Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(12)

Recenze (27)

marhoul 

všechny recenze uživatele

Tento seriál jsem si nechávala na dobu "až budu mít čas si ho užít na jeden, pokud možno nepřerušovaný zátah, za sebou" a konečně na to došlo. Zatím mám v těle první sérii, která je: perfektně napsaná, mistrně zrežírovaná, excelentně zahraná, obsazení- hotový sen každého autora s vkusem a mozkem, velká paráda! Poslední díly infarktové a Neapol.. tu nikdy vlastně ani vidět nepotřebuji. Mafiánský klenot. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První sezóna Gomorry pro mě byla velkým zážitkem. Seriál mě zaháčkoval od první epizody, a už mě nepustil. Tvůrcům se podařilo vytvořit dokonale bezútěšnou atmosféru neapolských méně šťastných čtvrtí, přidali nezanedbatelnou porci napětí a krajně "opravdově" vypadající akce, kterou by asi vhodně popsalo slovo syrová. Výsledkem je vynikající seriál, v němž jsem si nemohl oblíbit ani jednu postavu, a přesto jsem si první řadu velice užíval. ()

Reklama

Renfield 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvostně napsaná série! Jsou chvíle (a je jich většina), kdy jsem měl pocit, že nesleduji herce, ale pravou mafii. Tak dokonale napsané postavy Gomora má a tak dokonale jsou i zahrány. Je to tak, neznámé a občas i dost nesympatické tváře dění pomáhají... koho jiného také čekat v neapolské mafii, ale přesto si své oblíbence jistě najdete. Mě hned v úvodu zaujal Attilio, jenže je to mafie, tedy... za to Ciro, či Genny mé sympatie příliš nemají a tak nezbývá než počkat, jak se ve druhé sérii bude vyvíjet Salvatore Conte! Celkově je vývoj postav velice zajímavý, skutečný a značně intrikářský. Série nikam nespěchá, není plná akce, naopak se hodně (jak už jsem zmínil) intrikuje. Je tu i několik řekněme mírně slabších dílů, to když přebírá vedení Imma. Ale i v této části najdeme bezchybnou část, tou je Španělská ruleta. Celkově má série mnoho silných scén, ona hned ta úvodní rychle vtáhne do děje a světa mafie. V dalších dílech je to například Gennyho první "zabití", Ciro v Barceloně, návrat Gennyho, Conte a Daniele, vyřizování účtů uvnitř klanu a tak bych mohl pokračovat. Poslední epizoda je potom skvostem sama o sobě, skvělá práce a například scéna v divadle nezapomenutelná, i když ne jen ta. 90% ()

malylada 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vynikající propracovaný scénář zachycující Neapolskou mafie, intriky. Vše zachyceno s takovou autenticitou, která už od druhého dílu mrazí, zneklidňuje a to celé v balení podaném bez servítek. Postavy jsou napsané s takovou precizností, že se člověk okamžitě vžije do každé z nich.První série je především o seznámení se s hrdiny a především Čiro se stává miláčkem. Mapuje se zde část pád velkého bosse, následný boj o moc a rozdělování sfér vlivu. Neskutečně člověka zasáhne transformace mladého Salvatora a praktiky všechny osudy vedlejších postav. Ve dvanáctí dílech se střídá jeden zvrat za druhým a nikdy nepolevuje v tempu. Nevím, co bych vůbec mohl vyčíst, neboť tak výborně zpracovanou žánrovku jsem neviděl.......Malinko opět něco jiného. Rozhodně zajímavé pojetí prolínání časových linií a postupné skládání střípku. Možná se občas tvůrci nevyvarují zdlouhavějšího natahování zápletky, na druhou stranu mě osobní rovina a budovaní charakterů postav bavilo. Ve finále samotný případ není tak vyhrocený, tolik wou jako v předchozích sérií a někteří diváci budou remcat. Já osobně jsem spokojen, byť je asi zatím třetí série „nejslabší“, pořád se jedná o vysoce nadprůměrnou žánrovku…….100% ()

dawe787 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mafiánské drama na pokračování z prostředí dnešní Neapole, kde jde jen o jediné - o prachy! A ty se vydělávají, když máte vládu nad územím a ovládate trh s drogami, kde se točí neskutečné peníze. Vše začíná u Dona Pietreo, který dlouhé roky vládne nejvyšší silou v dané oblasti a bojuje s občasnými konkurenty. Pak se kola osudu otočí jiným směrem, když je blbou náhodou zatčen a je uvězněný. Když si vzpomenu na utahanou Chobotnici z 80.let (sic s krásnou hudbou od Morriconneho) nebo na nezapomenutelné mafiánské romantické drama Černý stín Vesuvu, tak tohle po té dvacetipětileté pause stálo za to!! Buongiorno Napoli, jízda může začít! ()

Galerie (372)

Zajímavosti (4)

  • V scéne, kde Ciro (Marco D'Amore) prechádza terasami bytových domov, aby sa stretol so svojim parťákom a kde prebiehajú predaje drog, znie pesnička od skupiny Co'Sang s názvom „Int' O' Rione“. (Patrik200s)
  • Keď ide hneď v úvode Attilio (Antonio Milo) a Ciro (Marco D'Amore) autom cez nočný Neapol, hrá pesnička „A' storia e Maria“ od Franca Ricciardiho a Ivana Granatina. (Patrik200s)
  • V scéne, kde Gennaro sedí s priateľkou na balkóne, si dal zaplatiť talianskeho speváka Alessia, aby jej zaspieval na želanie pieseň „Ancora Noi“. (Patrik200s)

Reklama

Reklama