Reklama

Reklama

Tísňová volání

(festivalový název)
  • Finsko Hätäkutsu (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Být člověkem představuje křehkou a pomíjivou příležitost zakusit život i vesmír kolem nás. Tváří v tvář nezahalující temnotě nám nezbývá nic jiného, než se spoléhat jeden na druhého a nacházet v sobě útěchu. (Festival krátkých filmů Praha)

Recenze (3)

Jenda 

všechny recenze uživatele

U záznamů hovoru z potápějící se Estonie a školní střelby vám bude běhat mráz po zádech, u porodu se občas zasmějete a u dotazů a nadávek volajících po hromadné nehodě na dálnici se zdravě naštvete. To vše na pozadí dalo by se říci pro duo tvůrců z Pohjankonny typicky stylizovaných záběrů. ()

Milan25 

všechny recenze uživatele

Záznamy z tísňových linek na pozadí různých záběrů ze záchraných akcí atd. Někdo to myslel asi dobře, ale absolutně mě to nezaujalo. ()

AnVu 

všechny recenze uživatele

Velmi netradiční snímek se záměrem udělat ze skutečních nahrávek tísňových hovorů takřka umělecké dílo. Záběry záblesků bouřek z oběžné dráhy Země velmi trefně připomínaly osamocené "záblesky" volání o pomoc. Jakoby bliknutím na sebe upozornily a říkaly "Tady jsem, pomozte mi!". Možná to nebylo ani úmyslem, ale tento snímek je zároveň skvělou ochutnávkou seveřanské mentality - tamním lidem mráz snad zchladil i emoce. Kapitánovi se potápí loď a z intonace by si člověk řekl, že podává rutinní hlášení. Střílí na mě ve škole? No stress... ()

Reklama

Reklama