Reklama

Reklama

Gomora

(seriál)
  • Itálie Gomorra - La serie (více)
Trailer
Itálie / Německo, (2014–2021), 48 h 20 min (Minutáž: 42–57 min)

Předloha:

Roberto Saviano (kniha)

Hudba:

Mokadelic

Hrají:

Marco D'Amore, Fortunato Cerlino, Salvatore Esposito, Fabio De Caro, Christian Giroso, Giovanni Buselli, Carmine Monaco, Lino Musella, Marco Palvetti (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(58)

Obsahy(1)

Gomora, seriálová adaptace úspěšného románu Roberta Saviana, nás zavádí do temných a nebezpečných uliček Neapole, kde se nachází centrum zločinecké organizace Camorry. Poté co je Pietro Savastano, jeden z největších a nejobávanějších kmotrů neapolské mafie, zajat a poslán za mříže, jeho prává ruka, třicetiletý Ciro Di Marzio, spatřuje svou příležitost v tom, že se konečně stane novým vůdcem. Jeho čas však ještě nedozrál. Zatímco je Pietro ve vězení, velení zpočátku přebírá jeho manželka Imma, protože jejich syn Genny - Pietrův právoplatný dědic - se v Hondurasu zaučuje v "řemesle". Soupeřící klan vedený Salvatorem Contem mezitím spřádá plány, jak zneškodnit Savastanovy jednou provždy. Válka o převzetí kontroly nad "systémem" právě vypukla, a to na území, které stále bojuje, aby nadvládě zločinu a bezpráví nepodlehlo. (Cinemax)

(více)

Recenze (156)

Renfield 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ta nejreálnější realita? Pravděpodobně ano! Tvůrci očividně dobře vědí, s čím a s kým mají tu čest, od první chvíle jsem prakticky zapomněl, že tohle vše je jen seriál, on totiž není, tohle je Camorra! Gomora je atmosferické dílo, jako tématicky velmi podobná Suburra, je tomu tak svým způsobem díky všemu podstatnému... Příběh je výborně napsán, není plný akce, naopak se tu například intrikuje, obchoduje a samozřejmě více zaměřuje na rodiny hlavních postav. Nejen hlavní postavy jsou trefně obsazeny, neznámé tváře s ideálním vzhledem dělají pro uvěřitelnost příběhu mnoho, navíc prakticky každý z herců podává bezchybný výkon. Prostředí (nejen) domovské Neapole opět pro tento druh seriálu dokonalé a díky výborné kameře i dokonale využité. Kamera působí často až dokumentárně, což zase atmosféře značně pomáhá. Fantastické jsou potom i noční scény, nebo ty akční, vše občas podporuje vhodně použitý filtr, či světlo. Gomora nemá kladné hrdiny, dnešní idealizování, či "vhodné přídavky do filmu", v ní najít nelze. Gomora je mafie v té nejreálnější podobě, také proto je nutné občas změnit oblíbence, životy některých hold nemají dlouhého trvání a když už ano, může se stát, že oblíbená postava udělá něco, co je už opravdu hodně za hranicí... zase realita. Co dodat? Vidět Neapol a zemřít! Více u jednotlivých sérií. 85% ()

Hepy13 

všechny recenze uživatele

Když si Gomoru srovnám třeba s Impériem v Atlantic City (ja vím že to jsou uplně jiné doby ve kterých se odehrává), tak Gomora je prostě strašně zábavný mafiánský pokoukníčko se spoustou akce, střelby, napětí, překvapivých zvratů. Vlastně je tady přesně všechno to co mi v ukecaném Atlanticu chybělo. Don Pietro vypada jako Miroslav Kalousek, takže tim pádem absolutně žádnej soucit. Za to Ciro ten zase vypadá jako Gigolo. Těžko někomu fandit když každej je mafiánská krysa. Nic špatného se ale nedá říct o charakterovém rozpracování postav, tam je to uno perfekto!! To že Neapol je ošklivý město vypadající jako jedno velký ghetto neni žádnym překvapením. Gomora mě hodne začala bavit až poté co se Genaro vrátí z Hondurasu. A ze zmrdečka se stane zmrd, tam se to teprve začne pořádně rozjíždět, a devátá epizoda to neskutečně odpálí. Jestli budou další série, tak já u toho rozhodně nebudu chybět. P.S. - Víc bych do seriálu zapojil policii, přeci jen mám pocit že je tam až příliš vražd na to aby se tím masivně nezabývala policie. ()

poet 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Popis tejto serie je spoiler jak sviňa :)...Ale nevadí treba uznať že taliani a mafianske filmy či seriály sú iná liga a Gomora je ukážkový príklad. Update: Prvá séria je jednoznačne za plný počet. Dianie vo väzení a charizma Dona Pietra ktorý vždy keď je v zábere má to grády. Postupne sa ale vytráca a nastupujú vedľajšie postavy a druhá seria je už najmä o Cirovi a jeho "skupine". Je to už o poznanie slabšie ale stále to ma silne momenty a nechýba ten pocit neistoty. Žiadna postava už nemá istotu že neskončí s gulkou v hlave...Oproti brutálnej Gomore je Kmotor už len romantický príbeh pre pamätníkov. ()

petikacka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Za mě opravdu nejsilnější seriál o italské mafii všech dob...Chobotnice s Catanim byla hodně dobrá, ale Camorra Neapole je prostě lepší...Ta atmosféra je prostě šílená, postavy jsou dokonalé a děj...no prostě asi, ze života...A Ciro a Genny jsou jako dvojice nejdřív spojenců, pak nepřátel a posléze zase respekt mezi sebou, no prostě neuvěřitelně silný seroš...Lepší jsem dlouho neviděla...Za mě 90% ()

gonga 

všechny recenze uživatele

Gomora aneb příběh úpadku gangu italských bílých cikánů. Lůzoidní gangsteři z tohoto seriálu postrádají jakékoliv charisma, co jim ovšem nechybí, je uvěřitelnost. ()

dawe787 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kdo viděl Suburru, musí vidět i Gomoru :), ale teď vážně, zajímaly mě další díla od Sollimy a Gomorra mě naprosto pohltila. Těch 12 dílů uteklo jak voda s grandiózním finále a nyní už si dávám druhou sérku, mohu jen doporučit! Připisuji, že druhá sérka je ještě lepší než první, postavy se vybarvily, děj se rozvinul do šílených zvratů a napětí by se občas dalo krájet. Už se těším na třetí sérku! ()

katalog 

všechny recenze uživatele

Můžeme si nalhávat ty představy a vize, nicméně pod tou křehkou zátkou poklidu a imarníhoho pocitu bezpečí je tvrdý, nelítostný svět který udává rytmus doby. ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Vcelku chápu, že tento filmový počin se specifickými pravidly života není pro každého. Nicméně mně se líbill. Byť jsou mi postavy povětšinou velmi nesympatické, tak musím uznat, že jako sonda do hlubin kartelové duše, to bylo velmi působivé. Na rozdíl od Besy, se pyšní tento seriál hlubším prokreslením postav, jejich psychologickým i sociálním vývojem  Výborně zahrané a vizuálně působivé a roztomile barbarské. Dokud budou tyto instituce potlačovány s ohledy na lidská práva a podobně, budou si ze systému dělat děvku a kašlat na důsledky. Pravda je, že po třch řadách už mne to přestalo bavit, nicméně 4 hvězďule si Gomora zaslouží. ()

Warlukyn 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nevim proč, ale vždycky chytnu tenhle seroš náhodně na čt2 zrovna sleduju poslední díl a nedá se od toho odtrhnout...ok tak poslední díl mi jasně řiká stáhni to celý a těš se a doufej v další sérii... ()

skipercak 

všechny recenze uživatele

Najlepsi serial o mafii. Pre mna lepsie nez Sopranovci alebo Chobotnica. Od 6teho dielu to nabralo neskutocne obratky. Klobuk dole. ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Ze začátku mě to i bavilo ... překvapila mě brutalita, jaká se tady ukazovala jako měřítko moci a úspěchu - toto je hodně amorální a scestný seriál - ke konci byly charaktery vykresleny tak, že jsem každému přál smrt, aby se ukončilo jejich bytí a trápení ... ani jedna kladná postava ... to je opravdu rekord ... lezli mi už všichni krkem - ale to byl nejspíš účel ... pak mi to přišlo jako schválně tak nastavené - aby divák byl šokován, překvapen ... no, ke konci jsem byl spíš znuděn ... bylo to už to samé a nikam se to výrazně neposouvalo ... a opravdu jediná věc, co musím brát jako "pozitivum" je, že jsem dosud neviděl seriál, kde by tvůrci měli odvahu a žaludek udělat tak hnusné, surové, blbé a odporné scény a charaktery ... Narcos je proti tomuto pohádka na dobrou noc ... i když v Narcos působí ti narcobaroni opravdu jako králové a mocní pánové, kteří si umí svý "těžce vydělaný" peníze užít a jejich sídla a akce tomu odpovídají - to tady v Gomoře působí jako sociálové, kteří bydlí jen v bytech, hlídají si jen ten podělaný "plácek", a aby se neřeklo, tak si postaví pár baráčků ... no, na zabití času to posloužilo, ale byl jsem na konci konsternován ... tomuhle žánru se nejspíš příště vyhnu ... na světě je hodně hnusu ... tak proč na to čumět i v televizi - navíc v tak vyhraněné formě ... Ble ! ()

Torpid 

všechny recenze uživatele

Seriál boduje zobrazením prostředí Neapole, ve kterém mafie funguje a rekrutuje své členy. Rezidence - pevnost bosse uprostřed paneláků, zbožnost kombinovaná s naprostým despektem k životu, vztahy uvnitř organizace, respekt především, bez výjimky sociopatické osobnosti, to vše budí dost realistický dojem, který u jiných filmů s podobnou tématikou neuvidíte. Seriál sráží silně nezvládnutý vývoj hlavních postav a v druhé polovině i přílišné zjednodušení struktur v organizaci za účelem dramatického ukončení příběhu. ()

Parm1 

všechny recenze uživatele

Krimi triller z prostředí italské mafie v moderním podání. První díly jsou luxusní, dějově skvěle propletené, ale postupem času mi tam víc a víc začíná chybět kladný hrdina. Proto jen 70% ()

ER 

všechny recenze uživatele

Po delší době dorazila italská seriálová produkce v té nejvyšší kvalitě. Příběh italské mafiánské rodiny má elektrizující atmosféru, kterou umocňují záběry kamery a skvělá režie. Vše stojí na postupném vývoji děje, kde není důležitý jen počet mrtvol,ale také jak k tomu dochází. Vše je doprovázeno syrovějším podáním, které dokáže vytvořit natolik reálnou atmosféru, že mně někdy "zamrazilo". Dolce Vita v tomto seriálu nehledejte. ()

Související novinky

Kdo natočí Call of Duty?

Kdo natočí Call of Duty?

14.02.2018

Herní série Call of Duty se chystá na velké plátno a možná se toho nemusíme bát. Firma Activision si totiž po vzoru Marvelu založila vlastní produkční firmu (Activision Blizzard Studios), která… (více)

Itálie na nic nečeká

Itálie na nic nečeká

29.06.2014

Především díky senzačnímu mezinárodnímu úspěchu Velké nádhery se dostává italské filmové produkci v posledním roce velké pozornosti, důvěry sponzorů a zástupci domácí scény se snaží, aby tento úspěch… (více)

Reklama

Reklama