Reklama

Reklama

Gomora

(seriál)
  • Itálie Gomorra - La serie (více)
Trailer
Itálie / Německo, (2014–2021), 48 h 20 min (Minutáž: 42–57 min)

Předloha:

Roberto Saviano (kniha)

Hudba:

Mokadelic

Hrají:

Marco D'Amore, Fortunato Cerlino, Salvatore Esposito, Fabio De Caro, Christian Giroso, Giovanni Buselli, Carmine Monaco, Lino Musella, Marco Palvetti (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(58)

Obsahy(1)

Gomora, seriálová adaptace úspěšného románu Roberta Saviana, nás zavádí do temných a nebezpečných uliček Neapole, kde se nachází centrum zločinecké organizace Camorry. Poté co je Pietro Savastano, jeden z největších a nejobávanějších kmotrů neapolské mafie, zajat a poslán za mříže, jeho prává ruka, třicetiletý Ciro Di Marzio, spatřuje svou příležitost v tom, že se konečně stane novým vůdcem. Jeho čas však ještě nedozrál. Zatímco je Pietro ve vězení, velení zpočátku přebírá jeho manželka Imma, protože jejich syn Genny - Pietrův právoplatný dědic - se v Hondurasu zaučuje v "řemesle". Soupeřící klan vedený Salvatorem Contem mezitím spřádá plány, jak zneškodnit Savastanovy jednou provždy. Válka o převzetí kontroly nad "systémem" právě vypukla, a to na území, které stále bojuje, aby nadvládě zločinu a bezpráví nepodlehlo. (Cinemax)

(více)

Recenze (156)

Patrik200s 

všechny recenze uživatele

Najlepší seriál z talianskej produkcie, ktorý v sebe skrýva viacero rôznych no reálnych príbehov z prostredia talianskeho podsvetia. ()

flu 

všechny recenze uživatele

1.série: Seriálová Gomora sice rezignovala na to, aby vykreslila amorální a neskutečně krutý svět neapolské camorry v celé jeho plastičnosti (tak, jak to dokázal právě Roberto Saviano ve svém přelomovém doku-románu), a místo toho se soustředí víceméně jen na osudy jednoho camorristického klanu. Činí tak nicméně bez jakýchkoli příkras či romantizování. Postavy, které zabydlují seriálový svět jsou v podstatě bez výjimky sociopatickými kreaturami, pro které lidský život neznamená vůbec nic. A v tom paradoxně tkví jediné mínus první série - jen těžko si totiž divák najde postavu, se kterou by těch necelých dvanáct hodin dokázal žít či dokonce soucítit. Ale jinak je to parádně nasnímaná (ach, ty rozpadající se paneláky opentlené katolickou ikonografií, opuštěné továrny a labyrinty dálničních křižovatek!) jízda do nejtemnější noci. 2.série: Hodnocení zvedám na čistých pět. Zatímco si staří sicilští mafiáni puntičkářsky zakládali na tom, že jsou uomo d'onore a řídili se jasnými - byť kriminálními - pravidly, jejich novodobí camorrističtí kolegové spláchli veškerou čest a (a)morální kodexy do hajzlu. Nevím o žádném jiném podobném díle, které by bylo tak dokonale prodchnuté beznadějí a zoufalstvím jako tahle Sollimova sága. Homo homini lupus est... ()

celticek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V půlce 2.série musím přidat 5 hvězdu. Reálné a uvěřitelné. Vyvíjející se postavy, za mě nejlepší Gennaro. Z povolání otcův syn se vypracoval hodně dobře, fandím mu mnohem více než Cirovi. Starý Don Pietro mi leze na nervy. Že by další dějový twist? Jdu na další díl.. Edit : 2.série je ještě o chlup lepší než ta 1. Hlavně díl v Kolíně je parádní. Taky kostel s Contem. Camorra má opravdu velmi přesvědčivé praktiky. Cirovi se Unie pomalu rozpadá. Líbí se mi Patricie. No, hodně husté finále - jsem zvědavý, jak se to vyvine dál. Edit2 : Jak Ciro v Bulharsku, tak Gennaro v Římě tvrdí muziku, je to parádní! Patricie mě nezklamala. Věděl jsem, že se bude štáb snažit Cira+Gennara spojit a nakonec to proběhlo úplně nenuceně. Konec 3. série je taky mazec. Jdu do finále! Edit3 : Nevěřil jsem, že s tím půjde ještě něco udělat, ale opak je pravdou. Tak to vypadá, když má příběh hlavu a patu. Luxusní série. Vidím, že režiséra si střihnul D'Amore a měl by mu co nevidět vyjít celovečerní film, to chci vidět. Nejlepší postavy - Ciro, Gennaro,Patricie! A samozřejmě klan ze Scampie. ()

panPatejl 

všechny recenze uživatele

Nečekaně uvěřitelně a surově natočená pecka. Je fajn, že se ještě točí seroše mimo klasickou netflus šablonu. Všechno ostatní co bych k tomu napsal už tady nablil verbal, takže howg. ()

Plastík 

všechny recenze uživatele

Nějak tomu nemůžu přijít na chuť. Je to takové mdlé a chudé. Nějak mi tam nesedí ten kápo. No uvidíme, jak se to vyvrbí. Jsem ve třetím dílu, takže tomu dávám ještě šanci. ()

subic 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Secondigliano je MOJE... Miluju tuhle sérii a Ciro Di Marzio je moje nejoblíbenější postava, od první do třetí série pracoval na tom stát se drogovým králem v Neapoli. Neapol, čtvrtě Secondigliano a Scampia, vybydlené sídliště plné odpadků, tak jsem to tam i viděl. A tam to žije, tam jedou drogy a kde co. A když se mezi sebou jednotlivé skupinky začnou mlet, stojí to za to, to je opravdová džungle a na lidském životě moc nezáleží... až se na to budu někdy znovu dívat, tak jsem si říkal, že budu počítat ty mrtvé. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Když sleduju mafiánský seriál čekám množství vražd a akce. Od dob Kmotrů se mafiánské praktiky přece jen posunuly o něco dál. A tak sledujeme jak jednotlivé klany spolu bojují, obchodují a zase bojují. K tomu nějaké ty lehké holky či drogy. Každý díl vás usadí pořádně do křesla a nepustí. Sledovat můžete neskutečně mrazivou podívanou, ve které se zabíjení stává celkem obvyklým přesto ještě víc zarážejícím a mrazivým způsobem, jak přežít. Autoři dokázali velkou věc. Přestože v každém akčním filmu, nebo v každém filmu popisující mafiány se střílí lidé a nám už to na obrazovkách připadá běžné. Zde je to všechno nějaké víc tvrdší či šokující než běžně. Člověk jen žasne, jak se to asi dělá. A tím myslím to vše, co mafiáni dělají a jak jim to prochází. Děj je propracován téměř do nejmenších detailů. Byl jsem nadšen. Takhle si představuju mafiánský příběh, který vás totálně nadchne, ale zároveň šokuje, jak běžné hrozné věci pro některé můžou být. Navíc se někdy jedná o dost reálný pohled, jako by snad bylo natáčeno skrytou kamerou a vy sledovali skutečnost. Reálnosti přidává to, že postavy jednají překvapivě. Někdy se nedá čekat, že ten či onen rychle vystřelí a vytryskne krev, což vás drží v neustálé pozornosti. K tomu přidávám výborný scénář, který působí velmi reálně. A samozřejmostí je i vynikající hudba. Další série už trochu ubraly z tempa, ale zase přidaly na živelnosti napětí, které se dá krájet a syrovosti násilných scén, kdy nad brutálností a bezcitností mafiánů zůstává rozum stát. S jakou samozřejmostí zabíjejí a jsou přesvědčeni o pravdě, kterou je prodávání drog jako jejich celoživotní úloha v italské společnosti. Mírně se pak sem tam zapojí i policie, ale jejich stagnace v tomto případě také překvapuje. Že by určitá výpověď o současné Itálii a jejích některých částech? ()

Pete 

všechny recenze uživatele

Naturalistický pohled do vnitřního fungování Camorry, kde nemají místo zákony ani morálka. Svět, kde je policie bezmocná, a spravedlnost slepá. Násilí, zrada a nenávist tady vítězí na celé čáře, zasahuje všechny rodiny a generace. Absolutní hnus, čiré zlo - úžasně natočené, hutná, realistická atmosféra. | S1: 95% | S2: 85% | S3: 80% | S4: 75% | S5: 80% | ()

bohhous22 

všechny recenze uživatele

Natočit takovou parádu uprostřed Scampie!!!! nota bene na motivy knihy od Saviana,kterou dobře znají všechny zločinecké klany napříč planetou Zemí????Je to evidentně možný a je to naprosto famózní!!!Obrazovka ožívá, postavám věříte vše i to, že se jim věřit nedá!!!! Prostě parádní, uvěřitelný gangsterský opus v originálním balení Made in Italy. ()

DonBraso 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Krása bez závoje,inu jak to chodí v Neapoli.Po prvním vlažnén dílu,jsem už myslel,že to nebude to co hledám,ale jsem rád,že jsem se zmýlil.Rovnou musím říct taky,že na tyhle postavičky ve filmu jsem si musel zvykat.Nakonec největší grázl byl stejně Ciro a jeho příběh byl určitě víc poutavej než Gennyho,který se vyklubal na bosse.Hlavní co zdobí tenhle seriál je,že se vůbec nebojí násílí,ukazuje fakta jaký jsou,kamera co sleduje před sebou kolonu aut jsem si zamiloval brzo,hudební závěrečná smyčka jakbysmet,kdy jsem si vzpomněl na The Killing,která většinou taky končila svojí hudbou každá epizoda.Bylo to surové a italsky bestiální,bez velkých famfár.Po Narcos,další skvělý seriál,na který jsem narazil až teď.Každopádně koukám,že na ČT2 to budou dávat taky.Ono poslední dobou právě tam jsou docela parádní věci,nejspíš fajnšmejkr :) Jo a Imma to byla milfka,na první pohled fakt sekera:D.Teď už jen čekat na druhou sérii,ach jo."Nevěř nikomu a ničemu.. a ani mě "- Genny Savastano ()

Související novinky

Kdo natočí Call of Duty?

Kdo natočí Call of Duty?

14.02.2018

Herní série Call of Duty se chystá na velké plátno a možná se toho nemusíme bát. Firma Activision si totiž po vzoru Marvelu založila vlastní produkční firmu (Activision Blizzard Studios), která… (více)

Itálie na nic nečeká

Itálie na nic nečeká

29.06.2014

Především díky senzačnímu mezinárodnímu úspěchu Velké nádhery se dostává italské filmové produkci v posledním roce velké pozornosti, důvěry sponzorů a zástupci domácí scény se snaží, aby tento úspěch… (více)

Reklama

Reklama