všude stejné, ale Neapol potažmo celá Itálie je a bude vždy specifická...Asi je to dáno už starým Římem...Každopádně seriál je skvělý a pořád mě překvapuje... Za mě 85% ()

Série 3 (2017) (S03) 

Začátek 3.série je poněkud nudný, hlavně ten bulharský díl, ale pak se to zase rozjede a je to ten starý Ciro a Genny akorát bez vzájemné nenávisti...Ciro je evidentně zkroušený ze ztráty rodiny a je mi ho až líto...Patrizia nenápadně roste, ale vadí mi na ni, že nedává najevo absolutně žádné emoce a to je až nudné... Za mě 80% ()

Série 4 (2019) (S04) 

Tak zatím je to nejslabší série, ovšem pořád dobrý... Je to poněkud rozvláčnější...Poněkud roztříštěnější...Chybí mi tam Ciro...Patricia je pro mě naprosto nečitelná a bez emocí....No, seriál miluju, ale pokud by to mělo jít dál tímto směrem, tak ať je to to raději poslední série... Za mě 75% ()

Související novinky

Kdo natočí Call of Duty?

Kdo natočí Call of Duty?

14.02.2018

Herní série Call of Duty se chystá na velké plátno a možná se toho nemusíme bát. Firma Activision si totiž po vzoru Marvelu založila vlastní produkční firmu (Activision Blizzard Studios), která… (více)

Itálie na nic nečeká

Itálie na nic nečeká

29.06.2014

Především díky senzačnímu mezinárodnímu úspěchu Velké nádhery se dostává italské filmové produkci v posledním roce velké pozornosti, důvěry sponzorů a zástupci domácí scény se snaží, aby tento úspěch… (více)

Reklama

Reklama